Sorun Ekran Kartı Driver Güncel Olmamasından Değil

melih42

Üye
oyundan atma sorununu ekran kartı driverinin güncel olmamasıyla ilgisi yok dün güncelledim daha

Anthelior

Üye
Benimki güncel değilmiş, birazdan güncelleyeceğim. Hiç sanmıyorum değişen bir şey olacağını ama bakalım göreceğiz anyayı konyayı, 1 hafta 10 güne bu yorumu düzenler son durumu yazarım.

mehmetcvgn

Üye
"Ekran kartının yetersizliği" şeklinde bir açıklama gelseydi "evet belki" derdim fakat ekran kartım güncel ve teleport olurken ara sıra oyundan atıyor

Araxiel

Üye
Aynen öyle. Hiçbir oyun çoooook eski driverlar (2-3 senelik) olmadığı sürece birebir güncel driver kullanılmıyor diye hata vermez. Aksine yeni driver sürümü geldiği zaman hata verir oyunlar güncellenene kadar, birkaç sürüm eskilerde de daha stabil çalışırlar.

Hangi firma ? Hangi model ? Hangi driver ? Bari açıklasaydınız. Sorunu yaşyan NVIDIA kullanıcısı da var, AMD de. Arkadaşım gıcır gıcır sistemde 4070 Ti ile oynuyor dakika başı hata alıyor, oyundan düşüyor, zindana giremiyor. Bir başka arkadaşım 3060'lı laptopta hiç hata almıyor. Ben keza i7-7700k ve 1080 Ti ile hiç crash almıyorum ama karakter değiştirme ekranına dönemiyorum asla. Mutlaka çık-gir yapmam gerekiyor oyuna. Bir başka arkadaş sadece Dorion 1'de alıyor hatayı... AMD kullanıcısı birkaç kişi tekonoloji forumlarında, driver güncelledikten sonra asıl bu hatayı aldıklarını yazmışlar.

Türlü türlü hata var yani. Keşke tek tuşla ekran kartı güncelleyerek çözülse... Sorun yazılımsal, kodlarınızla ilgili gibi duruyor.

JohnPlane

Üye
Ben ekran kartımı değiştirdim Rtx 3070 vardı ara sıra crash alıyordum RTX 4070 Super e geçtim daha server açıldı açılalı 1-2 kere crash verdi sadece bence bir tık yetersizlikle alakalı

JohnPlane

Üye
Aynen öyle. Hiçbir oyun çoooook eski driverlar (2-3 senelik) olmadığı sürece birebir güncel driver kullanılmıyor diye hata vermez. Aksine yeni driver sürümü geldiği zaman hata verir oyunlar güncellenene kadar, birkaç sürüm eskilerde de daha stabil çalışırlar.

Hangi firma ? Hangi model ? Hangi driver ? Bari açıklasaydınız. Sorunu yaşyan NVIDIA kullanıcısı da var, AMD de. Arkadaşım gıcır gıcır sistemde 4070 Ti ile oynuyor dakika başı hata alıyor, oyundan düşüyor, zindana giremiyor. Bir başka arkadaşım 3060'lı laptopta hiç hata almıyor. Ben keza i7-7700k ve 1080 Ti ile hiç crash almıyorum ama karakter değiştirme ekranına dönemiyorum asla. Mutlaka çık-gir yapmam gerekiyor oyuna. Bir başka arkadaş sadece Dorion 1'de alıyor hatayı... AMD kullanıcısı birkaç kişi tekonoloji forumlarında, driver güncelledikten sonra asıl bu hatayı aldıklarını yazmışlar.

Türlü türlü hata var yani. Keşke tek tuşla ekran kartı güncelleyerek çözülse... Sorun yazılımsal, kodlarınızla ilgili gibi duruyor.
İşlemci ile alakalıdır belkide zaten sorunu tam nokta atışı tespit etmediler bence bir değişiklik ile sorun yaşamayanlar yaşamaya başlıyor senin sorunun çözülüyor sonra diğerinin sorunu çözülüyor başka sorun olabiliyor ama normal elbet düzelicek düzelir yani çünkü çabalıyorlar uğraşıyorlar anında olacak birşey olduğunu düşünmüyorum milyar dolarlar harcanan oyunlarda da oluyor bu sorunlar

Bi Aforoz

Üye
1050 ti Güncelledim crash sayısı arttı. Yan pc 3200G APU ve güncellemedim. Neredeyse oyun başından beri toplasanız 5 kere anca crash yemiştir. 1050ti çok iyi bir kart değil evet ama üst üste 5 kere crash yiyecek bir ekran kartıda değil :D Bence sorun işlemci frekansı ile alakalı. Kasa pcnin işlemci frekansı daha yüksek ve doğru dürüst crash yemediği gibi oyundaki geçişlerde daha iyi. Laptopum daha yeni nesil (i7 10th) ama işlemci frekansı daha düşük.

EDİT 1: Tam şu anda oyun kafayı yedi :D Oyun içi hiç bir yere tıklayamıyorum (Ana pc)
EDİT 2 : Tıklamam gereken butonun üstüne tıklayınca çalışmıyor 2 milim aşağısına tıklayınca çalışıyor :D:D:D (Ana pc)

Son düzenleme:

Warkor

Üye
Evet artık crash almıyorum. Direk oyun kendi kendine kapanıyor hiç bir hata vermeden teleport olurken veya oyuna girme aşamasındayken :) Bu tarz geçişlerde direk oyun kendi kendine kapanıyor. Güzel sistem gerçekten :)

RainOfFire

Üye
Patch sonrasi oyun gireyim dedim, oyun id giris ekranina gelmeden 4 defa kapandi 2 sinde hic uyari vermeden, 2 sindede ue coktu hatasi. ID sifre girip karakter sectim yine kapandi. guc bela girdikten sonra mouseun sol tusu algilamamaya basladi, skillbara mouse ile tikladigimda skilleri kullanmiyrodum. alan skillerini atamiyordum. bir sure sonra kendiliginden duzeldi oyun icerisindeyken. daha once hic boyle problemler yasamamistim.

murbal

Üye
Amd ekran kartı kullanıyorsanız eğer watman hatası yüzünden crash veriyor. Ben bu sorunu şöyle çözdüm. Ekran kartı çekirdek hızı örneğin 3400 ya ben onu 3200 yaptım sorun ortadan kalktı.

Opus Magnum

Üye
Intel ekran kartı kullanıyorum zaten Intel piyasada yeni, driverları bir tık sıkıntılı problem yaşar diye düşünüyordum hiç olmadı.

JohnPlane

Üye
1050 ti Güncelledim crash sayısı arttı. Yan pc 3200G APU ve güncellemedim. Neredeyse oyun başından beri toplasanız 5 kere anca crash yemiştir. 1050ti çok iyi bir kart değil evet ama üst üste 5 kere crash yiyecek bir ekran kartıda değil :D Bence sorun işlemci frekansı ile alakalı. Kasa pcnin işlemci frekansı daha yüksek ve doğru dürüst crash yemediği gibi oyundaki geçişlerde daha iyi. Laptopum daha yeni nesil (i7 10th) ama işlemci frekansı daha düşük.

EDİT 1: Tam şu anda oyun kafayı yedi :D Oyun içi hiç bir yere tıklayamıyorum (Ana pc)
EDİT 2 : Tıklamam gereken butonun üstüne tıklayınca çalışmıyor 2 milim aşağısına tıklayınca çalışıyor :D:D:D (Ana pc)
1050ti bu oyun için yeterli bir kart değil 3200G de yeterli değil zaten ayrıca i710th nesil artık eski sayılıyor ama yine idare eder :)

Bi Aforoz

Üye
1050ti bu oyun için yeterli bir kart değil 3200G de yeterli değil zaten ayrıca i710th nesil artık eski sayılıyor ama yine idare eder :)
Valla 1050 ti ile 80/90 fpsyi görebiliyordum ancak artık makina biraz fazla dolu şu anda 60 larda. 3200G ise 45/50 . Bence orta düzeyde herkese 60 fps yeter =) Ama zaten üst düzey bir konfor için kesinlikle yetersiz.

Aveline90

Üye

İşin komik tarafı ben asla crash yemiyorum, INTEL ARC kullanıyorum ama ben de karakter seçme ekranına dönemiyorum sürekli relog atmam gerekiyor :D Çözümde bulamadım gerçekten değişik değişik hatalar var :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt