Oyunun Daha İyiye Gi̇debilmesi İçin Öneriler / İçeri

SOOOOOOOOOON

Üye
Selamlar . Oyunun , oyun zevkini arttırmak için birkaç güncelleme düşündüm ve bunları oyunsever forum kullancıları ile varsa ortak düşünceler veya eklenmek istenenler eklensin ve belki yönetimin dikkatini çeker diye paylşamak istedim.

İyi kötü tüm yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Saygılarımla.

1- INFERNO

Etkinliklerin iki ırk için dengeli olmasını sağlamak adına karma yönteme geçilmesini tavsiye ederim.

2- Etkinliklerin revize edilmesi ( Jade – Celestial - Glory )

Oyuncuların sürekli yan char kasıp etkinlikten para kaldırma planları yaptıkları bir hale dönüştü.Bunun yerine bu kutulardan çıkan dropların belirli oranda arttırılıp istenen kill sayısının da yükseltilmesi hem kutuların değerinin korunmasında hem de pk nın canlı kalmasına olanak sağlayacaktır.

• Jade : 02:00 22:30 ( 150 kill )
  • Celestial : 19:00 – 03:00 ( 150 kill )
  • Glory :19:00 – 03:00 ( 100 kill )

3- Thunder

Akşamları genel olarak saat 24 e doğru pk azalarak bitiyor . Thunder etkinliği kalıcı aktif olursa bowlu çok güzel canlandırır ve pk gece 1-2 e kadar akdif olarak artar . Çıkış saati 23:00 – 24:00 gibi ayarlayıp random kutu olarak ayarlanabilirse herkesin etkinliğe katılması sağlanabilir.

4- Faction ( Irk değişimi ) Kısıtlaması

Yönetici arkadaşların arttırılıp oyun içerisinde sürekli aktif tutularak ırk dengesine göre Faction’ ı kısıtlamalarını tavsiye ederim.

5- Haddar - Haggard farm dengesizliği / Çoklu PC'lerin oyuna sadece para sokup faydalarının olmaması

Haddar - Haggard haritaları için lvl kasılan camplardan çöp ve dropların kaldırılması yada %50 oranında düşürülüp , aylık BP sıralamasına uygun camp sayısının arttırılarak oyunu oynamak isteyenlerin faydasına olması oyunun kaliteli kitlesini koruyacağını düşünüyorum .Bazı oyuncu grupları sadece farm pre ve farm itemiyle Haddar – Haggard haritalarını ₺ odaklı oynayıp oyunda hiçbir etkinliğe katılmamakta.

Ayrıca H5 üzerinden vereceğiniz cevap için de şöyle bir şey söylemek istiyorum , Ayın 22 olmasına rağmen hala 50k BP istemekte , Gm sayısı azlığı yada takip edecek bir birim bulunmuyorsa ben seve seve böyle bir konu için sizlere destek sağlamak isterim. Haftalık 50k gibi bir artış bence tüm PK severleri mutlu edecektir.

6- Chest Of Legends ( Heroic )

Pk atarak ilk 50 ye girmeye çalışan oyuncular oyunda ekstra '' chest of legends ''hediyesini alması gerekirken son bosstan ancient takı ile cezalandırılıyor. Acilen bunun revize edilip normal takı drobunun da eklenmesi gerekli.

7- Pelerin Simgesi

Pelerinlerin üzerine clanların koyabileceği semboller işlenmesini aktif edilmesi görsel güzelliği arttırabilir .

8- Christmas kanat ve Ramadan Cloak

Kanat görseli yılbaşı etkinliği , Cloak ise Ramazan olarak kaldı ve revize edilmeleri görsel güzelliğini arttırabilir.

9- Maus İmleci

Birçok oyucunun forum üzerinde fazla dile getirmese de oyun içerisinde çokçana duyduğumuz

– mausu göremiyorum , çok küçük gibi ifadelere çokça denk geliyoruz. Bu imlecin mümkünse tercihe göre ayarlanabilecek şekilde eklenip kullanıma sunulması fayda sağlayabilir

10- Yayıncıların diğer kullanıcılara hakaret etmeleri

İzlediğim birçok yayında oyun içi söylenip cezalandıralabilecek birçok sözün yayınlarda üstüne eklenerek diğer oyunculara sarf edildiğini ve hiçbir ceza alınmadığını görmekteyim. Buna da bir yaptırım gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

11- Karakter paylaşımı

Oyun içerisinde karakter paylaşımının yasaklanması gerektiğini düşünmekteyim . İzlediğim yayınlar olsun , oyun içerisinde gördüğümüz nickler olsun char 24 saat oyunda ve sürekli farm peşinde koşmakta. Her seferinde de charlarda başkaları bulunmakta. Buna bir ip kısıtlaması yada başka bir çözüm yöntemi getirilmesi dengelerin korunması için faydalı olabilir.

12- Joblardaki Nerflenmesi yada Revize edilmesi gereken skiller

Mage : Püskürme

Priest : Görünmezlik ( bana kalırsa en gereksizi bu olduğu yerde afk durup ırk vurmaya calısan çulluk ekipler doldu heryer )

Rogue Asas : İleri sıçrama ( zaten karakter hızlı yakalanmıyor bir de üstüne bu kaçma skili var )

Rogue Okçu : Mantar

Warrior : Dönerek ileri atılma skili

12- Oyun içi GM dışı denetimci atanması

Oyun içerisine gelen 1+1 etkinliğinden ötürü bazı eventlarda afk , itemsiz charlar türedi. Onun dışında birçok oyuncu infernolarda ırkın güçsüz olduğu tarafta düşük bp sahip kalıp infernolarda free ptlere denk gelebilmek için dv de sürekli dümdüz koşup ölüyorlar. Oyun içerisine belirli başlı insiyatiflere dayalı yöneticilerin atanması ve bunların değerlendirilmesini tavsiye ederim.

Her suç şikayete dayalı cezaya dönüşümemeli ve oyun içi yöneticilerin oyun içerisinde aktif olarak takipte kalması gerektiğini düşünmekteyim.

13- Genel oyun güncellemesi ve Reset

Oyun güncellemelerinin belirli periyotlarda ve düzenli yapılmasının gerekli olduğunu düşünmekteyim. Oyuncuların sürekli res ne zaman gelecek güncelleme ne zaman gelecek diye hurafe dinlemekten sıkıldığını düşünüyorum.

Ayrıca bunlar dışında genel söylemek istedğim ,

Oyunun kitlesi oturmuş durumda ancak yönetim & yönetici grubu olarak oyun içerisinde gör-kontrol et–müdahale et sisteminin yavaş çalıştığını düşünmekteyim. Her daim oyuncuların söylemlerinin dikkate ve ciddiye alınıp ona göre aksiyon alınması çok iyi olur. Oyunda yapılması gereken yeniliklerin sürekli süresinin ertelenmesi genel oynayacıların keyfini ciddi oranda düşürüyor ve strese sokuyor.Bu durum oyun pazarından tutun popülasyona kadar herşeyi etkliyor. Unutulmamalı ki bizler bu oyunu severek oynuyoruz ve daha iyiye gitmesini hem istiyor hem de fikirler üreterek buna destek sağlamaya çalışıyoruz.

Bunlar şimdilik düşündüğüm konular . Lütfen siz değerli forum kullanıcıları da aklınıza gelenleri ekleyin.

Son düzenleme:

Meapr

Moderator
Merhaba,
Önerilerin ve fikir paylaşımların için teşekkürler.
Oyuncuların isteklerinin her zaman dinlendiğini ve geri dönüşlerine önem verildiğini bilmenizi isteriz. Ancak, bu tür önerilerin daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi için geliştirici ekibe resmi bir destek bileti aracılığıyla iletilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Böylelikle önerileriniz yetkili kişiler tarafından incelenebilir ve değerlendirilmeye alınabilir.
İyi eğlenceler!

HugeGrandman

Üye
Merhaba,
Önerilerin ve fikir paylaşımların için teşekkürler.
Oyuncuların isteklerinin her zaman dinlendiğini ve geri dönüşlerine önem verildiğini bilmenizi isteriz. Ancak, bu tür önerilerin daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi için geliştirici ekibe resmi bir destek bileti aracılığıyla iletilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Böylelikle önerileriniz yetkili kişiler tarafından incelenebilir ve değerlendirilmeye alınabilir.
İyi eğlenceler!
Her ne kadar konunun yeri destek bileti olsa bile bu tür konuların forumda kilitlenmeden kalıp oyuncular arasında tartışmalara, yeni özgün fikirlerin ortaya atılmasına sebep olabileceğini düşünüyorum, hatta hype olan konular sabit konu gibi üst kısımda yada konu kategorisinde farklı bir sembol ile bu konu canlı görünümü verilip insanları davet edebilmeli. Forum amacına hizmet etmiyor eski geçmişten gelen Wiki kıvamından öteye taşınmasına izin verin lütfen bu konuları oyuncular bir araya gelip burada tartışsın.

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Selamlar . Oyunun , oyun zevkini arttırmak için birkaç güncelleme düşündüm ve bunları oyunsever forum kullancıları ile paylaşıp belki yönetimin dikkatini çeker diye paylşamak istedim.

1- Thunder

Akşamları genel olarak saat 24 e doğru pk azalarak bitiyor . Thunder etkinliği aktif olsa bowlu çok güzel canlandırır ve pk gece 1-2 e kadar akdif olarak artar .

2- Faction ( Irk değişimi ) Kısıtlaması

Galia da oynadığım için galia için konuşacağım. Galia üzerinde Lunaskar ırkı üstünlüğü mevcut , proteandan lunaskara geçişlerin belirli bir süre kapatılmasını tavsiye ederim hatta uygunsa tam tersinin de indirimli olması denge açısından fayda sağlayabilir .

3- Haddar - Haggard farm dengesizliği / Çoklu PC'lerin oyuna sadece para sokup faydalarının olmaması

Haddar - Haggard haritaları için lvl kasılan camplardan çöp ve dropların kaldırılması yada %50 oranında düşürülüp , aylık BP sıralamasına uygun camp sayısının arttırılarak oyunu oynamak isteyenlerin faydasına olması oyunun kaliteli kitlesini koruyacağını düşünüyorum .Bazı oyuncu grupları sadece farm pre ve farm itemiyle Haddar -

4- Chest Of Legends ( Heroic )

Pk atarak ilk 50 ye girmeye çalışan oyuncular oyunda ekstra '' chest of legends ''hediyesini alması gerekirken son bosstan ancient takı ile cezalandırılıyor. Acilen bunun revize edilip normal takı drobunun da eklenmesi gerekli.

5-Pelerin Simgesi

Pelerinlerin üzerine clanların koyabileceği semboller işlenmesini aktif edilmesi görsel güzelliği arttırabilir .

6- Christmas kanat ve Ramadan Cloak

Kanat görseli yılbaşı etkinliği , Cloak ise Ramazan olarak kaldı ve revize edilmeleri görsel güzelliğini arttırabilir.

Bunlar şimdilik düşündüğüm konular . Lütfen siz değerli forum kullanıcıları da aklınıza gelenleri ekleyin.

Moderatör arkadaşın belirttiği gibi Öneri ve İsteklerinizi Destek Biletinden iletirseniz ilgili birime mutlaka iletilecektir bilginiz olsun. Xmas kanat ve Ramadan Cloak öğelerine görsel değişiklikler ekstra mantıklı bence. 1 Sene boyunca aynı şeyleri görmek sıkar haklısınız.

3. Öneride ilettiğin şeyler tam olarak H5 kanallarında var diğer kanallar için ekstra düşünülmüyor.

Konuya gelecek olursak Akşam ve Öğlen PK Saatlerinde merkez bölgeyi daha hararetli hale getirecek şeyler olabilir.

KillForLive

Üye
Bende bir kaç öneride bulunabilirim.

1. Bu aarvard a gelen etkinliğin 1+1 etkinliğinin kesinlikle diğer sunucularda gelmesi gerekiyor.
2. Görev yapan arkadaşların görevlerini daha seri yapması için mob kesme görevlerinde mob a bir kere vurduğunda görevi saymasını ekleyebiliriz.
3. Ayrıca ROW asistan için kullanılan malzemelerin ya fiyatınu yada süresini uzatmalısınız. günde 2 tane magic puppet ve 2 tane power up insanları maddi yönden sıkıntıya sokuyor ve fazla lvl kasamadan oyundan soğumalarına ve bırakmalarına neden oluyor.
4.Zindanların sadece premium ile kısıtlı kalmasıda değişik bir seçenek olmuş. Solo Zindanı premiumlu oyunculara 2 hak normal oyunculara 1 hak vererek te premiumsuz olan oyuncuların eğlenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Grup zindanlarını ise 3 günde veya 5 günde 1 er hak olarak premiumsuz kullanıcılara da hak tanıyabilirsiniz.
5. Mağazada premium veya row ürünlerini ayın belli günleri indirime koyarak daha fazla kitleye hitab ve yardım etmiş olursunuz.
6. NFT ücreti gerçekten çok pahalı oyunu bırakan ve karakterini NFT ile satmak isteyen kullanıcılar bunu bahane ederek çok fazla para talep ediyorlar ve bu oyunda karakter alarak başlamak isteyen zamanı çok olmayan kullanıcıların çoğunda bekleme veya vazgeçmesine sebep oluyor.

Son düzenleme:

SOOOOOOOOOON

Üye
Moderatör arkadaşın belirttiği gibi Öneri ve İsteklerinizi Destek Biletinden iletirseniz ilgili birime mutlaka iletilecektir bilginiz olsun. Xmas kanat ve Ramadan Cloak öğelerine görsel değişiklikler ekstra mantıklı bence. 1 Sene boyunca aynı şeyleri görmek sıkar haklısınız.

3. Öneride ilettiğin şeyler tam olarak H5 kanallarında var diğer kanallar için ekstra düşünülmüyor.

Konuya gelecek olursak Akşam ve Öğlen PK Saatlerinde merkez bölgeyi daha hararetli hale getirecek şeyler olabilir.
Merhabalar ,
Konu ile alakalı destek birimine de aynı mesajı gönderdim.

H5 konusu bence en önemlilerden biri. Çünkü H kanallarında 5 dışındaki hiçbir oyuncuyu haddar - haggard dışında göremiyoruz. Sadece para kasıp ₺ çevirme çabasındalar. H5 teki tüm oyuncular ise dikkat ederseniz oyunu sürekli oynayıp , gelişmesinin kendisine fayda sağlayacağını bilen oyuncular.

Ayrıca Heroic DG lerin final bossuna mutlaka Ancient yerine normal takı drobu eklenmeli.

Manne1998

Yeni Üye
Selamlar . Oyunun , oyun zevkini arttırmak için birkaç güncelleme düşündüm ve bunları oyunsever forum kullancıları ile paylaşıp belki yönetimin dikkatini çeker diye paylşamak istedim.

1- Thunder

Akşamları genel olarak saat 24 e doğru pk azalarak bitiyor . Thunder etkinliği aktif olsa bowlu çok güzel canlandırır ve pk gece 1-2 e kadar akdif olarak artar .

2- Faction ( Irk değişimi ) Kısıtlaması

Galia da oynadığım için galia için konuşacağım. Galia üzerinde Lunaskar ırkı üstünlüğü mevcut , proteandan lunaskara geçişlerin belirli bir süre kapatılmasını tavsiye ederim hatta uygunsa tam tersinin de indirimli olması denge açısından fayda sağlayabilir .

3- Haddar - Haggard farm dengesizliği / Çoklu PC'lerin oyuna sadece para sokup faydalarının olmaması

Haddar - Haggard haritaları için lvl kasılan camplardan çöp ve dropların kaldırılması yada %50 oranında düşürülüp , aylık BP sıralamasına uygun camp sayısının arttırılarak oyunu oynamak isteyenlerin faydasına olması oyunun kaliteli kitlesini koruyacağını düşünüyorum .Bazı oyuncu grupları sadece farm pre ve farm itemiyle Haddar -

4- Chest Of Legends ( Heroic )

5-Pelerin Simgesi

6- Christmas kanat ve Ramadan Cloak

Ayrıca son zamanlarda daha çok counter-strike oynamaya başladım. Oyunun içinde silah görünümleri toplamak şeklinde bir hobi geliştirdim. En iyilerini elde etmek için https://skin.club/tr platformunda kasalar açıyorum. Eğlenceli ve bana keyif veriyor.
Selam!

Önerilerin gerçekten çok ilginç ve dikkate değer. Oyunun dinamiklerini geliştirmek için bu tür güncellemeler faydalı olabilir. Özellikle Thunder etkinliğinin akşam saatlerinde aktif hale getirilmesi, oyuncuların daha fazla etkileşimde bulunmasına yol açabilir.

Ayrıca, Faction kısıtlaması hakkında söylediklerine katılıyorum; denge sağlanması açısından bu tür önlemler almak önemli. Haddar - Haggard farm dengesizliği ile ilgili düşüncelerin de mantıklı; bu tür değişiklikler, oyuncuların motivasyonunu artırabilir.

Chest of Legends ile ilgili önerin de çok yerinde. Oyuncuların çaba göstermesi ve başarıya ulaşması gerektiğine inanıyorum, bu yüzden ödüllerin gözden geçirilmesi faydalı olur.

Son olarak, pelerin simgesi gibi görsel unsurların eklenmesi, oyun atmosferini daha da güzelleştirebilir.

Bu konularda daha fazla fikir paylaşımı yapmak harika olur. Teşekkürler bu önerileri paylaştığın için!

Reverentia

Yönetici
Game Master
Selam!

Önerilerin gerçekten çok ilginç ve dikkate değer. Oyunun dinamiklerini geliştirmek için bu tür güncellemeler faydalı olabilir. Özellikle Thunder etkinliğinin akşam saatlerinde aktif hale getirilmesi, oyuncuların daha fazla etkileşimde bulunmasına yol açabilir.

Ayrıca, Faction kısıtlaması hakkında söylediklerine katılıyorum; denge sağlanması açısından bu tür önlemler almak önemli. Haddar - Haggard farm dengesizliği ile ilgili düşüncelerin de mantıklı; bu tür değişiklikler, oyuncuların motivasyonunu artırabilir.

Chest of Legends ile ilgili önerin de çok yerinde. Oyuncuların çaba göstermesi ve başarıya ulaşması gerektiğine inanıyorum, bu yüzden ödüllerin gözden geçirilmesi faydalı olur.

Son olarak, pelerin simgesi gibi görsel unsurların eklenmesi, oyun atmosferini daha da güzelleştirebilir.

Bu konularda daha fazla fikir paylaşımı yapmak harika olur. Teşekkürler bu önerileri paylaştığın için!
Selam, Sen de öneri ve fikirlerini Oyun içi destek bileti üzerinden iletebilir misin?

İlgili departmana iletilmesi konusunda bu tarz öneri ve istekler hassasiyet taşımaktadır.

JuanJuans

Üye
Tüm bu konularda sizlere katılmakla beraber farm konusuna değinmek istiyorum.

-Oyunda party halinde farm sorunu var. Radiant ile yeni eklenen mobda yok bildiğim kadarıyla ve dvdeki en güçlü mob Bael ama tek bir bp kesebiliyor. Bu da hem ekiplerin rekabetini azaltıyor hem solo bp dışında ekip oyuncusu oyuncuların ekiple bir şeyler yapma şansını elinden alıyor ekipler sadece beraber pk atabiliyor oyunda onun dışında yan char solo bpsine girip farm atabiliyor sadece. Bu da ekiplerin hem item geliştirmesinin hem de oyun içi aktivitesini azaltıyor. (Deathlord, Bael, Archdemon en azından mele partylere göre dizayn edilmeli damage+def artışı) (Undead, Soul, diviner, Golem, Necro bir çok mob zaten solo farmerler dönebiliyor)

-Boss sayısı fazla olduğu için mi bilmiyorum bosslar çok zayıf 1 party bowl tutan partyler rahatça kesebiliyor. Oyuna zaten dungeonlar ile çok fazla item giriyorken bu kadar boss olması bence piyasaya zararlı. Çok kolay olup tekelleşmesi daha büyük zarar diye düşünüyorum. Akşamları boss etkinlikte dahi şuanda 1 dk durmuyor boss. Pkyı canlandırmak için en azından süresini 1 saat içinde yapıp canı 20x 30x olmalı.

JuanJuans

Üye
1- INFERNO

-Bildiğim kadarıyla "Gear Score" muhabbeti gelince bir de ırk karışı mı muhabbeti gelince sorun tamamen çözülecektir. Yan/Multi İnferno charlar ile ilgili dediğiniz gibi ekip kurulabilir veya oyun için de video çekip atmakla kimse uğraşmadığı için ayrı bir report sistemiyle oyuncuya bu sistem devredilip sonrasında yönetim incelemesiyle bu sorun çözülebilir.

-Buna aslında kısıtlama yan char olarak getirilebilir. Premium ve yan karakter olmayacak şekilde. Fakat kill sayısı artırmak mage ve mele yönüyle yapılabilir kılarken okçu özellikle asas yönünden eziyetken iyice eziyet hale getirir aktif tutmak istenen pk yem haline gelen kalabalık okçu grubunu oyundan soğutur. Saatler yönünden de saatler gayet güzel olduğunu düşünüyorum (Kişisel görüşüm) Bir görevi geceye taşımak işe kalkacak adam için iyice zulme dönüşür bir mage veya mele 22.30 dan sonra 30 dkda bir görevi bitirebilir ama asas için hem kill artması hem gece açılması zulüm olacaktır. Vakti olan ve jobu müsait olan için pk dönmesi demek olsa da büyük bir kesim için de zorluk ve oyundan soğuma sebebi.

-Zaten kutuyu kırdırarak normal Dng girenlerden daha çok takı drop alma şansınız var oyun ekstra size satma şansı veriyor. İsterseniz kırıp takı alabilirsiniz.

12- Joblardaki Nerflenmesi yada Revize edilmesi gereken skiller:
-Tavsiyeleriniz oyuna mekanik katan ve benzer diğer mmorpglerden ayıran kısmı zaten tamamen bireysel düşünceniz olduğunu düşünüyorum. Daha da değişik skiller eklenip daha zevkli metalar oluşturulabilir.UE 5 ile akıcılık arttığında bazıları sorun olmaktan dahi çıkacak bir çoğu fps yüzünden pk da farkedilmiyor.

Geri kalan yazılarınıza katılıyorum. Faydalı ve çözüm üzerine oyunu geliştirebilecek kimisi öncelikli kimisi detay güzel paylaşım.

real10

Yeni Üye
Oyun için çok faydalı bir konu olmuş, uğraşların için teşekkür ederim. Sadece 12. madde bence biraz saçma ve subjektif olmuş. Bu maddeden anlaşılıyor ki warrior karakterini oynuyorsun.

Öncelikle oyun içindeki skiller ( hatasız olduğunda ) ne kadar fazla olursa oyunun mobilitesi daha yüksek olur. Buda oyunu daha zevkli hale getirir. Bence skill çeşitliliği oyuncuların, diğer oyunculara karşı fark yaratabilmesi için gerekli bir şey. Malum oyunun kafasından çıkmamız gerekiyor artık.

Diğer bir durum, nerdeyse tüm joblardaki skiller karakter dinamikleriyken, mage sınıfının en yüksek hasar veren skilini gereksiz bulman çok acınası olmuş. Bu magenin meteor skili , asasın carnage skili , priestin toplu 9k heal skili olmasın demek gibi bir şey. Yönetim ekibinin ciddiye almaması gerektiğini düşünüyorum.

Bir mage olarak, priestin invisible (görünmezlik) skilinin kullanım süresinin çok kısa olduğunu düşünüyorum. Oyuna bu kadar çok etki eden bir skil 1 dakikada dolmaması gerekiyor. Zaten yarısı görünmez olarak dolmakta. Öyleki 2 priestli bir parti isterse sınırsız şekilde görünmez kalabiliyor. Bu skilin bu durumda olması bazı insanların 4-5 char açıp sadece görünmezlikle kolayca görev yapmasını sağlıyor. Durum artık 7 kişi 5er mage char aç, invisible ile hemen kill görevini yap , 2 saatte 10 tane kutu al çık kafasına ulaştı. Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.

İyi forumlar.

Rhine

Yönetici
Game Master
1- INFERNO

-Bildiğim kadarıyla "Gear Score" muhabbeti gelince bir de ırk karışı mı muhabbeti gelince sorun tamamen çözülecektir. Yan/Multi İnferno charlar ile ilgili dediğiniz gibi ekip kurulabilir veya oyun için de video çekip atmakla kimse uğraşmadığı için ayrı bir report sistemiyle oyuncuya bu sistem devredilip sonrasında yönetim incelemesiyle bu sorun çözülebilir.

-Buna aslında kısıtlama yan char olarak getirilebilir. Premium ve yan karakter olmayacak şekilde. Fakat kill sayısı artırmak mage ve mele yönüyle yapılabilir kılarken okçu özellikle asas yönünden eziyetken iyice eziyet hale getirir aktif tutmak istenen pk yem haline gelen kalabalık okçu grubunu oyundan soğutur. Saatler yönünden de saatler gayet güzel olduğunu düşünüyorum (Kişisel görüşüm) Bir görevi geceye taşımak işe kalkacak adam için iyice zulme dönüşür bir mage veya mele 22.30 dan sonra 30 dkda bir görevi bitirebilir ama asas için hem kill artması hem gece açılması zulüm olacaktır. Vakti olan ve jobu müsait olan için pk dönmesi demek olsa da büyük bir kesim için de zorluk ve oyundan soğuma sebebi.

-Zaten kutuyu kırdırarak normal Dng girenlerden daha çok takı drop alma şansınız var oyun ekstra size satma şansı veriyor. İsterseniz kırıp takı alabilirsiniz.

12- Joblardaki Nerflenmesi yada Revize edilmesi gereken skiller:
-Tavsiyeleriniz oyuna mekanik katan ve benzer diğer mmorpglerden ayıran kısmı zaten tamamen bireysel düşünceniz olduğunu düşünüyorum. Daha da değişik skiller eklenip daha zevkli metalar oluşturulabilir.UE 5 ile akıcılık arttığında bazıları sorun olmaktan dahi çıkacak bir çoğu fps yüzünden pk da farkedilmiyor.

Geri kalan yazılarınıza katılıyorum. Faydalı ve çözüm üzerine oyunu geliştirebilecek kimisi öncelikli kimisi detay güzel paylaşım.
Gear Score sisteminden sonra Irkların karma olmasının pek bir önemi yok. Inferno Temple etkinliği ile ilgili gelen şikayetlerin hepsinin çözümü zaten Gear Score sistemi ile beraber olmakta. Bu sebepten ötürü Irkların karma olmasına pek gerek olmamakta. AFK/Sabote için ekran kaydı olmadan report sistemi ile işlem uygulanması durumunda, bu sistem suistimal edilebilir. Aynı clandan 2-3 kişi odada bulunursa, polemikli veya sevmediği bir oyuncuyu bilerek reportlayabilir. Bu sebepten ötürü AFK/Sabote için yine video kaydı gerekli olmakta.

Rhine

Yönetici
Game Master
Selamlar . Oyunun , oyun zevkini arttırmak için birkaç güncelleme düşündüm ve bunları oyunsever forum kullancıları ile varsa ortak düşünceler veya eklenmek istenenler eklensin ve belki yönetimin dikkatini çeker diye paylşamak istedim.

1- INFERNO

Etkinliklerin iki ırk için dengeli olmasını sağlamak adına karma yönteme geçilmesini tavsiye ederim.

Oyuncuların sürekli yan char kasıp etkinlikten para kaldırma planları yaptıkları bir hale dönüştü.Bunun yerine bu kutulardan çıkan dropların belirli oranda arttırılıp istenen kill sayısının da yükseltilmesi hem kutuların değerinin korunmasında hem de pk nın canlı kalmasına olanak sağlayacaktır.

• Jade : 02:00 22:30 ( 150 kill )
  • Celestial : 19:00 – 03:00 ( 150 kill )
  • Glory :19:00 – 03:00 ( 100 kill )

3- Thunder

Akşamları genel olarak saat 24 e doğru pk azalarak bitiyor . Thunder etkinliği kalıcı aktif olursa bowlu çok güzel canlandırır ve pk gece 1-2 e kadar akdif olarak artar . Çıkış saati 23:00 – 24:00 gibi ayarlayıp random kutu olarak ayarlanabilirse herkesin etkinliğe katılması sağlanabilir.

4- Faction ( Irk değişimi ) Kısıtlaması

Yönetici arkadaşların arttırılıp oyun içerisinde sürekli aktif tutularak ırk dengesine göre Faction’ ı kısıtlamalarını tavsiye ederim.

5- Haddar - Haggard farm dengesizliği / Çoklu PC'lerin oyuna sadece para sokup faydalarının olmaması

Haddar - Haggard haritaları için lvl kasılan camplardan çöp ve dropların kaldırılması yada %50 oranında düşürülüp , aylık BP sıralamasına uygun camp sayısının arttırılarak oyunu oynamak isteyenlerin faydasına olması oyunun kaliteli kitlesini koruyacağını düşünüyorum .Bazı oyuncu grupları sadece farm pre ve farm itemiyle Haddar – Haggard haritalarını ₺ odaklı oynayıp oyunda hiçbir etkinliğe katılmamakta.

Ayrıca H5 üzerinden vereceğiniz cevap için de şöyle bir şey söylemek istiyorum , Ayın 22 olmasına rağmen hala 50k BP istemekte , Gm sayısı azlığı yada takip edecek bir birim bulunmuyorsa ben seve seve böyle bir konu için sizlere destek sağlamak isterim. Haftalık 50k gibi bir artış bence tüm PK severleri mutlu edecektir.

7- Pelerin Simgesi

8- Christmas kanat ve Ramadan Cloak

9- Maus İmleci

Birçok oyucunun forum üzerinde fazla dile getirmese de oyun içerisinde çokçana duyduğumuz

– mausu göremiyorum , çok küçük gibi ifadelere çokça denk geliyoruz. Bu imlecin mümkünse tercihe göre ayarlanabilecek şekilde eklenip kullanıma sunulması fayda sağlayabilir

10- Yayıncıların diğer kullanıcılara hakaret etmeleri

İzlediğim birçok yayında oyun içi söylenip cezalandıralabilecek birçok sözün yayınlarda üstüne eklenerek diğer oyunculara sarf edildiğini ve hiçbir ceza alınmadığını görmekteyim. Buna da bir yaptırım gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

11- Karakter paylaşımı

Oyun içerisinde karakter paylaşımının yasaklanması gerektiğini düşünmekteyim . İzlediğim yayınlar olsun , oyun içerisinde gördüğümüz nickler olsun char 24 saat oyunda ve sürekli farm peşinde koşmakta. Her seferinde de charlarda başkaları bulunmakta. Buna bir ip kısıtlaması yada başka bir çözüm yöntemi getirilmesi dengelerin korunması için faydalı olabilir.

12- Joblardaki Nerflenmesi yada Revize edilmesi gereken skiller

Mage : Püskürme

Priest : Görünmezlik ( bana kalırsa en gereksizi bu olduğu yerde afk durup ırk vurmaya calısan çulluk ekipler doldu heryer )

Rogue Asas : İleri sıçrama ( zaten karakter hızlı yakalanmıyor bir de üstüne bu kaçma skili var )

Rogue Okçu : Mantar

Warrior : Dönerek ileri atılma skili

12- Oyun içi GM dışı denetimci atanması

Oyun içerisine gelen 1+1 etkinliğinden ötürü bazı eventlarda afk , itemsiz charlar türedi. Onun dışında birçok oyuncu infernolarda ırkın güçsüz olduğu tarafta düşük bp sahip kalıp infernolarda free ptlere denk gelebilmek için dv de sürekli dümdüz koşup ölüyorlar. Oyun içerisine belirli başlı insiyatiflere dayalı yöneticilerin atanması ve bunların değerlendirilmesini tavsiye ederim.

Her suç şikayete dayalı cezaya dönüşümemeli ve oyun içi yöneticilerin oyun içerisinde aktif olarak takipte kalması gerektiğini düşünmekteyim.

13- Genel oyun güncellemesi ve Reset

Oyun güncellemelerinin belirli periyotlarda ve düzenli yapılmasının gerekli olduğunu düşünmekteyim. Oyuncuların sürekli res ne zaman gelecek güncelleme ne zaman gelecek diye hurafe dinlemekten sıkıldığını düşünüyorum.

Ayrıca bunlar dışında genel söylemek istedğim ,

Oyunun kitlesi oturmuş durumda ancak yönetim & yönetici grubu olarak oyun içerisinde gör-kontrol et–müdahale et sisteminin yavaş çalıştığını düşünmekteyim. Her daim oyuncuların söylemlerinin dikkate ve ciddiye alınıp ona göre aksiyon alınması çok iyi olur. Oyunda yapılması gereken yeniliklerin sürekli süresinin ertelenmesi genel oynayacıların keyfini ciddi oranda düşürüyor ve strese sokuyor.Bu durum oyun pazarından tutun popülasyona kadar herşeyi etkliyor. Unutulmamalı ki bizler bu oyunu severek oynuyoruz ve daha iyiye gitmesini hem istiyor hem de fikirler üreterek buna destek sağlamaya çalışıyoruz.

Gear Score sistemi geleceği için Inferno etkinliğinin tüm odalarında Irkların karma olması planlanmıyor. Güncel olarak şu an sadece son odalarda karma oluyor.

Etkinlikler ile ilgili bir revize ilerleyen güncellemeler ile beraber olabilir. Ancak şu an için net bir şey diyemem.

Thunder bossu ile ilgili yorumuna maalesef katılmıyorum. Bu konudaki düşünceni ekip ile paylaşacağım.

Faction Change 'Irk değişimi' kısıtlanması maalesef mümkün değil. Bunun sebebi oyuna gün içerisinde binlerce yeni oyuncu başlıyor. NFT ile karakter alan oyuncular oluyor. NFT ile karakter alan oyuncu protean karakter alıp, mevcut karakteri lunaskarsa Irk değiştirmesi gerekiyor. Veya yeni başlayan oyuncu ekibinin bulunduğu Irka geçmek için, Irk değiştirebiliyor. Bir kısıtlama getirilmesi, mevcut sistem için sağlıklı olmamakta.

5.Madde ile ilgili pek çok müdahalemiz bulunmuştu. Kanallara getirilen BP sınırlaması, 1.Kanallarda ROWA kapatılması, ROW Assistant kullanım süresinde eşya elde etme süresinin kısıtlanması gibi gibi bir çok müdahalemiz oldu. İlerleyen zamanlar için ekstra bir şey gelir mi, net bir yorum maalesef yapamam.

Heroic Dungeon ile ilgili şikayetinizi, ekip ile paylaşacağım.

Symbol için ticket oluşturmalısınız. Destek birimindeki arkadaşlar, görsel tasarım ekibine bu önerinizi iletecektir.

12.Madde için; bu durum suistimal edilmesi yüksel olan bir durum olmakta. Yetki verilecek veya atanacak kişiler ile ilgili pek çok söylenti yayılabilir ve bu da oyunun ismi ve prestijini etkiler. Oyun yöneticileri dışında moderatör veya bu tarz atama yapılan kişilere yetki verilmesine pek sıcak bakmıyorum.

Güncelleme tarihlerinin paylaşılan süreleri genelde tahmini süre olmakta. Siz değerli kullanıcılarımıza her zaman şeffaf ve net bilgiliyi en hızlı şekilde aktarma isteğimizden ötürü, tahmini süre paylaşmaktayız. Hiçbir zaman net bir süre veya tarih olmadan, bir tarih bilgisi paylaşmıyoruz. Ki keza sizde biliyorsunuz, gelecek update ile beraber yapılan testlerde hatalar çıkabiliyor. Bu sebepten ötürü, hiçbir zaman net tarih paylaşmıyoruz. Paylaşılan tarihler genelde muhtemelen şu tarihte olabilir veya tahmini şu zaman yapılabilir gibi gibi.

Düşünce ve önerilerinizi dile getirip böyle bir konu oluşturduğunuz için teşekkür ederim. Keyifli oyunlar.

Pitou

Üye
Gear Score sisteminden sonra Irkların karma olmasının pek bir önemi yok. Inferno Temple etkinliği ile ilgili gelen şikayetlerin hepsinin çözümü zaten Gear Score sistemi ile beraber olmakta. Bu sebepten ötürü Irkların karma olmasına pek gerek olmamakta. AFK/Sabote için ekran kaydı olmadan report sistemi ile işlem uygulanması durumunda, bu sistem suistimal edilebilir. Aynı clandan 2-3 kişi odada bulunursa, polemikli veya sevmediği bir oyuncuyu bilerek reportlayabilir. Bu sebepten ötürü AFK/Sabote için yine video kaydı gerekli olmakta.
Bence Gear scoresi eşit 16x oyuncuyu her eşleşmede otomatik karıştırması gerekiyor. Yoksa yine dönüp dolaşıp aynı yere geleceğiz. Bu olmadığı taktirde sürekli aynı kişiler birbiriyle eşleşecek sürekli aynı taraf kazanacak aynı taraf kaybedecek. Bunu şimdiden öngörmeniz gerekiyor. Bu arada bence 2 ırkında karıştırılması gerekiyor. Aynı ırkdaki oyuncular dengeyi bozuyor. Bu daha önce denendi.

Rhine

Yönetici
Game Master
Bence Gear scoresi eşit 16x oyuncuyu her eşleşmede otomatik karıştırması gerekiyor. Yoksa yine dönüp dolaşıp aynı yere geleceğiz. Bu olmadığı taktirde sürekli aynı kişiler birbiriyle eşleşecek sürekli aynı taraf kazanacak aynı taraf kaybedecek. Bunu şimdiden öngörmeniz gerekiyor. Bu arada bence 2 ırkında karıştırılması gerekiyor. Aynı ırkdaki oyuncular dengeyi bozuyor. Bu daha önce denendi.
Zaten etkinlik ile ilgili gelen şikayetleri değerlendirip, bu şikayetlere göre çalışma sağlamaktayız. Yani görünürde ön göremediğimiz bir durum olmamakta.

Bu konunun güncelleme sonrasında detaylandırılması, daha sağlıklı olacaktır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt