Öneri Rise Online oyununu Uzun Ömürlü,Eşsiz Bir oyun yapabiliriz

calippooo

Üye
Uğraşmışsınız elinize sağlık, ama bu kadar saçma önerileri hayal bile edemezdim tebrikler.

RickSancheZz

Üye
sundiresten sonrasını okumayacaktım ama okudum :D
hocam anlattığın şekliyle oyunun sil baştan yapılması gerekiyor şuan oynadığımız oyunla senin anlattığının arasında uçurumlar var

Magicflow57

Üye
Öncelikle merhaba arkadaşlar

Oyunda canavarlardan çıkan gold iptal edilse yerine madenden kazım yapılarak coin çıksa oyunda başka hiçbirşeyden gold atmasa tabiki bu ayarlanabilir olmak
zorunda bunun için bitcoin örnek alınabilir
bitcoin mesela 1 BTC, (1Bitcoin) = 100.000.000 satoshidir.
1gb=100.000.000 goldtur
tabi maden yapmak için başlangıç kazması ücretsiz olarak verilebilir buna bronze mattock diyelim
birde yine oyun için parasıyla alınabilecek kazma bunada silver mattock diyelim
birde tabiki roco token ile alınabilecek kazma bunada gold mattock diyelim
tabi bu madenden çıkan goldlar vurdum kazmayı 1hafta para kassın değil
demir çapa ile 1coins cıkıyorsa altın çapa ile 5 coins çıkacak ve inventorymiz 100 gold alıyorsa
bu 100 gold ya bankaya konacak yada 100gold karşılığı sundisten daha az yer kaplayan (daha düşük weight)li bir taş alınacak
örnek veriyorum gold bar=1 weight yer kaplıyorsa 1 gold=10000weight kaplamak zorunda bunun üzerinde düşünülebilir(hafif değerli-ağır değersiz)
e tabi birde maden yapmak için oyuncuların belli bir seviyede karakteri olması gerek

bu oyundaki dengeyi sağlar dahada dengeli olması için yine bitcoin halving dönemleri örnek verilebilir
yarılanma dönemide koyulabilir madenden gelen coin her drop alındığında 1 gold çıkıyorsa 2 yıl sonra halving döneminde 0.5 gold çıkar
diğer 2yıl sonraki halving
döneminde 0.25 oyun parası çıkar böyle böyle sonsuz bir döngü içerisinde oyunun parasının gerçek karşılığı ve oyundaki karşılığı
sabit kalmaz değeri düşmez aksine hep değer artışı sağlar(enflasyonist değil deflasyonist sistem olmak zorunda tabi oyun için geçerli:))

oyundaki canavardan artık gold çıkmıyor varsaydık e tabi haliyle itemde çıkmasası gerek böyle saçmalık mı olur craft sistemini boşunamı yaptık değil mi
dediğinizi duyar gibiyim
e tabiki canavarlardan gold atmadığı için itemde atmayacak item dediğim silah zırh atmayacak
craft sisteminde silahlar zırhlar takılar üretilecek
craft malzemeleri tabiki canavarlardan cıkacak deri,boynuz,diş vb (örneklendirilebilir)
ve itemlere özellik katmak için belirli rün parşomenleri dex bonus rün, str bonus rün ,dagger def bonus rün vb(örneklendirilebilir) canavarlardan çıkacak

canavarlardan çıkan itemler(deri,kaya,rün,değerli uzuvlar)
kıyafet, silah ve takılar için kullanılabilir
böylelikle serverda item birikimi olmaz şansa dayalı drop olmaz
tamamen gerçekli bir oyun olabilir

basic ve nadir zırhlar, silahlar, takılar dorion,haggard,lunasgar bölgesindeki canavarlarından elde edilen itemlerle craftlanabilecek
epic zırhlar silahlar takılar death valley haritasındaki canavarlardan elde edilen itemlerle craftlanabilecek

gelelim craft sistemine meslek sisteminde bir karakterin tüm meslekleri yapmaması taraftarıyım.Bir karakterin sadece 1 meslekte ustalaşmasını şart olarak görüyorum.
Yani oduncunun bitki toplayıcısına bitki toplayıcının balıkçıya balıkçının madenciye muhtaç olacağı bir sistem olmalı ki bir meslek sınıfına tüm meslekler
ihtiyaç duysun

yine örnek veriyorum
genel olarak silah ve zırh yapımında her karakterinden mesleğinden bir parça item isteyebilir
bunun haricinde
priestler şifacı sınıfı bitki toplayıcığında ilerleyebilir
şifacının ana craft özelliği= pot yapmak
craft yapabileceği alanlar: Herbalism (Bitki işleri),Harvesting (Hasat işlemi, meyve sebze toplama işi)

mageler(büyücüler) sınıfı Archaeology (Arkeoloji) alanında ileryebilir
büyücülerin ana craft özelliği=rez taşı üretmek
craft yapabileceği alanlar Archaeology (Arkeoloji),Quarrying (Taş işçiliği

rogue(suikastçi ve okçu sınıfı Fishing (Balıkçılık) sınıfında ilerleyebilir
roguelerin ana craft özelliği: her karaktere basılabilen sharp eye(keskin göz)balık gözü üretebilir
roguelerin yapabileceği alanlar Skinning (Dericilik, deri toplamacılığı, deri yüzme),Fishing (Balıkçılık)

gelelim warriorlere warriorler Mining (Madencilik) sınıfında ilerleyebilir
warriorlerin ana craft özelliği resist veren her karakterin basabildiği taşlar üretmek
craft yapabileceği alanlar Mining (Madencilik),Woodcutting (Odunculuk)
hepsini yazmadım örnek verdim dilerseniz yazabilirim:)

gelelim oyunun en can alıcı kısmına battle point (bp) sistemine
bunun için karşı ırktan birini öldürdüğümüzde battle point kazanmamız yerine kan taşı kazanmak oldukça iyi bir tercih olabilir
bu kan taşı craft sistemindeki her craftta kullanılmak zorunda belli bir miktar
yani kan taşı olmadan hiç bir item gün yüzüne çıkamayacak
tabi bu kan taşları oyun pazarında satılabilecek
1-60 arası oyunculardan 1 kan taşı
60-70 arası oyunculardan 3 kan taşı
70-75 arası oyunculardan 5 kan taşı gelecek öldükleri zaman
her oyuncu oyuna başladığında 5 kan taşıyla başlar
oyunun npc sinde 5 kan taşı örnek veriyorum 200k 10 kan taşı 300k
Bir oyuncu 2.defa aynı oyuncuyu kestiğinde 5 yerine 3 taş 3.defa aynı oyuncuyu kestiğinde 3 yerine 1 taş alabilecek

battle point yerine savaş haritalarından kantaşı vermesi pvp sistemini sürekli ayakta tutacak
kan taşı sahibi olabilmek için herkes karakterini güçlendirmek zorunda oyunda var olabilmek için
pvp alanına inmek zorunda tabi kan taşlarınıda satın alabilir
fiyatını savaşın içinde olanlar belirler

ben bu sistemin hem pvp alanını hem oyunda gold bar değerini sürekli koruyacağını ve daha ileri taşıyacağını düşünüyorum

unuque eşyaları belirtmedim unique eşyalar yalnızca zindanlardan ve bosslardan elde edilebilecek
ve bu oyunun insan olarak tabi ki sonsuz kavramını düşünemiyoruz ama oyunun hiç yeni bir server açmasına gerek kalmadan
çok çok uzun ömürlü olacağını düşünüyorum

Bu fikirlerimi oyun şuan erken erişimde olduğu için ve oyunun iyi bir yerlere gelmesini eşsiz bir oyun olmasını istediğim için belirttim
Bayağı özgün içerik olmuş (!)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt