Sebest Piyasa hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

JohnPlane

Üye
Serbest piyasaya müdahele demek oyun içi ekonomiyi durdurmak yavaşlatmak demektir. Bu bir oyun olabilir ama organik işleyen bir piyasası var bir karar almadan önce ekonomi bilen birine danışıp yapsanız güzel olur. Gerçek hayatta da örnekleri mevcuttur ekonomiye müdahele edip zorla sınırlar koyarsanız insanlara dayatma yaparsanız durgunluk olur, kısa süreçte cash üzerinden kar marjınızı artırabilirsiniz ama ilerleyen süreçte pazarı çevrilmez bir noktaya sürükleyebilirsiniz. Normalde oyuncu kitlesini dinleyen bir yönetim olduğunu biliyorum bu konuda oyunculara fikir sorulması ve yeniden değerlendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Jacques

Üye
Ekonomi hakkında ne biliyonda adamlara ayar veriyorsun reis potlardan bahsediyorsun belli ki ama pot hamlesi tam olarak neyi amaçladı farketmediğine %100 eminim oyun açıldığından beri pot satan 100 lerce kişi vardı hep aynı kişiler bu adamlar nasıl pot satıyorlardı hiç düşündün mü? Oyuna sadece tl gözü ile bakan bu vampir çetesine vurgun yapıldı ve hepsi yok edildi yönetimi tebrik ediyorum darısı arcana çetesine.

JohnPlane

Üye
Ekonomi hakkında ne biliyonda adamlara ayar veriyorsun reis potlardan bahsediyorsun belli ki ama pot hamlesi tam olarak neyi amaçladı farketmediğine %100 eminim oyun açıldığından beri pot satan 100 lerce kişi vardı hep aynı kişiler bu adamlar nasıl pot satıyorlardı hiç düşündün mü? Oyuna sadece tl gözü ile bakan bu vampir çetesine vurgun yapıldı ve hepsi yok edildi yönetimi tebrik ediyorum darısı arcana çetesine.
Okuduğunu anlıyorsan " ne biliyorsun " diye birşey demezsin ben fikrimi söylüyorum sen cash ile çektiğin potları daha pahalıya satmak istiyor olabilirsin bende fikrimi söylemekte özgürüm.

Ayrıca eklemek isterim oyun içinde kazandığım coinlerle rahatça pot alabiliyordum şimdi almayacağım yada alamayacağım ben sürekli cash alıp pot çekmek zorundamıyım ? vampir çetesi ile ne alakası var ayrıca adam parasını veriyor alıyor saatlerce pazarda bekliyor ve satıyor. Burda vampir varsa oda bu potu satanlar değil oyuncuyu sömürenlerdir.

JaxSui

J
Oyunda pot satan bir NPC mevcut. Bilmeyen varsa mega mana pot 6950 gold. 1000 adet aldığınızda 6.950.000 gold yapıyor. Mağazadan alınan potları da pazara 10.000.000 golda koyabilirler. Yani her halükarda daha karlı. Ama oyun ile arasına üçüncü şahısları sokmayı adet haline getirmişler için tabi ki NPC'dekiler daha pahalı olabilir. Ancak bu harketinizle yakında NPC'dekiler daha ucuza gelecek...

priesttt

Üye
Oyunun ilkel halinde bile pusdan pot almak yoktu, var olduğu dönemde cash miktarı çok çok yüksekti, oyunun temel coin eritme mekanizmasını tıkandığında coin miktarı oyunda hızla artmaya başladı, Potun pus itemi olması oyunun temel yapıtaşına aykırı. Ordan da kar elde edelim mantığı ile yaklaşmak akıllıca değil, diyelim bu şekilde yaklaşıldı oyuna o zaman onu telafi edecek argüman koyman gerekir.
Oyundaki coin getiren
Enjeksiyonlar (Coin girişi) : Mining sistemi gibi çalışan otomatik Row asistant pcleri (büyük faktör), ve manuel elle kasan oyuncular, ekstra coin veren kostümler
Sızıntılar (Coin Çıkışı) : Craft malzemesi, upgrade, (Npcden pot alma argümanı tıkalı), (Lucky etkinliği çalışmalara devam ediliyor), (Atak SCler fiyatı yüksek herkes almak istemiyor, NPCdeki fiyatını makul seviyeye düşürerek optimal tüketime getirilebilir), (Craft ürünlerinden bazılarından vazgeçerek Npcden alınabilir), Clan sisteminde coin isteyebilir, Kostümlerdeki Coin arttırma özelliği deaktif edilebilir.
Ne yazık ki sızıntı tarafı zayıf kalmakta, oyuncuların farmdan değil pk dan item düşürme şanslarının artmasıyla, hem pusta bulunan Sclerin çekilmesi sağlanır, farmdan coin elde etmesinde coin girişi azalır,
Row asistant ne yazık ki oyuna zarar vermekte, ayrıca potlarında pustan kalkması gerekmekte, bu ikisini tolere edebilecek başka bir argüman çıkması lazım ve bu argümanı kullanan bir grup oluşması gb sert şekilde düşmesinin önüne geçilemez bu şekilde.

Alkoer

Üye
Pot para kazanma yöntemi olmasa...

Zindan da 75lv wariorlar 40skili vurmasa...

Zindan da Priest 24lv skili vurmasa...

Modern bir oyunda olduğu gibi pot parası dert olmasa... Sadece oyun mekaniği gereği belli bir cooldown la basılsa ne güzel olur.

Sadece_GerçekLeR

Üye
Ben yönetime nisandan beri dile getirdim eylül gelmeden çok ciddi kayıplar olucak soulband a iyileştirme yapın ve takılara ugprade gelsin gelmedi... daha sonra auction house yi aktif ettiler vergi yok acilen vergi getirin en az %5 olmalı tabi vergi getirdiler ama çok uzun süre bekledi ve de piyasa öldükten sonra bu uygulama gerçekleşti...dorion1 i gözlemleyebiliyoruz bomboş daha aylar önce dorion2 ve dorion3 sunucuları dolu iken şimdi dorion1 i böyle görmek gercekten üzücü hep yönetime aylar öncesinden olacakları yazdım ettim not alıyoruz dediler iş işten geçtikten sonra müdahale ediyorlar... ne diyim umarım officale geçtiklerinde aynı hatalara devam etmezler yönetim....Yönetim oyuncuların istediklerini yapsaydı neler mi olurdu: Örnek Row Asistin sadece exp slotlarında aktif yapsalardı row ile afk farmı olmasaydı hem farm hem exp kasmak isteyenler elle kassaydı, soulbanda materyal gelseydi, itemlere +9 upgrade gelseydi, takılara upgrade gelseydi, upgrade biraz daha kolaylaştırıp +8 +9 zorlaştırılsaydı neler mi olurdu pazardaki +1 mino golden snake ler bile 30-40M nin altında olmazdı. Dorion1-2-3 gibi sunuclarda dopdolu olurdu tüm farm slotları da dopdolu olurdu oyunun ilk günlerini hatırlayın oyuncular soutslayer de coin farmı yapanlar bile vardı peki ya şimdi ?

Son düzenleme:

morganlefay

Üye
Ben yönetime nisandan beri dile getirdim eylül gelmeden çok ciddi kayıplar olucak soulband a iyileştirme yapın ve takılara ugprade gelsin gelmedi... daha sonra auction house yi aktif ettiler vergi yok acilen vergi getirin en az %5 olmalı tabi vergi getirdiler ama çok uzun süre bekledi ve de piyasa öldükten sonra bu uygulama gerçekleşti...dorion1 i gözlemleyebiliyoruz bomboş daha aylar önce dorion2 ve dorion3 sunucuları dolu iken şimdi dorion1 i böyle görmek gercekten üzücü hep yönetime aylar öncesinden olacakları yazdım ettim not alıyoruz dediler iş işten geçtikten sonra müdahale ediyorlar... ne diyim umarım officale geçtiklerinde aynı hatalara devam etmezler yönetim....Yönetim oyuncuların istediklerini yapsaydı neler mi olurdu: Örnek Row Asistin sadece exp slotlarında aktif yapsalardı row ile afk farmı olmasaydı hem farm hem exp kasmak isteyenler elle kassaydı, soulbanda materyal gelseydi, itemlere +9 upgrade gelseydi, takılara upgrade gelseydi, upgrade biraz daha kolaylaştırıp +8 +9 zorlaştırılsaydı neler mi olurdu pazardaki +1 mino golden snake ler bile 30-40M nin altında olmazdı. Dorion1-2-3 gibi sunuclarda dopdolu olurdu tüm farm slotları da dopdolu olurdu oyunun ilk günlerini hatırlayın oyuncular soutslayer de coin farmı yapanlar bile vardı peki ya şimdi ?
Birçok şeyi önerdik yönetime, hatta ben oyun açılmadan ruhbağının karakter gelişimini öldüreceğini, insanların elindeki itemi ruhbağına girdiğinden dolayı yükseltemeyeceğini kapalı betada bizzat tecrübe edip sıkıntısını birincil olarak deneyimlerimden örnekler vererek anlatmaya çalıştım.
Ancak yönetimi de haklı buluyorum, çünkü herkes her şeyi söylüyor hangi birinin doğru ya da uygun çözüm olduğunu anlayıp yapacağını anlamaları güç. Kendileri tecrübe ederek görüyorlar bu tarz sıkıntıları. Önemli olan bunlara ne kadar hızlı ve ne kadar mantıklı çözümler üretildiği.

uG0TServed

Üye
Sen potdan mı vurgun yapıldığını düşünüyorsun sadece ? Ayar verdiği falanda yok arkadaşın sadece düzelmesi gerektiğini düşündüğü bir şeyi dile getiriyor. Arcana Scroll'cular babasının hayrına alıp satmıyor o scrollları onlarda aynı şekilde vurgun yapıyorlar. Daha doğrusu roco coin ve 10000 cash alıpta 2500 cash hediye edilen her karakter zaten avantajlı. Cash bonusunu kaldırıp bu durumu düzelttiler artık şu dakikadan sonra kimse gidipte pot yada benzeri bişey satas kar edemez zaten. Bonusu kaldırdılar çünkü. Sadece roco coin ile arcana alıp satanlar şuanda avantajlı konumdalar vurgun anlamında onuda bir kaç kişi yapıyor. Eğer vurgun yaptıklarını düşünüyorsan sende vurgun yapabilirsin eğer yapmıyorsanda kenardan vurgun yapılıyor diye belirtmenin bir anlamı yok.

Jacques

Üye
Sen potdan mı vurgun yapıldığını düşünüyorsun sadece ? Ayar verdiği falanda yok arkadaşın sadece düzelmesi gerektiğini düşündüğü bir şeyi dile getiriyor. Arcana Scroll'cular babasının hayrına alıp satmıyor o scrollları onlarda aynı şekilde vurgun yapıyorlar. Daha doğrusu roco coin ve 10000 cash alıpta 2500 cash hediye edilen her karakter zaten avantajlı. Cash bonusunu kaldırıp bu durumu düzelttiler artık şu dakikadan sonra kimse gidipte pot yada benzeri bişey satas kar edemez zaten. Bonusu kaldırdılar çünkü. Sadece roco coin ile arcana alıp satanlar şuanda avantajlı konumdalar vurgun anlamında onuda bir kaç kişi yapıyor. Eğer vurgun yaptıklarını düşünüyorsan sende vurgun yapabilirsin eğer yapmıyorsanda kenardan vurgun yapılıyor diye belirtmenin bir anlamı yok.
aga be bi potçu ekmeğinden olmuş gözler yaşlı

DAYAQQQQQQ

Üye
HP ve MP potunun sadece MAĞAZAdan çekilmesi ; oyuncunun CASH kullanımını arttırmak için yapılmış ve bu sayede ROW a bir nakit akışı sağlamıştır.

Oynadığımız oyunun maddi anlamada para kazanması demek ; oyuncular için ilerleyen süreçte tüm ARGE çalışmalarını , şirket personel masraflarını , turnuva düzenleme , reklam vs. gibi işlemleri hayata geçirirken rahat ve maddi anlamda kaynak sahibi olma anlamına gelmektedir.

Gerisi teferruattır.

JohnPlane

Üye
HP ve MP potunun sadece MAĞAZAdan çekilmesi ; oyuncunun CASH kullanımını arttırmak için yapılmış ve bu sayede ROW a bir nakit akışı sağlamıştır.

Oynadığımız oyunun maddi anlamada para kazanması demek ; oyuncular için ilerleyen süreçte tüm ARGE çalışmalarını , şirket personel masraflarını , turnuva düzenleme , reklam vs. gibi işlemleri hayata geçirirken rahat ve maddi anlamda kaynak sahibi olma anlamına gelmektedir.

Gerisi teferruattır.
Oyuna aylık Ödeme zorunluluğu getirsinler yine oynarız mevzu o değilki hangi oyunda Pot basmaktan çekinip ezik skill yaratık kesiliyor teferruat değil bu zorunluluk pot olayının düzelmesi gerekiyor.

MaRaKeSH

Üye
Arkadaş herkes ekonomist çok ilginç adamlar fazla fazla muhtemelende yurtdışı menşeyli mana potları çekip çekip dursunlar onalrıda pazara koysunlar uyanık premium bile almayan arkadaşlar kuştan böcekten kastığı parayla gitsinler o potları alsınlar oyun ne yapsın taşmı yesin asıl hata pus itemlerinin non trade olmaması idi zaten defalarca kez dile getirdik. Ama iyi yada kötü müdahele ediyorlar gene kızdığımız çok konu var ama buna kızmak yersiz bence. Ama mana pot masraflarının aşırı olması konusunu tartışabiliriz bu da işin en can sıkıcı kısmı

JohnPlane

Üye
Arkadaş herkes ekonomist çok ilginç adamlar fazla fazla muhtemelende yurtdışı menşeyli mana potları çekip çekip dursunlar onalrıda pazara koysunlar uyanık premium bile almayan arkadaşlar kuştan böcekten kastığı parayla gitsinler o potları alsınlar oyun ne yapsın taşmı yesin asıl hata pus itemlerinin non trade olmaması idi zaten defalarca kez dile getirdik. Ama iyi yada kötü müdahele ediyorlar gene kızdığımız çok konu var ama buna kızmak yersiz bence. Ama mana pot masraflarının aşırı olması konusunu tartışabiliriz bu da işin en can sıkıcı kısmı
biz zaten pot masrafının pahalı olmasını konuşuyoruz bana kalırsa da zaten pazarda satılmasın herkes ihtiyacı kadar çekebilir ama çok fazla pot çekmek zrounda kalıyoruz günlük 50-100 lira pot masrafı normal mi ve karşılığı yok herhangi bir şekilde yani.

DAYAQQQQQQ

Üye
Dostum
Oyuna aylık Ödeme zorunluluğu getirsinler yine oynarız mevzu o değilki hangi oyunda Pot basmaktan çekinip ezik skill yaratık kesiliyor teferruat değil bu zorunluluk pot olayının düzelmesi gerekiyor.
Biz sizle aynı oyunu oynamıyoruz heralde. Ben hiçbirşekilde pot olayı yüzünden ezik skille vurmuyorum. Partimde , clanımda kimse de olmuyor. neyi abartıyorsunuz ki ? madem bu kadar inceeeeeeeee hesapppppppppp istiyorsunuz ;

Oyun parasi ile 4M sattığında 10 tl ye 1K Potu Mağazadan çekebilirsin.

Biz bu oyunun ilerilere gelmesini istiyorsak bu kadar ufak hesap yapmayacağız .

Yıl 2022 , oyun bilginiz de yok değil günde 8m kassan 1k hp 1k mp pot alıyorsun. Günlük etkinliklere girsen filan falan oluyor . Neyse üste dediğim gibi ;

'' HP ve MP potunun sadece mağazadan çekilmesi ; oyuncunun cash kullanımını arttırmak için yapılmış ve bu sayede Rise Online Mali Birimine bir nakit akışı sağlamıştır ve sağlayacaktır.

Oynadığımız oyunun maddi anlamada para kazanması demek ; oyuncular için ilerleyen süreçte tüm ARGE çalışmalarını , şirket personel masraflarını , turnuva düzenleme , reklam vs. gibi işlemleri hayata geçirirken rahat ve maddi anlamda kaynak sahibi olma anlamına gelmektedir. '' Diğer herşeyin

gerisi teferruattır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Arkadaşlar ikili tartışmaya dönebilecek söylemlerden kaçının lütfen.
Değişmesini istediğiniz bir öneriniz varsa bunu destek bileti olarak atabilirsiniz, değerlendirilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt