Türk yapımı ama İngilizce neden

kocatashalil

Üye
Merhaba öncelikle bu oyunda yapımı geçen herkese teşekkür ederim ama bir sorum var sizlere neden TÜRK yapımı bir oyunda birçok yazı ingilizce cıkıyor karşımıza ön basiti skilleri neden ingilizce bunun hakkında bir çalişma yapılıcak mı biz oyuncular size destek veriyorsak lütfen sizde bizim bu geri bildirimlerimizi dikkate alınız.

FlamingRed

Üye
Merhabalar. İlk mesajım size kısmetmiş :) . Öncelikle oyunun sadece 1 yaşında olduğunu hatırlayalım. Ben de aynı dertten şikayetçi olsam da, bazı şeylerin zamanla olacağı kanaatindeyim.
Benzeri bir oyunu 2006 yılından beri oynadım ve. ilk zamanlarında çoğu şeyin kaotik olduğu zamanları hatırlıyorum. İlk başlayan birisi için çok daha karmaşık durumlar gördüm. İkisini de oynamış birisi olarak objektif bir bakış açısıyla, Rise Online'ın çok daha iyi yerde olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca onu koruyup, sahip çıktığımız sürece çok daha iyi yerlere geleceğine inancım tam.
Umarım bir gün tamamı Türkçe olan bir Rise Online görürüz.

Saygılarımla

Rosalindaa

Üye
Çünkü oyunu yapan firma türk değil sadece yayıncı firma türk.

levbom

Üye
bu konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptılar.
oyun türk oyunu ama oyun global olmasını hedefledikleri bir oyun. o yüzden silah isimleri skill isimleri stat isimleri gibi türkçe ve ingilizce yada almanca oldugu zaman karışıklık çıkabileceği için tek dilde. geri kalan kısımlar türkçe. örnek verecek olursak arch sword a keskin kılıç dersen. ingiliz arch sword diye aratırsa 2 farklı ismi varmış gibi olacağından tek dilde bırakılıyor. ama bencede daha fazla türkçe yerleri olması lazım oda ayrı. umarım anlatabilmişimdir.

kocatashalil

Üye
oyun türk oyunu ama oyun global olmasını hedefledikleri bir oyun. o yüzden silah isimleri skill isimleri stat isimleri gibi türkçe ve ingilizce yada almanca oldugu zaman karışıklık çıkabileceği için tek dilde. geri kalan kısımlar türkçe. örnek verecek olursak arch sword a keskin kılıç dersen. ingiliz arch sword diye aratırsa 2 farklı ismi varmış gibi olacağından tek dilde bırakılıyor. ama bencede daha fazla türkçe yerleri olması lazım oda ayrı. umarım anlatabilmişimdir.
oyun ayarlarina ekleme yapilabilir dil desteği isteyen oyuncu istedği dil seçeneği ile oynayablir 15 sene önce cıkan bir oyunda bile bir süre sonra dil seçeneği eklendi bence daha gelişmiş ve yeni olan bir oyun bunu cok kolay yapabilir diye düşünüyorum

gaddarkerim

Üye
alişkiniz zaten biz hocam :) zamanındada skilin özelliğini okuyamıyorduk anlayamıyorduk..skile basınca aa buna basınca koşuyor tamam bu skil cepte hesabı ezber ile hafızamıza kazıdık..malezya serverindeki bir clanın kendi aralarında oluşturdukları komutları bile yıllarca bizler kullandık :) örneğin 55 44 sw plase tp tp ahahahah

LeoparS

Üye
ingilizce olması globalde daha çok insana ulaşması için iyi bi faktör. İleriki zamanda oyun türkçeleşecektir

FlamingRed

Üye
kendi dilini oluşturan bir oyundu :) Hala da öyle ara ara girsem benzeri komutları kullanıyorum

Kitie

Üye
Merhaba öncelikle bu oyunda yapımı geçen herkese teşekkür ederim ama bir sorum var sizlere neden TÜRK yapımı bir oyunda birçok yazı ingilizce cıkıyor karşımıza ön basiti skilleri neden ingilizce bunun hakkında bir çalişma yapılıcak mı biz oyuncular size destek veriyorsak lütfen sizde bizim bu geri bildirimlerimizi dikkate alınız.
Sen ingilizceni geliştir diye yapıyorlar yahu.

LeoparS

Üye
kesin bir dille böyle kalacağını açıkladılar.
anladım da KO da nasıl oyunu türkçe yaptılar öyle düşün ileriki zamanda bolca vakitleri olacak türkçe yaparlar bence yani. çokta önemli değil türkçe olup olmaması zaten. tek bildiğim türkçe oyun mt2, kendi halinde sınırlı kalmış zaten o oyun

ClyDeBorrow

Üye
anladım da KO da nasıl oyunu türkçe yaptılar öyle düşün ileriki zamanda bolca vakitleri olacak türkçe yaparlar bence yani. çokta önemli değil türkçe olup olmaması zaten. tek bildiğim türkçe oyun mt2, kendi halinde sınırlı kalmış zaten o oyun
bana fark etmiyor dil çok ta önemli değil gibi oyunda. Görev yapacağın zaman yaratığa kadar otomatik götürüyor seni dinamikler çok basit dilsel bi problem göremiyorum,skill açıklamalarına gelince evet orada türkçe açıklama gelse daha önce bu tarz oyunları oynamamış insanlar için faydalı olabilir ama zamanla onu da çözüyorsun çok ta dert değil,dünyada yapılan oyunların kaç tanesinde türkçe seçenek var ki :) ko da dediğin doğru ama türkçe yapanların görev pt lerde bile ne kadar zorlandığını biliyorum aynı mantık olarak düşünebilirsin.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt