[P2W] Mağazada Satılan Eşyaların Oyun İçi Ticareti

Tonyukuk

Üye
Mağazada satılan eşyaların oyun içi ticaretine neden müsaade ediliyor?

Özellikle İtem ve GB satışının yasak olduğu (Pek olası değil.), P2W nin etkilerini mümkün olduğunca azaltılmaya yönelik politikalarınızın olduğunu da düşünürsek,

P2W nin önemli bir kalemi olan 'Mağazan Para ile Al, Oyun İçi Coin ile Sat' sistemine neden müsaade ediliyor? Anlayabilmiş değilim.

Daha iyi anlaşılması için örnek verecek olursak; İtem ve GB satışının illegal görüldüğü bir ortamda bunlara para ile sahip olmak isteyen bir kişi, LEGAL olarak mağazadan gerçek para ile ürün satın alıp daha sonra aldığı bu eşyaları oyun içerisinde paraya çevirebilir ve LEGAL bir şekilde GB almış olur.

Konunun çok daha iyi anlaşılması içinse; [ Bkz. Knight Online PUS Sistemi ].

Bu konunun oyun açılmadan önce ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyorum aksi halde karşılaşılabilecek durumları daha önce tecrübe etmiş bulunmaktayız.

Phondeep

Üye
Bugün yapılan açıklamaya göre bu durum kaldırıldı artık trade edilemiyor.

Tonyukuk

Üye
Mağazayı kontrol ettiğimde SC lar için 48 saat sonra Trade edilebilir ifadesi hala duruyor. Öyle bir açıklamaya denk gelmedim. Umarım doğrudur, düzeltilir.
Bugün yapılan açıklamaya göre bu durum kaldırıldı artık trade edilemiyor.

TheArk

Üye
Dediğine tamamen katılıyorum. P2W yerine Pay to skip yapsalar oyun daha iyi olurmuş. Şimdi oyun iyi güzel hoşuma gitti benim. Oynarım. Dün konu açmıştım. P2W diyen olmuş demeyen olmuş. 1-2 tane item P2W garantisi var. Bu coin ile alıp + basma şansını arttıran item tamamen p2w mesela. İnkar edilemez. Oyun nerden para kazanacak kardeşim diyenler olabilir. Onun içinde oynayışın yanında sadece kozmetik satılsa çok güzel olur. Hafta sonları LV lere göre XP takviyesi etkinliği vs. etkinlikler gelebilir. Oynamayı çok istiyorum lakin Wolfteam gibi bir şey alıyorum 10-15-30 gün sonra yok olup gidiyor. Bu mantık 2022 de kalmaması gerekiyordu.

Potlar ve o %10-15 saldırı savunma veren parşömenleri görünce bir tık oyundan soğudum. Benim açtığım sınıfın bir mantığı kalmıyor ki abi. Millet başka oyunlardan örnek vereyim. Bir yere gidecekler mesela TANK lazım diyelim. Adam 1 saat tank bekliyor. Bu sistemde parşomeni al bas hepsini tamamen karışık bir şey oluyorsun ve PVP de aşırı güçlü oluyorsun. Eğer BDO gibi 1 AP nin değeri bile aşırı fazla iken bu oyunda bilmiyorum o aşırı saçma olmuş. Düzenlemeleri lazım bunları. 2022 ye göre bir şeyler yapmaları lazım artık. Eski eskide kaldı.

Sukuna

Üye
Kalben arzuladığım bir şey var ki oda maddi gücü olan bir kimsenin yetenekli bir kimseyle boy ölçememesi. Bakın, oyunun yapımcılarının para kazanma gerekliliğini anlıyorum fakat oyunun kalitesi adına, bu tür mağzadan item çekip, oyunun içerisinde satma gibi şeylere yönelinmeyi anlıyor değilim. Oyuncular zaten premium, pet, mount, kanat, pot, exp scrollar vs. itemleri alarak oyuna para kazandıracaklar. Mağzadan bir itemi alıp oyun içerisinde bunu golde çevirebilme gücü, bu güç parası olan gözü dönmüş casual, eğitim seviyesi düşük amcaların eline verilmemeli. Saatlerce uğraşarak emeğiyle gold yapabilmiş kimselerle kolayca boy ölçüşmemeliler. Kalitelinin zarar görmemesi adına bu hamle yapılmalı, kimse oyun içerisinde gold erişimine kolayca sahip olmamalı.

BrhnGndz

Üye
Maddi gücü olan biri direkt gidip itemi alıyor. Kozmetik alıp satıp item almakla uğraşmazlar. Bir seviyeye kadar itemler trade ediliyor zaten. Piyasadan TL ile toplar. Hiç para yatıramayacak insanlar kozmetik ürünü alamaz o zaman. Bunlara takılmak yerine oyunun zevkini alın. Hatta premium bile oyunda satılsın.

Lolgamelol2

Üye
TL'si olan her türlü güçlü olur bunun önüne geçemezsin

TheArk

Üye
Oyun açılsın bir de sonrasında düzenlemeler gelmezse zaten oyunun gidişatı çok iyi olmaz. İnşAllah böyle olmaz da oyun Globalda çok ses getirir ve dolup taşar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt