İstek Oyunun gerçek para ile satılması ve olası koxplar hk.

elves27

Üye
Malum discort kanalımızdan öneri şikayet bölümü kaldırıldı. Açıp kanalı takip ediyor idik önerilere destek veriyor idik. Form konularında daha çok görmek istediğim bir mesele üzerinde konuşmak istiyorum.
Oyun meteryallerinin ve karekterlerinin ticareti; Oyunda herhangi gibi bir itemin ticarete açık olması onun gerçek para ile alışverişine imkan sağlayacak olup güzelim oyunumuzun Knight zortline gibi mafyalara teslim olmasına neden olacaktır. Bu gün gibi aşikar bundan kaçışı yolu item ticaretinin yasaklanması örneğin son dönem MMORPG'lerde bulunan ruh bağı ile item onu mobdan çıkaran veya craftlayan karektere bağlanıyor yan karekter dahil hiçbir şekilde alışverişe konu edilemiyor. Biz bunu yönetimden çok nadir bulunan ruh bağı itemi ile çözülebileceği aynı ruh bağının oyunun magzasından TL karşılığı satın alınabilineceğini duyduk fakat bu yeterli değil.
Malum itemin TL değeri ne olursa olsun satın alıp değerli itemlerin ticaretinin yapılması kolaylaşacaktır. Oyunun sadece oyun yöneticilerinin sunmuş olduğu aylık ödenekler ve kozmetikler dışında diğer yollar ile alışverişe konu olması oyuncuları soğutup büyük bir kitleyi rekabet edemez hale getirecektir. Bu büyük kitle oyunun has kitlesi olacaktır.
Peki sadece zeginlerin oynadığı bir oyun olsak fakirler oynamasa ne olur ki diye biliriz. Oyun içi meteryal ticareti sadece buna sebep olmayacak aynı zamanda oyunu para kazanmak için oynayan bu yönde hiç bir etik ahlaki degere aldırış etmeyen bir kitlenin pazarı haline getirecektir. Bu kitle bug-bag lardan faydalanarak dupe hack ve koxp gibi arayışlara girecek el yada geç birşeyler elde edecektir. Çünkü herhangi bir itemin knight zorlinede 10.000₺ gibi bir fiyata satılıyor olması oyun hırsızı dediğimiz malum kitlenin bu oyun için extre zaman ayırarak vurgun yapma iştahını kabartacak. Mesela bir koxp bulduklarını düşünelim oyun ekibi elbet bir pacht ile bunu çözecektir fakat bu pacht gelene kadar bu adamlar oyunun içine edecek emek veren userlerden çok daha kolay bir şeyler elde edecek dolayısı ile oyunda adaleti bozacaktır.

Kısacası oyun yönetimi ruh bağını çözmeyi sağlayacak itemi iptal etmeli dolaylı olarak oyun için ticaretin önünü kapatmalı.Bunu yaparak oyuncuların hacklenmesi başta olmak üzere bug ve koxplarla uğraşan hırsızlara "Elinize birşey geçmeyecek sizde oyununuzu oynayın" demeli ve yine dolaylı olarak oyun mağzasına akması gereken paranın oyuncular arası ticarete akmasının önüne geçmelidir.
Şu bir gerçek ki bu oyunu bize sunan ekip bu işi para için yapıyor bizde bütçemiz dahilinde keyif almak istiyoruz bildiğimiz hatalara düşülmesin sizden istirhamım ruh bağı çözen itemi kaldırın.​

audaz

Üye
Kanka okumadım çok uzun yazmışsın haklısındır bence destekliyorum

huseyin35

Üye
Ruh bağına zaten karşıyim. Ayrıca ruh bağı çözme itemi pusta satılacak diye bir şey duymadım. Eğer saçma olmasına rağmen ruh bağı sistemi getilecekse, ruh bağı çözme itemini pus koymak saçmalığın daniskası olur. Bu şey gibi seni kelepçeledik ama anahar koltuğunun altında. Ben o kadar saçmalıcaklarını düşünmüyorum.

İtemin değeri A TL ise (A) TL + (Ruhbaği Çözme) TL = İtemin Ticaret TL değeri olur yani hiç bir işe yaramaz.

Tabi gb satışı aktif etmeyi düşünüyorlarsa sponsor firma sitesi üzerinden o zaman başka. Kullanıcılar şöyle matematik yapar. + Olarak İtem çözme fiyatını da ekleyerek alacağıma GB ile +1 leri toplar ben basarım. İtem çözme TL'si bana kalır. Bu şekilde çözebilirsiniz. Umarim sen yanlış bilgi almışsındır reis

Bu sistemi getirmeleri şu anlama gelir. Sponsor firma sitesinden item ve gb satalım hem de pustan alınan ruh bağı çözme iteminden dolayı da daha fazla kazanalım. Eleştirilen Knight'ı da solda 0 bırakırlar bu şekilde.

Yok ya o kadar değil sen yanlış anlamışsındır kardeş :)

Son düzenleme:

Vision

Senior Moderatör
Merhabalar,

Trade sistemi hakkında
Oyun içi mağazada satılan eşyalar trade edilemeyecek ve tekrar satışı sağlanamayacak. Belirli seviyeye ulaşan yüksek seviye (high class) ve efsanevi eşyalar ruh bağı ile karaktere bağlı olacak. Ruh bağını açabilen eşyanın satışı mağazada yapılmayacak. Ruh bağını kaldıran eşya bosslardan düşebilecek veya oyun içi etkinlik ve sezon ödülleriyle birlikte kısıtlı sayılarda temin edilebilecek. Ruh bağı açma eşyası trade edilemeyecek.

Ruh bağı (Soul bound) hakkında
Ruh bağı bulunan eşya karakterinizin ruhuna bağlı olacak ve başka oyuncuya transfer edilemeyecektir. Ruh bağını açabileceğiniz eşyalar ise çok kısıtlı da olsa etkinlikler, sezonlar veya bosslardan elde edilebilecektir. Ruh-bağı açan eşyalar da yine kullanıcıya bağlı olacak, başka oyunculara aktarılamayacaktır.

Tüm Sorular ve Cevaplar

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt