İstek Sphere of fire - water

NancyTp

Üye
merhaba burhan bey @Justice jewel crafting ile server genelinde çoğu kişi ilgileniyor bunlardan biriside benim günde ortalama tüm server'a 2000 taş giriyor 1 seviyeden 40 seviyeye jewel crafting toplam 101 milyon exp istiyor , buda demek oluyor ki bir oyuncuya bu taşdan 80 -90 bin adet taş isteniliyor o seviyelere gelinebilmesi için tüm server 1 kişiyi dahi çalışsa 2-3 aydan önce böyle bir üretim kimse yapamaz, taş sayıları arttırılmalı yada arkeoloji alanları arttırılmalı yada sphere of fire ve sphere of water itemleri düzenlenerek yaratıklara drobu konulması gibi biraz da olsa bizi rahatlacak birşeyler yapılmasının kaanatindeyim sizde gözden geçirip umarım bunu değerlendirsiniz şimdiden teşekkürler..

morganlefay

Üye
iş oyuncunun yaptığı taktiğe nerf atmaya gelince 2 gün içinde koştur koştur düzenleme yapılıp, o nerfe özel oyunda olmayan markete satılamayıp trade edilip merchanta konulabilen özel item yapılıyor. ( https://forum.riseonlineworld.com/konular/guncellemede-gelen-craft-nerfi-hakkinda.14826/ )
Bu craft taşları sorununu, dağın taşın içinde çıkan materyalleri, campların %90 ında yapılamayan craft sorununa gelince haftalardır bekliyoruz.

Son düzenleme:

Justice

Yönetici
Game Designer
iş oyuncunun yaptığı taktiğe nerf atmaya gelince 2 gün içinde koştur koştur düzenleme yapılıp, o nerfe özel oyunda olmayan markete satılamayıp trade edilip merchanta konulabilen özel item yapılıyor. ( https://forum.riseonlineworld.com/konular/guncellemede-gelen-craft-nerfi-hakkinda.14826/ )
Bu craft taşları sorununu, dağın taşın içinde çıkan materyalleri, campların %90 ında yapılamayan craft sorununa gelince haftalardır bekliyoruz.

Sevgili Morganlefay,

Bence oyunun bir açığını kötüye kullanmaktan ceza almadığın için teşekkür etmelisin. Neyi kastettiğimi biliyorsun.

Sevgiler

Justice

Yönetici
Game Designer
merhaba burhan bey @Justice jewel crafting ile server genelinde çoğu kişi ilgileniyor bunlardan biriside benim günde ortalama tüm server'a 2000 taş giriyor 1 seviyeden 40 seviyeye jewel crafting toplam 101 milyon exp istiyor , buda demek oluyor ki bir oyuncuya bu taşdan 80 -90 bin adet taş isteniliyor o seviyelere gelinebilmesi için tüm server 1 kişiyi dahi çalışsa 2-3 aydan önce böyle bir üretim kimse yapamaz, taş sayıları arttırılmalı yada arkeoloji alanları arttırılmalı yada sphere of fire ve sphere of water itemleri düzenlenerek yaratıklara drobu konulması gibi biraz da olsa bizi rahatlacak birşeyler yapılmasının kaanatindeyim sizde gözden geçirip umarım bunu değerlendirsiniz şimdiden teşekkürler..

Merhaba, düzenlemeler yapılacak.

morganlefay

Üye
Sevgili Morganlefay,

Bence oyunun bir açığını kötüye kullanmaktan ceza almadığın için teşekkür etmelisin. Neyi kastettiğimi biliyorsun.

Sevgiler
Abi açığın ne olduğuna biz nasıl, neye göre karar verecez? O görevi hiçbir şey vermeden yapılmıyor ki. 2 tane tanned ayı derisi 4 tane gold plate istiyor. Bunu craftı açtığınızda testlerini yapıp nihai haline karar verdikten sonra bize bu şekilde siz sunmadınız mı? Tanned ayı derisini yapabilmek için 3 hafta günde 15 saat skinning hayvanlarını kovaladık, yan charımızın skinningini 30 yaptık. Üstüne dünya kadar masraf yapıp pazardan deri aldık.
Emeğimizin karşılığı olarak kimsenin yapamadığı unique makas görevini yapıp exp kasıyorduk ki 1 güncellemeyle respawn süresi 2 katına çıktı. Markete satış fiyatının 2 m olması zaten oyunun başından beri olan bir durumdu, bunun açık olduğunu düşünmüyorum.
Hadi oyuna coin giriyor diye onu kapattınız anladım, respawn süresi neden 2 katına çıktı? Leatherworkingte kastığımız char şuan bomboş duruyor, en azından ayı derisi + gold plate ile o taraftaki emeğimizle weapona exp kasma imkanımız olurdu, onu da elimizden aldınız. Bunun adı malesef açık kullanma değil, önde gidiyoruz diye ceza çekme.

Yarın öbür gün diğer weapon craftları yapmaya başladığımızda eminim onlara da sırf biz yapıyoruz diye nerfler gelecek. Bu oyunda bir şeyleri ilk yapmak saatlerce emek vermek her zaman cezalandırılıyor.
Oyun başından beri crafta yatırım yapanlar, emek verenler emeğinin karşılığını alacak sözünüze güvenip bu işe girdik. Ancak yeni başlayanlar, arkadan gelenler yüzünden önümüze sürekli taş koyuluyor. Şuanki düzende yatırımımızı 4-5 ayda amorti bile edemeyeceğimizi düşünüyorum.

kylimcy

Üye
Sevgili Morganlefay,

Sevgiler

Yani cezalar keyfi mi veriliyor? Bu cümle kurulduğuna göre ortada oyunun açığını kötüye kullanma durumu var demektir.

Ben de diyorum neden macro kullanmadan bazı şikayetler üzerine ban yiyenler var!!!

Edit : Adı geçen oyuncuyu tanımam, onunla ilgili kişisel bir durum değil. Merakım ceza verilme durumları ile ilgili.

Justice

Yönetici
Game Designer
Yani cezalar keyfi mi veriliyor? Bu cümle kurulduğuna göre ortada oyunun açığını kötüye kullanma durumu var demektir.

Ben de diyorum neden macro kullanmadan bazı şikayetler üzerine ban yiyenler var!!!

Edit : Adı geçen oyuncuyu tanımam, onunla ilgili kişisel bir durum değil. Merakım ceza verilme durumları ile ilgili.

Kişiye özel değil, aynı hatadan faydalanan kimseye ceza uygulanmadı.
Kişiye özel kural esnetmek/uygulamak gibi bir durum söz konusu olamaz.

NancyTp

Üye
Dilenci değilim ama varsa bir sphere fire/water/air drop güncellemesi allah rızası için
arkeoloji kolaylaştırılıp arttırılacağına , zorlaştırılıp azaltılıyor ve şuan malum oyundaki çetelere dönüştü arkeoloji taşı kasmak şaka gibi

morganlefay

Üye
@Justice Burhan Bey selamlar,
Bu sphere taşlarıyla ilgili bir arkadaşın taş çıkan slotlarrda farm videosunu buldum.
10 saat frost yaratıklarını denemiş 1 tane sphere of water almış.

Biliyorum sphereler gem stone olacak dediniz ancak atıyorum stone of magic için undeath ve necromancerdan çıktığı yazıyor tabloda. Ancak günlerdir o slotlarda uzun süre farm yapanlarla konuşuyorum hiç taş çıkan olmamış.
Bu craft taşlarına düzenleme gelmeyecek mi bu haliyle craftı yapmamızın bir anlamı kalmıyor çünkü. Taş olmadıktan sonra biz crafta bakıyoruz craft bize :)

Nihâvend

Üye
şuan drop oranları bence çok güzel, bunların artırılması sistemin yozlaşmasına yol açar, craft alanında nadir taşlar harici hiçbir zorluk yok şuan, eğer bu taşlar da kolaylaştırılırsa hiçbir anlamı kalmayacak. Ayrıca bu taşların şuan az olmasının sebebi kimsenin bu slotlarda farmlamaması, eğer slot farmları artarsa bu taşlardan yeteri kadar görürüz..

morganlefay

Üye
şuan drop oranları bence çok güzel, bunların artırılması sistemin yozlaşmasına yol açar, craft alanında nadir taşlar harici hiçbir zorluk yok şuan, eğer bu taşlar da kolaylaştırılırsa hiçbir anlamı kalmayacak. Ayrıca bu taşların şuan az olmasının sebebi kimsenin bu slotlarda farmlamaması, eğer slot farmları artarsa bu taşlardan yeteri kadar görürüz..
"Drop oranları güzel" lafını neye göre söylüyorsun çözemedim. Taş çıkan slotların hepsinde 24 saat farm atıp denedin mi?

nicolayfc

Üye
arkeoloji iyileştirme için öneriler; @Justice

1) visibility : arkeoloji toplayıcılık seviyesi mevcuttaki seviyesinde ki arkeoloji kumlarını görebilir olarak güncellenmesi;
örneğin arkeoloji seviyesi 1 ama karakter leveli 25 olan (BİRDEN FAZLA) mageyi lunaskara yada proteana getirip 20lv arkeoloji bulunca teleport yapılarak arkeoloji 20seviye olan karakterlerine toplatılması kadar saçma bir olay yok. Toplayıcılık seviyesi yetmeyen kişilerin yüksek seviye kumları görememesi bence her karakterin tek hesapla toplayıcılık yapması ve sadece bu işe gerçekten emek veren kişiler yapabiliyor olması taraftarıyım.

2) time : her arkeoloji kumunun belirli bi zamanda tekrar spawn olma süresi random olabilir mi?
örneğin lv20 seviye kumlar 60:00dk 1 random respawn oluyor, spawn yeri random olması güzel ama time neden random değil? Time süresinin de random olması taraftarıyım örneğin 40dk - 80dk aralığında random bir sürede respawn olması gerçekten bu işe emek veren arayarak bulan kişilerin sadece toplayabilmesi bu işin tekelleşmemesi

3) number of pieces : lunaskar tarafı için gözlemlediğim kadarıyla 20seviye toplayıcılık yapan 10dan fazla kişi oldu, mevcut kum sayısı bir saatlik süre de 25 adet olduğunu düşünüyorum, günün büyük bir kısmında birden fazla toplayıcı oluyor ve bu kadar az adetteki kum sayısı yetersiz kalıyor, bu sayının toplayıcılık yapan kişilerde göz önünde bulundurularak arttırılması gerektiğini düşünüyorum

HERO

Üye
@Justice görev eklenmeye düşünilormu?
Mesela 100x misir topla getir 1.000.000 craft XP ödül al.
Yada 1.000x arkoloji kazma yap 3 tane spehere of water/fire v.s. al
Dedimi anlamişinizdir xD

HERO

Üye
@Justice görev eklenmeye düşünilormu?
Mesela 100x misir topla getir 1.000.000 craft XP ödül al.
Yada 1.000x arkoloji kazma yap 3 tane spehere of wa

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt