Ue5 motoru yorumlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kiso

Üye
Ue5 motoru mmorpg oyunlarına uygun şekildemi yapıldı acaba bilen var mı? Ve riseye uygulanırsa ue4 ü kaldıran bilgisayarlarımız ue5 ide kaldırır mı?

Jigglypuff

Üye
Ashes Of Creation ve Fortnite geçiş yaptılar diye biliyorum. Nanite teknolojisi ile daha yüksek Fps alınıyor izlediğim videolardan Rise online gibi aşırı kalabalık oyuncu olan haritalarda ne sonuç verir bilinmez. Daha önceki yayınlarda Ue5' e geçilebileceği söylenmişti ama ne olur bilmiyorum mutfakta değiliz dışardan takip ediyoruz sadece geliştirici ekibin muhakkak çalışmaları vardır oyun için daha iyi olacaksa geçiş yapılır muhtemelen

Anthelior

Üye
Unreal 4'te de 5'te de istenilen her türlü oyun yapılabilir. İş motorda değil teknik altyapıda bitiyor.

Gerçi oyun motoru da teknik altyapı sayılır da, demek istediğim oyunu yapan ekip, kullanılan assetler, sunucu altyapısı vs. gibi etmenler.

Kiso

Üye
İşte bir mmorpg gibi kalbalık bir oyuna uygun bir motor mu onu merak ettim, kodlarla genel olarak rise bişeyler yapar belki ama merak ettiğim motorun yapısında mmorpg oyunları gibi kalabalık oyunlarıda hesap etmişlermi acaba

SessizCogunlugunSesi

Üye
Oluyormu,olmuyormu bilmiyorum,görüntü ayar sekmesinde amd içim FSR 2,0 nvidia için DLLS bunları günceleseler iyi olur.Yeni versionlar çok iyi diye biliyorum.

feysummer

Üye
geçenki canlı yayında ue5 e şuan geçiş yapamayız demişlerdi.

HazyShade

Üye
Ue5 motoru mmorpg oyunlarına uygun şekildemi yapıldı acaba bilen var mı? Ve riseye uygulanırsa ue4 ü kaldıran bilgisayarlarımız ue5 ide kaldırır mı?
Unreal Engine 4 ile başlanılan projenin daha makyajı yapılmadan UE5 geçişi çok saçma olur, emeğin boşa gidişi olur. Mevcut bazı sorunların çözümü UE5 geçişi gibi asla düşünülmesin, şimdikinden daha fazla sorun bile çıkabilir.
İşte bir mmorpg gibi kalbalık bir oyuna uygun bir motor mu onu merak ettim, kodlarla genel olarak rise bişeyler yapar belki ama merak ettiğim motorun yapısında mmorpg oyunları gibi kalabalık oyunlarıda hesap etmişlermi acaba
TERA online UE3 ile yapılmıştı ve zamanında gayet başarılı olabildi. Haritalar ve Moblar çok daha çeşitliydi.
RiseOnline UE4 ten UE5 e geçişi neredeyse bugüne kadar verilen bir çok emeği çöpe atar, Grafikler, modellemeler, animasyonlar hepsi yeniden tasarlanması gerekir ( ki UE5 ile daha granüler hareketler ve özellikler yapılabiliyor geçişin de bir amacı olmalı)
2 aylık erken erişim oyununda ( henüz makyaj safhasına geçmemiş, ete kemiğe bürünmeye çalışan bir oyun için) böyle bir geçiş intihar olur, gerek de yok bence.

Anthelior

Üye
Evet Unreal şuan piyasadaki en güçlü herkese açık oyun motoru. Epic Games gibi bir şirket elbette her şeyi hesaba katarak geliştiriyordur motoru. Dediğim gibi iş oyunu yapan geliştiricilerde, oyunun barındığı sunucu altyapısı gibi arkaplanda dönen etkenlerde bitiyor. Yoksa Unreal ile hypercasual mobil oyun da yaparsınız MMORPG de.

Ayrıca Unreal Engine 5'e geçirmek büyük emek ister diye düşünüyorum, geçişin arka planı hakkında net bilgim yok muhtemelen birçok asset'in kodun vs. elden geçirilmesi gerekebilir ama oyun daha bu haldeyken bile henüz toparlanamamışken Unreal 5'e geçiş süreci şu anda felaketle sonuçlanır.

feysummer

Üye
Makyajdan kastımız da tam olarak bu. GUI ve texture düzenlemeleri oyuncuya sanki başka oyunmuş havası verebiliyor, ama arkaplandaki altyapı aynı, mekanik aynı...
Anladım fakat şuan bunun önceliği yok. Optimal bir hal alması için herkesin tamam artık standart olarak oyun işliyor demesi için uzun bir süreç gerekiyor. Senin söylediğin bundan sonraki aşama. 2 ay önce çıkan bir oyunun tüm görsellerini şimdi değiştirmek gereksiz olacaktır.

Aziz

Üye
Oyunu UE4 olarak kullanamıyoruz ki UE5'e geçsin.

SvZ

Üye
Bugün olmasa da elbet değişecek babacan ue5'e geçiş. Çünkü değişen Dijital Dünya'ya ayak uydurmak önemli.

mrares

Üye
Önce eksikler giderilsin de 2 yıl da beklenir ue5'e geçiş için.

BEARFACT

Yönetici
Game Master
UE5 için kesin bir bilgi yok arkadaşlar ama şu an için çok ileride olan bir süreç.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt