Tek ırk metası

priesttt

Üye
Oyunda ki ırk dengesizliği her geçen gün artıyor ve oyuncular farm atabilmek için güçlü olan ırka geçiş yapıyor skill açma maliyetlerine rağmen
Göstergeler:
1-) Rise online resmi sitesinde sezon puan sıralamasında Lunaskarın, Protean ırkına göre en az 4x-5x fazla battle point kasması
2-) Deathvalley haritasında protean farm slotlarında bile lunaskarın hakimiyet göstermesi
3-) Thunderbolt ve orta monunun kesilmesi sonrası çıkan bossların hiç bir PVP seneryosu olmadan lunaskarın kolaylıkla kesmesi
4-) CFW etkinliğinde protean tarafına 1-2 warrior özellikle mage bile gelmediği için daha maçın başında hükmen yenilmesi
5-) CFW etkinliğinde Lunaskarın kendi ırkıyla mücadele etmesi o kadar protean oyuncusu yok ki artık kendi aralarında savaşmaya başlanması
Bu şekilde devam ederse sadece farm atılan bir sunucu haline geleceği açık
En garip tarafı bu durumun görmezden gelinip oyuncuların tercihi şeklinde serbest bırakılması ancak nasıl oluyorsa "Action housede oyuncunun tercihi" denilmeyip Action housede olan ks atma olayına müdahale gelmiş ve 20m üstüne item koyma mevzusunu ortaya çıkmıştı. Bu oyunun hem metasına hem doğasına aykırı olan duruma bir müdahale gelmiyor.
Sadece item kasıldığı oyuncuların sadece farm attığı item için mücadele ettiği garip ve tuhaf bir durum ortaya çıkıyor.
Farmın Deathvalley haritasına bindirildiği bir ortamda oyuncuyu buraya gitmeye zorlanıyor. Buraya gittiğinde de 85 lw asasların 2 saniye içinde 4k+2k damage yemesi ile sonlanıyor farmı.
Mecburen- Haddar/Hagard haritalarında yarasalara stringlere 4-5 çar bırakıp zindan çarı kastığı bir yandan çöp item kasarak birşeyler yapmaya çalışan insanlar ortaya çıkıyor. Çünkü adamın karakterini güçlendirmesi için başka hiç bir yol ve yöntem bırakılmıyor. Tek çare zindan drobu kalıyor.
Çözüm nedir?
1-) CFW deki eşleşme sisteminde dışarıda kalan ırkı da kendi aralarında eşleştirmesi (Bu sistemden vazgeçilmesi dışarda kalan oyuncu ırk değiştirmeye yöneltilmesi gold chestlerin değerlenmesine ne den olacak) veya CFW sisteminde kendi denginde bir rakip eşleştirmesi yapılması. Proteanda mage mi yok o zaman lunaskarda da olmayacak. Warrior mü yok o zaman karşı ırkda da olmayacak. Sağ npsi 1k mı o zaman karşı ırkında sağ np 1k olacak ki hem adil hem de o insanın tekrar etkinliğe girebilecek motivasyonu sağlamış olacak. Ancak şu anki eşleştirme algoritması inanılmaz derecede kötü ve düşünülmeden yazılmış.
2-) Farmın PVE(Boss) sisteminden çıkarılıp yeni getirilecek sistemle Battle Coin ile chest alınması ve bunların kırdırılarak item alınması yani savaşarak item dizilmesi gerektiği.
3-) Battle Pointlerin gerek görsel gerekse +HP ve +XP gibi özellikler için kullanıma açılması gerekir.
4-) Zindan çarlarını önlemek için Zindana giriş şartlarında en az haftada 1 veya 2 CFW etkinliğine girme zorunluluğu getirme veya 15 gün içinde Bloodvalley etkinliğinde elite chest veya royal chest alma zorunluluğu getirilmesi (Bu sayede 300 - 400 sıra bekleme olayın önüne geçilmiş olunur.)

UnreaL

Üye
Öncelikle ilgin için teşekkürler sabırla okudum. Çok çok az kalan oyunculardansın.

Benim izlenimim şu; evet bunlar biliniyor fakat; şuan güçlü clanlar sadece tehtid vari konuşuyorlar ve oyun yönetimi zora sokuyorlar.

Gelişme aşamasındaki bir oyunun çok üstüne gidiyorlar. Bunu yaparken malesef çoğu dürüst değil. Çünkü bir taraftanda para kazanmaya çalışıyorlar.

Kazan-Kazan olduğu sürece sıkıntı yoktu fakat; artık onlar hep kazansın-biz hep kaybedelime dönüyor oyun.

Biraz sabredelim; optimizasyon ile çok boğuşuyorlar. Benim sitemim bunca öneriye açıklama yapmamaları;

Onlarıda anlıyorum çünkü ağızlarından çıkan her cümle pazarcılar tarafından takipte; hemen etki etmeye çalışıyorlar.

Sonrasında clanları doldurup/yayınlara kadar giden bir süreç devreye gidiyor. Yayınlar üzerinden ROW yönetimine sataşılıyor.

Bu durumda da malesef haklı olunan optimizasyon için canla başla mücadele ediyorlar.

Ben bu oyunun heykel tasarımlarında bile adaleti görüyorum. Sabredelim, onlarda sabrediyorlar.

Bugünlerde geçer:)

UnreaL

Üye
Buraya tepkimizi bırakırız; biz herşeyin farkındayız deriz; bekleyin deriz; bekliyoruz :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt