Oyunu Bırakan Arkadaşlar Ne Olursa Geri Başlarsınız?

cebe

Üye
Merhabalar, öncelikle sayın yöneticiler öncelikle oyunu kötüleme derdim yoktur ve ben aktif olarak oyunu oynayan biriyim. Eğer varsa forumu hala takip edip oyunu bırakan arkadaşlar onların görüşlerini merak ediyorum.

Sayın oyuncular, düşüncelerinizi merak ediyorum. Sorduklarım bir sebepten oyuna belki haftada 1 ya da hiç girmeyen oyuncular için. Öncelikle
Ne oldu da oyunu bıraktınız? Ne olursa geri başlarsınız?

Mesela hangi yamada bıraktınız? Ne zaman bıraktınız?
ya da tek başınıza oynayamadınız mı? Clan mı bulamadınız?
Oyun etkinlikleri mi yetersizdi?
Char dizmek ya da pus masrafları mı pahalıydı?
Oyunda çok mu polemik vardı?

piana

Yeni Üye
Pus çok pahalı bu oyuna para yetmez diyip hiç harcamadım.
2. oyun içi para çarı kasınca yetmiyor pot parası lootlardan topladığın paranın çok daha üstü kalıyor.

AthenSlayeR

Üye
1-Joblar arasında 1v1 eşitlik yapılırsa (Warrior vs Rogue vs Mage vs Bp) ismi lazım olmayan oyundaki 18xx ve 21xx patchler kontrol edilebilir
2-dm etkinliği için tek karakter oluşturulursa
3-tüm karakterlerden gate atma skili kaldırılırsa yada tüm karakterlere gate atma skili eklenirse
4-warriorların kitleme, bacak kırma ve mızrak skillerinin tutma oranları arttırılırsa
5-blood walley haritasına ptler random olarak kurulu şekilde alırsa (böylece Mage ptler en azından DV’de kastığı gibi basit bp kasamayacak ve hiçbir clan etkinlikte dominasyon kuramayacak) Adı üstünde bu bir etkinlik ve fırsat eşitliği sağlaması gerekiyor.
6-crystal forest etkinliğinde oyun herkese full sc hediye ederse oyunda sc basmak istemeyen oyuncuları hem kazanırız hemde etkinlikte fırsat eşitliği sağlarız. Ayrıca sc basıp takım arkadaşı basmadığı için haklı olarak mağdur olan oyuncularında akıl sağlığını korumuş oluruz
7-2 veya daha fazla premium aldığımız zaman bu premiumlar tek bir premium olmalı ve en iyi olan özellik yapacağımız işe göre otomatik olarak aktive olmalı. Örneğin Death Valleyde rakip oyuncuyu öldürünce fazla bp gelmesi için war pre özelliği, gathering yaparken craft pre özelliğinin otomatik aktifleşmesi
8-Her karakterin daha fazla damage atacağı yaratıklar olmalı. Böylece farm slotlarını sadece okçu ve bp priestler domine etmemiş olur.

Son düzenleme:

NaneliLerry

Üye
MMORPG oyunlar p2w olduğu için parayı veren düdüğü çalıyor tutunamadık bıraktık bi diğer sebeb ise oyunda ki tek gelir kaynağı bana göre inferno onada bi alıyor bi almıyor alsada eşit pt vermiyor bırakmamdaki diğer büyük sebebten biriside budur.

robben34

Üye
MMORPG oyunlar p2w olduğu için parayı veren düdüğü çalıyor tutunamadık bıraktık bi diğer sebeb ise oyunda ki tek gelir kaynağı bana göre inferno onada bi alıyor bi almıyor alsada eşit pt vermiyor bırakmamdaki diğer büyük sebebten biriside budur.
Evet mmorpgler p2wdir bunda yanlış birşey yok ama bu kadar ağır p2w olmaz benim gördüğüm denk geldiğim bütün mmorpglerde ya vakit harcar farm atar öyle çar dizersin yada para harcar öyle ilerlersin burda attığın her adım için para gerekiyor ve şu premium mrselesi drop şansımı arttırsın diye farm premium aldım zindanlara girerim inferno girerim diye zindanlar süperior pot arasıra skill book ve arasıra upg. Sc. Dışında birşey atmıyor infernoda almıyor başka bir neden multi hesapların oyunun can damarı bütün slotları 7/24 kapatıp oyunu domine etmesi bu tarz bir sistemde solo oyuncu kendine yer edinemez vakit harcayıp farm atmak isteyen ve çara item almak isteyen kişi alamaz oyundan soğur yukardaki başka bir arkadaşın yazdığı gibi 1v1 de hiçbir sınıfın diğerine karşı bir eşitliği yok şuanda şuan 1v1de eşit şartlarda asas>battle priest>warrior>mage>okçu şeklinde sıralanabilir bunu dememin sebebi okçuya kombo konusunda çok nerf gelmesi rush2 kalkması gibi ve skill çeşitliliğinin az olmasıdır başka bir konuda denk geldiğim kişi (ben ko oynamadım ve bu oyunda onun grafiklerinin yüksek hali) normalde okçunun daha mobilite bir karakteri olması gerektiği can çalma skill bar karıştırma vs vs gibi 2 3 tane daha skill olması hakkında yorum yapmıştı bu oyunun çok eksiği var ama düzelmesi için niyeyse bir çaba göremiyorum

cebe

Üye
1-Joblar arasında 1v1 eşitlik yapılırsa
3-tüm karakterlerden gate atma skili kaldırılırsa yada tüm karakterlere gate atma skili eklenirse
4-warriorların kitleme, bacak kırma ve mızrak skillerinin tutma oranları arttırılırsa
5-blood walley haritasına ptler random olarak kurulu şekilde alırsa (böylece Mage ptler en azından DV’de kastığı gibi basit bp kasamayacak ve hiçbir clan etkinlikte dominasyon kuramayacak) Adı üstünde bu bir etkinlik ve fırsat eşitliği sağlaması gerekiyor.
6-crystal forest etkinliğinde oyun herkese full sc hediye ederse oyunda sc basmak istemeyen oyuncuları hem kazanırız hemde etkinlikte fırsat eşitliği sağlarız. Ayrıca sc basıp takım arkadaşı basmadığı için haklı olarak mağdur olan oyuncularında akıl sağlığını korumuş oluruz
6. Madden çok iyi bir fikir ve uygulanabilir bir fikir CF ve İnferno için oyun bedavadan SC verebilir. Bu ROCO game i batıracak bir fikir değildir bence. Desteğe de yazılabilir.

segkrc

Üye
Ben BP oynamak istedim ama sanki çok güçlüymüş gibi nerflediler bende bıraktım. Asaslarla başa çıkmak imkansız. İtemsiz asaslar bile kesiyordu şuan bilmiyorum, son durumu takip etmedim. PUS maliyetleri de aşağı çekilmeli bence. Ayrıca bir char dizebilmek için araba parası harcamak bana mantıksız, saçma geliyor.

Ana bırakma nedenim BP oynayamamak.

cebe

Üye
Ben BP oynamak istedim ama sanki çok güçlüymüş gibi nerflediler bende bıraktım. Asaslarla başa çıkmak imkansız. İtemsiz asaslar bile kesiyordu şuan bilmiyorum, son durumu takip etmedim. PUS maliyetleri de aşağı çekilmeli bence. Ayrıca bir char dizebilmek için araba parası harcamak bana mantıksız, saçma geliyor.

Ana bırakma nedenim BP oynayamamak.
İnsanların aklayabileceği Kara Para varsa bir oyun için. Dizebiliyorlar demek ki... Şahsen 2 ayda toplam 10 bin lira harcayınca naptım ya ben moduna giriyorum. Bu fiyatları yapan yine oyuncular ve pazarcılar. Çok acımasızca.

robben34

Üye
aynen dedikleri gibi
İnsanların aklayabileceği Kara Para varsa bir oyun için. Dizebiliyorlar demek ki... Şahsen 2 ayda toplam 10 bin lira harcayınca naptım ya ben moduna giriyorum. Bu fiyatları yapan yine oyuncular ve pazarcılar. Çok acımasızca.
aynen dediğin gibi oyuna ilk başlayacagım sırada insanlar çok para gerekiyor bugun başlangıç için çar dizmeye kalkışsan ortalama 40bin tl harcaman gerekiyor diyorlar bu altı üstü bir oyun bu rakamlar birtek bana mı absürt geliyor

IBoRiS

Üye
1-Joblar arasında 1v1 eşitlik yapılırsa
7-2 veya daha fazla premium aldığımız zaman bu premiumlar tek bir premium olmalı ve en iyi olan özellik yapacağımız işe göre otomatik olarak aktive olmalı. Örneğin Death Valleyde rakip oyuncuyu öldürünce fazla bp gelmesi için war pre özelliği, gathering yaparken craft pre özelliğinin otomatik aktifleşmesi
Süper öneriler.

yetiyet

Üye
1-Exp kasma sistemi değiştirilip kolaylaştırılırsa
2-Row komple kaldırılıp afk farmı ve multi pcleri kaldırırlarsa
3-Etkinlik saatleri çalışan insanlar için daha uygun olursa
4-Dungeon sistemi yeniden düzenlenirse (row kalkacagı için belki dungeondan düşen iitem'ların dropları artabailir ve yeni itemlar eklenebilir.)
5-Okçu gibi classlar reworklenirse
6-Bana göre yayıncılar bu oyunun en büyük problemlerinden, yayıncılık sisteminde düzenlemelere gidilirse
7-Etkinliklerde ve dungeonlarda Sc basmak zorunluluk ancak basmayan oyuncular var belki bunun için bir sistem getirilebilir
8-Irk dengesizliği için belki PK haritalarına limit getirilebilir ve etkinlikler için karışık ırk olabilir
9-Etkinliklerde içeri çekme algoritmasının düzenlenmesi şart eğer hayatsız değilsen yada milleti maaşa bağlamadıysan çok saçma takımlarla eşleşiyorsun bunu düzeltirlerse
10-Oyun koptuğu uzaklaştığı nokta olan oyuncu dostu politikalarına geri dönerse. Örneğin saçma sapan 20 tip premium yerine uygun fiyatlı 1 adet premium olabilirdi....
11-Oyunun aylık masrafı 10mmorpg oyununa denk olmak yerine 1 mmorpg oyununa denk olsa dönerdim.

Calimport

Üye
Yeni Server ı bekliyoruz bir kaç arakdaş yazın ilk ayı geleceğini tahmin ediyoruz ve beklemedeyiz. Oyunun geri taze kan kazanması için senelik server gelmesi önemli. en azından bir tane.

Pitou

Üye
Benim oyunu bırakma sebebim oyunda denge yok. Mage ve Okçular para vermeden item koymadan pk atabiliyor. İtemsiz inanılmaz hasarlar çıkarabiliyorlar.

• Oyunda etkinliklerin ve farm slotlarının tamamen ittifakların elinde olması. En kötü etkinlikte bile ekip halinde solo oyuncuları saf dışı bırakabiliyorlar.
  • Priest oynuyorum 5 -6 kişi bana saldırdığında hiçbir şekilde Elim düşmüyor bunu kanıtlı ispatlı bir şekilde ticket atmama rağmen yönetim dinlemiyor. Hiçbir önlem almıyorlar. Priest oynadığım halde hiçbir zaman kendi karakterimi güçlendirecek bir şey istemedim bir yerde sorun varsa bu bana yarasa bile bunu dile getiririm. Oyunda priestin eli düşmüyor.
  • Etkinliklerdeki Irk karakter dengesizliği : Karşıda 2 Mage 2 warrior oluyor. Benim takımımda 4 priest , 4 okçu oluyor böyle bir eşleştirme sistemiyle etkinlik kazanamazsın. Adamlarda ölen çekiliyor. bizde mage yok. Warriorleri önden hasarı alıyor bizde öyle bir karakter yok. Benim takımıma hangi jobları verdiyse karşıyada aynısını atması gerekiyordu. Kim yaptıysa saçma bir düşünceyle tasarlamış eşleştirme sistemini.
  • Oyun aşırı p2w ne kadar etkinliğe katılırsan katıl. Ne kadar farm atarsan at . Para basan oyuncuya yetişemiyorsun. Yaptığın kutu görevleri ancak market masraflarına gidiyor. Oyunda etkinliklere girerek bir kaç ayda para basan oyuncuya yetişebilen bir sistem olmalıydı.
  • 5 yıldır aralıksız Solo ve Grup zindanlara giriyorum hiçbir şey alamadım. Tamamen oyuncuyu oyalama zamanını çalan bir sistem. Solo zindan dropları aşırı kötü rare takıyı ben ne yapacam oraya koyma amacı ne ? Grup zindanda epic takıları oyuncu ne yapacak . Karşısındaki adamlar +5 warlord setle geziyor. Gerçekten oynayan oyuncuya rare veya epic takı drobu koymuslar onuda atmıyor zaten.
  • Death valleydeki Irk dengesizliği bütün oyuncular Tek ırkda toplanmış karşı ırkdaki oyuncularada ittifak teklif edip yanlarına çekme derdindeler. Bütün slotların sahibi var. Mide bulandırıcı şekilde oyunda ittifak var.
  • Çok fazla multi pc var. Onlardan row geliri elde etmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Yeni başlayan oyuncu exp pt bulamıyor ve kuramıyor. Çünkü slotların hepsi dolu. Coins olmayan slotlara gidin diyorlar . Orada yeni oyuncu nasıl pot alacak düşünen yok.
  • Oyunun en değerli radiant farmının çok uzakta olması ve kimsenin o slotları rahatsız edemiyor olması. Slotların hepsinin bir sahibi var ittifaklardan dolayı hiçbir slota vuramıyorsun zaten. Slotların bowla koyulması gerekiyordu. Pumpkin gibi Z alınamaması gerekiyordu row ve macro açılmasını önlemek için.
  • Mele ekipler " Kalkan macro " kullanıyor . 4 tane yere vurmayı aynı anda vuruyor adamlar. Bunların hepsinin kanıtını videolu bir şekilde attık . Yönetimin umrunda değil.
  • Global death valleyde bırakma sebeplerimden birisi oldu. Aarvardda ucuza char dizip 3500 scrolle ve yüksek itemlerle oynamaya bilmeyen adamları eğlendirme etkinliği çoğu insanı oyuna küstürdü. Adamların Kıyafetlerindeki Rün bile 19 def çok büyük adaletsizlikler var.
Yönetim eskiden oyuncuları dinlerdi geri dönüş yapardı. Artık iletişimi tamamen kestiler. Oyundan tamamen koptular ve sürekli yanlış kararlar alıyorlar. Bu hatalarda benim
oyunu bırakmama sebep oldu.

Son düzenleme:

robben34

Üye
bırakmadım ama 2 hafta ıcınde premıum bıttıgınde bırakacagım oncekı mesajlar sılındıgı ıcın tekrar yazıyorum
1-ırk dengesızlıgı
2- job dengesızlıgı
3-p2w oyunda bu kadar hıssedilmesi
4-multi bilgisayarların oyundaki bütün farm slotlarını tüketmesi ve solo oyuncuların oyunda farm konusunda herhangi bir söz sahibi olamaması
5-etkinliklerdeki eşleştirme sistemi
6-exp kasma sisteminin bu denli zor olması (yeni karakterler denemek istiyorum fakat 0dan car dizmesi ölümden beter ve kasacak hiçbir ekip yok görevlerle de ilerlenmiyor)
7-zindan sisteminiz var fakat item atmadıktan sonra neye yarar yetersiz droplar ve bu sebepten gereksiz zindanlar (en son ne zaman 3 5m üstü bir item attı hatırlamıyorum bile)
8-oyunun en kıymeti altın toprakları olan death valley ve arden valley haritasında afk farmın aktif olması (r.o.w)
9-okçu oynuyorum ve açıkça soylemek gerekirse skilleri aşırı yetersiz aynı skillerin damagesi yüksek hallerini aynı şekilde koymuşsunuz buda oynanışı bayağı bir bayıyor ve neden rush2 skilini okcudan kaldırdınız anlaması mumkun degıl okcu suanda bile job dengesı yokken hangi sınıfa kafa tutabılır keyifsiz karakter
10-skill sıfırlamak gibi elzem bir durum neden bu kadar para gerektiriyor 50m istiyor oyun içinde 5-10m bu kadar fark yaratmaz ama 50m gerektiricek bir durum değil
11-oyun içi alımların ciddi miktarda pahalı olması yorucu (yolun başında oyunu ilk açtığınız zamanlarda oyuncu dostu olacağınızı yazmıştınız p2w aşırı hissedilir olmayacağını söylemiştiniz ama yinede işler beklendği gibi gitmedi şuan oyun ortada
12-her ne kadar okuyoruz ve değerlendiriyoruz desenizde bir arpa boyu yol alınmıyor oyundaki ticketlera cevaben şablon mesaj kullanmanız tam bir karın ağrısı
aklıma gelenler bunlar muhtemelen daha birsürü şey vardır ama dikkate alınmayacağını biliyorum ve yine muhtemelen bu mesajda silinecek ve buradan hesabımı banlayacaklardır hayırlısı olsun diyelim iyi forumlar

AthenSlayeR

Üye
bırakmadım ama 2 hafta ıcınde premıum bıttıgınde bırakacagım oncekı mesajlar sılındıgı ıcın tekrar yazıyorum
1-ırk dengesızlıgı
2- job dengesızlıgı
3-p2w oyunda bu kadar hıssedilmesi
4-multi bilgisayarların oyundaki bütün farm slotlarını tüketmesi ve solo oyuncuların oyunda farm konusunda herhangi bir söz sahibi olamaması
5-etkinliklerdeki eşleştirme sistemi
6-exp kasma sisteminin bu denli zor olması (yeni karakterler denemek istiyorum fakat 0dan car dizmesi ölümden beter ve kasacak hiçbir ekip yok görevlerle de ilerlenmiyor)
7-zindan sisteminiz var fakat item atmadıktan sonra neye yarar yetersiz droplar ve bu sebepten gereksiz zindanlar (en son ne zaman 3 5m üstü bir item attı hatırlamıyorum bile)
8-oyunun en kıymeti altın toprakları olan death valley ve arden valley haritasında afk farmın aktif olması (r.o.w)
9-okçu oynuyorum ve açıkça soylemek gerekirse skilleri aşırı yetersiz aynı skillerin damagesi yüksek hallerini aynı şekilde koymuşsunuz buda oynanışı bayağı bir bayıyor ve neden rush2 skilini okcudan kaldırdınız anlaması mumkun degıl okcu suanda bile job dengesı yokken hangi sınıfa kafa tutabılır keyifsiz karakter
10-skill sıfırlamak gibi elzem bir durum neden bu kadar para gerektiriyor 50m istiyor oyun içinde 5-10m bu kadar fark yaratmaz ama 50m gerektiricek bir durum değil
11-oyun içi alımların ciddi miktarda pahalı olması yorucu (yolun başında oyunu ilk açtığınız zamanlarda oyuncu dostu olacağınızı yazmıştınız p2w aşırı hissedilir olmayacağını söylemiştiniz ama yinede işler beklendği gibi gitmedi şuan oyun ortada
12-her ne kadar okuyoruz ve değerlendiriyoruz desenizde bir arpa boyu yol alınmıyor oyundaki ticketlera cevaben şablon mesaj kullanmanız tam bir karın ağrısı
aklıma gelenler bunlar muhtemelen daha birsürü şey vardır ama dikkate alınmayacağını biliyorum ve yine muhtemelen bu mesajda silinecek ve buradan hesabımı banlayacaklardır hayırlısı olsun diyelim iyi forumlar
Dostum DV’de row açılması konusuna katılıyorum fakat okçu bu oyunda asassian sınıfından sonra en dominant sınıftır.

robben34

Üye
okçu hakkında öyle söylememin sebebi yeteri kadar çeşitliliği yok gibi başka bir konuda bir arkadaş slide kör etme can çalma gibi skilleri ve rush 2 gibi skilleri olmaması okçuyu zayıf ve mobilitesi olmayan bir karakter haline getirmiş demiş bundan kaynaklı olarak söyledim yoksa oyunu düzenli olarak 3 aydır oynuyorum sizin kadar bilemem knight geçmişim yok metin2den geldim

Nart

Üye
Buraya bir çok madde yazabilirim ama işin özü bu iş biraz 2 ucu şeyli değneğe benziyor.

P2W'den ve oyunun malum oyun yapısına kaymasından şikayetçi oluyoruz fakat bizim gibi şikayetçi olanların sayısı ve oyuna etkisi az.

Daha soulbound sistemi kaldırılmadan önce açtığım konuları hatırlarsınız, Cüzdanlarımız değil Charlarımız savaşsın istemiştim fakat malum oyundan gelen kitlenin hem zengin kısmı hem de fakir kısmı kendi zevk ve maddi kaygıları için Rise Onlineyi oraya benzetti.

Yönetimi de her ne kadar eleştirsek de sonuçta ticari kaygıları olan bir şirket olduğunu görmezden gelemeyiz. Herkesi memnun etmek zor ve çoğunluk bizim gibi düşünmüyor.

Bu noktadan da artık eskiye dönüş olamayacağı gerçeğini kabul ederek ve Rise Online'ye eski yüklediğimiz anlamı yüklemeden oynamaya devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Benim ara verme sebebim yeni çocuğumun doğmuş olması. Bir süre sonra devam etmeyi düşünüyorum. Tabi ki yukarıdaki gerçekleri kabul ederek :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt