Upgrade oranlarının paylaşılması hk.

506

Üye
Merhaba,

Yönetimin upgrade oranlarını vermemesi durumu var ama muhtemelen bu yasa dışı bir olay, bir kaç basit örnekle açıklayacağım. Ortada loot box sistemine benzer bir mekanik var.
Yani bir şeyleri riske edip, belli bir oran karşılığında bir şeyler elde etmeye çalışıyoruz ve bu gibi durumlarda biz kullanıcıların şansımızı bilmesi gerekiyor.
Bunun en basit örneği Fifa Ultimate Team'de kutudan çıkacak oyuncu tiplerinin yüzdeleri bellidir, hatta preview özelliği ile ödeme yapmadan görüntülenebilir ya da
CS:GO'da kutudan çıkacak silahların şansı bellidir
bu liste uzar gider.

Kaldı ki bu mekaniğin kullanıcıya bilgi vermeden kullandırılması bazı ülkelerde yasaklandı ya da regüle edildi
(kaynak: https://screenrant.com/lootbox-gambling-microtransactions-illegal-japan-china-belgium-netherlands/)

Şartlar böyleyken yönetimin kullanıcılardan itemlerin upgrade olma yüzdelerini ya da sistemin nasıl çalıştığını saklaması ve deneyerek görün tarzı geçiştirmesi çok yüksek ihtimalle illegal bir iş.
Yönetimin bu konuda kullanıcıları bilgilendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Herkese iyi oyunlar.

BlackSabahat

Üye
Kesinlikle katılıyorum. Dropların paylaşılmaması mantıklı sonuçta oyuncular deneyip tecrübe edecekler ancak upgrade gibi bir olayda şans faktörünün saklanmasını geçtim
pseudo random mu yoksa başka bir sistem mi onu bile bilmiyoruz. Hadi hepsini geçtim arcana scroll satılıyor ama upgrade e ne gibi bir faydası var, % kaç arttırıyor bilinmiyor. Tabi oyundaki sıkıntılar o kadar fazla ki iş upgrade oranlarına gelene kadar bir ton yol var daha.
Artık bir moderatöre ya da yetkiliye selam versek sorunların farkındayız ve ilgileniyoruz diyorlar :)

Alkoer

Üye
Bu sorunuza verilecek cevap " şuan oyunumuz erken erişimde" pls try again later...

Lonarad

Üye
Güncelleme notlarında veya başka bir yerde yönetim tarafından bununla ilgili bir yazı paylaşılmıştı, ilerleyen zamanlarda itemların geçme oranları %lik şeklinde değil fakat düşük ihtimal, yüksek ihtimal tarzı yazılarla şansımızı görebileceğiz.

Anthelior

Üye
Bahsettiğiniz olay evet bazı ülkelerde yasak. Hatta mesela Diablo Immortal, sırf bu nedenle Belçika'da yayınlanmayacak.

Ama ülkemizde bu konuda bir yasa olmadığı için upgrade oranlarının açıklanmamasında şu anlık yasal açıdan bir durum yok (ben de açıklanmasından yanayım, yanlış anlaşılmasın).

Atom0619

Üye
O kadar haklısın ki. Upgrade oranlarının saklanması yada arcana sc nin ne kadar oranda yükseltildigi saklanması tamamen illegal. Oyun da bazıları bir gunde +7 uniq basarken bazıları 10 gündür +5 epik basamiyor. Ve arkadaşın da dediği gibi bu oranları saklamak bilgil vermemek cogu ülkede yasak. Ya row ekibi bizimle oyun oynuyor yada el altindan birilerini besliyor bu oranları saklayarak.

SiNiSTeeR

Üye
benim de anlamadığım yayıncıların çoğu arka arkaya +7 ye item geçiriyor ben o kadar çok denedim ama sonuç maalesef cayır cayır yanıyor. isin içinde başka işlerin olduğunu düşünmeye başladım buda oyundan yavaş yavaş soğumama sebep oluyor

Doggyz

Üye
O kadar haklısın ki. Upgrade oranlarının saklanması yada arcana sc nin ne kadar oranda yükseltildigi saklanması tamamen illegal. Oyun da bazıları bir gunde +7 uniq basarken bazıları 10 gündür +5 epik basamiyor. Ve arkadaşın da dediği gibi bu oranları saklamak bilgil vermemek cogu ülkede yasak. Ya row ekibi bizimle oyun oynuyor yada el altindan birilerini besliyor bu oranları saklayarak.
ne alaka ya ne alaka olum tam var ya yazıksın ya :D konuya katılıyorum ama

wultrox

Üye
Uskoda barınamamış,
+7 upgrade oranının %25 olduğu, takıların town arkası egolardan düştüğü PVP serverlarda oyun oynamış,
Elle kasma zoruluğunu bilmeyen
MMORPG'nin mantığını anlamamış biri için olağan bir konu.

Bırakın bu gizem devam etsin.
ne yapacan belli olunca +7 paper satarak zengin mi olacan ?

506

Üye

Uskoda barınamamış,
+7 upgrade oranının %25 olduğu, takıların town arkası egolardan düştüğü PVP serverlarda oyun oynamış,
Elle kasma zoruluğunu bilmeyen
MMORPG'nin mantığını anlamamış biri için olağan bir konu.

Bırakın bu gizem devam etsin.
ne yapacan belli olunca +7 paper satarak zengin mi olacan ?

Yasal olarak ve en basitinden arcana scroll’a para yatırdığım için şansımın ne olduğunu bilmek istiyorum diyorum ve gelen yorumlara bak.

Burası gerçekten çok ama çok kötü bir komünite ve oyuncu kitlesinden oluşuyor bunu her şartta görebiliyoruz artık, sürekli bu kitle ile yüzgöz olmak zorunda olan yöneticilere sabır diliyorum.

CasuaLHunteR

Üye
Bir şeyi dile getirme şeklin çok önemlidir. Kendini ifade ederken kullandığın kelime ve üslub seni zırlamak ve doğru bir konuya parmak basmak arasında 2 ye ayırır.

Upgrade olasılığını veya % sini bilmeyi bende istiyorum '' Oyuncu deneyimine bırakıyoruz '' saçmalığı benim de hoşuma gitmiyor yazılımı nasıl deneyimliyeyim onu da bilmiyorum ama buraya gelip '' Yönetimin upgrade oranlarını vermemesi durumu var ama muhtemelen bu yasa dışı bir olay, '' gibi sözler sarf etmiyorum . Tuhaf mısın nesin ya kendine gel xd

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt