Pazar bugu

saintx

Üye
Herkese merhabalar , yazağım satırları okuyup subjektif olarak değerlendirecek kişiler için yazmakla birlikte ; kimse ile ikili tartışmaya girmeyeceğim.
Yaşadığım sorunları konu olarak sıralayacağım.

A) 27.05.2021 Tarihinde Offline pazar sisteminde sorun olduğunu bildiğimden yaklaşık 1 aydır kastığım itemlerimi ONLİNE pazara bırakıp ( Gbye cevirip millete satma derdim yok hiçbir zaman oyundan gelir elde etme hedefinde olmadım) hazır download yapıyorken pazarda dursun satılmasına göre farklı bir karakteri deneyimlemek istedim. Pazar acılacakken acılmadı ve itenler inventoryden yok oldu bilinen hikaye oyunun %90'ının basına geldi. Bunun üzerine ticket attım herkese verilen copy paste olduğu bariz olan cevap geldi. İDnizi verin inceleyelim ( Arkadaşımın kaybolan +7 adını hatırlayamadıgım harppyden cıkan bıcak 20 gündür inceleniyor :D)
Şimdi bir çok arkadaş diyecek ki bu oyun alphada oynama o zaman ( Yönetiminde dediği gibi )
-Oyun Alphada evet , bizde gönüllü olarak oyuna destek veren testerlarız yani oyunun bizi elinde tutması gerekirken ben itemin resmini , pazara koyulurken videosunu , kayboldugu tarih saat ve kordinatı, karakterin bugtan sonra pazar kuramadığına dair oluşan bugu kanıtlayıp yolluyorum. Bunlara rağmen insanlara incelenecek diyip hiçbir girişimde bulunmayan oyun yönetimi bizleri dolandırıcı olarak mı görmekte? Mutlaka yönetime destek olmak icin konuya gelenler olacaktır onlardan ricam 20 gün boyunca kazandıkları bütün itemleri cöpe atarken video eklesinler bende diyeyim evet haklısınız. Başıma gelen tam olarak bu alpha oyun evet böyle hatalar olur fakat insanların test etmeye devam etmesi icin böyle hatalar giderilirde ve giderilmelidirde ben oyun içi ekonomik dengeyi bozacak havadan gelecek item istemiyorum. Kaybettiğim itemleri online pazarda da sorun olması ihtimaline karsı videoya alıyorum kordinatını yerini bildiriyorum ve copy paste olduğu cok bariz olan ama copy paste olmadığı iddia edilen inceleyeceğiz cevabını alıyorum

-Varolan bir bugun 1 ay boyunca düzeltilmemiş olması hoş olmasa da beni ilgilendirmez.
-Varolmayan bir sorunun (online pazar) bildiriminde katkı bulunduğum icin cezalandırılıyorum
-Yaklaşık 1 ay boyunca pve kısmından öteye gitmek icin cabalayıp pvp icin lazım olan itemlerimi kaybediyorum.
-Ve Gel gelelim bütün bunlarda hata bendeymiş gibi birde '' Oyun alpha işine gelmiyorsa oynama'' Minvalinde cevaplar alıyorum.
Sevgili Rise yönetimi normal oyun firmaları alpha döneminde tester calıstırır ücretli olarak ; bizlerse size bu yardımı ücret almadan yapıyoruz. Yaşanan hataları abuseluyor olsakta cözüm kısmına geldiğinde bildirmekten geri durmuyoruz buna rağmen hak ettiğimiz cevap bu mu ? Giden 3-5 item umrumda değil. Acıkcası npcden +1 silah alıp bastan başlıyorumda demem fakat bizler benzer oyunlarda uğradığımız haksızlıklara burada alphada ugramaya basladık
Buna 1. benzerlik diyelim ; Useri dolandırıcı olarak görmek

Son düzenleme:

Vision

Senior Moderatör
Merhaba,

Öncelikle yaşadığınız problemleri oyuncu bakış açısıyla baktığımda hak veriyorum; fakat. Alfa süreçleri oyuncular için sıkıntılı süreçlerdir, %100 oyun deneyimi yaşamak isteyen oyunculara uygun olmayabilir çünkü oyun size bu deneyimi sunamaz. Bu deneyimi sunabilmek için sürekli kapanır, resetlenir, karakteriniz silinir, eşyalarınız silinir. Sadece Rise Online için değil, herhangi bir oyunun Alfa sürecine dahil oluyorsanız hataların olacağını kabullenmeniz gerekiyor. Alfa testleri her kesime hitap edecek bir aşama değil, bu süreçte adil bir oyun ya da kusursuz bir oyun deneyimi yaşayamazsınız. Bu aşamada sizlerden ricamız biraz anlayış ve hoşgörü.

saintx

Üye
Merhaba,

Öncelikle yaşadığınız problemleri oyuncu bakış açısıyla baktığımda hak veriyorum; fakat. Alfa süreçleri oyuncular için sıkıntılı süreçlerdir, %100 oyun deneyimi yaşamak isteyen oyunculara uygun olmayabilir çünkü oyun size bu deneyimi sunamaz. Bu deneyimi sunabilmek için sürekli kapanır, resetlenir, karakteriniz silinir, eşyalarınız silinir. Sadece Rise Online için değil, herhangi bir oyunun Alfa sürecinde dahil oluyorsanız hataların olacağını kabullenmeniz gerekiyor. Alfa testleri her kesime hitap edecek bir aşama değil, bu süreçte adil bir oyun ya da kusursuz bir oyun deneyimi yaşayamazsınız. Bu aşamada sizlerden ricamız biraz anlayış ve hoşgörü.
Gerekli anlayış ve hoşgörüyü gösterdiğimizi düşünüyorum userler olarak ?
Bedava testerlik , bulunan bugların reportlanması , yeni bug yüzünden yaşanan kayıplar vsvs.
Bunun dışındaysa tek istediğimiz buglardan dolayı uğradığımız zararın telafisi söyle diyeyim.
Sorayım ya da
Ben 20 günde edindiğim bütün eşyaları kaybettikten sonra alpha sürecine pvp anlamında nasıl destek olabilirim ?
20 daha uğraştığımda farklı bir bugta yine aynı şey olursa döngü başa mı dönecek ?
Bir ay boyunca farkında olduğunuz sorunu düzeltmek bu kadar zor mu ?
Herşey ile giden itemleri kanıtladığım halde trade atıp birinin vermesi neden bu kadar olağan dışı geliyor?
Benzer bir çok oyun bug bulana ödül dahi verdiği halde biz neden bugtan madur oluyoruz?
Neden verilecek verilmeyecek denmek yerine inceleniyor diye kandırılıyoruz? ( cıkın vermeyeceğiz su için diyin bakalım keyfimize :D )

Son düzenleme:

Vision

Senior Moderatör
Gerekli anlayış ve hoşgörüyü gösterdiğimizi düşünüyorum userler olarak ?
Bedava testerlik , bulunan bugların reportlanması , yeni bug yüzünden yaşanan kayıplar vsvs.
Bunun dışındaysa tek istediğimiz buglardan dolayı uğradığımız zararın telafisi söyle diyeyim.
Sorayım ya da
Ben 20 günde edindiğim bütün eşyaları kaybettikten sonra alpha sürecine pvp anlamında nasıl destek olabilirim ?
20 daha uğraştığımda farklı bir bugta yine aynı şey olursa döngü başa mı dönecek ?
Bir ay boyunca farkında olduğunuz sorunu düzeltmek bu kadar zor mu ?
Herşey ile giden itemleri kanıtladığım halde trade atıp birinin vermesi neden bu kadar olağan dışı geliyor?
"Bedava tester" kelimesi hoş bir bakış açısı değil, kendi isteğinizle oyunun Alfa aşamasında olduğunu bilerek dahil oluyorsunuz. Bu süreçte belki de binlerce oyuncunun eşyası kayboldu, arka planda çalışan geliştirici ekip bu eşyaların telafisini tabii ki yapabilir ama bu ekstra iş yükü demek oluyor. Şu an için ekibin birinci odağı olabildiğince hızlı bir şekilde mevcut hataları giderip beta aşamalarına geçiş sağlamak.
Eğer PVP alanında gerekli testler eksik ise, ilerleyen aşamalarda herkese eşit eşyalar verilerek PVP alanının testleri gerçekleştirilir.

Destekleriniz için size ve diğer sürece dahil olan tüm oyunculara teşekkür ederiz.

saintx

Üye
"Bedava tester" kelimesi hoş bir bakış açısı değil, kendi isteğinizle oyunun Alfa aşamasında olduğunu bilerek dahil oluyorsunuz. Bu süreçte belki de binlerce oyuncunun eşyası kayboldu, arka planda çalışan geliştirici ekip için bu eşyaların telafisini tabii ki yapabilir ama bu ekstra iş yükü demek oluyor. Şu an için ekibin birinci odağı olabildiğince hızlı bir şekilde mevcut hataları giderip beta aşamalarına geçiş sağlamak.

Eğer PVP alanında gerekli testler eksik ise, ilerleyen günlerde herkese eşit eşyalar verilerek bu alanlarda test edilir.

Destekleriniz için size ve diğer sürece dahil olan tüm oyunculara teşekkür ederiz.
Bedava tester kelimesi kaba olabilir , gönüllü tester diyelim.
Evet ben gönüllü olarak size destek oluyorum. Siz benim bu iyi niyetime karşılık ne yapıyorsunuz? Bug bulduğum için '' sağol evet bu hata da varmış'' deneceğine üstüne bi bardak su iç yapacak bir şey yok bu iş yükü diyorsunuz. Hoş bakış acısında olmayan kim sizce?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt