Öneri Weapon Craft HK

SEISMO

Üye
Merhabalar,
Craft'a gelen son güncellemelerden sonra craft'a vurulan büyük bir darbeyi sizlere göstermek istiyoruz. Şu an için hesaplamalar WEAPON CRAFT için "+/- ortalama" bir maaliyet üzerinden yapılmıştır. Diğer craft için olanlarda tarafımızdan gelecek. Craft bir mantık olmadığını ve sizlerin bu konuda bu kadar emeği boşa çıkarmamanız gerektiğini düşündüğümüz için her şeyi şeffaf bir şekilde göstermek istedik. Umarım yapılan değişikliklerin craft ile uğraşan ve o kadar emek veren oyunculara ne kadar zarar ettirdiğini gözler önüne sermişizdir ve sizden bazı düzenlemeler getirmenizi arz ederiz.

Not: Forum kirliliği yaratmaması için bütün tablolar spoiler içerisini alınmıştır.

Saygılar,
SEISMO

jade.jpg
viper.jpg
shield.jpg
1ruby axer.jpg
2staff.jpg
4earth.jpg
3 warscy.jpg
5arch.jpg

Son düzenleme:

SEISMO

Üye
Craft weapon bölümünün bence iki çözümü var. Craft itemleri güçlendirilmesi gerek veya üretimde istenen materyallerin drobunun yüksek oranda artırılması gerek. İlave olarak söylemek istediğim war scy damned ve hysterial staffın nerf yeme sebebi craft itemlerinin , drop itemlerinden düşük olması gerektiği kanısı. Gerçekten böyle birşey varsa bu sadece weapon içinmi geçerli ? Yoksa takı yani jevel craftta paha biçilemez oyundaki herhangi bi takıyla kıyaslanamayacak takılar var ( Bence olması gereken de bu çünkü craft herhangi bi farmdan çok çok çok daha zor birşey ) ama eşitlik ve adalet açısından bu dengeyi sağlayacağınızı umuyor ve düşünüyorum.

RickSancheZz

Üye
eline sağlık, defalarca söylediğim gibi bu nadir taşların dropları arttırılırsa fiyatları düşecek ve üretim maaliyetleri azalacak, birinci öncelik buradan başlanması lazım, daha sonra genel düzenlemeler ve farklı çeşitte tercih edilebilir silahların eklenmesi gerekli.

Bunu sadece Weapon craft için değil tüm meslekler için düşünüp düzenlemeler yapılması gerekiyor, aylarca emek verip 0 da kalmasın insanlar azda olsa bi getirisi olması gerekiyor.

poxime

Üye
Craft konusunda çok geç kalındı artık millet son nokta olarak gelecek yamayı bekliyordu onda da bişi çıkmadı. Daha önce bir konu açmıştım minik düzenlemeler ile crafçıların gönlü edilsin idareten diye yama aralarında craft düzeltmeleri yapacaklarına craft nerfleri ekliyorlar. Şu anda millet seriden craftı bırakıyor herkes elindeki stokları tüketme derdinde piyasa çakılmaya gidiyor. Craftı toplu getirecez craft güncellemesini toplu yapacaz tribi can sıkma noktasına ulaştı artık. Benim kanaatim craft sistemini getirdiklerine bin pişmanlar cünkü para getirmiyor farmer gibi ve üstünde çalışma istiyor öteledikçe öteliyorlar. Seri bir şekilde cashle pot satın almadığımız için kıymetimizde o pot parası kadar işte :) Düzgün yaptıkları işleri çok kötü yaptıkları başka işlerle gölgeliyorlar. Yazılım konusunda iyimidirler bilmemde ticaret konusunda çok noksan bir kafa yapısına sahipler. Giden müşteri gittiği kadar kolay geri gelmez. Minik bir kaç hamle ile müşterisini ürüne bağlayabilecekken ilerde gidenleri bir kısmını bile geri getirebilmek için bu günden çok çok daha fazla çabalamaları gerekecek. 20 25 kampı ağzına kadar dolduran oyuncudan 3 5 kampta 3 5 toplayıcı bi kaç pt row dışında oyuncu kalmadı :S

keşke şu son yamada ağzımıza biraz bal çalsaydınız sayın @Justice

Son düzenleme:

HERO

Üye
Craft konusunda çok geç kalındı artık millet son nokta olarak gelecek yamayı bekliyordu onda da bişi çıkmadı. Daha önce bir konu açmıştım minik düzenlemeler ile crafçıların gönlü edilsin idareten diye yama aralarında craft düzeltmeleri yapacaklarına craft nerfleri ekliyorlar. Şu anda millet seriden craftı bırakıyor herkes elindeki stokları tüketme derdinde piyasa çakılmaya gidiyor. Craftı toplu getirecez craft güncellemesini toplu yapacaz tribi can sıkma noktasına ulaştı artık. Benim kanaatim craft sistemini getirdiklerine bin pişmanlar cünkü para getirmiyor farmer gibi ve üstünde çalışma istiyor öteledikçe öteliyorlar. Seri bir şekilde cashle pot satın almadığımız için kıymetimizde o pot parası kadar işte :) Düzgün yaptıkları işleri çok kötü yaptıkları başka işlerle gölgeliyorlar. Yazılım konusunda iyimidirler bilmemde ticaret konusunda çok noksan bir kafa yapısına sahipler. Giden müşteri gittiği kadar kolay geri gelmez. Minik bir kaç hamle ile müşterisini ürüne bağlayabilecekken ilerde gidenleri bir kısmını bile geri getirebilmek için bu günden çok çok daha fazla çabalamaları gerekecek. 20 25 kampı ağzına kadar dolduran oyuncudan 3 5 kampta 3 5 toplayıcı bi kaç pt row dışında oyuncu kalmadı :S

keşke şu son yamada ağzımıza biraz bal çalsaydınız sayın @Justice
Adamlarin politikasi cok Karişik gibi, ne yapdiklari hic belli deyl malesef.

Keşke bilen biri yapsa şu düzenlemeleri bi adama yapdiriolar 'BÜTÜN düzenlemeleri şaka gibi.

Dedin gibi hic getirisi olmadi icin pek umursamiolar, aslinda akılı davransalar crafti gercek para harcamak icin kolaylaşiracak yolar bulmasi lazimlar (costümlerde craft XP bonuslu, scrollar v.s)

Ha p2w diyen olcakda ama bu oyunun mantı zaten p2w

Zbam

Üye
Craft weapon bölümünün bence iki çözümü var. Craft itemleri güçlendirilmesi gerek veya üretimde istenen materyallerin drobunun yüksek oranda artırılması gerek. İlave olarak söylemek istediğim war scy damned ve hysterial staffın nerf yeme sebebi craft itemlerinin , drop itemlerinden düşük olması gerektiği kanısı. Gerçekten böyle birşey varsa bu sadece weapon içinmi geçerli ? Yoksa takı yani jevel craftta paha biçilemez oyundaki herhangi bi takıyla kıyaslanamayacak takılar var ( Bence olması gereken de bu çünkü craft herhangi bi farmdan çok çok çok daha zor birşey ) ama eşitlik ve adalet açısından bu dengeyi sağlayacağınızı umuyor ve düşünüyorum.
Dediğin şu an için doğru ama bu fiyat yüksekliğinin asıl sebebi seninde tablolarda göstermiş olduğun nadir taş fiyatları.
Çokça kez söylendi bu taşların droplarının artacağı bu şekilde kalmayacakları ozaman tamamı düzene girecek diye düşünüyorum.
Craft silahlarının droplardan düşük olacağı yoksa cebindeki parayla weaponcraftı maxlayan insanların piyasayı ele geçireceğide çok önceden beri söylenmişti craft okadarda zor değil yeteri kadar paran varsa.
Silahların enhanced versiyonları oyunda drop olarak elde edilemiyor sen bir Earthshakerı piyasa fiyatından craftlasan dahi 0 karla enhanced e.s çıkardığın zaman ciddi anlamda kar edeceksin diğer silahlarında enhancedları olduğu için aynı şeyler onun içinde geçerli.
Şu an doğru sipariş almadan weapon craftlamak mantıksız ama nadir taş dropları düzenlendikten sonra düzene girecek bence olay

poxime

Üye

Keşke bilen biri yapsa şu düzenlemeleri bi adama yapdiriolar 'BÜTÜN düzenlemeleri şaka gibi.

Dedin gibi hic getirisi olmadi icin pek umursamiolar, aslinda akılı davransalar crafti gercek para harcamak icin kolaylaşiracak yolar bulmasi lazimlar (costümlerde craft XP bonuslu, scrollar v.s)

Craftı yan ürün gözüyle gördükleri sürece bu sıkıntı kolay kolay çözüme kavuşamaz.

Zbam

Üye

Kostümlere def basılıyo kanka kimse craft xpe laf etmez:D Bp priyim armorumun chesti 50 def veriyor kostümler 90 almassan oynama der gibi yapmışlar:D

RickSancheZz

Üye

bu kostüm yada scrollar yakın zamanda gelir, önceki güncellemede sinyalleri verildi

poxime

Üye
Dediğin şu an için doğru ama bu fiyat yüksekliğinin asıl sebebi seninde tablolarda göstermiş olduğun nadir taş fiyatları.
Çokça kez söylendi bu taşların droplarının artacağı bu şekilde kalmayacakları ozaman tamamı düzene girecek diye düşünüyorum.
Craft silahlarının droplardan düşük olacağı yoksa cebindeki parayla weaponcraftı maxlayan insanların piyasayı ele geçireceğide çok önceden beri söylenmişti craft okadarda zor değil yeteri kadar paran varsa.
Silahların enhanced versiyonları oyunda drop olarak elde edilemiyor sen bir Earthshakerı piyasa fiyatından craftlasan dahi 0 karla enhanced e.s çıkardığın zaman ciddi anlamda kar edeceksin diğer silahlarında enhancedları olduğu için aynı şeyler onun içinde geçerli.
Şu an doğru sipariş almadan weapon craftlamak mantıksız ama nadir taş dropları düzenlendikten sonra düzene girecek bence olay
dostum paran olsada craft kolay bişi değil. piyasadan serice item çekmeye çalışsan şuanki maliyesi 300gb olacak sana 700 800gb bekleye bekleye yapacaksın bu işi weapon craftı tıkla bitsin değil süresi var sürekli pc başında bekleyerek yapsan bile çok zaman alan bir uğraş . Birde 300gb gömdün diyelim 100 item basacaksın 1 2 enhanced için maliyetinde 100 tane item basmak kısmıda hayasle giriyor. O bastığına alıcı bulman gerekiyor. enhanced bir itemden kazansan kazansan 40 50m kar et. hadi 100 olsun. 3k 5k item basacan maliyetine ki yüksek item bunlarda onrdan zarar etmeyip enhanced itemden de kar edecende koyduğunu geri almış olacan. Taşlar çözüm değil yeni oyuncuyu oyuna çekecek düzenleme yapmak şart fakat yönetim yeni oyuncu çekmeyi geçtim elindekinden olmaya çabalıyor görüntüsü çiziyor.

RickSancheZz

Üye
dostum paran olsada craft kolay bişi değil. piyasadan serice item çekmeye çalışsan şuanki maliyesi 300gb olacak sana 700 800gb bekleye bekleye yapacaksın bu işi weapon craftı tıkla bitsin değil süresi var sürekli pc başında bekleyerek yapsan bile çok zaman alan bir uğraş . Birde 300gb gömdün diyelim 100 item basacaksın 1 2 enhanced için maliyetinde 100 tane item basmak kısmıda hayasle giriyor. O bastığına alıcı bulman gerekiyor. enhanced bir itemden kazansan kazansan 40 50m kar et. hadi 100 olsun. 3k 5k item basacan maliyetine ki yüksek item bunlarda onrdan zarar etmeyip enhanced itemden de kar edecende koyduğunu geri almış olacan. Taşlar çözüm değil yeni oyuncuyu oyuna çekecek düzenleme yapmak şart fakat yönetim yeni oyuncu çekmeyi geçtim elindekinden olmaya çabalıyor görüntüsü çiziyor.

taşlar çözüm değil derken ileri vadeli bir çözüm olmasada acil yapılması gereken basit ve etkili bir çözüm, konu sahibinin verdiği örneklere bakarsan maaliyeti yükseltenler hep taşlar, taşlar kolay çıkarsa maaliyeti az olur az biraz kâr bırakır.

poxime

Üye
taşlar çözüm değil derken ileri vadeli bir çözüm olmasada acil yapılması gereken basit ve etkili bir çözüm, konu sahibinin verdiği örneklere bakarsan maaliyeti yükseltenler hep taşlar, taşlar kolay çıkarsa maaliyeti az olur az biraz kâr bırakır.
Dostum oyuncu kalmadı ki item alan yok.
Basitçe açıklayım bir mmmrpg oyunda bir insan neden oynar. Pve ya da pvp için.
Şimdi pvp den başlayalım. Bir insan pvp den zevk almak istediğinde bu oyunda aylık maliyeti 2k dan aşağı olmaz pottur ıvır zıvır parası ile kimse bir oyuna aylık 2k para vereyimde pvp atayım demez bu devirde. Dünyada bir çok daha makul fiyatlara sunulan alternetifler varken . Bunun çözümü ne şirket yine pvp atandan 2k kazansın çarkı döndürmek için ama bu adama oyun içinden kazanacakları ile belli bir kısmını cebinden değilde oyun içinden harcamaları ile yapması için imkan vermen gerekiyor. Saatlik farmda ortalama 2 3m kasarak tolere nasıl etsin bu adam ? Farm kısmını öldürdüler çünkü bound sitemi kimin aklına geldi bilmiyorumda fecaat bir vakaya dönüştü. Millet item almıyor üstüme bağlanacak diye. Upgrade yaparkende 8 e kadar olmasıda oyun içi tüketimi engelledi boundun üstüne tuz biber misali. Farm bu sebeple öldü.
Pve kısmına gelelim craft var farm var. Farmcı neden öldü yukarda yazdım zaten. Craftçıyıda craftta level kasmayı aşırı zor ve maliyetli hale getirip oyun içi item enflasyonunuda kontrol altına almadığında bir adam neden craft yapsın ? adam azmetse yada para gömüp sona gelsene ürettiğini ucuza üretiyor olsada ürettiğini kim alacak ? Ben bundan 20 25 gün önce öneride bulundum şu materyallerin miktarını arttırın herkes farmdan kaçtı crafta yöneldi piyasa şişecek sonra patlıcak diye. Farmdan kaçan crafta yüklendi arz talep dengesi bozuldu fiyatlar uçtu. Sonra millet ulan niye crafta debeleniyorum bu fiyatlar varken craft yerine toplayıcılık yapayım dedi sonuç ortada. Fiyatlar şiştiği için crafterlar ellerindekini bozdurup craft yerine toplayıcılık yapmaya başladı. Ürünleri alacak adam gibi crafeter kalmadığından da topladığın elinde kalıyor yada hiç fiyatına satılıyor. Bi süre sonra hiç fiyatınada satılamayacak hale gelecek. Çünkü herkes toplamaya devam ederken craft yapan olmayacak.

materyalleri biraz arttırmış olsalardı kös kös beklemek yerine her yamada 1 2 üründe düzenleme yapsalardı kastım nerf değil. Şu yemeği getirdik şu taşı şu moba koyduk droplarında artık var diyerek millet beklerdi sıranın kendi ürettiği yada yaptığı craftada geleceğine dair. Ama gidip örnek olarak weapon craftta tek yapılabilecek itemi nerflediler. 20 25m e mal edip 40 50m e satılan itemden edilen 20m kar kime battı bilmiyorum söndürdüler ışığını direk. Şimdi minodan farkı yok war scyle iteminin mino 10m crafted war scyle üretim maliyeti 13 15m. Taşları getirsen aman crafterin gönlü olsun diyede bol bol getir maliyeti düşür bu kadar az oyuncu varken iteme talep bu kadar azken bu sefer item fiyatları çakılmaya başlayacak. Taşla gelen çözüm bu olacak. İtem fiyatları çakılınca rowla farm yapanda kalmıyacak öyle olunca oyuna taşta girmicek crafted üretimide duracak oyun paradoksa girecek.

RickSancheZz

Üye
Dostum oyuncu kalmadı ki item alan yok.

Evet söylediklerine aynen katılıyorum özet olarak aynı düşüncelere sahibiz, benim bahsettiğim konuyla acil müdahale edilmesi gereken konu, şuan yüksek seviyedeki wp crafterleri acı çekiyor, taş dropları acil olarak arttırılırsa bi nebze rahatlayacaklar, sonrasındada senin bahsettiğin gibi arz talep meselesine gelicek konu.

weaponu konuştuğumuz için taş diyorum ama tüm mesleklere büyük güncellemeden önce ufak ufak rahatlatıcak dokunuşlara ihtiyaç var.

poxime

Üye
Evet söylediklerine aynen katılıyorum özet olarak aynı düşüncelere sahibiz, benim bahsettiğim konuyla acil müdahale edilmesi gereken konu, şuan yüksek seviyedeki wp crafterleri acı çekiyor, taş dropları acil olarak arttırılırsa bi nebze rahatlayacaklar, sonrasındada senin bahsettiğin gibi arz talep meselesine gelicek konu.

weaponu konuştuğumuz için taş diyorum ama tüm mesleklere büyük güncellemeden önce ufak ufak rahatlatıcak dokunuşlara ihtiyaç var.
sıkıntıda orda başlıyor geleceğe yönelik beklenti içine giremiyor insanlar. Ufak ufak rahatlatacak güncelleme yerine ufak ufak öldürme hamleleri geliyor. Bunu gören insanda bu gün için üretilecek acil çözüme kanmazlar. Crafter adam hesapçı adamdır 300gb koyacağı yada 6 ay ile 1 yıl arası sürecek bir sürece para yatırmadan gireceği varsayımında gelecekte bir ışık görmek istiyor. Anlık çözümlerle kandırma kısmı bölümünü kaçırdı şirket onu anlatmak istiyorum. O yüzden dedim keşke ağzımıza son güncellemede bal çalsalardı diye. Piyasaya bak crafterlar stoklarını eritme derdine girdiler. Stoklarını tüketen ciddi crafterlar geri güncelleme gelmiş deyip bu işe başlamazlar malesef. Sıfırdan başlamak içinde makul bir craft sistemi yok. Buglu dönemden kalanlar vardı onlarda bırakıyor seriden.

SEISMO

Üye
Arkadaşlar bu işi bilen içinde olan kişiler olarak zaten sorunu ve çözümü biliyoruz. Bu stone ların acilen drobu olduğu açıklanan moblara gerçekten drop olarak aktif edilmesi gerekir yada sanırım çok düşük % drobu var çünkü biz 4 party 12 gün tyrantta exp kastık ama 1 adet bile piercing stone alamadık. yani 4 partye 12 günde çıkmayan drobu var olduğu gerçeği beni aydınlatmıyor. Örneğin bu stone tyranttan her slottan günde 3 5 tane düşsün o zaman üretilecek silahın maliyeti düşer atak özelliğine göre makul bi seviyeye gelir. Bu arada craftta üretim saatlerine göre değerlendirme yapılıyor atıyorum bir silah 1 saatte üretiliyor günde 24 tane vs vs. böyle bişey mümkün değil çünkü öyle bi materyal yok 34 level ve sonrası itemleri aralıksız üretme gibi herhangi bi durum söz konusu değil materyali buna müsade etmiyor zaten hem fiyat olarak hem rakamsal olarak servera giren adet belli. Yetkililerin bu konuyu düzelteceğine dair bi şüphem yok sadece bizi görmeleri anlamaları için açılan bir konu. Herkese yorumları için teşekkür ederim.

Prefosyenol

Üye
Zamanında dediler ki Bu mesleklerde sonuca ulaşmak Aylar sürecek.. Evet Tamamını Kendimiz Toplayıp yapmak Zorunda kalsak Aylar sürerdi.. ama Pazardan Satın alma Olayıda var değil mi? Bunu düşünemediler diyemem çünkü Bunu düşünemeyen adamlar Böyle bir Oyun yapamaz herhalde. Yani Pazardan alıp Hızlıca basmamız belli birşeydi Ve türk Oyuncusunu Tanıyorsan ( Tanımıyorsan Bu işe girme ) Bu senin aylar sürer dediğin şeyi isterse 1 ayda parayı basıp yapacağını bilirsin ? ne oldu Sizin aylar sürer dediğiniz itemler Piyasaya çabucak girdi diye Kimseden laf yememek için ( farmcıların itemleri elde kalmasın diye) Kalkıp üreten adamlara darbe vuruyorsun oraya yapılan masrafı boşa çıkartıyorsun.. ( masraf yapma diyemezsin Oyuna para yatırarak güçlenme fırsatını zaten siz sunuyorsunuz Roco token al Arcana scroll çek sat Sınırsız Gold bar elde et Materyalleri pazardan Topla) 30 lv sonrası toplanan Materyalleri Trade yapılamaz hale getirin dedik size zamanında Olmaz dedi burhan bey olmaz öyle mi keşke olsaydı be... en azından Bu duruma şu an sizde düşmezdiniz emek verip para harcayan adamda düşmezdi.. Yanlış yap Hata yap Eksik düşün Sonra Oyuncuya Darbe vur Mağdur Et Ne güzel ya.. ( Silahlar üretilmesin diye Yaratıklardan Çıkacak Taş droplarını Halen kısık tutmakta Kendilerince başka bir önlem sözde dropları artıcaktı diye söylendi )

RickSancheZz

Üye
Zamanında dediler ki Bu mesleklerde sonuca ulaşmak Aylar sürecek.. Evet Tamamını Kendimiz Toplayıp yapmak Zorunda kalsak Aylar sürerdi.. ama Pazardan Satın alma Olayıda var değil mi? Bunu düşünemediler diyemem çünkü Bunu düşünemeyen adamlar Böyle bir Oyun yapamaz herhalde. Yani Pazardan alıp Hızlıca basmamız belli birşeydi Ve türk Oyuncusunu Tanıyorsan ( Tanımıyorsan Bu işe girme ) Bu senin aylar sürer dediğin şeyi isterse 1 ayda parayı basıp yapacağını bilirsin ? ne oldu Sizin aylar sürer dediğiniz itemler Piyasaya çabucak girdi diye Kimseden laf yememek için ( farmcıların itemleri elde kalmasın diye) Kalkıp üreten adamlara darbe vuruyorsun oraya yapılan masrafı boşa çıkartıyorsun.. ( masraf yapma diyemezsin Oyuna para yatırarak güçlenme fırsatını zaten siz sunuyorsunuz Roco token al Arcana scroll çek sat Sınırsız Gold bar elde et Materyalleri pazardan Topla) 30 lv sonrası toplanan Materyalleri Trade yapılamaz hale getirin dedik size zamanında Olmaz dedi burhan bey olmaz öyle mi keşke olsaydı be... en azından Bu duruma şu an sizde düşmezdiniz emek verip para harcayan adamda düşmezdi.. Yanlış yap Hata yap Eksik düşün Sonra Oyuncuya Darbe vur Mağdur Et Ne güzel ya.. ( Silahlar üretilmesin diye Yaratıklardan Çıkacak Taş droplarını Halen kısık tutmakta Kendilerince başka bir önlem sözde dropları artıcaktı diye söylendi )

pazardan alsada toplayıcılığını yükseltmeden mesleklerde yükselemiyor, mecburen toplama yapacak, hem toplayıcılık ve meslek arasındaki seviye yükselme farkı yüzünden pazardan materyal almazsan bi meslekte 40 olana kadar , toplama seviyen 5 kere 40 olur

SEISMO

Üye
pazardan alsada toplayıcılığını yükseltmeden mesleklerde yükselemiyor, mecburen toplama yapacak, hem toplayıcılık ve meslek arasındaki seviye yükselme farkı yüzünden pazardan materyal almazsan bi meslekte 40 olana kadar , toplama seviyen 5 kere 40 olur
ikinizinde haklı olduğu yerler var. Ben war scy damnedi üretebilen tek kişi olarak en çok mağdur olan kişiyim sesimin yüksek çıkmamasının sebebi bu haksızlığın belirli bir süre sonra düzeltileceğine olan inancımdandır. Herhangi bi farm slotundan çok daha masraflı ve zor birşey craft ve kısa bi zamanda olabilcek bişey değil bu yüzden daha da devamının geleceğini level sınırınında 40 da kalmayacağını düşünüyorum. Şuan yapılacak en doğru hareket üretimde gerekli olan stoneların drobunun çok daha fazla oranda artırılması. Zaten şuan acıklanan listedeki hiç bir mobdan 1 adet stone alamadım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt