Oyunun PVE Kısmının Aşırı Sıkıcı Olması

:NaturoN:

Üye
Öncelikle bilmeyen arkadaşlar var ise malum kitlemiz çok geniş yazalım:

Player versus player (PvP): Bir online oyunda iki player'ın karşılıklı olarak kapışması anlamına gelmektedir.
Player vs Environment (PvE): Bu terim ise oyuncuların ekip olarak canavarlarla kapışıp item düşürmesi veya level kasmalarıdır.

Oyunu oynamak istiyorum çılgınlar gibi dağ bayır gezip mob kesip yeni yerler keşfedip tecrübe kasmak ve level kasmak istiyorum ancak böyle bir imkan yok.
Yani level kasmanın tek yolu ilk çağlardaki gibi tek bir slotta sabaha kadar bota bırakmak.
Görev dediğimiz şey ise aynı yaratığı bilmem kaç defa kesmekten ibaret. Aynı şeyleri yap yap yap yap çok saçma ve sıkıcı değil mi?
Eminim ki şu oyunun playerlarının yüzde 90'ı PvP sini beğendikleri için buradalar.
Ancak oyunun PvP sine ulaşmak için LEŞ GİBİ PVE'yi tamamlamamız gerekiyor.
Akşam 10'a doğru bir partiye giriyorum charı bota bırakıyorum ve gidiyorum.

Misal bir örnek;

X Bir oyunda, oyuna başlıyorsunuz oyunun haritası o kadar büyük ki oyun sizi 1 levelden itibaren ana hikaye görevleri ile ordan oraya burdan buraya gezdiriyor
ve oyunun tüm hikayesini öğreniyorsunuz. Ayrıca haritaları ve canavarları da tanıyorsunuz. Ana hikayeler bittiğinde son levele ulaşmanıza çok az kalıyor.
Tabi bu süreçte size ana hikayeler ihtiyacınızı karşılayacak eşyaları görevlerden veriyor. Son levele geldiğinizde size geriye ister zindan yapmak ister PVP yapmak
isterse haritanın derinliklerini gezip madencilik vs yapmak kalıyor.

Ufak bir PVE önerim var öneri linki. Tabi ki bu görevler solo yapılabilmeli.
https://forum.riseonlineworld.com/konular/etching-sistemi-onerisi.15894/

Aslında demem o ki, insanlar level kasmayı sadece eğlenmek için amelelik kısmı olarak görüyor.
Level kasmak zor olmasa 2-3 haftada insanlar son levele gelse ve ondan sonra artık herkes dağ bayır gezip item mi yapmaya çalışıyor beraber sürekli zindana mı giriyor. Yoksa hep beraber büyük bosslar mı kovalıyor onu yapsınlar. Oyun oynamak budur bende.

Level kasmanın zor, sıkıcı ve gereksiz uzun olması yönetimin ROW,RPR malzemesini bolca satması demek. Umarım bu tip bir kafayla bakmıyorlardır.

Hadi biraz farm yapmak isteseniz. Yerdeki düşen itemi bile hızlı hızlı toplayamıyorsunuz neden çünkü hızlı hızlı toplamak için oyun sizden para verip pet almanızı istiyor. Kardeşim ben o itemi düşürmek için char kasmışım oynamışım vs. yeterince hak etmişim ve düşürmüşüm. Kolayca çantama göndersene beni neden zorluyorsun halen.

Son düzenleme:

Lolgamelol2

Üye
Aslında Pve oyuncuları daha kolay tutarsın oyunda oyuna sadıklardır pvp oyuncuları ise kalıcı değildir her an başka bir oyuna geçebilirler ve dünyada baktığımız zamanda en çok oynanan oyunlar Pve odaklı oyunlardır Wow ff14 örnekleri inşlah oyun yönetimi bunun farkına varıp Pve içeriklere daha çok önem verir.

Witch_King

Üye
Öncelikle bilmeyen arkadaşlar var ise malum kitlemiz çok geniş yazalım:

Player versus player (PvP): Bir online oyunda iki player'ın karşılıklı olarak kapışması anlamına gelmektedir.
Player vs Environment (PvE): Bu terim ise oyuncuların ekip olarak canavarlarla kapışıp item düşürmesi veya level kasmalarıdır.

Oyunu oynamak istiyorum çılgınlar gibi dağ bayır gezip mob kesip yeni yerler keşfedip tecrübe kasmak ve level kasmak istiyorum ancak böyle bir imkan yok.
Yani level kasmanın tek yolu ilk çağlardaki gibi tek bir slotta sabaha kadar bota bırakmak.
Görev dediğimiz şey ise aynı yaratığı bilmem kaç defa kesmekten ibaret. Aynı şeyleri yap yap yap yap çok saçma ve sıkıcı değil mi?
Eminim ki şu oyunun playerlarının yüzde 90'ı PvP sini beğendikleri için buradalar.
Ancak oyunun PvP sine ulaşmak için LEŞ GİBİ PVE'yi tamamlamamız gerekiyor.

Misal bir örnek;

X Bir oyunda, oyuna başlıyorsunuz oyunun haritası o kadar büyük ki oyun sizi 1 levelden itibaren ana hikaye görevleri ile ordan oraya burdan buraya gezdiriyor
ve oyunun tüm hikayesini öğreniyorsunuz. Ayrıca haritaları ve canavarları da tanıyorsunuz. Ana hikayeler bittiğinde son levele ulaşmanıza çok az kalıyor.
Tabi bu süreçte size ana hikayeler ihtiyacınızı karşılayacak eşyaları görevlerden veriyor. Son levele geldiğinizde size geriye ister zindan yapmak ister PVP yapmak
isterse haritanın derinliklerini gezip madencilik vs yapmak kalıyor.
Bu dediklerin evrensel oyunlarda geçerli. Büyük firmalar büyük yatırımlar... Şuan rise online bu seviyelere gelemez. Kaldı ki bu tarz bir bakış açıları zaten yok. Direk malum oyunun başka versiyonunu yaptılar. Keşke sadece pve zevksiz olsa. Pvp de rezalet durumda. Denge filan hak getire. İtemler bonuslar armorlar rezalet. He pardon asasların ki hariç..o ağa paşalar her zaman pvp de en iyisi olmalılar. Bu bahsettiğin oyunlarda yani büyük firmalarda böyle saçma sapan dengesizlikler yoktur. Oyun bir karakter üzerine kurulmaz. Hepsi aynı seviyede mobu aynı hızda kesebilir. Veya pvpde hepsi birbirine meydan okuyabilecek argümanlara sahiptir. Ama gel burada asasa meydan oku bakalım nasıl tek yiyorsun görürsün :)

RickSancheZz

Üye
oyunda çok güzel yüzme mekaniği var ve sadece dungeonda kullanabiliyoruz, abi yap 10 tane deniz altı görevi, yosun toplattır yengeç yakalattır hazine arayalım ne bileyim bişeyler yaptır çeşitlilik olsun

zıplama var ne güzel, bi görev olsun görev içinde hababam sınıfındaki gibi trambolinde zıplayarak duvar aşalım duvar arkasında kel mahmut yerine kel arch demon beklesin bizi

gelişmekte olan bir oyun herşey eklenebilir, hayalgücü olsun yeterki :)

Üye
Gözlerim yaşlı bir hayalim vardı Tera Online PVE ve item yapma mantığı ile Rise Online PVP mekaniğini birleştirseler diye :D

MaRaKeSH

Üye
Bende buna sonuna kadar katılıyorum. Bu tarz aksiyonlar oyunun metasını güçlendirir ve yeni oyuncuları daha çabuk oyuna adapte eder. oyunda standart 3 slot var hala koca haritanın neresinde ne var bilen yok. Buda PVE nin ne kadar zayıf olduğuna kanıttır. Toplayıcılık nispeten Pve ye yardımcı olsada olayın doğasına çok uygun değil yani yardımcı pve sistemi gibi duruyor. Rise online bu yüzden pvp tabanlı oyundur pve içeriğine uygun değildir

bigHead

Üye
Kesinlikle katılıyorum. LvL kasmak o kadar zor ve sıkıcı oyundan soğumaya sebep oluyor PVE kısmına kesinlikle yeni bir şeyler gelmeli

Alkoer

Üye
Lv için verilen söz solo oyuncu bile 3 ayda son lv e ulaşabilecek ti...

Malesef solo mümkün değil şuan.

Ben kendi açımdan lv kasma zor değil farm atabildiğim kadar item yaparım TL vermeden pvp dahil olurum diye düşünmüştüm.

Ama pve yönü 0 kaldığı için oyun şuanda saatte şu kadar m coin kasma hesabına döndü.

Pve yönünde insanı saatlerce zevkle oyunda tutacak bir yer yok.

Alkoer

Üye
Zindanlardan çok umutluydum, değişik türde zindanlar art arda çıkar diye düşünmüştüm...
Netice uyku getiren tekrarlı döngü...
Betada droplar çok çok daha iyi iken zindan güzeldi. İtem düşürüp upgrade yapabiliyorduk. O zaman dediğiniz gibi değişik zindanların gelecek olması çok ilgi çekiciydi.

Şuan zindan girip çıkıyoruz oyundan. Yine bir ümit bir item atar diye.

Zbam

Üye
Betada droplar çok çok daha iyi iken zindan güzeldi. İtem düşürüp upgrade yapabiliyorduk. O zaman dediğiniz gibi değişik zindanların gelecek olması çok ilgi çekiciydi.

Şuan zindan girip çıkıyoruz oyundan. Yine bir ümit bir item atar diye.
Oyunu betadaki kitle oynamıyor işte maddi bir kaygı güdüldüğü için droplar bu halde bizi korumak için bi nebze.
İnsanlar gerçekten 10 charla dungeon yapıyor droplar bu şekilde olmasına rağmen birde artsa düşünemiyorum

BrhnGndz

Üye
Oyun ilk açıldığında günlük haftalık aylık görevler koyun, exp bu şekilde kasılmasın dedik ama ilkel olmayı seçtiler. Premiumu olana yine %x SC basıp görevi verirse %y fazla exp verebilirdi. Yine SC ve premium satışı olurdu. Bunu yapmadıkları dönem oto atakta olmayacak denildi. Yani git slota sabah akşam ölümüne exp kas dediler. Diğer yolu seçmiş olsaydılar oyun hem aktif oynanacak hem de solo oyuncular kaynaşacaktı. Halen daha bu değiştirilebilir. Haritada dolaşarak bu şekilde görev yaparak 2-3 ayda maksimum levele ulaşmaya olanak verilsin. Günlük exp sınırı olmalıydı. Umarım yaptıkları yanlışı fark ederler sonraki süreçte level kasma sistemini daha zevkli yaparlar. Görevleri rastgele atayın ki oyuncu kaynaşması üst düzeyde olsun.
Zindanlara bir İtem ekleyin. Bu itemi kırdırınca leveline göre görev düşsün. Çok eğlenceli olabilecek exp kasma işi rezalet devam ediyor.

BrhnGndz

Üye
Oyunu betadaki kitle oynamıyor işte maddi bir kaygı güdüldüğü için droplar bu halde bizi korumak için bi nebze.
İnsanlar gerçekten 10 charla dungeon yapıyor droplar bu şekilde olmasına rağmen birde artsa düşünemiyorum
Zindan giriş sınırı kaldırılsın. Bunun karşılığında upgrade iyice zorlaştırılsın. Çıkan itemler çatır çatır yanar. İtem düşmesi sorun olmaz. İtem düşmeyince oyuncu bir noktadan sonra salıyor.

Alkoer

Üye
10 çarla dungeon giren adamın cezasını biz çekiyoruz yani. Bu adama önlem almaktansa oyunun genelini düşük drop oranı ile bıktırdılar.

Ben hep söyledim 1ip 1 dungeon.

Üye
Mesela 21-25 level arası dungeon- 25-35 dungeonu - 35-55 etc.. gibi 75 levele kadar dungeon olsa. Solo veya partiyle orada level kasma opsiyonu olsa güzel olabilir.
Şuan yine oyundayım level kasacak adam yok

Kara

Üye
Dediklerine katılıyorum kardeşim. 54 levele kadar gelebildim fakat görevleri bitiriyorum geriye level atlamak için %60-70'lık EXP kalıyor. Bu yüzden bir ay boyunca sadece oyuna EXP kasmalık slotta partry var mı diye bakmak için giriyorum bulamayınca da otomatikman oyundan çıkıyorum. Bana görev versin görev yaparak level atlayayım, oyunu beraber oynamaya takım olmadığı için sabahlara kadar slotlarda party arayarak, dediğin gibi bota bırakarak level kasmak ben de istemiyorum. Önümüzdeki süreçte bu durum düzelir inşallah.

bRT E

Üye
Benim en rahatsız olduğum konu , oyunda tek başına yapabileceğin hiçbirşey yok craft dışında. Onda da gelinen nokta malum , sıkıntılar çok, insan uğraşmak istemiyor, neden derseniz sonunda herşey çöp olabilir korkusu...
Ortalamanın üzerinde bir warrior karakterim var. Solo zindanımı bile zor bela bitirebiliyorum ki aylardırda girmiyorum. Farm desen zaten ekibin yoksa unut, tek başına kesebileceğin bir mob yok. Yapsanda düşen birşey yok.
Sonuç olarak grup zindana gir ve çık. Birde crystal ve blood etkinlikleri onlarada girebilirsen tabi...
Etkinlik olsun dediniz ; binek yarışı geldi nft binekler (hızlı) muhabbetine can sıkıcı oldu. Zorunlu olarak insanları birşeyler itmeye çalışıyorsunuz.
Güncellemeler çok yetersiz.. Son gelen nerfler insanların canını çok yaktı, çoğu item çöp oldu ve eski itemler üzerimizde kaldı. Bunlardan kurtulmanın tek yoluda 8'e atmak...O da çöpe atmakla eşdeğer olacaktır yanacağı için..
Herşeyi alıyorsunuz ama verdiğiniz hiçbirşey yok.
Bu kadar güzel , herşeyin farkında bir kitleniz var ve sizi en başından beri destekliyorlar..
Siz ise insanları mağdur etmekten , hayal kırıklığına uğratmaktan başka birşey yapmıyorsunuz. Tabi ki bu ne kadar sürecektir meçhul.. Önümüzdeki günlerde bunun cevabını alacağız sanırım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt