Konu açtığımdan beri oyun içinde ciddi şekilde zaman harcıyorum; ancak hâlâ düzgün bir parti ya da farm yapabileceğim aktif bir klan bulabilmiş değilim. Mevcut durumda farm yapmak neredeyse imkânsız hale gelmiş durumda. 60 level dungeon ve EXP dışında karaktere anlamlı bir gelişim sağlayacak bir drop sistemi de yok denecek kadar zayıf.
Bunun üzerine, Multi-PC kullanımının bu kadar yaygın olması solo oyuncular için durumu tamamen çıkmaza sokuyor. Açık konuşmak gerekirse, tek başına oynayan bir oyuncunun bu oyunda ilerleyebilmesi neredeyse teoride mümkün, pratikte ise oldukça uzak görünüyor.
Premium satın almış biri olarak beklentim, vaat edildiği gibi daha dengeli ve erişilebilir bir oyun deneyimiydi. Ancak gelinen noktada, solo oyuncuların sistem içerisinde neredeyse hiçbir karşılığı olmadığını görmek ciddi bir hayal kırıklığı yaratıyor. “Güçlen, farm yap” söylemi elbette doğru; fakat mevcut sistemde solo bir oyuncunun bunu nasıl gerçekleştireceği konusunda ortada gerçekçi bir yol bulunmuyor.
Muhtemelen benim gibi tek başına oynayıp benzer sorunları yaşayan birçok oyuncu vardır. Multi-PC duvarını aşabilen, düzenli farm atabilen ya da sağlıklı EXP kasabilen varsa gerçekten nasıl yaptığını merak ediyorum.
Amacım oyun üzerinden kazanç sağlamak değil; yalnızca karakterimi geliştirirken keyif almak. Ancak mevcut durumda bu, keyifli bir ilerleme sürecinden çok zorunlu bir mücadeleye dönüşmüş durumda. Açıkçası geldiğim noktada, premium için ödediğim ücreti bile sorgular hale geldim.
Kısacası; vaatler ile mevcut oyun deneyimi arasındaki fark, oyuncunun motivasyonunu ciddi şekilde zedeliyor. Umarım bu durum fark edilir ve gerekli düzenlemeler yapılır.
Hâlâ EXP partisi arıyorum. Graveguard’larda kasmak isteyen dostlar varsa bir klan ya da PT kurup düzenli olarak oyunu oynamak isterim.