Türk kültürünün problemleri

Rammstein

Üye
Arkadaşlar merhaba, sizlere sorularım var.
Az önce forumda bir şahıs durduk yere yüzlerce konu açtı. Bir nevi kendi çapında saldırı düzenledi. Peki neden?
Toplumumuzda bu tür insanlar diğer insanların işlerini baltalamaktan zevk alıyorlar , birisine sıkıntı çıkarmak bir insanı neden mutlu eder?
Yine bu tip insanların toplumumuzda çok görülmesinin sebebi sizce nedir?

Benim şahsi fikrim Doğu (Dünyanın Doğusu) kültürüne sahip olmamızdan. Kültürümüz (Hem Asyada'ki öz kültürümüz hem etkilendiğimiz Arap kültürü) bireyci (individualizm) bir kültür değil, daha çok toplumcu anlayışta bir kültür. Toplumcu anlayışta bireyci anlayışın tersine sürekli toplumun fikirleri,söylemleri önemsendiğinden insanlar sürekli etrafa kendini kanıtlamaya kendini belli etmeye çalışıyor. Bu arkadaşın durduk yere foruma saldırmasını ben şahsen kendi fikrim olarak buna bağlıyorum.

Sizin fikirleriniz neler?

May Payne

Üye
Kesin KO, M2, SRO oynayanlardan biridir diye düşünüyorum. :D Çekememezlikte olabilir. Private sunucu sahipleri yapmış yada yaptırmışta olabilir. Yani her şey olabilir. Türk kültüründe onu, bunu, şunu baltala diye bir şey yazıyor olsun sanmam. Böyle tipler her yerde çıkar. Bizim millette de var maalesef. Diyecek bir şey bulamıyorum yani maalesef.

Nart

Üye
EĞİTİM kardeşim EĞİTİM.

Kültürle falan ilgisi yok.

etolord

Üye
Benzeri saldırılar bana; Youtube kanalıma da yapılıyor, kılçıkları ayıklıyorum. Bu sayede işe yarar ve yaramaz kitleyi görüyoruz, pozitif tek yönü de bu zaten.

Yenilgiyi kabul ettiklerinde solungaçlar solgun çıkar, oltanın ucunda olduğunu hatırlayacaklar.
zamanla yok olacak o kitle

egoist

Üye
sırf keyif için bunları yapanlar var. insanlar gerçek hayatta herhangi bir başarı elde edemediğinde, sanal dünyada farklı şartlarda bulunduğu için, sırf yapabildiği için yapanlar var.

LosTurcos

Üye
Kara cahillik, parasızlık fakirlik diyecem lütfen kimse yanlış anlamasın ne demek istediğimi anlayanlar olacaktır. Para yoksa eğitimde eksik kalıyor, sosyallikte, kültürel ve fiziksel gelişimde bunlara bağlı olarak çirkeflik, kıskançlık hat safhaya çıkıyor. Ha istisnalar varmıdır evet bizede onlar denk gelmez.

Black Vortex

Üye
malum oyun oyuncu kitlesini kaybediyor. bunlar da yeni para kapısı arıyor. rise online de trade sistemi ile bunlara o fırsatı vermiyor. eee ne yapacaklar. doğal olarak sinirlerini boşaltacaklar. sonuçta bu bir oyun oyun. herkesin ailesi işi özel hayatı var. bunlar oyun ne olursa olsun. ister rise online ister başka oyun zevk işidir. gün de 2 3 saat kafa dağıtmak zevk almak için zaman ayırılacak birşeydir. ama bu kitle resmen bu tarz oyunları hayatlarıyla bütün yapmışlar. geçimi oyun. kültürü oyun. sosyalliği oyun. arkadaş çevresi oyun. yani o oyun olmadan bunlar bir hiç. hayatta kendini ispatlayamamış vasıfsızlar bunlar. ama rise online ile ekmek tekneleri batıcak. batar da inşallah. gerçek hayata biraz yönelirler.

AsiTR

Üye
Sen sırf şahsi çıkarımların ile Türk ve Doğunun kültürünü bu denli karalayamazsın. Dünyada bu tarz insanların olmadığı devlet yok. Yaşadığın teknik tabirle aşağılık kompleksi. Aynısı ABD'lilerde de var. Aynısı Almanlarda da var. Gidip görmedikçe sadece kendi toplumundan haberdar olursun.
Ha yaptıkları doğru mu? Hayır.
Onlarda da var o zaman bizim yapmamız normal mi? Hayır.
Ama konuya sadece Türkiye ve Doğu halklarının sorunuymuş gibi yaklaşman üzücü. Sanırım asıl tartışmamız gereken konu bu aşağılık kompleksi ve genelleyicilik.

Toplumda ki kötü örnekleri göstererek sanki bütün halkımız böylemiş gibi "biz neden böyleyiz bunun sebebi nedir?" demek birde bunu "Türk kültürünün problemleri" diye bir başlık ile paylaşmak alt mesajı olan toxic bir paylaşımdan başka birşey değildir. Kusura bakma.

Birde demişsin ki Arap kültüründen etkilenmemiz. Dostum bizim en güzel özelliklerimizden biride budur. 1000'lerce yıllık bir tarihi olan Türk toplumu göçebe yaşamından ve savaşlardan ötürü bir çok kültürle içli dışlı olmuş ve bunu kendi yaşantısına taşımıştır. Arap kültürüde bu yüzlerce kültür pekişmesinden biridir.

Bazıları bu konuyu cahilliğe bağlamış. Hayır bunun cehaletle uzaktan yakından bir alakası yok. Ahlak yapısı ve yetiştirme şekli ile alakalı. Dünyanın neresinde olursan ol ailede yeterince söz hakkı alamazsan ve önemsenmezsen büyüdüğünde bağırarak konuşan, her konuda fikir beyan eden, insanlar dediğini önemsesin diye çabalayan biri olursun.

Aslında sorunun cevabı çok basit. Bunun toplumla kültürle vs hiç bir alakası yok. Bunun tamamen çocukluktan ve yetiştirmeden gelen bir travma ile alakası var. Dünyanın her yerinde aynı.

Bildiğin burada Türk milletine dünyada yaşanan bir problemi sanki sadece bizde yaşanıyor ve bu bizim ahlak yapımız veya kültürümüzden kaynaklanıyormuşçasına konu açılıyor. Bunuda "Türk kültürünün problemleri" diye açıyor. Bu hakareti ve ırkçılığı gören moderatörler gereken cezai işlemi uygulamıyor. Yazıklar olsun...
Şimdi bu konuyu açan arkadaş "ben gayet masumane sorun ile ilgili sohbet edelim" diye açtım diyecek ama bunun masumanesi falan yok bildiğin alt mesajı hakaret olan bir paylaşım.

Son düzenleme:

Rammstein

Üye
Sen sırf şahsi çıkarımların ile Türk ve Doğunun kültürünü bu denli karalayamazsın. Dünyada bu tarz insanların olmadığı devlet yok. Yaşadığın teknik tabirle aşağılık kompleksi. Aynısı ABD'lilerde de var. Aynısı Almanlarda da var. Gidip görmedikçe sadece kendi toplumundan haberdar olursun.
Ama konuya sadece Türkiye ve Doğu halklarının sorunuymuş gibi yaklaşman üzücü. Sanırım asıl tartışmamız gereken konu bu aşağılık kompleksi ve genelleyicilik.

Toplumda ki kötü örnekleri göstererek sanki bütün halkımız böylemiş gibi "biz neden böyleyiz bunun sebebi nedir?" demek birde bunu "Türk kültürünün problemleri" diye bir başlık ile paylaşmak alt mesajı olan toxic bir paylaşımdan başka birşey değildir. Kusura bakma.

Birde demişsin ki Arap kültüründen etkilenmemiz. Dostum bizim en güzel özelliklerimizden biride budur. 1000'lerce yıllık bir tarihi olan Türk toplumu göçebe yaşamından ve savaşlardan ötürü bir çok kültürle içli dışlı olmuş ve bunu kendi yaşantısına taşımıştır. Arap kültürüde bu yüzlerce kültür pekişmesinden biridir.

Bazıları bu konuyu cahilliğe bağlamış. Hayır bunun cehaletle uzaktan yakından bir alakası yok. Ahlak yapısı ve yetiştirme şekli ile alakalı. Dünyanın neresinde olursan ol ailede yeterince söz hakkı alamazsan ve önemsenmezsen büyüdüğünde bağırarak konuşan, her konuda fikir beyan eden, insanlar dediğini önemsesin diye çabalayan biri olursun.

Aslında sorunun cevabı çok basit. Bunun toplumla kültürle vs hiç bir alakası yok. Bunun tamamen çocukluktan ve yetiştirmeden gelen bir travma ile alakası var. Dünyanın her yerinde aynı.

Bildiğin burada Türk milletine dünyada yaşanan bir problemi sanki sadece bizde yaşanıyor ve bu bizim ahlak yapımız veya kültürümüzden kaynaklanıyormuşçasına konu açılıyor. Bunuda "Türk kültürünün problemleri" diye açıyor. Bu hakareti ve ırkçılığı gören moderatörler gereken cezai işlemi uygulamıyor. Yazıklar olsun...
Şimdi bu konuyu açan arkadaş "ben gayet masumane sorun ile ilgili sohbet edelim" diye açtım diyecek ama bunun masumanesi falan yok bildiğin alt mesajı hakaret olan bir paylaşım.
Bireycilik ve Toplumculuk yüzyıllardır tartışılan bir konu, her iki sosyolojik unsurun iyi ve kötü tarafları var. Biri Batı'da biri Doğu'da yaygın. Siyaset hem sosyoloji hem iktisat bilimini içinde barındırır, ben siyaset değil sadece sosyoloji konusunun içinde kaldım. Sen yazılarımı hayal gücünü kullanarak zorla politize ettin. Hayal gücün beni gayet yanlış betimlemiş. Hakkımdaki analizlerin yanlış. Ben ne ırkçıyım ne bağlı olduğum millete karşı aşağılık kompleksim var. Milletimi çok sevdiğim doğru ama bu Türk kültürünü veya başka bir kültürü tamamen onaylayacağım anlamına gelmiyor. Bu sana medeni olarak tek cevabımdır.

etolord

Üye

çok güzel yazmışsın tebrikler aynı fikirdeyim demekten daha iyi birşey yazamam muhtemelen

AsiTR

Üye
Bireycilik ve Toplumculuk yüzyıllardır tartışılan bir konu, her iki sosyolojik unsurun iyi ve kötü tarafları var. Biri Batı'da biri Doğu'da yaygın. Siyaset hem sosyoloji hem iktisat bilimini içinde barındırır, ben siyaset değil sadece sosyoloji konusunun içinde kaldım. Sen yazılarımı hayal gücünü kullanarak zorla politize ettin. Hayal gücün beni gayet yanlış betimlemiş. Hakkımdaki analizlerin yanlış. Ben ne ırkçıyım ne bağlı olduğum millete karşı aşağılık kompleksim var. Milletimi çok sevdiğim doğru ama bu Türk kültürünü veya başka bir kültürü tamamen onaylayacağım anlamına gelmiyor. Bu sana medeni olarak tek cevabımdır.
Ben burada Türk kültrünü tamamen onaylamıyorum. Bahsettiğin sorunların Türk kültürü içerisinde olmadığınıda iddia etmiyorum. Ben bir iletişimciyim. Başlığından başlayarak yaptığın şeyin sosyolojik olmadığını sadece tek bir kültüre odaklı olarak yargılama çabasında olduğun yazından çok net anlaşılıyor. Bunu bahanelere sığınarak ya da Türk kültürünü kabul etmek ile denk tutarak saptıramazsın. Konuyu politize eden ben değilim. Attığın başlık ve konu içeriğinde yazdığın yazı ile daha en başından beri politize eden sensin. Bu bir sosyolojik eleştiri değil. Çünkü kullandığın dil sanki bu sorunun sadece Türk ve Doğu kültüründe varmış gibi bir izlenim bırakıyor. Ayrıca kusura bakmayında forumda spam yapan bir kişi üzerinden ben sosyoloji yapıyorum demekte gayet lakayt bir tutumdur.

etolord

Üye
Gereksiz İnsanlarla Vaktimizi Öldürmeyelim Boşverin
arada hak edene cevabını vereceksin yoksa toxicliğini her yere yayar her paylaşımın altında gelir saçma sapan konuşur ağzının payını vereceksin yukarıda ki arkadaşın nazik şekilde yaptığı gibi

Siyah34

Üye
En sevdim kelime dır belki. Ağzı olan konuşuyor. Bu da bilgisayarı olan saldırıyor dene bilir.

Rammstein

Üye
Genel hatlarıyla katıldım. Yine de herkesi aynı kefeye koymayalım ki tartışma anlamsız boyutlara ulaşmasın. Niyetin kötü değil, sadece ifadenin maksadında altını çizmediğin yerler var, dolayısıyla yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiş. Farklı bir gemide değilsiniz; varacağız yer ortak bir limansa, adadaki keşifler fuzulidir. Durumu tatlıya bağlamanız herkes için en hayırlısı olur, zira kutuplaşmaya gerek yoktur.
Anlama zorluğu çeken insanların anlaması için bir şeylerin altını çizmek zorunda değilim. Konuyu açtım, sende yorum yaptın başka arkadaşlarda yaptı. Konu güzelce konuşulurken bir vatandaş bir anda whataboutism yapmaya başladı.

AsiTR

Üye
Hakaret sizin konuşma stiliniz sanıyorum. Anlama zorluğu çekmiyorum. Tam tersi çok net anlıyorum. Çok iyi bir Türkçeniz var. Gördüğüm kadarıyla kendinizi ifade etmekte de zorluk yaşamıyorsunuz. Bu da gayet bilinçli bir şekilde kasıtlı yazdığınızı gösteriyor.

Beyfendi/hanımefendi whataboutism yapan sizsiniz. Bir tartışma forumunda kendi fikirlerinizi öne sürerek konu açtınız. Ben gayet açık argümanlarla sizin yapmakta olduğunuz şeyi eleştiriyorum. Benim söylediklerimde sağa sola çekilecek yanlış anlaşılacak ya da altı boş cümleler yok. Siz sosyoloji falan yapmıyorsunuz. Gerçekten sosyoloji yapsaydınız konuyu bu şekilde ele almazdınız. Neden? Siz daha en baştan mevcut sorunu bir ırka mal ediyorsunuz. Bu da sizin hatalı çıkarım yapmanıza neden olur. Çünkü doğrudan bu sorunu sadece bir ırka mal ederseniz o zaman sorunu bu ırkın temel ahlak yargıları ve kültüründe aramaya başlarsınız. Doğrudan probleme bu şekilde yaklaştığınız için yaptığınız sosyoloji olmuyor.
Şöyle diyebilirsiniz "böyle bir problem var. Bu problemin Türk ahlakı ve kültüründeki yansımaları ve temeli nedir?" Tamam bu doğru. Ama siz daha başlıktan başlayarak yanlış bir yaklaşım yapıyorsunuz. Ayrıca burası bir tartışma forumu herkes sizinle hem fikir olmak zorunda değil. Bir paylaşım yaptığınızda otomatikman kendi sözlerinizide, fikirlerinizide tartışmaya açmış oluyorsunuz.

Benim burada eleştirdiğim sizin Türk kültürünü eleştirmeniz ya da sözde sosyoloji yapmanız falan değil. Sizin spam diye bildiğimiz problemi doğrudan bir ırka mal ederek problemin kaynağını kültürümüz olarak hedef gösterip kısıtlı ve kısır bir arayış içine girmeniz. Bu da çok net samimiyetsiz ve iyi niyetten uzak alt mesajı Türk kültürüne hakaret olan bir metin. Arap kültürü falan karıştırmanız. Sanki Koskoca Türk kültürü Arap kültürü etkisi altında. Sanki biz diğer toplumlardan hiç etkilenmemişiz.

Şunuda eklemeden geçemeyeceğim bir forumdaki spam mesajı ile Türk kültürünü yargılayan bir mesaj paylaşan kişi beni whataboutism ile suçluyor. Bu Çok komik ya.
Ben sizin gibi size "anlama zorluğu çeken" ya da başkası üzerinden 3. tekil kişi kullanarak ithamda bulunmuyorum.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt