Rng Algoritmasında Sorun Mu Var?

Punking02

Yeni Üye
Bir çok eski oyuncularla konustuğum deneyimlerini aktardığı konulardan bazıları:
1- Her charın açılışında random şans oranının olduğu (bazılarının kutulardan-upgrade-luck draw)
2- Özellikle luck drawda oyunun buglu algoritmasına takılan bir oyuncunun diğer oyunculara nazaran daha fazla drop aldığı zaten bunun oyunun kendi sitesinde drop alan oyuncuların yüzdelik diliminden de anlarsınız
3- ortalama 2 aydır dungenlardan herhangi bir drop alamayan ve bunların icinde yüzü upgradeden ve kutulardan gülmeyen tayfanın olduğu

NOT: Kısacası oyunun %100 sorunsuz bir RNG sisteminin olmadığının ve algoritmanıın sağlıklı çalışmadığı yönünde oyuncu deneyimlerinin bulunduğu

Sizler Bu Konuda Ne Düşünüyorsunuz ??

setoptas

Üye
1.sorunun cevabı, hurafe olduğunu düşünüyorum.
2.sorunun cevabı, hurafe olduğunu düşünüyorum.
3.sorunun cevabı, hurafe olduğunu düşünüyorum.

RNG sisteminin %100 sorunsuz olması ne demek, bu görüşleri veren kişiler kimler bir de onu merak ediyorum, sen kendi görüşlerini söyle boşver millet eski oyuncuları.

RNG sistemi gayet sağlıklı şekilde çalışıyor, çok eski bir oyuncu olarak gözlemlerimi sana aktarayım,
Bana göre; oyundaki o itemin drop sayısına göre de RNG sana bir şeyler sunuyor, kalabalık aktif saatlerde daha fazla drop düşüyor ya da kalabalık olduğu için fazla oyuncu ile fazla kutu alınıyor. Dünyanın en basit sistemidir RNG, becerinin olmadığı yerde seni şansa iterek monotonluktan uzaklaştırıyor, sen dümdüz 1 tuş ile atak yaparak o itemi sana asla vermeyecek, ya kalabalıktan o boss u alacaksın, ya da savaşlar kazanacaksın.

Ben 958 saat ROW a bırakayım, kılım kıpırdamasın, sonra RNG kötü.

GorrTheGodButcher

Üye
Bir çok eski oyuncularla konustuğum deneyimlerini aktardığı konulardan bazıları:
1- Her charın açılışında random şans oranının olduğu (bazılarının kutulardan-upgrade-luck draw)
2- Özellikle luck drawda oyunun buglu algoritmasına takılan bir oyuncunun diğer oyunculara nazaran daha fazla drop aldığı zaten bunun oyunun kendi sitesinde drop alan oyuncuların yüzdelik diliminden de anlarsınız
3- ortalama 2 aydır dungenlardan herhangi bir drop alamayan ve bunların icinde yüzü upgradeden ve kutulardan gülmeyen tayfanın olduğu

NOT: Kısacası oyunun %100 sorunsuz bir RNG sisteminin olmadığının ve algoritmanıın sağlıklı çalışmadığı yönünde oyuncu deneyimlerinin bulunduğu

Sizler Bu Konuda Ne Düşünüyorsunuz ??
Oyuncu deneyimleri oldukça manipülatif, bunu herhalde hepimiz biliyoruzdur. Kime sorsanız ben bu oyunu 8916278341632 yıldır oynuyorum bu böyle diyor ama söylediği şeyler "şunu yapmadan önce amuda kalk xd" tarzında gerçekle hiç alakası olmayan hurafeler. İngilizcede de narrative fallacy deniyor :D İnsanlar böyle şeylere inanmayı sevdiği için sonuçlar üzerinden hikâyeler yaratıyorlar, "ben upgrade yapmadan önce amuda kalktım ve item geçti, bu 10 kez başıma geldi ben bu oyunu 20 yıldır oynuyorum, o yüzden amuda kalkmak item basma şansını artırıyor." Gerçekten de item basmadan önce amuda kalktığınızda item geçebilir ama iki olay arasında korelasyon olması neden-sonuç ilişkisi olduğu anlamına gelmiyor. Bunu söyleyen insanlar muazzam özgüvenli oluyorlar genelde haha hiç şaşmaz.

drop RNG'sinin karakterle bir alakası yok karakterin farm premiumu ya da drop şansı veren itemi vs varsa bunlar üzerinden random etki ediyor. Karakter dediğimiz şey yalnızca RNG'nin çalışması için eylemi başlatıyor, drop konusunda sayısal bir değeri yok. En azından RNG böyle işliyor, developerlar daha iyi bilir tabii.

Confidente

Yeni Üye
Bu soruyu sormak için sanırım öncelikle RNG ne demek onu anlamak gerekiyor. RNG -> Random Number Generator yani Rastgele Sayı Üreticisi anlamına gelen, şans faktörü olan her oyunda duyduğumuz bir tabir. Emin olun yazılımcılar için kodlaması en kolay olan kısım olabilir :) burayı kodlarken şans arttırıcı faktörleri devreye sokmak dışında yapılan ekstra hiçbir işlem yok. Yazılımın en temel dillerinden biri olan C dilinde 100 ile 1000 arasında rastgele sayı üretmek için kullanılan kod şu;

rand() % 901 + 100;

Burada developerların ilgileneceği kısım sayı kaç geldiğinde ne olacağı ve şans faktörlerini dahil etme kısmı. Bu da, bu koskocaman projede kodlanabilecek en kolay kısımlardan biri. Bir üstteki mesajda arkadaş çok iyi açıklamış, bu tarz düşüncelerin gerçek hayattaki batıl inançlardan hiçbir farkı yok :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt