Parti Kuralları...

EHTIYAR

Üye
Arkadaşlar iyi oyunlar,

Ben bu tür bir oyunu ilk defa oynuyorum ve işin doğrusu hala öğrenme aşamasındayım:) Önceleri, bir klan kurayım ve bütün acemileri toplayıp hep beraber öğrenelim diye düşünmüştüm ama baktım ki benden acemisi pek yok, o yüzden vaz geçtim. O yüzden solo takılıyorum:)

Bununla birlikte, bazen ya solo takılırken birileri görev için geldiğinde parti kuruyorum ya da yine solo takılırken birileri parti teklif ettiğinde partiye katılıyorum. Ama anladığım kadarıyla farklı amaçlarla parti kuruluyor. Örneğin, kimisi sadece görevleri tamamlamak için kurarken, kimisi EXP kasmak için, kimisi de Farm amacıyla parti kuruyor. Bu noktada sormak ve öğrenmek istediğim birkaç husus var;

1) Farm parti ile EXP partinin farkı nedir?

2) Bu partiler sırasında parti üyelerinden birine düşen itemler nasıl paylaşılıyor? Veya paylaşmak gerekli midir? (Ki, bana göre madem ki itemler rastgele düşüyor, kime düşmüşse herkes kısmetine razı olmalı)

3) Eğer paylaşım esası varsa, bu paylaşımın nasıl yapılacağı parti kurulurken mi belirleniyor yoksa teamülen yerleşmiş bir kural var mıdır? Kime, hangi itemlerin düştüğünü kim takip ediyor?

Cevaplarınız için teşekkürler. Ama şahsi kanaatimi yineleyeyim; bence kime ne düşerse düşsün herkes kısmetine razı olmalı.

Rhae

Üye
Farm partide belirli bir mob belirlenir ve uzun süre o mob kesilerek ondan düşen değerli itemler elde edilmeye çalışılır.Exp partide odak hızlı bir şekilde level kazanmaktır içinden düşen itemin herhangi bir değeri genelde yoktur.
Genelde parti kurulurken bu oyunculara söylenir.Düşen itemler eşit bir şekilde dağıtılacak veya herkes sıra sıra hangi item düşerse onu alacak diye.
Düşen itemler sağ alt info barında yazıyor ordan takip edebilirsin ne düştüğünü

Bruce_Lee

Üye
Burası kurtlar sofrası, kural falan yok. İtem'ı kapan kaçar dikkat et.

EHTIYAR

Üye
Burası kurtlar sofrası, kural falan yok. İtem'ı kapan kaçar dikkat et.
Ben ona razıyım zaten. Kime ne düşmüşse hayırlı olsun. İşim gücüm yok bir de onu mu takip edeyim:)

Benim öğrenmek istediğim şey, oyun kurallarında yok ama teamülen yerleşen kural nedir? Yarın bir gün ben partideyken nasıl davranmam gerekir? Şimdi senin dediğin gibi mesela durduk yere "hırsız" damgası yemek var işin içinde anlaşılan:)

Rhae

Üye
Ben ona razıyım zaten. Kime ne düşmüşse hayırlı olsun. İşim gücüm yok bir de onu mu takip edeyim:)

Benim öğrenmek istediğim şey, oyun kurallarında yok ama teamülen yerleşen kural nedir? Yarın bir gün ben partideyken nasıl davranmam gerekir? Şimdi senin dediğin gibi mesela durduk yere "hırsız" damgası yemek var işin içinde anlaşılan:)
Onu mu takip edeyim dersen sıranı kaydırmak için biri sıra sana geldiğinde pot alır sen de sabaha kadar item beklersin

Bruce_Lee

Üye

Yani DW'de bosstan alınan drop paylaşılır, farm partide droplar paylaşılır. Exp partide de doğaçlama, partidekiler nasıl isterse, PT kurulurken konuşulur genelde.

EHTIYAR

Üye
Yani DW'de bosstan alınan drop paylaşılır, farm partide droplar paylaşılır. Exp partide de doğaçlama, partidekiler nasıl isterse, PT kurulurken konuşulur genelde.
Paylaşım nasıl oluyor peki? Satılıp elde edilen coin mi dağıtılyor?

Zapdos

Üye
Oyunda parti mi kaldı pk da insan kalmadı harpy dışında slotlar bomboş pazar dışında doğru düzgün Çar yok
Senin için 2 seçeneğimiz var.
1. Gözlerinde problem olabilir, istersen bir göz doktoruna görün.
2.Trol olabilirsin.

Başka bir seçenek yok malesef. Çünkü clanım ile her aksam pk atıyoruz farm yapıyoruz. Slotların hepsi dolu. Boş yer yok.

ThEncounteR

Üye
Öncelikle Merhaba,

Farm partiler 3 şekilde ilerleyebilir bu en başında konuşularak ortak karar ile alınır.

1-her item toplanır en son bir kişi tarafından değeli itemler satılarak parti üyelerinin payı verilir.( Genelde clan parti veya arkadaşlar arasında kurulur.)
2-sadece değerli itemler alınır çöp ve potlar toplanmaz herkes sırası geldikçe drop alır.(genelde ilk başta drop alanlar işim bitti diyerek gidebilir pek tavsiye etmem.)
3-Pet açılır kime ne drop düşerse onda kalır.( Sağlam bir arkadaş grubun ve clanin yoksa en ideal farm partidir.)

Umarım yararlı olur.

Nafib

Üye
Senin için 2 seçeneğimiz var.
1. Gözlerinde problem olabilir, istersen bir göz doktoruna görün.
2.Trol olabilirsin.

Başka bir seçenek yok malesef. Çünkü clanım ile her aksam pk atıyoruz farm yapıyoruz. Slotların hepsi dolu. Boş yer yok.
Clan parti diyorsun kardeşim kör değiliz de çlan takıldığı pk daki tek slot da harpyler uğruna sıra beklediğimiz Fire rocklar hq lar da in cin top atıyor o kadar boş ki geçen hq lar batak oynuyordu hesap et yani zaten clanların alayı da hagardda dönüyor benim lwl ım 58 öyle dilediğim gibi gidemiyorum oralara pazardan beri dilenci gibi clanlara reiz boş yer varmı dlye dileniyorum tenezzül edip dolu bile yazmıyorlar o kadar takılmıyoruz sen nerde hangi saatte oynuyorsun bilemem ama biraz gözlem problemin olabilir bi clandan ayrıl az pk da gez bakalım

EHTIYAR

Üye
Öncelikle Merhaba,

Farm partiler 3 şekilde ilerleyebilir bu en başında konuşularak ortak karar ile alınır.

1-her item toplanır en son bir kişi tarafından değeli itemler satılarak parti üyelerinin payı verilir.( Genelde clan parti veya arkadaşlar arasında kurulur.)
2-sadece değerli itemler alınır çöp ve potlar toplanmaz herkes sırası geldikçe drop alır.(genelde ilk başta drop alanlar işim bitti diyerek gidebilir pek tavsiye etmem.)
3-Pet açılır kime ne drop düşerse onda kalır.( Sağlam bir arkadaş grubun ve clanin yoksa en ideal farm partidir.)

Umarım yararlı olur.
Teşekkürler.

ReginaMeis

Üye
Allah kolaylık versin. Bu tür oyunu öğrenmek çok zor. Sorularına gelecek olursak;

1 ) Exp parti, exp kasma odaklı partidir. Öncelik exp kasıp level almaktır. Bazı slotlar hem exp hem drop atarlar. Bu tarz slotlar tercih edilirse, parti başlamadan önce bireyler arasında konuşulur. İki seçenek vardır. Ya kime ne düşerse denir, herkes şansına sarılır. Ya da havuz sistemi yapılır, düşen her şey genelde parti başkanına, veya güvenilir birisine verilir, o kişi partideki herkesin karakter ismini kaydeder. Gider satar. Satınca payları dağıtır. Farm parti de item düşürmeye odaklıdır. İtem dağılımı da biraz önce anlattığım gibi ya random ya havuz sistemiyle olur.

2 ) Eğer kesilen canavar öyle çok matah bir canavar değilse, kime ne düşerse veya havuz sistemi kullanılır. Kesilen canavar zor kesiliyor ve droplar da bir o kadar kıymetliyse, havuz sistemi yapılır. Genelde parti başkanına verilir. O gider satar ve partiye dağıtır.

3 ) Parti başkanına verilir. Genelde yüksek level yaratıklar kesilirken 3-4 arkadaş parti kurar, geriye kalanı yabancı ile doldurur. O parti başkanında toplanır her eşya. O da dağıtır satılınca eşyalar. Genelde zındıklık yapan olmaz ama item alıp kaçanlar olur elbet parti üyelerinden. Fakat bu oyunda adın çıkacağına canın çıksın derler.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt