Öneri Toplayıcılık ve İşleme Rank Öneri

zoereyizzz

Üye
Hepinizin bildiği üzere,

toplayıcılık ve işleme alt dallarında uzmanlaşmak için aşırı miktarda mesai harcayıp emek vermek gerekiyor. Eminiz ki bu materyalleri toplayıp işleyen zanaatkarlar ilerde emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaktır...

Ama biliyorsunuz ki iyi bir reklam olmadan dünyanın en iyi hizmetini verseniz de verimli bir döngü oluşturamazsınız. Toplayıcılık ve İşlemede de, zanaatkarların seviyelerinin diğer oyuncular tarafından görülebilir olmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

Öneri: Meslekte ilerleyerek edinilen Title (ünvan) yanı sıra, oyuncunun isteğine bağlı olarak açılıp kapatılabilen bir SİMGE(!) sistemi getirilmesini öneriyorum.

Mesela 20. seviye bir Terzi veya Taş Ustasısınız. Bu alanda kendini geliştirmiş zanaatkarlara ihtiyaç duyan oyuncu veya clanların kolaylıkla iş ortağı bulabilmesi için bu simgeler faydalı olacaktır.

Örneğin BDO'da olduğu gibi isminizin üzerinde o anki seviyenizi, veya serverdaki diğer zanaatkarlara kıyasla kaçıncı sırada olduğunuzu (rankinizi) gösteren simgeler, rakamlar olabilir. Fakat rank göstergesi eğer sadece en üst sıradaki (atıyorum ilk 5) zanaatkarda belirecekse, bunun amacımıza hizmet edeceğini zannetmiyorum. Çünkü 15. sıradaki bir zanaatkar da belki aynı clanın beklentisini karşılayabilecek durumdadır, fakat seviyesini belirten bir simge olmadığı için keşfedilememiştir.

Her oyuncu, seviyesinin bilinesini istemeyebilir. Bu nedenle, bu simgelerin isteğe göre açılıp kapanabilecek şekilde entegre edilmesini doğru buluyorum.

İşinde ciddi ve istikrarlı olmayan, tabiri caizse "her önüne gelen oyuncu"nun, hepsinde 2. seviye olduğu 10 tane işleme simgesi açık şekilde dolaşmasını da istemeyiz. Bu nedenle bir seviye çitası konmasını mantıklı buluyorum. Mesela en azından 2. seviye üretim yapabilen (yani mesleğinde 10. seviye), zanaatkarlar bu simgeleri kullanabilsin (gibi gibi). Aynı zamanda toplayıcılık dalları için de uygun görülen bir simge sistemi fazlasıyla motive edici olacaktır...

Aynı zamanda, haftalarca, aylarca yapılan toplayıcılık ve işleme sonunda buralara gelen bir zanaatkarın, Dorion'da tüm simgelerini açıp, göğsünü gere gere dolaştığını bir düşünün! Nasıl bir PvP severin "Battle Point"i, veya o başarıyla elde edeceği ona has bir eşyası onu gururlandıracaksa, zanaatkarlarımızı da en çok, verdikleri emeğin fark edilip takdir edilmesi gururlandıracaktır.

Günümüz dünyasında seri üretim, zanaatkarlığın önüne geçmiş olabilir. Ama bu Rise Online World'de de yaşanacak diye bir şey yok!

Güçlerimizi birleştirelim ve EMEKÇİLERİMİZE sahip çıkalım! :)

Son düzenleme:

TheUprising

Üye
Aşçılık ikinci seviyeden üçüncü seviyeye 1700 adet craft istiyor sen levelinge bdo gibi simge istiyorsun

1700*4 = 6800 hammade x toplama süresi her birim başına 45 saniye 1 adet toplama ünitesinin toplamada kaç level olursan ol sana verdiği ürün sabit 1 yani 1 ünite sana toplamda 10 hammade veriyor hadi gel hesaplıyalım 6800 hammade için kaç ünite toplamak gerekiyor ? =680 ünite 680 üniteyi 45 saniye gibi bir zaman ile çarpalım = 30600 saniye = 510 Dakika = 8.5 SAAT Ki bu sana hiç ks olmaığında , koşacaksın gideceksin toplyacaksın bakacasın yok sunucu atacaksın haritayı dolaşacaksın yani düz hesap 10 saate 1 Aşçılık leveli atlayacaksın(ki) bu daha 3 4 5 6 7 8 9 10 seviyelerinde katlanarak çoğalıyor bir sonraki seviyeye geçmek için istenen exp

- bu emek değil saçmalığın daniskasıdır

Mining kasmak isteyen arkadaşlar varsa 35 40 saatinizi ayırmanız gerekiyor 10Lvl için bilginiz olsun ; ( Sabit birim başı 36 exp alarak kastım bunu miningin bir ara toplama metaryalı yok diğerleri gibi titanyuma rushlayacağım ama bilin bakalım neyok ? iron ile titanyum arasında metaryal yok buda bi 50 60 saatimi alıcak gibi )
1651128086448.png

Son düzenleme:

zoereyizzz

Üye
Aşçılık ikinci seviyeden üçüncü seviyeye 1700 adet craft istiyor sen levelinge bdo gibi simge istiyorsun

1700*4 = 6800 hammade x toplama süresi her birim başına 45 saniye 1 adet toplama ünitesinin toplamada kaç level olursan ol sana verdiği ürün sabit 1 yani 1 ünite sana toplamda 10 hammade veriyor hadi gel hesaplıyalım 6800 hammade için kaç ünite toplamak gerekiyor ? =680 ünite 680 üniteyi 45 saniye gibi bir zaman ile çarpalım = 30600 saniye = 510 Dakika = 8.5 SAAT Ki bu sana hiç ks olmaığında , koşacaksın gideceksin toplyacaksın bakacasın yok sunucu atacaksın haritayı dolaşacaksın yani düz hesap 10 saate 1 Aşçılık leveli atlayacaksın(ki) bu daha 3 4 5 6 7 8 9 10 seviyelerinde katlanarak çoğalıyor bir sonraki seviyeye geçmek için istenen exp

Mining kasmak isteyen arkadaşlar varsa 35 40 saatinizi ayırmanız gerekiyor 10Lvl için bilginiz olsun ; ( Sabit birim başı 36 exp alarak kastım bunu miningin birara toplama metaryalı yok diğerleri gibi titanyuma rushlayacağım ama bilin bakalım neyok ? iron ile titanyum arasında metaryal yok buda bi 50 60 saatimi alıcak gibi )
Ekli dosyayı görüntüle 5973
Öncelikle işlemede seviye atlamanın zorluğu konusunda çok haklısın. Buna ilerde bir düzenleme getirileceğine eminim. Fakat bunula ilgili öneri konuları daha önce de gördüğüm için burada değinmedim. Yorumun bu konunun dışına çıkıyor, ama yine de açıklama birçok insan ve yetkililerin fark etmesi için de faydalı olmuştur. Teşekkürler.

RajBhera

Üye

Mining kasmak isteyen arkadaşlar varsa 35 40 saatinizi ayırmanız gerekiyor 10Lvl için bilginiz olsun ; ( Sabit birim başı 36 exp alarak kastım bunu miningin bir ara toplama metaryalı yok diğerleri gibi titanyuma rushlayacağım ama bilin bakalım neyok ? iron ile titanyum arasında metaryal yok buda bi 50 60 saatimi alıcak gibi )
Ekli dosyayı görüntüle 5973
bunun zor olacağı söylenmişti kimse sana zorla mining yap demiyor yapmak istiyorsanda bu şekilde diyor yapan kişilerinde ayrıcalığı olacağı kesin

zoereyizzz

Üye
bunun zor olacağı söylenmişti kimse sana zorla mining yap demiyor yapmak istiyorsanda bu şekilde diyor yapan kişilerinde ayrıcalığı olacağı kesin
Katılmıyorum. Bir sistem konmuş olması, bunun iyileştirilemeyeceği anlamına gelmez. İşlemeyi geliştirmede yapılacak değişiklikler de onun emeksiz elde edileceği anlamına gelmez. Sadece arkadaş ve diğer birçok kişi bu seviyelerin GEREKSİZ zorlukla atlandığı konusunda haklı. En azından 10. seviyeye kadar daha kolay olup, sonraki seviyelerde daha ciddileşebilir.

Veya veya veya....

Meslek görevleri gelip o işleme dalına exp ve item verebilir. Buff verebilir (mesela cooking expini 1 saatliğine %50 artıran kağıt gibi...).

Bu süreç çok heyecanlı ve bol değişiklikli geçecektir. Bu yüzden hepimiz düşüncelerimizi söyleyip tartışmalıyız ki yönetim de bizim için en doğrusunu daha iyi uygulayabilsin.

RajBhera

Üye
incelemediğin için konusuyorsun zaten bu dediğin "Meslek görevleri gelip o işleme dalına exp ve item verebilir. Buff verebilir (mesela cooking expini 1 saatliğine %50 artıran kağıt gibi...)." var

Moderatör tarafında düzenlendi:

zoereyizzz

Üye
incelemediğin için boş konusuyorsun zaten bu dediğin "Meslek görevleri gelip o işleme dalına exp ve item verebilir. Buff verebilir (mesela cooking expini 1 saatliğine %50 artıran kağıt gibi...)." var
Yanıtlarının hepsi agresiflik ve nefret kokuyor. Yorumlarının okuyana faydadan çok zararı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden seni raporluyorum. Umarım sağlığına kavuşursun.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt