Oyunda Takılma, Donma Veya Drop Ne Söylenir Bilemedim Bir Türlü Çözüm Bulmadım.

Mustur

Yeni Üye
Race
Lunaskar
Job
Priest
Sistem bilgisi.
İntel i7 14700k.
Zotac 5060ti 8gb.
Msi pro z790-p anakart.
Crucial pro ddr5 5600 ram 2x16gb.
1 tb m2 ssd.
Rampage 850w gold powersupply.
Xıgmatek fenix 360 sıvı soğutucu.

Özellikle rise online oyununda çok fazla takılmalar oluyor. 5 dakikada bir drop şeklinde donmalar ve takılmalar oluyor nasıl bir çözüm yolu uygulamam gerekiyor. Sistemin bütün parçalarını garantiye gönderdim hiç bir sorun yok dendi halen aynı şekilde takılma vs oluyor. bütün güncellemeler driverlar güncel. Birçok kez oyun yönetimi bilgisayarıma bağlandı çözüm bulamadı donanımında sorun olabilir dediler bende garantiye gönderdim sorun yok söylediler. özlellikle intel işlemcili Çoğu yayıncıya soruyorum takılma vs oluyor mu, söylemleri olmuyor gerçekten can sıkıcı bir hal almaya başladı.Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    91.8 KB · Görüntüleme: 31
  • WhatsApp Image 2025-08-20 at 12.54.31.jpeg
    WhatsApp Image 2025-08-20 at 12.54.31.jpeg
    295.3 KB · Görüntüleme: 31
  • WhatsApp Image 2025-08-20 at 12.54.30.jpeg
    WhatsApp Image 2025-08-20 at 12.54.30.jpeg
    311.5 KB · Görüntüleme: 31

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Race
Lunaskar
Job
Warrior
intel işlemciler sadece Rise Online içerisinde değil günümüzde çoğu oyunda sorun yaşatabiliyor. Sizin özelliklerinizde bir çok oyuncu ve yayıncı biliyorum sorun yaşamıyorlar. Bir program özelinde sorun yaşıyor olabilirsiniz, farklı bir oyun için kurduğunuz bir program, mouse&klavye için bir program olabilir. Ya da tamamen farklı bir işlem için kullandığınız bir şey etkiliyor olabilir. Bu özelliklerle sorun yaşamamanız gerekiyor hiç bir oyunda, sadece Rise Online değil.

4TurkArmyGuard

Yeni Üye
Race
Protean
Job
Priest
Oyun gereksinimleri için istenen özellikler günümüz pcleri için az bile olabilir ama birçok oyuncu hali hazırda çokda iyi pc sahibi değiller.
Oyun grafik ve görselleri için yeni başlamak isteyen kardeşlerimizi de düşünerek gereksinim özellikleri düşürülmesi çok iyi olacaktır.

RickSancheZz

Üye
fps kısıtlamayı denedin mi ? fps limitsiz olunca son fps'e ulaşmaya çalışıp donma yapıyor bendede

erconzi

Üye
Race
Protean
Job
Rogue(Archer)

Geould

Yeni Üye
Sistem bilgisi.
İntel i7 14700k.
Zotac 5060ti 8gb.
Msi pro z790-p anakart.
Crucial pro ddr5 5600 ram 2x16gb.
1 tb m2 ssd.
Rampage 850w gold powersupply.
Xıgmatek fenix 360 sıvı soğutucu.

Özellikle rise online oyununda çok fazla takılmalar oluyor. 5 dakikada bir drop şeklinde donmalar ve takılmalar oluyor nasıl bir çözüm yolu uygulamam gerekiyor. Sistemin bütün parçalarını garantiye gönderdim hiç bir sorun yok dendi halen aynı şekilde takılma vs oluyor. bütün güncellemeler driverlar güncel. Birçok kez oyun yönetimi bilgisayarıma bağlandı çözüm bulamadı donanımında sorun olabilir dediler bende garantiye gönderdim sorun yok söylediler. özlellikle intel işlemcili Çoğu yayıncıya soruyorum takılma vs oluyor mu, söylemleri olmuyor gerçekten can sıkıcı bir hal almaya başladı.Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben böyle sorunlarla uğraşırken bazen kafamı dağıtmak için başka oyunlara yöneliyorum. Özellikle Counter-Strike oynarken eğlenceli oluyor ve bazen de cs2 kasa açma sitesi üzerinden yeni skinler denemek güzel bir alternatif oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Donanımda sorun yok denmişse büyük ihtimalle yazılım ya da ayarlardan kaynaklı olabilir. Rise Online forumlarında ve Discord sunucularında özellikle Intel işlemcilerde benzer takılma şikayetleri gördüm.

Şunları denemeni öneririm:

• Oyun içi grafik ayarlarını biraz düşür, özellikle gölgeler ve efektler FPS drop yapabiliyor.
  • Arka planda çalışan gereksiz programları kapat.
  • Windows güç planını “Yüksek performans”a al.
  • Anakart BIOS’unu güncellemeyi dene, yeni nesil işlemcilerde fark yaratabiliyor.
  • SSD’nin doluluk oranını kontrol et, %80 üzerindeyse performansı etkileyebiliyor.

Eğer bunlar işe yaramazsa büyük ihtimalle oyun tarafında optimizasyon sorunu vardır. O durumda en iyisi resmi destek ekibine kayıtlı video ile sorunu iletmek olur.

Umarım kısa sürede çözülür

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt