Upgrade Oranları

nightfall94

Üye
Merhabalar,

Oyunun başından beri yaklaşık 2 aydır upgrade yapmaktayım. Şimdiye kadar yaptığım tüm upgrade denemelerini kaydettim ve elimdeki sonuçları paylaşıyorum. Aşağıdaki verdiğim upgrade oranları sadece Rare itemler(Nadir eşyalar/Mavi Renkli eşyalar) üzerinde denenmiştir.

1657625345257.png

Yukarıdaki tabloda da görüldüğü üzere 409 tane +1 rare itemden sadece 46 tanesi +6 olabilmiş. Bu 46 adet +6 itemin 4 tanesini satmıştım. Geriye kalan 42 tanesini ise upgrade yaparak değerlendirdim ve bu 42 itemden de sadece 4 tane +7 oldu. Kısaca burada sayı arttıkça gerçek upgrade oranlarına yaklaşıyoruz. Yukarıdaki değerlere göre, değerleri yuvarlayınca Rare itemler için upgrade oranları şu şekilde olacaktır:

+1 > +2 --- %100
+2 > +3 --- %100
+3 > +4 --- %80
+4 > +5 --- %50
+5 > +6 --- %25
+6 > +7 --- %10

Yani bu hesaba göre 100 tane +1 iteminiz olursa buradan sadece 1 tanesi +7 olabilmektedir.
Oyundaki Rare itemlerin +1 ve +7 item fiyatlarını karşılaştırınca piyasada bir tutarsızlık göreceksiniz. Gerçek upgrade şansları bilinmediği için(Yönetimin ısrarla açıklamadığı için) insanlar +7 itemleri çok ucuzdan satıyor. Aşağıdaki tabloda bir hesap yaptım örneğin +1'i 100k değerinde olan bir itemin +7'si bu upgrade oranlarına göre kaç para olmalıdır:

1657625736765.png

Upgrade Cost olarak hesaplanan değer 100 tane +1 itemin +7'ye kadar basılmasında harcanan her upgrade başı kesilen vergidir. (Bu değerler daha önce yukarıda verdiğim Upgrade oranlarına göre hesaplandı)
+1 cost dediğim değer 100 adet 100k değerinde +1 itemin değeri
Scroll Cost ise totalde bu upgrade oranlarına göre 100 item için harcanan rare upgrade scroll masrafıdır. (Yani toplam 330 adet rare upgrade scroll)

Bunların hepsini toplayınca toplam yaklaşık 51m gibi bir maliyet çıkıyor. Yani 100k'lık bir item'in +7'ye upgrade'i bize 51m'e patlıyor. Ancak +7 heavy plate itemlerin fiyatlarına baktığımızda 20-25m arası fiyatları görüyoruz. Bence bu fiyatlar tutarsız, çok daha fazla olması gerekiyor +7 itemlerin fiyatlarının. Aksi halde upgrade yapmanın hiç bir karı olmuyor teoride.

Sizin de bu şekilde tuttuğunuz istatistikler var ise bu konu altında paylaşabilirsiniz. Elimizde ne kadar istatistik olursa gerçek upgrade oranlarına yaklaşabiliriz.
İyi Forumlar.

toby

Üye
Çok haklısın dün gece tüm biriktirdiğim paramla +5 e item basmaya çalışırken yaktım. +5 bile geçmiyor +7 göremiyoruz bile. upgraden kâr etmek artık şans işi de değil loto falan.

DendroctonuS

Üye
Çok haklısın dün gece tüm biriktirdiğim paramla +5 e item basmaya çalışırken yaktım. +5 bile geçmiyor +7 göremiyoruz bile. upgraden kâr etmek artık şans işi de değil loto falan.
şöyle eneszet midir nedir onun gibi basacan parayı alacan 6354265372 tane aynı itemden rastgele basacan bastım diyecen upgrade budur senin benim gibi züürdün işi değil ;:D

Tolgun

Üye
Merhabalar,

Oyunun başından beri yaklaşık 2 aydır upgrade yapmaktayım. Şimdiye kadar yaptığım tüm upgrade denemelerini kaydettim ve elimdeki sonuçları paylaşıyorum. Aşağıdaki verdiğim upgrade oranları sadece Rare itemler(Nadir eşyalar/Mavi Renkli eşyalar) üzerinde denenmiştir.

Ekli dosyayı görüntüle 8174
Yukarıdaki tabloda da görüldüğü üzere 409 tane +1 rare itemden sadece 46 tanesi +6 olabilmiş. Bu 46 adet +6 itemin 4 tanesini satmıştım. Geriye kalan 42 tanesini ise upgrade yaparak değerlendirdim ve bu 42 itemden de sadece 4 tane +7 oldu. Kısaca burada sayı arttıkça gerçek upgrade oranlarına yaklaşıyoruz. Yukarıdaki değerlere göre, değerleri yuvarlayınca Rare itemler için upgrade oranları şu şekilde olacaktır:

+1 > +2 --- %100
+2 > +3 --- %100
+3 > +4 --- %80
+4 > +5 --- %50
+5 > +6 --- %25
+6 > +7 --- %10

Yani bu hesaba göre 100 tane +1 iteminiz olursa buradan sadece 1 tanesi +7 olabilmektedir.
Oyundaki Rare itemlerin +1 ve +7 item fiyatlarını karşılaştırınca piyasada bir tutarsızlık göreceksiniz. Gerçek upgrade şansları bilinmediği için(Yönetimin ısrarla açıklamadığı için) insanlar +7 itemleri çok ucuzdan satıyor. Aşağıdaki tabloda bir hesap yaptım örneğin +1'i 100k değerinde olan bir itemin +7'si bu upgrade oranlarına göre kaç para olmalıdır:

Ekli dosyayı görüntüle 8175

Upgrade Cost olarak hesaplanan değer 100 tane +1 itemin +7'ye kadar basılmasında harcanan her upgrade başı kesilen vergidir. (Bu değerler daha önce yukarıda verdiğim Upgrade oranlarına göre hesaplandı)
+1 cost dediğim değer 100 adet 100k değerinde +1 itemin değeri
Scroll Cost ise totalde bu upgrade oranlarına göre 100 item için harcanan rare upgrade scroll masrafıdır. (Yani toplam 330 adet rare upgrade scroll)

Bunların hepsini toplayınca toplam yaklaşık 51m gibi bir maliyet çıkıyor. Yani 100k'lık bir item'in +7'ye upgrade'i bize 51m'e patlıyor. Ancak +7 heavy plate itemlerin fiyatlarına baktığımızda 20-25m arası fiyatları görüyoruz. Bence bu fiyatlar tutarsız, çok daha fazla olması gerekiyor +7 itemlerin fiyatlarının. Aksi halde upgrade yapmanın hiç bir karı olmuyor teoride.

Sizin de bu şekilde tuttuğunuz istatistikler var ise bu konu altında paylaşabilirsiniz. Elimizde ne kadar istatistik olursa gerçek upgrade oranlarına yaklaşabiliriz.
İyi Forumlar.
Bende biraz Heavy Plate (rar item) basmisdim ama senin gibi 400 tane degil 62 tane.
2 ay önce anlatmaya calisdim forumda :D cok kisi yancak diye hele epic lere bakarsan^^.

Bunlar benim heavy plate sanslarim ben gördüm emegye deymiyo diye direk buraktim senin gibi cok basmadim senin data tabiki daha iy ve güzel gözükiyo.

4+ 53/62=85.4%​

5+ 30/53= 56.6%​

6+ 11/30 =36.6%​

7+ 0/11=0 10%?​

Arcana gercekten 100% veriyorsa tablo da epic lerin sanslarini yaklasma sansi büyük.
Senin sanslari kullandim ve dedim ki arcana 100% veriyo resim de.
Aslynda merak eden yayinci kolay kolay cikarir bunlari söler upgrade eden video göndersin sanslari yaszin biri de test eder kafadan mi attilar yada gercekten dogru mu :D.
Öle cabuk kimse ye girmedin data toplanir^^.
Anca 20 saat farm videosu var her yerde robocop gibi :D -> free content varken^^
Ben pazarcilari veya uzun zahman upgrade yapan leri gecdim yazik olan gercekten cok kisi canini yakiyo anvil de ve sasiriyo sonradan upgrade sanslari bilmiyolar diye ona da ben yüzüliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2022-07-12 160159.png
    Screenshot 2022-07-12 160159.png
    196.2 KB · Görüntüleme: 378

DiabIo

Üye
Emeğinize sağlık hocam, çok değerli bir paylaşım olmuş. Buna ek olarak mevcut durumdaki upgrade tutarsızlığının item bazlı da olabileceğini düşünüyorum. Silahlar ve zırhlar için (hatta göğüslük, ayakkabı gibi farklı zırh çeşitleri için de) aynı oranlar ile upgrade yapılamıyor gibi duruyor şimdiye kadarki tecrübelerden yola çıkınca. Maalesef bunu sizin yaptığınız gibi büyük çaplı bir çalışma ile test etme imkanını, maliyetin çok yüksek olmasından ötürü bulamadım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt