Öneri Toplayıcılık (Gathering) Setleri için Bir Öneri

Nihâvend

Üye
Merhaba, uzun süredir Rise Online, Albion ve New World'de toplayıcılık (gathering) ve crafting yapıyorum, ismi geçen diğer MMO'larda bulunup henüz Rise Online'da yer almayan gathering/yield güçlendiren ekipmanlar hakkında küçük bir öneride bulanacağım.

Rise Online'ın gathering mekaniğine uygun olacak sistemin "Double Bonus" (tek vuruşta 2x materyal kazanımı) olacağını düşünüyorum. Daha açık bir şekilde ifade edecek olursak, Iron Ore malzemesini ele alalım. Iron Ore materyalini topladığımızda 5 parça elde ediyoruz. Bu toplama işleminin her birini toplarken 2x bonus alacabileceğimiz bir mekanizmayı aktif edebiliriz. Bu temel mekanizmayı destekleyecek, toplayıcılık kıyafetleri/toplama aletleri/premium bonusları/ gathering pot ve yemekleri vb. adapte edilebilirse bu alanda çok daha çeşitli ve toplaması keyifli bir sistem oluşturabiliriz.

Örnek olarak bir Hervester buildi yapalım:

Kıyafet Seti

Hervester Helmet (%3 Gathering Speed, %3 Gathering Xp, %3 Gathering Yield Double Bonus Luck)
Harvester Pauldron (%3 Gathering Speed, %3 Gathering Xp, %3 Gathering Yield Double Bonus Luck)
Harvester Pads (%3 Gathering Speed, %3 Gathering Xp, %3 Gathering Yield Double Bonus Luck)
Harvester Boots (%3 Gathering Speed, %3 Gathering Xp, %3 Gathering Yield Double Bonus Luck)
Harvester Shoes (%3 Gathering Speed, %3 Gathering Xp, %3 Gathering Yield Double Bonus Luck)

Kıyafet Setimizi tamamladığımızda, %15 Toplama Hız artışı, %15 Toplama Xp Artışı, %15 Double Bonus Şansı Artışı (Tek spotta 2x materyal kazanımı) elde etmiş oluyoruz.

Toplama Aleti

Enhanced Unique Sickle (%5 Gathering Speed, %5 Gathering Xp, %5 Gathering Yield Double Bonus Luck)

X Premium

(%10 Gathering Speed, %10 Gathering Xp, %10 Gathering Yield Double Bonus Luck)

Yemek & Pot

%5 Gathering Speed
%5 Gathering Xp
%5 Gathering Yield Double Bonus Luck

Tüm bonus veren eşyaları edindiğimiz taktirde %35 Toplama Hızı, Toplama Xp ve 2x Bonus şansı elde ediyoruz. Buradaki %'lik dilimleri farazi olarak yazdım, oyunun dengesi ve ekonomisi göz önünde bulundurularak bunlar değişebilir; siz de düşüncelerinizi ve bu konuda eklemek istediklerinizi paylaşırssanız sevinirim, iyi forumlar..

swatter

Üye
Bahsettiğiniz oyunlardan birinde end game gather ve craft hesabım var, önerilerinizi mantıklı bulmakla beraber ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Rise online oyuncularını gather ve craft malzemelerini almaya yönlendirmeli, bir kaç gündür gather yapıyorum ve toplanan malzemeler ayırılan vakte gerçekten değmiyor, günlerdir pazarda olmasına rağmen materyaller çekilmiyor, bu rekabet doğuruyor ve çoğu materyal 600-700 coin gibi komik rakamlara satılıyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt