Öneri Şiddetli Öneriler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oppai

Üye
Merhabalar ; Oyun ilk açıldığından beri aktif olarak oynayan bir oyuncuyum - arada sırada yayın açarakda keyif alıp oynuyorum ; Oyun içi Ticket sistemi ile olsun - açtığım yayınlarda olsun hem kendimin hemde yayınlardaki arkadaşların şikayetleri aynı . Beklememize rağmen bir gelişme görmeyince dillendirmek şart oldu nede olsa '' ağlamana M3m3 yok!'' demiş atalarımız.

Bir çoğunuzun bildiği üzere ağırlıklı olarak '' Gathering ( Toplayıcılık ) '' ağırlıklı olarak. Ama Aktif olarak PK atıp - Exp görevleri vs.. standart çalışan bir oyuncunun yaptığı hemen hemen herşeyi günlük olarak yapıyorum.

Şimdi gelelim görüp - rahatsız olup - belirtip - herhangibir değişiklik yada düzenleme yapılmamış oyuncuyu rahatsız edici olaylara...

- İlk PC zindan giriş sayısı kısıtlama ; Bu olay kesinlikle kapatılmalı 1 Bilgisayar üzerinden Max 2 hadi bilemedin 3 karakter ile zindan girişi sınırı konulmalı. Başkasının 12. kez zindanına girişine denk gelip - çıplak karakterle afk kalması benim kıymetli zamanıma ve emeğime hakarettir !

- Aynı IP üzerinden aynı anda online karakter sayısı kısıtlama ; max 3 - hadi bir de benden olsun 4 karakter aynı anda Tek bir IP üzerinden online olmalı. Adam evindeki tost makinelerinden girip charlarına level kasıp satmamalı - coin kasmamalı dengeleri bozmamalı . Slot mafyacılığı olmamalı !! Malüm bu haltı yiyen diğer oyunlarda neler olduğuna gayet hakimiz. Ama hatanın neresinden dönülürse kârdır.

- Toplayıcılık için Level alt Sınır uygulaması ; Başta belirttiğim gibi günde 5-6 saat aktif olarak oynayabiliyorum standart bir oyuncuyum. ( geri kalan sürem ROW - Pazar gibi yerlerde geçiyor iş sebebi ile ) Yayınlarımda da çok şahit olunan olay ; adam 59 Level karakter ile 30+ ürün topluyor. Bakın bu durum gerçekten komik. Tamam emek harcamış toplayıcığı 30+ yapmış ama onun haricinde ne var ? Görev itemi - 1 adet kalkan ... Bu oyuncunun oyuna katkısı sıfır... bildiğiniz koca bir sıfırrr! Ne premium alır - ne pazara çıkıp item alır - ne görev partlerine girer - ne exp kasar...Oyunun ekosistemine katkısı yok .. Ürün piyasasınında mafyacılığını yaparlar .. 4 karakter aynı anda oynayıp Haddarda - Haggardda ürün mafyacılık yaparlar kendi çaplarında.. ( ellerinize sağlık bunu yaptınız. )

Öneri nedir bu konuda derseniz - 30+ ürün toplamak için minimum 80 Level olacaksınız kardeşim diceksiniz. Row alacaksın diceksin. Premium alacaksın gerekirse diceksin. Ne bilim Row partilerine girmek için İtem yapacaksın aksi taktirde partilere almazlar seni diceksin. Diğer oyuncularla görev partilerine gireceksin diyeceksin. Bu tip oyuncuları zorla oyun eko sistemine dahil edeceksin. Bu mafyacılık oynayan tipler yavaş yavaş pazar piyasasına zarar vermeye başladı - yeni heveslenen toplayıcılık yapanları rahatsız etmeye başladı ancak siz halen bu durum karşısında bir önlem almamaktasınız.

- Saçma Sapalak Drop Sistemi ( Nam-ı Değer RNG ) ; Yanlış Hatırlamıyorsam oyuna 1 Mayıs 2022 'de başladım , yani nerdeyse 1 yıl olmuş. Bakın nerdeyse 1 yıl. Zindan drop ne aldın bu sürede derseniz. Hiç. HİİÇÇÇ. HİİİİÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ . Bildiğin zindandan 1 kere bak 1 kere 1 yaa 1 bir bir - 1 kere drop almadım. Allah Belasını versin !!

- Ürünler Sabit süreli değil belli aralıklı olmalı direk 5400saniye değil // 5000sn-5400sn gibi belli aralık içersinde atmalı.

-
Yeni güncellemeleri gerçekten beğendim ancak mükemmelik derecesinde saçma olan olay şu ;
Bir ürün grubunu alınca , diğer bir ürün grubunu toplamak için 60 saniye beklemek ?
bunun mantıklı bir açıklaması var mı acaba ?
yada ben direk 2 mantıksız olmasının sebebini söylebilirim.
-Ben ve benim gibi toplayıcılık levellarını yükseltmiş oyuncular ürünleri toplayamıyolar. Aylarca kasmıs olduğumuz karakterlerimizden verim alamıyoruz.
-Yeni toplayıcılık yapıcak olan oyuncuları komple başlamayın dercesine uzaklaştırıyorsunuz ; şöyleki adam herşeyi toplayarak 10+ yapıyor '' Gathering '' mesleklerini sonra siz daha fazla level kasma dercesine adamı bu meslekten soğutuyorsunuz ;
bu güncelleme yerine direk Gathering özelliğini kapasanızda olurmus - umarım yaptığınız bu hatanın farkına varırsınız.

Konu açık kalırsa yine gözümüze çarpan yada diğer arkadaşların rahatsız olduğu şeyleri eklemeye devam ederim. Kalın sağlıcak ile..

Son düzenleme:

BirKullanıcı

Üye
İlk iki madde bana göre gerçekten artık yapılması zorunlu gibi bir şey, daha iyi anlatılamazdı. Multiboxing (burada yapılan şey %100 bu olmasa da %90 bu arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım), oyuna ve oyunculara çok zarar veriyor. Zaten bunu yapanların çoğu internet kafe ile ilişkisi olan insanlardır diye düşünüyorum, günümüzde 8 bilgisayarak alacak babayiğit sayısı çok sınırlı. Bu arkadaşlar (bizzat kendilerinden aldığım bilgiyi aktarıyorum:"Abi maden kazmazsak masrafı çıkaramayız ki. Bilgisayar boşaldı mı hemen kazmaya başlıyor, gece de kazıyor ne yapalım anca böyle döndürüyoruz"). Şimdi bu arkadaşları eleştiremeyiz, çünkü amacı para kazanmak. Şimdi burada beni eleştirenler ve bu işin legal olduğunu savunacak arkadaşlar şunu dinlesin. Bu işin büyük oyunlarca illegal sayılma sebebi haksız rekabete sebep olmasıdır. Haksız rekabet ise şu şekilde ortaya çıkıyor. Normalde 8 AYRI kişinin yapacağı işi TEK kişi yapıyor. 8 AYRI kişinin toplanma süresi, yetkinliği, eşya seviyesi vb. gibi parametrelerin hazırlanması TEK kişiye göre haliyle çok daha zor olduğundan bu haksız bir rekabet sayılıyor. Burada önemli olan "Kardeşim senden çalmıyoruz sen de al bilgisayar sen de yap" durumunun çok ötesinde. Multiboxing'te yapılan şey tam olarak 8 karakteri tek bir kişinin yönetmesi. Yönetmesi derken şunu kastediyorum mesela 8 tane mage var ve hepsinin skill bar ı aynı ve TEK kişi tarafından TEK KLAVYE kullanılarak oynanıyor. Örn. Z ve 1 yaptığında hepsi aynı skill'i atıyor, bu duruma insanı geçtim NPC'nin bile tepki vermesi imkansız. Ama bu oyunda kullanılan versiyonu bu mudur yoksa başkası mıdır onun detayını bilmiyorum o nedenle de %90 dedim.

Fakat yukarıda belirttiğiniz 3. ve 4. maddeler kusura bakmayın ama bence komik. Öte yandan 5. madde (drop ve RNG) ile ilgili konuşabilecek düzeyde olmadığımdan o konuda fikir beyan etmeyeceğim.

Oyunu ilk çıktığında 2 ay oynadım (premium alarak) ve SADECE meslek kastım. Hala daha meslek dışında hiçbir şey yapmıyorum. Keyfim olursa solo zindana giriyorum. Seviyem 59, onu da Haggard'da kaynak toplayabilmek için TEK BAŞIMA görev yaparak kastım. Bu 2 aylık süreçte oyun ile ilgili bulduğum/gördüğüm/tecrübe ettiğim TÜM hataları oyun içi ticket(bilet) sistemi üzerinden bildirdim ve hepsine yanıt aldım bunun için de ayrıca tekrar yönetime ve ekibe teşekkür ediyorum. Tek başıma oynadığım için seviye kasmak bana anlamsız geliyor, çünkü PK atmayacağım, farm yapmayacağım, sadece arkaya müziğimi açıp börtü böcek, ot kök toplayacağım. Bu arada siz sormadan söyleyeyim şu ana kadar da topladığım HİÇBİR materyali satmadım. Ama burada ifade ettiğiniz ve benim anladığım mantığınıza göre oyuna para vermeyenler ölsün. İsterseniz 30+ materyal toplamak için min 100.000tl değerinde arsa falan da ipotek ettirelim ekosisteme katkımız olsun. İlerde o arsalara server kurarlar. Ama işin şöyle bir tarafı var bu oyun FREE to play. Bakın altını da çizeyim daha net anlaşılsın FREE. Ama buna rağmen hala böyle bir isteğiniz var ve döner ekmek tayfadan şikayetçisiniz. Piyasa birçok buy2play ya da aylık ücretli (subs) oyunlar var. Elbette burada hiç böyle oyuncular yok demiyorum ama çok sınır ve sizi oralara davet ediyorum.

Sizin için demiyorum ama bir de şöyle bir düşünce var oyuncu kitlesinin genelinde "OYUNA PARA VERMEYEN OYUN EKOSİSTEMİNE KATKI YAPMIYORDUR KIĞRAL". Bu adamlara sorsanız her ay oyuna para verince katkı yapmış oluyorlar. E güzel kardeşlerim, abilerim, ablalarım bu adamlar bu kadar parayı aldı da neyi nereye harcayacağını bilmezse ne işe yarayacak? Millet bug görünce çıldırıp forumda demediğini bırakmıyor ama sorsanız 2 kişi bunu oyun içi ticket sistemi ile bildiriyor. Şimdi bu "şahıslar" oyuna para verse ne vermese ne? Bizim örümcek kafamız yüzünden oyun bu halde. Bu oyunun betası yapıldı ve şu anda erken erişimde. Beta nedir? Beta oyunu bozmak için günlerce uğraştığın bug aradığın bir dönemdir. Ama bizim millet ne yaptı? Sabaha kadar level kastı, PK attı, betadaki eşyaları para ile satmaya uğraştı. Kusura bakmayın ama e be düşüncesiz arkadaşlar beta bitti adamların elinde 100 hata bildirimi var, e bu arkadaşların kendi tester'ları bile 50 tane bug bulmuştur zaten. Ne işe yaradı beta? Ne işe yaradı o kadar oyuncuyu toplamak? Sonra o bug'lı bu bug'lı.

"Döner ekmekçi tayfaya" (öyle dendiği için yazıyorum yoksa bu arkadaşlar ile benim alıp veremediğim de yok ayrımcılık yapmaya niyetim de yok) sövüyorsunuz da bu adamlar neden burada? Gelmiş kendi tarzınca oyunu oynuyor. Sen oyun için altın satışını yasaklamadığın ve cezalandırmadığın sürece bu adamlar olacak, ve oyuncular da paşa paşa bu adamların sitelere sattığı gb'yi alacak.
Eskiden bu siteler daha site bile değilken elleri titrerdi 1 gb satmak için, şimdi oyunu döndürür hale geldiler. Ticarettir eleştirmiyorum, bir talep görüp onu karşıladılar ama sen AAA oyunlar gibi (örn. World of Warcraft) bunun önüne set çekmezsen ya da kendi tekeline toplamazsan (örn. WoW Token), bunlara ve getirdiklerine de muhtaç olursun.

Hiç düşünüyor musunuz neden AH (Auction House)'den vergi alınıyor? Pazardan neden vergi alınıyor? Craft yaparken neden tonla para gidiyor? Lucky Draw etkinliğine katılırken neden eşya isteniyor? Buradan alınan tüm paralar ve eşyalar nereye gidiyor? Ben söyleyeyim; astrale gidiyor, uzay boşluğunda kayboluyor. Çünkü arkadaşlar tecrübeli, oyuna giren bu kaynakları eritmeleri gerekiyor ki gb fiyatı belirli bir düzeyde kalsın. Neden döner ekmekçi tayfa buraya akın etti sanıyorsunuz? Stabil ekonomi var da o yüzden. Bakın oyun yönetimini eleştirmiyorum ama bana bir kişi bunun mantıklı açıklamasını yapsın. Desin ki kardeşim biz bu vergileri ve eşyaları şu nedenle alıyoruz. Özrümü dileyip kendilerini saygı ile selamlamaya hazırım.

Benim ne oyuna ne sitelere garezim var. Hatta ve hatta yakın zamanda dc üzerinden bir talepte bulunacağım yönetime. Talebim özetle şu şekilde; Ben bu oyunun, oyun içi tüm metinlerinin HİÇBİR KARŞILIK ALMADAN (Ne gerçek para ne maaş ne de Rise Cash) İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce çevirilerini yapmayı/redakte etmeyi istiyorum. Yaptığım çevirileri kullanıp kullanmamak oyun yönetiminin takdirindedir. Ve yaptığım tüm çeviriler kendilerine gönderdiğim andan itibaren onlarındır, hiçbir şekilde hak iddia etmeyeceğim. Benim adımı ister kullanırlar ister kullanmazlar yine takdir onların. Bunu en iyi şekilde yapabilecek dil donanımın olduğunu düşünüyorum, oyun kısmında ise henüz erişemediğim bazı etkinlikler olduğundan o alandaki çevireler konusunda kendilerinden yardım isteyebilirim ama onun dışında boş vaktimin önemli bir bölümünü buna harcamak istiyorum. Hatta uygun görürlerse ihtiyaçları olduğu zamanlarda yabancı topluluk toplantılarına katılıp iletişim konusunda da yardımcı olmak isterim.

Çünkü bu oyun bizim, biz bir şeyler yapmazsak, sürekli burada polemik eleştirisi yapıp sabaha kadar o class çok vuruyor, asas bana tek attı, priest gate atıp kaçıyor diye veryansın edip işe yarayacak geri bildirimlerde bulunmazsak oyunun başına geleceklerin tüm sorumlusu biziz.

*Sinirim kimseye değil, alıntı yaptığım arkadaşım kusuruma bakmasın, ne zamandır anlatmak istediklerimin ufak bir kısmı bu, bu konuya nasipmiş. Ne kendisine ne oyun tarzına ne de düşüncelerine saygısızlık etme niyetim yok. Bazı yerlerde verdiğim örnekler abartı olabilir onları da mazur görün lütfen. Canımı sıkan şey böyle bir potansiyelin hala ulaşabilecek düzeyine yakın bile olmaması ve bunun sebeplerinin çok basit olması.

Oppai

Üye
Tabi ki amaç tartışma ortamı yaratmak değil ancak oyunun craft mekanikleri az çok New World kafasında. Bahsettiğim oyunda da ürün toplamak için belli haritalara belli level 'a gelip gidip lazım olan ürünü toplayabiliyordun. Burda da aynı mantığın olması daha iyi olacaktır diye fikrimi beyan ettim. Çünkü bu daha başlangıç 40 level Toplayıcılık geldiğinde 59 level olan bir oyuncunun o ürünü toplaması komik olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt