Sunucu Channel Açılma/Kapanma Senaryosu Hakkında

Digna Nyx

Üye
Merhaba,

Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler. Umarım ROW çok iyi yerlere gelir.
Channel merak ettiğim bir konu ve geçerli bir bilgiye ulaşamadım. Bu sebeple konu açma ihtiyacı hissettim, belki benim gibi merak edenler vardır ve faydalanırlar.

Aktif oyuncu sayısına göre sunucu(Aarvad) otomatik oyun içi channel(kanal/kamp) oluşturacak bilgisi var.
Bu güzel bir durum, peki oluşturulan bu channel(kanal/kamp) hangi senaryoya göre kapatılacak?

Örneğin oyunun açılış günü belirli bir süre boyunca aktif oyuncu sayısı çok yüksek olduğu için 5 ya da 10 adet channel(kanal/kamp) açılabilir. İlerleyen saatlerde bir kesim normal olarak oyundan çıkış yapar, rekabetçi ve vakti olan bir kesim ise oyun içerisinde aktif olarak oynamaya devam edebilir. Bu durumda oyun ilk açıldığı anda örneğin 10.channel'da bulunan bir ekip, ilerleyen saatlerde oyuncu sayısı düştüğü için 10.channel kapatılırsa ne olacak?
Belirli bir yere mi ışınlanacaklar, diğer channel(kanal/kamp)'larda experience elde ettikleri slot boş mu diye arayışa mı girecekler?
Nasıl bir senaryo izlenecek bu durumda?

Herkesin bildiği gibi, yaratıklar belirli sayıda ve bazı yaratıklar diğerlerinden daha iyi ve seri experience elde edilmesine imkan verebiliyor. Doğal olarak o yaratıkların olduğu alanlar hep dolu olacaktır. Bu durumda da kişiler daha sonradan channel(kanal/kamp)'ların kapanma ihtimaline karşı hep ilk channel(kanal/kamp)'larda kalmak isteyeceklerdir.

Tabi bunlar benim varsayımlarım ve aklıma takılan sorular. Oyun açılınca hep birlikte göreceğiz neyin nasıl ilerlediğini, belki de hiç yaşanmayacak bir şey, fakat bir bilgiye erişemedim bu konu hakkında.

Yetkililer, bilgi sahibi olanlar, aydınlatabilirse çok sevinirim.

mmemati17

Üye
Herhangi bir fikrim olmamasına rağmen bence kanal kapanma olayı anlık olmayacaktır. Zamanla sunucudaki user düşer misal 10 kanaldan 8 e düşürürler veya artış olur 12 ye çıkarırlar. Yoksa o iş sıkıntılı olur.

Kenshin

Üye
Merhaba,

Açılışta yeterli kanal sayısı belirlenip buna göre açılacaktır. Uzun bir dönem kanal sayısında bir düşüş beklemiyoruz, aksine artış olacaktır. Fakat bir kanal kapatılacağı vakit oyun açıkken anlık olarak yapılmaz, haftalık veya plan dışı bir bakım sürecinde yapılacaktır. Bundan siz oyuncuların etkilenmesi için elimizden geleni yapacağız.

Digna Nyx

Üye
Merhaba,

Açılışta yeterli kanal sayısı belirlenip buna göre açılacaktır. Uzun bir dönem kanal sayısında bir düşüş beklemiyoruz, aksine artış olacaktır. Fakat bir kanal kapatılacağı vakit oyun açıkken anlık olarak yapılmaz, haftalık veya plan dışı bir bakım sürecinde yapılacaktır. Bundan siz oyuncuların etkilenmemesi için elimizden geleni yapacağız.
Açıklayıcı bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Legadema

Üye
Günlük birşey olmaz o, tahminimce oyuna restart atılması gerekir kanal kapatması halinde buda herkesin dc olması demek. online oyun tecrübelerime göre ilk günlerde oyuna girmede çok kişi sorun yaşayacak, çokça oyundan atmalar olacak, bir kaç kez resetlemeler gelecek.

az768

Üye
Oyunun başında 2. Server açılmasında kanallar bakım vs ile açılır kapanır bunlar çok kolay muhabbetler.

Digna Nyx

Üye
Oyunun başında 2. Server açılmasında kanallar bakım vs ile açılır kapanır bunlar çok kolay muhabbetler.
Evet kolay muhabbetler, fakat otomatik olarak açılacak vs dendiği için kapanma senaryosu da otomatik olacaksa nasıl olacak diye bilgi almak için açtım konuyu. Yorumun için teşekkürler.

Digna Nyx

Üye
Günlük birşey olmaz o, tahminimce oyuna restart atılması gerekir kanal kapatması halinde buda herkesin dc olması demek. online oyun tecrübelerime göre ilk günlerde oyuna girmede çok kişi sorun yaşayacak, çokça oyundan atmalar olacak, bir kaç kez resetlemeler gelecek.
Muhtemelen dediğiniz doğru. Sırf otomatik kanal açılacak vs dendiği için böyle bir konu açma gereği duydum. Yorumunuz için teşekkürler.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt