İstek Seeking Party/Looking for Party Gerekli

Cape_Mage

Üye
Kendinizin bir alanda party aradiginizi yada bir party kurmaya calistiginizi dusununun... Kim party istiyor, kim istemiyor belli degil. Etrafinizda kimin aktif bir sekilde party aradigini bilmek imkansiz. Party isteyen, onlarca kisiye PM atmak zorunda kaliyor; ve party baskani partysini doldurmak icin onune geleni partysine davet etmek zorunda kaliyor, cunku etrafinda kim party ariyor kim aramiyor belli degil.

Alpha 1 den beri istenilen birsey ve yapmasi bu kadar zor olmamali. Party Matching diye bir secenek eklenmis ama sanirim su an calismiyor. Alphada calistigi zaman bile, kendizi listeye ekleseniz bile, hic bir gorsel belirtisi yoktu. O listeye surekli girip partye birisinin aranmasi hic akici bir olay degil. Etrafinizda olan ve party arayan oyuncularda bir gorsel fark olmasi lazim.

Asagidaki gibi bir eklenti yapmak zor olmasa gerek? Umarim uzerinde calisiliyordur... Bu halde, hali hazirda bir takimi olmayan oyuncular yapacak birsey bulamadagi icin oyundan cikiyor. Asagida paylastigim gibi bir ozellik olsa, belki kolayca party kurup oyun oynacaklar. Su anki sistem hic interaktif degil. Benim onceki oynadigim oyunlarda girdigim klanlardaki kisilerle tanismam genelde beraber party yapmak yoluyla basladi, ve su anki sistem interaktiviteyi hic desteklemiyor.

Umarim uzerinde calisiliyordur.

1635704735777.png

InnaMorato

Üye
Kesinlikle katılıyorum. Şahsen ben tek başıma 24 saat dungeon yapabilecek bir mentaliteye sahip biri değilim. Partide bulamadım ve bu yüzden oynamıyorum. Parti arama gibi birşey gördüm ben oyunun içinde ama aktif değil sanırım. Onu aktif ederlerse oyun için iyi olucaktır.

BelaOkuyan

Üye
sorma oyuna girdim ve onu aradım. hala neden getirilmiş değil anlamadım.

Cape_Mage

Üye
Kesinlikle katılıyorum. Şahsen ben tek başıma 24 saat dungeon yapabilecek bir mentaliteye sahip biri değilim. Partide bulamadım ve bu yüzden oynamıyorum. Parti arama gibi birşey gördüm ben oyunun içinde ama aktif değil sanırım. Onu aktif ederlerse oyun için iyi olucaktır.
Alpha zamaninda ona benzer bi liste aktif haldeydi ancak kendini listeye koyduktan sonra sadece listeye koyuldugunla kaliyordun, hic bir gorsel farklilik olmuyordu. Neredeyse kimse o listeyi kullanmiyordu yani. Listeye kayit olana yukaridakine benzer bir etiket koysalar guzel olur.

huseyin35

Üye
Path of exile ve Riders Of İcarus'da o sistem şu şekilde yapılmış;

Party başkanı kaç kişilik party istiyorsa party match ekranına girer,

note kısmına da "apost farm, grup xx dungen farm, +60 exp quest" vb yazar. Tüm oyuncular tek tuşa basarak bu listeleri ekranında görür, partye girmek için istek atar, başkan onaylar ise partiye dahil olur.

Bu sistem ile kimse oyunda boş boş gezmez canı sıkılmaz istediği partiyi anında bulur. Playerlar kaynaşır.

Cape_Mage

Üye
Path of exile ve Riders Of İcarus'da o sistem şu şekilde yapılmış;

Party başkanı kaç kişilik party istiyorsa party match ekranına girer,

note kısmına da "apost farm, grup xx dungen farm, +60 exp quest" vb yazar. Tüm oyuncular tek tuşa basarak bu listeleri ekranında görür, partye girmek için istek atar, başkan onaylar ise partiye dahil olur.

Bu sistem ile kimse oyunda boş boş gezmez canı sıkılmaz istediği partiyi anında bulur. Playerlar kaynaşır.
Dedigin sistem kulaga hos gelsede, ve benzer sistemleri World of Warcraft gibi oyunlarda gormus olsamda(ornegini asagida paylastim), Rise Online a gelen kitlenin cogunun daha cok hangi oyundan geldigini biliyoruz ve insanlarin listeye girip ugrasacagini sanmiyorum. Genelde gorev yaparkan slotta olanlar, yada pk yaparken yaninda olanlardan aliyor insanlar partye. Yani listenin yaninda oyuncunun uzerinde gorsel bir eklentide sart diye dusunuyorum ben.

1635791793687.png

FanteziTanrisi

Üye
Aradığınız özellik oyun içerisinde mevcut aslında. Sağ aşağıdan ''Adventure'' seçeneğine tıklayarak party ara butonuna tıklarsanız orada hem party arama hem party kurup partynın ne uzerıne oldugu ozellıklerını yazabılıyorsunuz ama sanırım yerı bılınmedıgı ıcın suan kımse kullanmıyor :D

BelaOkuyan

Üye
bu olay normal ko dada var ama kullanan yoktu. silkroadda da var kullanan çok, tamamen tasarımla alakalı. bağzı özellikler kullandırtamaya uygun şekilde yapılmalı

FanteziTanrisi

Üye
Katılıyorum kardesım tasarım ve kullanılabılırlıkle alakalı oldugu ıcın şuan kullanan yok aslında en onemlı ozellıklerınden bırı olmasına rağmen çok sönük kalmış umarım el atarlar

Cape_Mage

Üye
Katılıyorum kardesım tasarım ve kullanılabılırlıkle alakalı oldugu ıcın şuan kullanan yok aslında en onemlı ozellıklerınden bırı olmasına rağmen çok sönük kalmış umarım el atarlar
Dediginiz ozelligi biliyorum ama su an aktif degil sanirim. Listeye eklenmiyor. Alphada iken aktifti ama neredeyse kimse kullanmiyordu. Ve dedigim gibi listeye eklenenlerde bir gorsel farklilik olmasi lazimki kolayca bulabilsin insanlar party arayanlari.

huseyin35

Üye
Yaklaşık 1 senedir hala bunu çözmediler. Belki anlamıyorlar diye o kadar resimli falan da anlattik ama bi party matching yapmışlar ki daha da zorlaşmış her şey tüm haritayi gezip pm atarak parti bulmak bile daha kolay yaptiklari sistemden.

1 SENE OLMUŞ BENCE BU SÜRE EKLEMEK İÇİN YETERLİ BİR SÜRE ARKADAŞLAR.

Cape_Mage

Üye
Bunun eksikligini daha alphada sadece death valley nin acik oldugu zamanlarda hissedip raporlamistim. Daha sonra Betada hicbirsey yapilmadigini gorunce bu konuyu acip resimli bir sekilde nasil olabilir diye paylasmistim. Alphada bu konuyu bahsetmemizin uzerinden bir seneden cok gecmistir, ki bu resimli forum konusunu olusturdugumun uzerinden bile aylar gecmis.

Oyun normal bir sekilde acildi ve halen bunun oyuna eklenmemesi gercekten cok garip, her gelene sag tiklatip party yazisinin cikip cikmamasindan insanlarin partyde olup olmadigini anlamaya calisiyoruz. Yada, party baskanisiniz ve hali hazirda discorddan yada klandan cagiracaginiz bir ekibiniz yok diyelim. Towndan adam toplamak istiyorsunuz partynize, ama kim party ariyor, kim aramiyor belli degil, party kurmaya calisanlar herkese sag tiklayip party atmakla ugrasiyor. Dedigimiz sistem olsa, cok daha hizli bir sekilde partyler kurulacak. Bu cogu oyuncuyu sogutur. Bu durumun eksikligini hali hazirda ekibi olanlar belkide o kadar hissetmez ama cogu insanin ekibi yok ve gorev yapmak icin, exp kasmak icin, vs. party ariyor ve boyle bir sistemin olmamasi bu durumu tam bir iskenceye ceviriyor.

Umarim en kisa surede eklenir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt