Rise Online Hakkında

Calebne

Üye
Merhaba,

Öncellikle forumda yeni olduğum için genel işleyiş ve hiyerarşiyi karıştırmış konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Bundan dolayı şimdiden üzgünüm.
Uzunca süreli mmo araştırmalarımızın sonucunda Rise Online karşımıza çıktı. Açıkçası yerli bir oyun olmasından da gurur duydum. Fakat mmo oynayanlar çok iyi bilirler ki oyuna sıfırdan başlayacak her oyuncu kafasında birden fazla soru işareti barındırır.

Oyun pay to win mi ? Yada mükemmele ulaşmak için çok uzun saatler mesai yapmak gerekiyor mu? Bunu bu şekilde saatlerce cümle cümle yazabilir yada bu konuyu farklı soru başlıklarıyla uzatabilirdim. Fakat bunun yerine zaten bu oyunu oynayıp emek veren oyunculara bunu sormanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Sizlerden ricam samimi bir dille Rise online'ı görmüş olduğunuz noktayı bir iki cümleyle anlatmanız.

Görüşleriniz ışığında büyük bir ekibi buraya getirmeyi umuyoruz.

Teşekkürler.

berktun

Üye
Oyundan ne beklediğinle alakalı aslında. En tepede rekabet edeyim dersen para harcamanın sonu yok. Ama arkadaş grubum var craft yapar parti kurar yavaş yavaş kasarım ekiple hareket ederim dersen verdiğin emek ölçüsünde biyerlere gelebilirsin. Ama bu senin 1 sene emek vererek yaptığın charının aynısını 15 dk içerisinde parayı basıp dizemeyecekleri anlamına gelmiyor.
Masraf olarak exp için özellikle 75 lvldan sonra royal premiuma mahkumsun. 335 tl aylık alman gerekiyor. Oyunun legal botu row asistan ile afk kaldığın zamanlarda bile exp kasmaya devam edebilirsin hatta bu sistemin amacı bu olmamasına rağmen afk farm içinde kullanılıyor. Fakat 7 saatlik döngüsü 17.5 tl gibi korkunç bir rakamdan satılmakta. Ama şöyle bir durum mevcut bunu oyun içerisindende pazarda satan diğer oyunculardan temin edebilirsin ve kasmaya bırakacağın slotla değişmekle beraber çoğu slot row parasını kurtarır diyebilirim.

Sınıflar arası denge ne yazıkki mevcut değil. Erken erişim olduğundan ötürü ara sıra dengeleme güncellemeleri geliyor oyuna ama şuan assassin sınıfı bariz avantajlı konumda bulunuyor.

Oyun modern elementler içersede tamamen oldschool kafada yapılmış hatta bu işin suyu çıkarılmış vaziyette. Herşey grindlama üzerine kurulu.

Lvl mı atlamak istiyorsun? Görevle expin %30'unu veririm kalanı için aynı mobu milyon kere kes. Aynı zindanları onar kere tamamla.

Para mı kasacaksın?

Aynı mobu saatlerce kes.

Meslekleri mi geliştirmek istiyorsun?

Aynı şeyi binlerce defa üret. İlgili toplayıcılık seviyen düşük mü kaldı? Aynı şeyleri binlerce defa topla :)

Aşağı yukarı bir fikir edinmişsindir diye düşünüyorum. Oyunun çok fazla potansiyeli var ve arkadaşlarla oynayınca keyifli ama ne yazıkki pay2win. bunu storedan alacağın 200 liralık kozmetiğe bastığın 90 defansla değil tamamen oyun parasının ve hatta direk olarak item satışları üzerinden dönen ucu kaçmış bir pay2wini var.

Niş bir örnek olacak belki ama +9 hatred's blade rise online şeklinde bir youtube araması yaparsanız daha net anlaşılır diye düşünüyorum :)

Elimden geldiğince objektif oldum.
Umarım faydalı olmuştur.

Son düzenleme:

Calebne

Üye
Merhaba,
Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Pay to win olmamasını çokta ummuyordum zaten mmo serisi oyunların büyük bir çoğunluğu belli noktadan sonra pay to wine mahkum oluyor illa ki oyunu biraz analiz etmeye çalıştım fakat karmaşık geldi. Bir görev alıyorsunuz başlangıç seviyesinde gidilecek yeri göremiyorsunuz. Arayüz kısmında biraz daha fonksiyonel olacağını düşünmüştüm açıkçası. Artık malumunuz çıkan tüm mmolar devasa haritalara sahip olduğu için geliştirici şirketler oto görev yönlendirmesi koyuyorlar. Tabi ben sıfırdan ilk bakış yaptım belki bu özellikler vardır bilmiyorumdur. Sınıf dengesizliğinden bahseden arkadaşlar olmuş bunu biraz daha açarak şöyle bir soru soracağım anladığım kadarıyla pvp ve pve bu oyunda iç içe sağlam bir grup kurulmak istendiğinde kesinlikle olması gereken classlar neler ve bu classlar genelde ne işe yarıyorlar biraz daha bilgi verebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

the0fear

Üye
Merhaba,
Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Pay to win olmamasını çokta ummuyordum zaten mmo serisi oyunların büyük bir çoğunluğu belli noktadan sonra pay to wine mahkum oluyor illa ki oyunu biraz analiz etmeye çalıştım fakat karmaşık geldi. Bir görev alıyorsunuz başlangıç seviyesinde gidilecek yeri göremiyorsunuz. Arayüz kısmında biraz daha fonksiyonel olacağını düşünmüştüm açıkçası. Artık malumunuz çıkan tüm mmolar devasa haritalara sahip olduğu için geliştirici şirketler oto görev yönlendirmesi koyuyorlar. Tabi ben sıfırdan ilk bakış yaptım belki bu özellikler vardır bilmiyorumdur. Sınıf dengesizliğinden bahseden arkadaşlar olmuş bunu biraz daha açarak şöyle bir soru soracağım anladığım kadarıyla pvp ve pve bu oyunda iç içe sağlam bir grup kurulmak istendiğinde kesinlikle olması gereken classlar neler ve bu classlar genelde ne işe yarıyorlar biraz daha bilgi verebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
pvp için asasların ağır bir üstünlüğü var ama sizin oyun tarzınıza bağlı bir mage team veya melee teame girebilirsiniz. Pve' gelince eğer hagard bölgesinde pve yapacaksanız malesef 7x mage 1 priest + sonsuz row'a ihtiyacınız var pk alanında pve yapacaksanız 1 priest+ okcu, preist,warrior ,asas farketmez min 2 kişi ile takılabilirsiniz

gaddarkerim

Üye
emek falan düşüncen varsa çok yanlış yerdesin emekcinin hasmı bu oyun emek vermeden nerşeyin sahibi olabılıceğin bir oyun bu ..tabi bunlar içinde kredi kartı lazım :) şuan olay tam olarak şöyle bi şekilde gb çekmiş item yapmış insanların pvpde bir mücadelesi var ne kadar keyif alıyolar oda muamma..bunun dısında oyun tamemen kofte ekmek ci tayfanın elinde..

Calebne

Üye
Oyun tam anlamıyla türkçede değil sanırım. Bazı alanlar türkçe gelirken bazı alanlar ingilizce yansıyor. Bu konuda bilgisi olan varmı?

berktun

Üye
Oyun tam anlamıyla türkçede değil sanırım. Bazı alanlar türkçe gelirken bazı alanlar ingilizce yansıyor. Bu konuda bilgisi olan varmı?

Yani türkçe olan kısımlarıda görseldeki gibi zaten fazla takılma çok uğraşmıyorlar :D

Ekli dosyalar

• rsz_img_20230617_001914.jpg
    rsz_img_20230617_001914.jpg
    269.7 KB · Görüntüleme: 17

Justice

Yönetici
Game Designer
Merhaba,

Oyuna eklenecek ana içerikler tamamlandıktan sonra dil çalışmaları başlayacaktır. Daha önce yapılmamasının sebebi; sürekli yeni geliştirme ve eklentilerin yapılması ve sonrasında tekrar çeviri ihtiyacının doğması, firmanın ise bu aşamada enerjisini daha etkili kullanması gerektiğidir. Oyunu yurtdışı görüştüğümüz firmalara sunduğumuzda veya anlaşmalar/görüşmeler sağladığımızda oyunumuzu da incelemeleri için demo hesaplar veriyoruz, oyunu genel olarak daha rahat inceliyorlar. Yine globali hedeflediğinizi anlayarak daha umutlu görüşmeler yapılabiliyor, İngilizce olarak sunulmasının nedeni budur. Şu an için eksik çevirilere takılmayın lütfen, erken erişimde oyuna eklenecek ana sistemler entegre edildikten sonra çeviriler tam anlamıyla yapılacak ve yeni diller eklenecektir.

Sevgiler

Justice

Yönetici
Game Designer
Ayrıca unutmayın, oyunumuz oyuncuların genelinin isteklerine göre şekilleniyor. Bazı hoş görmediğiniz şeyler birçok oyuncu tarafından hoş görüldüğü veya talep edildiği için oyunda olabilir veya uygulanan sistemler o yönde olabilir. Örneğin; ruh bağı istendi, ekledik. Bir süre sonra çoğunluk istemedi, sonrasında kaldırıldı. Hoş, uygulama şekli de ideal değildi ama genel olarak ruh bağı gibi bir sistemin olmasını oyuncular istemedi ve nihayetinde kaldırıldı. Azınlık bir grubun isteklerine sahip bir oyuncu olabilirsiniz, ben de öyleyim ama oyun özellikle de ilk oyunumuz olması hasebiyle firmanın da çok fazla risk almaması için bir nevi çoğunluğun taleplerine göre şekilleniyor. Kim bilir belki ileride birçok şey daha farklı olur. Birlikte göreceğiz.

Silencer

Üye
Ayrıca unutmayın, oyunumuz oyuncuların genelinin isteklerine göre şekilleniyor. Bazı hoş görmediğiniz şeyler birçok oyuncu tarafından hoş görüldüğü veya talep edildiği için oyunda olabilir veya uygulanan sistemler o yönde olabilir. Örneğin; ruh bağı istendi, ekledik. Bir süre sonra çoğunluk istemedi, sonrasında kaldırıldı. Hoş, uygulama şekli de ideal değildi ama genel olarak ruh bağı gibi bir sistemin olmasını oyuncular istemedi ve nihayetinde kaldırıldı. Azınlık bir grubun isteklerine sahip bir oyuncu olabilirsiniz, ben de öyleyim ama oyun özellikle de ilk oyunumuz olması hasebiyle firmanın da çok fazla risk almaması için bir nevi çoğunluğun taleplerine göre şekilleniyor. Kim bilir belki ileride birçok şey daha farklı olur. Birlikte göreceğiz.
Oyunu sert eleştirenlerden birisiyim kaldı ki çok kez ban yedim Discord veya forumda :) ama bir konuda yiğide hakkını teslim etmek lazım geç olsa dahi bir şekilde çoğunluk dikkate alınıp bir düzenleme yapılıyor ve bundan memnunuz kimse de aksini iddia edemez

Calebne

Üye
Merhaba,

Çeviri eksikleri olabilir sadece şunu eklemek isterim, şuan mmorpg piyasasında türkçe oyun sayısı bir elin parmağını zor geçecek konumda. Takdir edersiniz ki oyuncuların istifadesine oyun sunarken türkçe vaadi ile öne çıkıyorsunuz. Şahsen oyunu reklamlardan gördüm de incelemeye çalıştım fakat durum yeni bir oyuncu için hüsran. Bizler sıfır oyun bilgisiyle bir yerlere gelmeye çalışan, eğer oyundan bir şeyler yakalayabilirsek oyuna devam etme kararında olan yerindeyse ''sınırda'' oyuncular kesimine giriyoruz. Ben buraya ekibimden birilerini getirsem hikaye akışında ki görevlerde dahi çoğu şey ingilizce geçtiği için oyuncu bana dönüp ben görevi bile zor anlıyorum bunun için mi beni buraya getirdin der ve çeker gider. Yıllardır oyun piyasasına hakim isim vermeyeceğim reklam yapmak olur 2-3 adet mmo türkçe oyun var. Bu oyunların devam etme sebebi türkiye pazarındaki oyuncuların yıllardır tam sistemli yeni dinamiklere uygun türkçeleştirilmiş oyun bulamamaları. Yerli bir oyun bulmamın gurur verici olduğunun altını çizmek isterim burada geliştirilen projeyi yermiyorum. Fakat daha farklı alternatifler sağlayabilirdiniz. Versiyonlar için farklı bir server verip bunu ingilizce kurgulayıp buralarda testlerden geçen sürümleri ana bir servere zenginleştirilmiş dil seçenekleriyle sunmak daha hoş olurdu. Hatta günümüz oyunlarının bir çoğu bu test serverlerını test edip ekibe yardımcı olan oyunculara ana serverlarda ödüllerde sağlamaktadır. Umuyorum düzgün ifade edebilmişimdir.

SessizCogunlugunSesi

Üye
Oyunu sert eleştirenlerden birisiyim kaldı ki çok kez ban yedim Discord veya forumda :) ama bir konuda yiğide hakkını teslim etmek lazım geç olsa dahi bir şekilde çoğunluk dikkate alınıp bir düzenleme yapılıyor ve bundan memnunuz kimse de aksini iddia edemez
Assassin sınıfı hariç,bu sınıf hakında yazılanlar arşa vardı.Nasreddin hoca'nın fil hikayesindeki gibi millet yazdıkça buflandı.ROW'u da istemedik ama geldi,hatırladığım kadarı ile gelecek olsa bile bu şekilde istemedik.

Son düzenleme:

berktun

Üye
Ruh bağı sistemi emekle elde edilebilen (zindan coin gibi) eşyaların takasa kapalı şekilde hesaba bağlı devam etseydi keşke. En azından pendant bulabilirdik bonus açacak şekilde :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt