İstek ROW Pazar - Class Eşitsizliği

jwely

Üye
2022 yılında çıkan mmorpg oyununda item satabilmek için oyun içerisindeki tüm aktivitelerden vazgeçmemiz gerekiyor. Çok saçma değil mi ? Pazar kuruyorum diye exp kasamıyorum farm yapamıyorum açıp pazarı saatlerce ihtiyacı olan birisi gelsin de itemi satın alsın diye bekliyorum !
Çok eski sitemli oyunlarda bile npc üzerinden pazara item koyulup yine bir npc üzerinden sunucudaki tüm itemleri görebiliyorken ROW neden hala böyle eski kafalı bir pazar sistemi kullanıyor merak ediyorum.
Hala bazı şeyler erken erişim süreci diyerek geçiştiriliyor. Çok uzun bir test sunucusu süreciniz oldu tüm bu süreçte madem bazı kilit noktalar çözülmedi o zaman sunucu bu şekilde hiç açılmasaydı. Eğlenip vakit geçirmek için oyuna giriyoruz her gün ayrı bir şey kısıtlanıyor !

Bir diğer konu ise anladığım kadarıyla eğlenmek için istediğimiz sınıfı kullanamayacağız. Oyun bize hangi güçlü class'ı sunuyorsa onu oynamak zorundayız. Kendimce zevkli ve eğlenceli gelen okçu sınıfını kullanmak istiyorum fakat oyun yönetimi sağ olsun ya oynanış dengesini bozuyorlar ya da hasarını düşürüp duruyorlar. Moblar her gün item mi değiştiriyor da her gün bu okçu sınıfının hasarı değişiyor anlamıyorum ki. Neden ben bir str priest kadar hasar çıkarabilmek için onların katlarca fazlası kadar masraf yapmak zorunda kalıyorum ki komik ve sinir bozucu bir durum gerçekten.

Çevremdeki arkadaşarım sırf bu muhabbetlerden dolayı oyunu bırakıp durdu kaldım bir başıma. Umarım gereken ilgi ve alakayı tez zamanda gösterirsiniz de artık eğlenceli vakit geçirmeye başlayabiliriz.

ccwonka

Üye
bence oyun insanlar oynasın zevk alsın iki eğlensin diye yapılmamışki. oyun resmen ko ile aynı denecek düzeyde ki ko 20 senelik oyun olmasına rağmen daha gelişmiş. tamamen konun ekmeğinden birazda biz nasiplenelim nasılsa bunlar oyundan zevk almak yerine farm yapıp oyundan para kazanmaya çalışacaklar birazda biz silkeleyim dercesine bir oyun yapmışlar gibi geliyor bana. en azından yönetimin bende oluşturduğu izlenim bu şekilde.

ben oyuna ara verdim açıkçası. çünkü sürekli oyun daha erken erişim sürecinde lafının arkasına sığınıyorlar. benim tavsiyem bırakın oynamayın, ara verin. ne zaman yaptıkları işin saçma olduğunu anlayacaklar ve düzeltecekler o zaman geri başlarsınız. ben oyundan zevk almak için oynuyorum ama bu oyun kodan dahi daha kötü bir deneyim sunuyor maalesef.

harmony

Üye
Neden ben bir str priest kadar hasar çıkarabilmek için onların katlarca fazlası kadar masraf yapmak zorunda kalıyorum ki komik ve sinir bozucu bir durum gerçekten.
İlk paragraftaki eleştirine katılıyorum lakin alıntıya koyduğum kısım çok anlamsız. Bir sınıfın sahip olduğu avantajı kendi istediğin sınıfa ekleyemezsin. Priestler ben neden rogue kadar hızlı koşamıyorum, kritik veya gerçek hasar vuramıyorum diye bir başlık açmalı senin düşüncene göre.

Lütfen sınıflar arasında kıyas yapmaktan vazgeçin, her sınıfın kendine ait belirli özellikleri var. BP fiyat/performans açısından pve kısmında güçlü oluyor, eğer sende pve kısmına ağırlık vermek istiyorsan BP oynamanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Vlugge

Üye
Bence de insanların sırf pazar yüzünden oyunun temel aktivitelerinden uzaklaşması kadar saçma 1 şey olamaz. Hele ki bu oyunun kitlesini düşünürsek insanların kısıtlı zamanını pazarda geçirmesi anlamsız. Bu konuda muhakkak düşünmek gerek

MEHMETHAN

Üye
1-Pazar konusunda örnek teşkil edecek bir çok oyun var. Neden 2000 yılından kalma bir oyunun pazar sistemini kullanmakta ısrar ediyorsunuz?
2-Wow oynayan arkadaşlar bilir. Satacağın yada alacağın itemi database e kayd edip satın almak varken böyle saçma sapan bir pazar anlayışını neden benimsedniz.
3- Pazar genelde dorion1 de ağırlık olarak. Server dolduğunda insanlar girip item bakamıyor. Belki orada daha ucuz yada daha pahalı. Almak istediği itemi alamıyor. Pazara girebilecek kişi sayısını azaltmak eşitlik anlayışına ters. Benim düşüncem bu. İnsanların saatlerce lag olan bir ortamda vakit geçirmesi şahsen beni daraltıyor.

JaxSui

J
Alfa ve beta oynamış biri olarak. Buralarda offline pazar açıktı. Arada İtem kayboldu vs geliyordu haberleri ama açıktı yani vice merchant. Sonra zindan isteyen tek tık giriyordu. Erken erişime geçince ne oldu da bunlar bozuldu anlamış değilim. Şu an bir an evvel craft ve offline pazar gelmeli. İnsanları oyunda tutacak hiçbir şey kalmadı.

soulgrisman

Üye
yazanların hepsi doğru yere değinmiş. hele ki ''
bence oyun insanlar oynasın zevk alsın iki eğlensin diye yapılmamışki. oyun resmen ko ile aynı denecek düzeyde ki ko 20 senelik oyun olmasına rağmen daha gelişmiş. tamamen konun ekmeğinden birazda biz nasiplenelim nasılsa bunlar oyundan zevk almak yerine farm yapıp oyundan para kazanmaya çalışacaklar birazda biz silkeleyim dercesine bir oyun yapmışlar gibi geliyor bana. en azından yönetimin bende oluşturduğu izlenim bu şekilde.
bu bence de böyle. hali hazırda kitle var çekelim. azıcık da eskiler den gelse satılan cash yeter. party bug ı 3 güncellemede anca düzeltebildiler. işlerine gelince oyun henüz erken erişimde vs vs. düzelip erken erişimden çıkmasını bekleyeceğiz. erken erişim den çıkması en azından 1 sene sürer kaldı ki yaptıkları işlere bakarsak bu ekiple 1 seneyi aşar. erken erişim den çıkınca da yeni bir sunucu açılır oldu bitti.

Alkoer

Üye
Pazar kısmına katılıyorum kesinlikle. AH ye itemi daha slottan düştüğü gibi koyup oyunuma devam etmek istiyorum.

2nci söylediğinize ise şiddetle karşı çıkıyorum. Bp gibi olmak istiyorsanız bp açmanız gerekir.

Sizin mantığınıza göre bende bp ile oynarken hızlı koşmak uzaktan vurmak istiyorum diyebilirim.

Ne kadar saçma değilmi?

jwely

Üye
İlk paragraftaki eleştirine katılıyorum lakin alıntıya koyduğum kısım çok anlamsız. Bir sınıfın sahip olduğu avantajı kendi istediğin sınıfa ekleyemezsin. Priestler ben neden rogue kadar hızlı koşamıyorum, kritik veya gerçek hasar vuramıyorum diye bir başlık açmalı senin düşüncene göre.

Lütfen sınıflar arasında kıyas yapmaktan vazgeçin, her sınıfın kendine ait belirli özellikleri var. BP fiyat/performans açısından pve kısmında güçlü oluyor, eğer sende pve kısmına ağırlık vermek istiyorsan BP oynamanı tavsiye ederim.
Aslında burda dile getirmek istediğim okçunun hasarının olması gerektiğinden çok daha düşük olduğuydu yanlış bir karşılaşmayla dile getirmiş olabilirim haklısın.

jwely

Üye
Pazar kısmına katılıyorum kesinlikle. AH ye itemi daha slottan düştüğü gibi koyup oyunuma devam etmek istiyorum.

2nci söylediğinize ise şiddetle karşı çıkıyorum. Bp gibi olmak istiyorsanız bp açmanız gerekir.

Sizin mantığınıza göre bende bp ile oynarken hızlı koşmak uzaktan vurmak istiyorum diyebilirim.

Ne kadar saçma değilmi?
Çok haklısın bu söylediğinde ben okçu hasarının olması gerektiğinden daha düşük olduğunu yanlış bir ifadeyle dile getirdim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt