Öneri Yeni başlayan ve Solo oyunculara dair öneri!

Otchiwa

Üye
Merhaba arkadaşlar,

MMORPG oyunları söz konusu olduğunda, malumunuz çoğunluk 2000'lerin başında bu furyaya dahil olmuş insanlardan oluşuyor. O dönemin lise sıralarında ve internet kafelerinde oyunu herkes birbirine anlatarak çözdü. Dil bilmeyen birçok oyuncu buna rağmen oyunu çözdü. Saatlerini ayırdı, para yatırdı. Yeni oyuncu bulmak şu dönemde mümkün çünkü yeni nesil hızla tüketiyor tüm oyunları. Bizler gibi pek duygusal değil. MMORPG dalgasını tekrar yaratmanın yollarından biri de bu yeni oyunculara oyunu anlatabilmektir. Basit birkaç önerim olacak:

-Öncelikle yeni başlayan oyuncular soru sorduğunda onlara yardımcı olabilmeliyiz.
(Yeni oyuncular zorlanınca ve beceremeyince oyunu terk edebiliyor. Bir bölüm izledikten sonra efsane diziyi kaçırabiliyorlar.)
-Solo takılan oyuncuları partilere alabiliriz.
(Solo oyuncuların bağ kurması güçlü topluluğa dönüşebilir.)
-Clan kurarken bir tane de olsa yeni başlayan birini dahil edebilir meslek öğretebiliriz.
(Biz mage clanı için acemi iki oyuncuyu discord'da bulduk, akşam sohbetlerinde oyunu anlatıyoruz.)

Elbette herkes bir an önce en iyi karakteri kurmaya çalışacak ama unutmamak lazımdır ki bir oyunu güçlü kılan topluluğudur. Şahsen bir günümü etraftaki çaresizce dolananlara oyunu anlatmakla geçireceğim. Oyunu öğrenen oyuncu yeni oyuncular da çeker. Görev aldığım okulda bir çocuk valorant oyununu herkese anlattı şu an tüm okul valorant oynuyor.

Belki de yanılıyorumdur emin değilim. Ancak herkes kendi bahçesini güzelleştirse de bir kentte yalnız yaşamak sıkıcıdır. Oysa o kentin tüm evlerini güzelleştirmek daima daha fazla mutluluğa sebep olacaktır. Rekabet ortamı istiyorsak da bu şart olabilir. Zaten bir oyunda en iyi olmak bana pek mantıklı gelmiyor. Hayaller gerçekleştiğinde insan biraz hüzünlenir. Bizler daima hayal etmeliyiz, umuttur yaşamak..

Sevgiler, saygılar...

Otchiwa

Üye
Güzel düşünceler umarım gerçekleşir.
Özellikle ekip olarak insanlara görevlerde ve level kasmada ve diğer detaylarda yardımcı olmaya çalışacağız. Rise Online World bizlere özlediğimiz şeyi vadediyor. Bir oyundan fazlası benim için.

morganlefay

Üye
Özellikle ekip olarak insanlara görevlerde ve level kasmada ve diğer detaylarda yardımcı olmaya çalışacağız. Rise Online World bizlere özlediğimiz şeyi vadediyor. Bir oyundan fazlası benim için.
Hocam bu oyunun şimdiye kadar gördüğüm kitlesinin büyük çoğunluğu ulaşamadığı, yapamadığı her şeyi yapan için her türlü iftirayı, hakareti atan insanlar. Bu tarz ince davranışları yapacaklarını zannetmiyorum. İnşallah yeni gelen oyuncular arasında bu tarz etkileşimler olur.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt