Teklif : Arayüzde parti etkinliği penceresi hakkında fikirleriniz?

kylimcy

Üye
Merhaba arkadaşlar

Bilindiği üzere partilerde en çok yaşanan problemlerden birisi düşen itemlerin pay edilmesi. Özellikle row a. partileinrde herkes uyuduğundan dolayı kime ne düştüğü söylemediği sürece belli olmayacak durumlar yaşanabiliyor. Bunun önüne geçebilmek adına arayüzde ufak bir değişiklik yapılması ve parti etkinliği penceresi şeklinde iki adet tavsiyem olacak.

1. Sağ altta bulunan (şu an adını unuttuğum) düşen dropların, alınan/verilen damage göründüğü alanda sohbet penceresinde olduğu gibi bir sekme daha açılarak dropları filtreleyecek şekilde sadece dropların görünmesi sağlanabilir. O pencere dolana kadar tahmini minimum yarım saat geçeceği için kullanıcılar ara ara o sekmeyi kontrol ederek kime ne düştüğünü görebilir. Burası için sadece sekmeye filtre eklenerek düşen tüm droplar (pot, yeniden kullanılabilir malzemeler, itemler, giysiler, silahlar, takılar) şu anki durumda olduğu şekliyle görünebilir. Zannediyorum ki bunun yapılması için büyük bir emek sarfedilmesine gerek yok. Aynı zamanda ek olarak partiye giriş çıkış yapanların isimleri de bu sekmede görüntülenebilir. Tahmini olarak bu iki bilginin o sekmede verilmesi yeterli olacaktır.

2. Biraz daha karışık olan parti etkinlik penceresi. Parti barının en üstüne konulacak buton yardımı ile açılabilecek bir pencere oluşturulur. Bu pencere o partiye girdiğimiz andan çıkana kadar süre içerisinde partideki etkinlikleri gösterir. Örnek olarak " 19:23 xxxx partiye katıldı " veya "14:27 xxxx partiden ayrıldı" gibi bunun dışında epic ve üzeri kıyafet ve silahlar, nadir ve üzeri takılar da bu pencerede örnek olarak "16:52 xxxx Hatred's Blade (+1) sahip oldu." gibi bir satır eklenebilir. Muhtemelen bu pencere için biraz emek gerekiyor fakat partilerin kesinlikle daha verimli çalışmasını sağlayacaktır. Gece yarısı interneti kesildiğinde kim droplardan pay alacak veya almayacak tartışmalarının da tamamen önüne geçer.

Sizin bu konuda fikirleriniz nelerdir? Vermiş olduğum fikirlerin geliştirilmesi gereken bir yönü var mı? Ben aynı içeriği oyun geliştiricilerine tavsiye olması açısından ticket attım ve sizin de fikirlerinizi almak amacıyla kopyala yapıştır yaparak burada paylaşıyorum.

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Güzel bir öneri ve fikir.
Ancak söylediğin gibi emek gerektirmeyen bir durum değil benim gözümde ve ayrıca en büyük etken zaman.
Yapılabilir mi orasını çok bilemiyorum ancak güncel hatalar/iyileştirmeler üzerinde yoğunlaşılan bir dönemdeyiz şu an.
Destek biletiniz de ilgili birime iletilecektir, onlar da ayrıntı inceleyecektir.

hizeN

Üye
Güzel bir öneri ve fikir.
Ancak söylediğin gibi emek gerektirmeyen bir durum değil benim gözümde ve ayrıca en büyük etken zaman.
Yapılabilir mi orasını çok bilemiyorum ancak güncel hatalar/iyileştirmeler üzerinde yoğunlaşılan bir dönemdeyiz şu an.
Destek biletiniz de ilgili birime iletilecektir, onlar da ayrıntı inceleyecektir.

Bence bu dönemde yapmanız gereken ilk düzenleme Auction House'dan 50m limitini kaldırmaktır.

Bu konuya yazdığım mesajı detaylı okumanızı, bu kararınızın oyunculara nasıl bir eksi yarattığını anlamanızı rica ediyorum.

Nihâvend

Üye
kalkması gereken bir şey neden iyileştirilsin? Fabrika gibi row slotları oyuna item sokuyor, hiçbir emek hiçbir çaba gerektirmeden oyuna item sokulması oyuna zarar vermekten başka bir şey yapmıyor, yapmayacak da..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt