Pazarda Vixen Operasyonu

bakmanua

Üye
Bu olaylar hakkında bilgisi olmayan arkadaşları aydınlatıp, taklaya gelmemeleri için açıyorum bu konuyu. 3 gün önce +7 vixen 230m iken şu an +7 vixen 4 gb arkadaşlar. 3-4 pazarcı arkadaş piyasadaki bütün vixenleri toplayıp itemin piyasasını yükseltip vurgun yapma peşindeler. Bilmeyenler için anlatayım. Piyasada +1 +2 +5 +7 ne kadar vixen varsa hepsini toplayıp fiyatlarını arttırarak satışa sunuyorlar. Aslında bunda illegal bir şey yok. Gayet parası olan bunu yapabilir. Konuyu da açmıcaktım aslında ama bir arkadaşa tetiklendim. Acil item alınır yazıyorum saniyesinde vixen 7 var kaça alırsın diyor. Ben de itemin gerçek fiyatını bildiğim için 270e alayım diyorum. Arkadaş da kardeş nopton yağvv pazarda en düşük 390a var diyor. Olta attım kim gelirse misali. Bilginiz olsun.

iPeqExistence

Üye
Mafyalaşma olduğunu düşünmüyorum. 85 Cap ile beraber farklı meta geliyor. Yeni oyuncular başlıyor demektir.

charmeloon

Üye
Ya adamlar skill book'un fiyatlarinin yukselecegini ve karaborsa yapildigini bile bile 75 sonrasi skiller icin hala ayni itemi koydular. Kendi oyunlarinda karaborsa yapilmasina musade etmeyi gectim bu karaborsacilarin kendilerini bunlardan daha zeki gormelerini kendilerine nasil yediriyorlar merak ediyorum.

UnreaL

Üye
Dostum şuan oyunda okçu metası var. Adamlarda bunu kullanıyor yapacak bişi yok. Sıkıntı etme yani düzelir.

levbom

Üye
günde kaç tane vixen+7 yi +8 e atmaya çalışıyorlar onada bakıyormusnuz.
sadece oyundaki pazarcılardan kaynaklı oldugunu düşünmüyorum çok fazla item basmayı deniyen var o yüzdende +7 itemler eriyor ve piyasası artıyor.

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Sadece Pazar yapan arkadaşlardan dolayı olduğunu sanmıyorum, bir ara piyasada sayılmayacak kadar +1 olarak vardı. Daha sonra herkes +6 +7 upgrade yaptı, fiyatları +1 üzerinden değil +6 +7 üzerinden değerlendirmeye başladılar, bu da söylediğiniz işlemlere yol açıyor.

İndeterminekolit

Üye
Aynı şeyi imperial7 lere yapıyorlar, geçen hafta 140m olan itemi 220-230 a koyuyolar kaç olur diyince de pazarda en ucuzu bu diyorlar. Alıcı bulurlarsa ne âla ama oyunu uzun süredir oynayanlar piyasasına zaten hakim,fiyatı belirleyen de alıcıdır zaten satıcı değil. alıcı bulamayınca fiyatlar normalize olur diye düşünüyorum

Balerion

Üye
Bu olaylar hakkında bilgisi olmayan arkadaşları aydınlatıp, taklaya gelmemeleri için açıyorum bu konuyu. 3 gün önce +7 vixen 230m iken şu an +7 vixen 4 gb arkadaşlar. 3-4 pazarcı arkadaş piyasadaki bütün vixenleri toplayıp itemin piyasasını yükseltip vurgun yapma peşindeler. Bilmeyenler için anlatayım. Piyasada +1 +2 +5 +7 ne kadar vixen varsa hepsini toplayıp fiyatlarını arttırarak satışa sunuyorlar. Aslında bunda illegal bir şey yok. Gayet parası olan bunu yapabilir. Konuyu da açmıcaktım aslında ama bir arkadaşa tetiklendim. Acil item alınır yazıyorum saniyesinde vixen 7 var kaça alırsın diyor. Ben de itemin gerçek fiyatını bildiğim için 270e alayım diyorum. Arkadaş da kardeş nopton yağvv pazarda en düşük 390a var diyor. Olta attım kim gelirse misali. Bilginiz olsun.
Knk ben sana net şekilde açıklayayım kara borsa falan yok sebep şu:

1. Dv asas doluydu, biliyorsunuz. 85 cap ile bunlar exp kasmaya başladı haddara geldi. Asaslar mob kesmede iyi değil, okçu daha iyi. Bu asaslar okçuya döndü mob kesiyor, hepsi birer 7 vixen aldı geldi. Bu da yaylarda bir talep fazlası yarattı.
2. Runic golem slotu günde 10-12 civarı vixen atıyordu. Bunların drop oranı düştü. Piyasaya vixen arzı azaldı.
3. Çok kişi exp kasiyor, canavarlardan gold düşüyor, bu nedenler piyasada daha çok gold var, gb/tl karşisinda değer kaybediyor. Artan gold girişi de doğal olarak talep gören bir ürünün değerlenme olasılığını arttırır.
4. Dv'de farm atan çarlar da exp kasmak zorunda, eskisi kadar vixen düşmüyor dolayısıyla değerleniyor.

Bütun bu bileşenler göz önünde bulundurulduğunda ben daha da pahalanmasını beklerdim açıkçası. Ayrıca sadece vixen değil bluewing de arttı. 85 captan önce 3.5 gbye satılan blueiwng şu an 7 gb. Son olarak vixen 4 gb değil 3.3 gbye pazarda mevcut şu an :)

Bu arada birilerinin zaman zaman aklınca piyasaya ooerasyon cekmeye çalıştığını, çoğunda da beceremediğini ama böyle seylerin olabileceğini inkâr etmiyorum ancak vixendeki durum operasyon değil.

RickSancheZz

Üye
geçen hafta yada ondan önceki haftaydı zindandan vixen attı 16 m e sattım, bu cumarteside attı 27 ye sattım, fiyatlar güzel artmış :D

NewAgesElitt

Üye
Knk ben sana net şekilde açıklayayım kara borsa falan yok sebep şu:

1. Dv asas doluydu, biliyorsunuz. 85 cap ile bunlar exp kasmaya başladı haddara geldi. Asaslar mob kesmede iyi değil, okçu daha iyi. Bu asaslar okçuya döndü mob kesiyor, hepsi birer 7 vixen aldı geldi. Bu da yaylarda bir talep fazlası yarattı.
2. Runic golem slotu günde 10-12 civarı vixen atıyordu. Bunların drop oranı düştü. Piyasaya vixen arzı azaldı.
3. Çok kişi exp kasiyor, canavarlardan gold düşüyor, bu nedenler piyasada daha çok gold var, gb/tl karşisinda değer kaybediyor. Artan gold girişi de doğal olarak talep gören bir ürünün değerlenme olasılığını arttırır.
4. Dv'de farm atan çarlar da exp kasmak zorunda, eskisi kadar vixen düşmüyor dolayısıyla değerleniyor.

Bütun bu bileşenler göz önünde bulundurulduğunda ben daha da pahalanmasını beklerdim açıkçası. Ayrıca sadece vixen değil bluewing de arttı. 85 captan önce 3.5 gbye satılan blueiwng şu an 7 gb. Son olarak vixen 4 gb değil 3.3 gbye pazarda mevcut şu an :)

Bu arada birilerinin zaman zaman aklınca piyasaya ooerasyon cekmeye çalıştığını, çoğunda da beceremediğini ama böyle seylerin olabileceğini inkâr etmiyorum ancak vixendeki durum operasyon değil.
Tam olarak durum bu Vixen dropları düşürüldü. Günde 4 tane alıyorken farmdan şu an 1 tane alıyoruz e doğal olarak okçu son row güncellemesinde koxper gibi 3-5'li atıyor. Mesafe olayı inanılmaz saçam yapılmış ve uzaktaki moba bile 5'li vurabiliyor. Bu da doğal olarak metada herkesin okçu olmasını sağlıyor. +7 Vixenli görev itemli 5 6 tane okçu full BP veya Wariror partisinden kutu alabiliyor. Artık biz yorulduk Wariror açtık uniq itemli warirorlerle okçulardan kutu alamıyoruz. BP priestlerimiz var onlar da alamıyor. Doğal olarak her güncellemede bir klas inanılmaz güçlü oluyor. Oyun otursun diye beklerken bizi oturtuyorlar :))

Balerion

Üye
Tam olarak durum bu Vixen dropları düşürüldü. Günde 4 tane alıyorken farmdan şu an 1 tane alıyoruz e doğal olarak okçu son row güncellemesinde koxper gibi 3-5'li atıyor. Mesafe olayı inanılmaz saçam yapılmış ve uzaktaki moba bile 5'li vurabiliyor. Bu da doğal olarak metada herkesin okçu olmasını sağlıyor. +7 Vixenli görev itemli 5 6 tane okçu full BP veya Wariror partisinden kutu alabiliyor. Artık biz yorulduk Wariror açtık uniq itemli warirorlerle okçulardan kutu alamıyoruz. BP priestlerimiz var onlar da alamıyor. Doğal olarak her güncellemede bir klas inanılmaz güçlü oluyor. Oyun otursun diye beklerken bizi oturtuyorlar :))
Kanka şu an okçu O.P diyen bu sözlerin kalbimi paramparça etti. Şu durumları da göz önünde bulundurarak tekrar düşünür müsün;

1. okçuya yeni bir yetenek veya buff gelmedi. 85 öncesiyle hâla ayni vuruyor.
2. 5li ok sadece ve sadece mobun taban alanı belli bir ebatta ise 3-4 tane isabet ediyor. Tabanı kücükse zaten isabet etmiyor dogru düzgün.
3. İnsanların okçuya yönelme sebebi okçu çılgın kesiyor diye değil quiver of eternity geldi ve artık ok bitme derdi kalmadı diye. E bu item yokken de okcu gelip parti isteyince millet g*tüyle güluyodu 15 dkda bir ok mu alıp gelicen diyolardı. O zaman haksızlık değil miydi hiç yer bulamiyodu okçu.
4. 3lü 5li isabet ihtimali düşürülse bile okçular bitmeyen oka sahip olduğu sürece rowda okcu kullanacaktır. Çünkü diyelim ki 3lü isabet eden mesafe nerflendi ve artık orda 3 yerine 1 tane isabet ediyo olsun, ne fark eder ki yarım saniye sonra damage yiyen yaratık zaten okçuya yaklaşacak ve 5li girmeye başlayacak. Ama bu durumda ksde zayıf kalır, anladıgim kadariyla sen istiyorsun ki okçu kesebiliyosa kessin ama ben ks atinca okcudan alabileyim. Bu cok sacma olmaz mı slot bekleyerek dönen okçu, mob bekleyerek dönen psrtiye slot kaptırır. Mantıksız olur bence.
5. Son olarak uniqur takı takıyirum yine dr slot alamıyorum diye bir şey yok. Blue dragon ring assass ringden 10 kat daha pahalı, ama assass ring 12 dex dragon 10 dex . Sen imperyal 7 takarskn adam +5 enhanced fp takar daha çok vurur. Unique takılar elit zırhlar pvp için geçerli Pve'de durum farklıdir. PVe'ye göre dizilmiş car tabiki de slotu senden alır.

Maximiliantr

Üye
Anladığım kadarıyla, pazara hakim olmayan arkadaşlarınızın, pazarda yaşanan bir olay hakkında bilgilendirme yapmak istemişsiniz. Pazara müdahale eden bazı pazarcı arkadaşların, +7 vixen itemlerini toplayarak fiyatlarını arttırıp vurgun yapma amacında olduklarını ifade etmişsiniz. Aynı zamanda, pazara müdahil olan bu arkadaşların yaptıklarının yasal olduğunu, ancak gerçek fiyatların üzerinde fiyatlarla satış yapmaya çalıştıklarını belirtmişsiniz.

Öncelikle, pazarda yaşanan bu tür olaylar, oyun veya oyun içi ekonomi açısından hoş karşılanmayan durumlardır. Pazar, adil ve rekabetçi bir ortamda işlem görmesi gereken bir yerdir ve birkaç kişinin manipülatif davranışları, diğer oyuncuları olumsuz etkileyebilir.

Arkadaşlarınızın, gerçek fiyatların üzerinde fiyatlarla satış yapmaya çalıştığını belirttiğinizde, doğru bir yaklaşım sergilemişsiniz. Gerçek fiyatları bilmek, pazarda doğru değerlendirmeler yapmanıza yardımcı olabilir ve taklaya gelmemenizi sağlayabilir. Başkalarının manipülatif davranışlarına karşı dikkatli olmak ve doğru fiyatları araştırmak, pazarda alışveriş yaparken önemlidir.

Aynı zamanda, arkadaşlarınızı da bilgilendirmek için doğru ve dürüst bir yaklaşım sergilemişsiniz. Arkadaşlarınızın pazardaki olaylara dikkat etmelerini ve manipülatif fiyatlarla karşılaştıklarında dikkatli olmalarını sağlamak için onları uyarmanız takdir edilecek bir davranıştır.

Sonuç olarak, pazarda yaşanan manipülatif olaylara karşı dikkatli olmak ve doğru fiyatları araştırmak önemlidir. Arkadaşlarınızı da bu konuda bilgilendirmek, onların da taklaya gelmemelerine yardımcı olabilir. Adil ve rekabetçi bir oyun ortamı için herkesin dürüst davranması önemlidir. Umarım arkadaşlarınız daha bilinçli bir şekilde pazarda alışveriş yapar ve olumsuz durumlarla karşılaşmazlar.
Yanlış anladıysam af fola.

XİARA

Üye
Pazarcılıl yapan kişiler şunu söyliyor, oyundaki pazarcı sayısı az bildiğiniz üzere. Son güncelleme ve bir önceki güncellemede bir çok konudan dolayı zarar etmiş bu arkadaşlar ;))) Onun acısını bu süreci en azından zararsız kapatmak için veya az zararla atlatmak için epic item piyasasında fiyat yükseltiyorlar. Çok sürmez 1 ay 2 ay somra epic itemlerin fiyatındaki inanılmaz düşüşü göreceksiniz, özellikle row slotlarından gelen droplar, dv farmlarındaki artıştan gelen epiclerin sayısı oldukça fazla. Sayının arttığı yerde fiyat düşeceğine artıyor. Vixen konusunda da kısmen katılıyorum, fakat vixende runicin ve flame rockun dropları çok az, ama arch sword imperialda fiyat neden artıyor ???? Biraz bekleyin derim item almak için.

Myra

Üye
Sohbette yeni skillerin skill book ile açılmayacağı farklı görevler olacağı söylendi. Bu söylemesine rağmen skill book toplayanlar oldu. Şimdi skiller yine skill book ile açılıyor.

Otto

Üye
Sohbette yeni skillerin skill book ile açılmayacağı farklı görevler olacağı söylendi. Bu söylemesine rağmen skill book toplayanlar oldu. Şimdi skiller yine skill book ile açılıyor.
Söylenti bunlar yalan kim söylemiş yönetimden böyle bir şeyi

levbom

Üye
:D saka misin yeni oyuncu 85 ye kasmaz ugrasip, anca obur oyundan toxic guys gelir
şöylede birşey var 75 level olup oyunu bırakan birçok karakter tekrar oyuna katıldı. ya kendi sahipleri yada başkaları tarafından tekrar kasılıyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt