Rise Online Oynamak Icin Pc Yardım ‼️

Apollon

Yeni Üye
Merhabalar Rise Online için bir pc alacagım, Alacağım pcyi aşşagıda belirtiyorum. Belirttiğim pc sizce rise online ı rahat bir sekilde oynatırmı ? Bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Acemagic AMR5-5 Ryzen7 5800U, 32GB DDR4 Ram, 512GB NVMe Radeon Vega Graphics 8, Win11 PRO Mini Bilgisayar​

Son düzenleme:

Meapr

Moderator
Merhaba @Apollon,
SİSTEM GEREKSİNİMLERİ'ne bakarak, direkt olarak kıyaslama yapabilirsiniz.

İşlemci, RAM, ve depolama yeterli. Ancak entegre grafik birimi (Radeon Vega Graphics) ve PSU, oyunu oynarken sorun yaratabilir. Ekran kartı yetersiz olduğundan, oyun açılamayabilir. Açılsa dahi, düşük ayarlarda bile akıcı performans beklemeyin.
Ek olarak, Mini PC’lerde genelde dahili PSU olur, 750W PSU gereksinimi karşılanmayabilir.

Keyifli oyunlar dileriz.

Apollon

Yeni Üye
Bilgi için teşekkürler

Merhaba @Apollon,

İşlemci, RAM, ve depolama yeterli. Ancak entegre grafik birimi (Radeon Vega Graphics) ve PSU, oyunu oynarken sorun yaratabilir. Ekran kartı yetersiz olduğundan, oyun açılamayabilir. Açılsa dahi, düşük ayarlarda bile akıcı performans beklemeyin.
Ek olarak, Mini PC’lerde genelde dahili PSU olur, 750W PSU gereksinimi karşılanmayabilir.

Keyifli oyunlar dileriz.
Bilgi için teşekkürler. Bahsettiğim pc coğu krafik kartı gerektiren oyunları açıyor. Call of duty , Gta, gibi agir grafik oyunlarini bile 40 50 fps arasi oynatıyor.

Merhaba @Apollon,

Keyifli oyunlar dileriz.
Bilgi için teşekkürler. Bahsettiğim pc coğu krafik kartı gerektiren oyunları açıyor. Call of duty , Gta, gibi agir grafik oyunlarini bile 40 50 fps arasi oynatıyor.
Merhaba @Apollon,

Keyifli oyunlar dileriz.

Bu arada ( Radeon Vega Graphics 8 ) var.

Meapr

Moderator
Rica ederim. Evet, oyunu açabilirsiniz, ancak sistem gereksinimleri bölümünde belirtilen minimum gereksinimlere göre, AMD tarafında minimum Radeon RX 460 önerilmektedir. Bu ekran kartıyla kıyaslandığında, mevcut kartınız biraz yetersiz kalabilir ve bu da FPS düşüşlerine yol açabilir.

Fakat yakın bir zamanda Unreal Engine 5 oyun motoruna geçiş yapılması planlanıyor. Bu geçiş sonrası performans ve optimizasyon açısından önemli iyileştirmeler sağlanacak. Dolayısıyla, şu an aldığınız FPS değerlerinden çok daha iyi sonuçlar elde etmiş olacaksınız.
Keyifli oyunlar dileriz.

Apollon

Yeni Üye
Rica ederim. Evet, oyunu açabilirsiniz, ancak sistem gereksinimleri bölümünde belirtilen minimum gereksinimlere göre, AMD tarafında minimum Radeon RX 460 önerilmektedir. Bu ekran kartıyla kıyaslandığında, mevcut kartınız biraz yetersiz kalabilir ve bu da FPS düşüşlerine yol açabilir.

Fakat yakın bir zamanda Unreal Engine 5 oyun motoruna geçiş yapılması planlanıyor. Bu geçiş sonrası performans ve optimizasyon açısından önemli iyileştirmeler sağlanacak. Dolayısıyla, şu an aldığınız FPS değerlerinden çok daha iyi sonuçlar elde etmiş olacaksınız.
Keyifli oyunlar dileriz.
Bende öyle düşünmüştüm. İlginiz için teşekkür ederim

seyo

Üye
Merhaba @Apollon,

Keyifli oyunlar dileriz.
750w psu neden gerekli?600w psu sistemi besliyorsa 750w psu koymamanın ne sıkıntısı olabilir ?

Apollon

Yeni Üye
750w psu neden gerekli?600w psu sistemi besliyorsa 750w psu koymamanın ne sıkıntısı olabilir ?
Sistemi inceleseydi kişi bunlarıda duymazdık acikcasi. Youtubede izlemek lazim acmadigi oyun zaten yok, ama dusuk fps oynatiyor o kadar

Meapr

Moderator
Sistemi inceleseydi kişi bunlarıda duymazdık acikcasi. Youtubede izlemek lazim acmadigi oyun zaten yok, ama dusuk fps oynatiyor o kadar

750W PSU, bilgisayarın donanımlarına (özellikle işlemci ve ekran kartı) yeterli güç sağlaması için önerilir. Güçlü ekran kartları ve işlemciler yüksek watt çeker, bu yüzden stabil performans için bu gereklilik belirtilir. Ayrıca, düşük watt'lı PSU yetersiz güç sağlarsa sistem kararsız hale gelebilir veya hiç çalışmayabilir.
Dolayısıyla sistem gereksinimlerinde yazan bir durumu bu sebepten ilettim.

Yazdığım yazıda da 'Evet, oyunu açabilirsiniz, mevcut kartınız biraz yetersiz kalabilir ve bu da FPS düşüşlerine yol açabilir.' olarak ilettim. Dolayısıyla bu durum, sizin de karşılaştığınız bir sonuçtur.
Keyifli oyunlar dileriz.

Son düzenleme:

Apollon

Yeni Üye
Düşük fps de alsam yinede oyunu açsa bana yeterli. Zaten unreal 5 geldiği zamanda daha keyifli olacağını düşünüyorum. Cevaplariniz icin teşekkür ederim

Meapr

Moderator
Düşük fps de alsam yinede oyunu açsa bana yeterli. Zaten unreal 5 geldiği zamanda daha keyifli olacağını düşünüyorum. Cevaplariniz icin teşekkür ederim
Rica ederim,
Elbette Unreal Engine 5, performans ve optimizasyon konusunda önemli iyileştirmeler sunarak sistemlere daha uygun bir deneyim sağlayacaktır.
İyi oyunlar dilerim

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt