Roleplay mi? Rolecountry mi?

aLoneW0LF

Üye
Öncelikle iyi forumlar, bu konuyu düşüncelerimi belirtmek için yazıyorum öncelikle. Evet farm yapmakta item kasmakta istiyorum tabii ki ama ev araba alayım maaşımı bu oyundan çıkartayım gibi bir beklentimde yok sadece zevkli bir oyun süreci bu kadar. O yüzden çok gördüğüm üzere yanlış olduğunu düşündüğüm şeyleri senin işine yarıyo benim işime yaramıyo düşüncesiyle yorumlamaktan vazgeçmenizi tavsiye etmekle başlayacağım. Şimdi objektif olarak başlayacaksak mmorpg rol yapma oyunundayız ve ben henüz Death Valley haritasında rekabet edebilecek kapasitesi olmayan bir oyuncuyum. Oyun mekanikleri dahilinde rol yapacağım ya; seviye kasacağım, canavarlardan item düşüreceğim, düşürdüğüm iteme + basıcam, satıcam vs vs.
Row varmış yokmuş birileri kötüye kullanıyormuş vs. ben beni etkilediği kısımlara bakarım buna yorum yaparım.

25 Seviyeye geldik doriondan çıktık. Chat 25 seviye ezik kasan var mı floodlarıyla dolu çünkü bırakın görevleri row kanalları dışında slotlar bomboş yeni başlayanlar exp kassın örgütlensin.
Oyun doluluğunu bilmem fakat kanalların arasında ayrı bir Row Online gerçeği var. Şöyle bir geri dönüt var ''slot seçiyosunuz vs vs'' exp slotları az çok belli değil mi arkadaşım? slot seçiyosunuz diyende sooth slayer slotundan çıkmaz sorsanız başka biyerde kasmamıştır. Exple ilgili başka bir problem olduğunu gördüm son bir haftadır bu slotlarda kasan oyuncuların büyük bir çoğunluğunun 75 cap çarları var. Tekrar söylüyorum herhangi bir nerf buff değişiklik düşüncesiyle yazmıyorum daha çok toplumsal bi sorun düşüncesi. Çünkü sen yeni bir oyuncu değilsin hesabın var bu slottan geçmişsin karakterine exp kasmışsın yeni hesap açmışsın daha açıcaksın belki oyun izin vermiş aç tabii ki ama senin gibi 40-50 kişi bunu yaptığı zaman yeni oyuncu ne kasacak parti slot bulabiliyor, ne kasacak keyif.

Hadi expi hallettim zar zor dropta düşürdüm birşeyler yaptım. Roleplay dediysek Türkiye ekonomisinde iş kurmayı düşünen yabancı yatırımcı modunda oyuncu olmayıda kimse düşünmez heralde. Farm yapsan droplar belli ne coin var ne drop, Craft yapsan zaten zararla başlıyorsun. İtem bassan upgrade ekranı gece lambasına dönüyor, hadi bi şekilde item yaptın elinde item tutsan itemin fiyatı ertesi gün bir bakmışsın yarı yarıya değer kaybetmiş. Tutmasan bir bakmışsın istediğin itemi alamıyorsun. Oyuncu değil yatırımcı modunda hareket ediyorum. Bu konu da bir önerim olabilir, madem bu kadar değişik bir ekonomi ve üretim modeline sahibiz; oyunda bankalar olsun kredi çekelim faizle geri ödeyelim icra olsun iteme el koysun vesaire :)

Yani özet olarak ben sade bir vatandaş sade bir oyuncu olarak standart oyun mekanikleri dahilinde seviye kasıp eşya geliştirip savaşmak, savaşırken eğlenmek istiyorum. Ama bu konuda rolden daha çok sanki gerçek hayattaki zorlukları yaşarmışcasına geriliyorum çünkü hak verirsiniz ki benzer işler :)
Katılana da katılmayana da saygı duyarım tabii ki ama bence daha çok mutlu eden bir oyun için birşeyler yapılabilir diye düşünüyorum. Hayatımız hep bufflansın hiç nerf yemeyelim dileğiyle, iyi akşamlar

maxidragon1

Üye
erken erişim kanka erken erişim ofical a geçelim herşey düzelicek..
öyle de ne yani bırakalım mı oyunu. Eskiden toplayıcılık vardı ben bir levele kadar partilere kadar günlerce bunu yapıp bir miktar para yaptıktan sonra partilere girmeye baslıyordum. Şuan mevcut toplamaların fiyatı da düştü allah yeni oyunculara yardım etsin diyorum..

Alkoer

Üye
Çok güzel yazmışsınız sorunları.

Şimdi çıkıp gelir karşı tezi savunanlar hemen size row alın, mağazadan pot alın zaten ucuz filan derler.

Malesef örnek alınan oyun ve yönetimin bu oyuna hayranlığı yüzünden kendi kendinize yetebilen bir ekonomi olgusu oyunda mevcut değil. Bir yerde mutlaka işin ucu TL harcamaya geliyor. Premium u bu konu dışında bırakıyorum. Günümüzde güzel bir oyunu ücretsiz oynamak olanaksız. Tabiki firma kazansın.

Ama gelinen noktada pota para vermeden skill kullanamaz rowa para vermeden xp kasamaz duruma geldik. TL vermeden üst seviye iteme ulaşmanızda imkansız gibi tabi işsiz güçsüz 18saat oyun oynamıyorsanız.

JohnPlane

Üye
Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ama bu oyundaki temel sorun Pot kullanmak için TL harcamak zorunda olmak yaratık keserek Pot parası çıkaramıyorsunuz Potlar çok pahalı ve yetmiyor skill kullanırken düşünüyorsunuz sürekli bu sorun çözüldüğü zaman bahsettiğiniz birçok sorun çözülecek aslında.

bRT E

Üye
Solo bir playerın bu oyunda hiçbirşey yapma şansı yok. Ne görev yapabilir , ne exp kasabilir , ne de farm atabilir ( bp biraz farklıydı ama son gelen güncellemeyle artık o da oldukça zor görünüyor. )
Zindanlara girsen zaten çöp, bir yerden sonra o da sıkıyor hadi bir umut giriyorsun ama %99 elin boş döneceksin.
Dediğin gibi + basmak zaten işkence 4-5 e cayır cayır yanıyor , sanarsın +9 item basıyorsun.
Bu oyunu sana kısacası şöyle anlatayım yeni bir karakter açıp 75 e kasmak hem pahalı hemde zaman kaybı. . Gidip NFT bir karakter al , inan çok daha uyguna gelir. Harcayacağın pot , mana , row , repair o kadar çok şey var ki üzerine zaman ve görevlerde cabası ekibin yoksa imkansız gibi birşey artık.
Oyun sana şunu diyor gir kardeşim siteye bas parayı , istediğin itemi çek, koş Dv'ye pk at.
Oyun tamamiyle p2w farm vs.. ile şu saatten sonra bir yerlere gelme şansın yok hayatta yetişemezsin.

bRT E

Üye
erken erişim kanka erken erişim ofical a geçelim herşey düzelicek..
Official reklamları yapılıyor ama iş sıkıntıya düşünce test, neyse oralara hiç girmeyelim..
Alpha sürümünde oyun çok daha iyiydi. Hadi yakın zamana gelelim oyun ilk açıldığında bile daha dengeliydi. Sadece Lv dan kaynaklı sıkıntılar vardı bazı şeyler yetersiz kalıyordu. 65 Lv yerine ilk başta 75 Lv olsaydı hiçbir sorun olmayacaktı. Ama yayıncı değiliz tabi ki belli bir kitlemiz yok. Ona nerf buna nerf onu düzelt bunu düzelt arapsaçına döndü herşey. 2-3 yıl test olarak niye oynandı bu oyun o zaman ?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt