Öneri Yeni çağ düzeni; eksi çağ dönemine daha yatkın konulu

yukcell34

Üye
Merhaba.

Oyunun genel teması; gündemde olan yeni mmorpg oyun algısı, ( birden bire konseptin eski zaman savaşlarından uzak, tamamen fantastik kanat, abartili oynanış biçimi gibi v.s ) userlerin, kısıtlı ve hevesin hemen sönmesine dayalı bir görsel sunmuş gibi geldi. Neden ilk çağ gibi her iki ırkın en eskiden başlayıp sanki çağ atlıyormuş gibi yeniliklere katılmasıyla şu zamanların modern mmorpg'si gibi, en başta birden bu gibi konsept dizayn etmenizi öğrenmek istedim. Basit bir kullanıcı olarak ufak bir ön görüm ve tavsiyem var.

Bu oyun 21. yüzyıldaki teknolojilere göre gayet rağbet görecek bir plan. Eminim ki gerçekten iyi ilerlemeler kat edecek. Fakat oyunu uzun sürdürülebilirliğini sağlamak için neden direk şuan ki yenilikçi mmorpg oyun tarzlarına baş vurulmuş durumda? Genel bakış açısına bakılırsa, eski döneme ait bir çok oyun fazlasıyla tutulmakta. Yani oyunumuzu abartısız biçimde biraz ilkellikten - gelişmişliğe yürütmek daha doğru olmaz mı? Emin olun bir çok kullanıcı eski dönemlerde çarpışıp adım adım ilerleyen gelişmiş konsept seviyesini görmek ister. Her bir kullanıcıyı oyundaki karakter olarak baz alırsak; her bir heroda ya da kısıtlı hero sayısında, kanat ya da görsel efektlerin çok boş çaba olacağını düşünüyorum. Neden ekibiniz direk yenilikçi olup, kişilerin hevesini körerten konsept uygulamasına geçti merak ettim. Oyuna yakın diğer mmorpg'lerin son örnekleri, en eski dizaynlarına göre, farklılık katabileceğini düşündükleri yenilikleri ön plana çıkararak ne kadar değer kaybettiğini görebiliyoruz. Kendimce sizin direkt eksiniz, bu uzun vade de olan planı direkt alfa versiyonunda göstermeniz! Yani ilk çağ düzeni ( silahların gelişmesi, yeniliklerin yavaş yavaş gündeme taşınması, vs. gibi ) sürelerin birden göze sokulması değilde, icraatin bu uzun sürede kullanıcılar tarafından sindire sindire dayatılması görüşündeyim. Bırakın oyuncular eski zaman fantastikleriyle evrimleşsin. Birden şuan ki popüler mmorgp sistemlerinde görünen tutumluluk uzun sürmüyor malesef. Ülkem adına gurur duyucu bir başarı olduğunu söylemek isterim fakat ülkem adına diğer yatırımcıların, bizim ( türkiye oyunu ) için taktirini kazanmayı çok istiyorum. Eminim ki bir çok milletten insan bunu ister. Farkındayız ki eski dönemlerin fantastik alıgısı her kesimin ilgisi çekmiştir. Bunun için tabandan başlayıp adım adım üste çıkmak daha iyi olacaktır. Bu fantastik dünya da ilkel olarak hatırlanıp yıllar için adım adım gelişmişliğe ulaşmak tam bir hatır bıracak bir iz diye düşünüyorum. Diğer yakın oyunlar çok efsane olabilirlerdi fakat birden popüler olduklarını anladıklarında işi tamamiyle oyuncular üzerinden daha çok kazanç elde etmeye yöneldikleri için çöküşe uğradılar. Çok kitleli oyun planı yapılıyorsa bir çok kesim baz alınarak maddi plan yapılması gerekirdi. Fakat geliri yüksek olan insanları ayrıştırıp hep üstün göstermiş olan oyun sektörleri çöküntüye uğradı. Dünya geneline açılan bir online oyun; eğer sadece üst sınıf insanlar için yapılıyorsa ilk baştan ücretsiz oyunu indir planından uzaklaşması gerekiyor. Ücretsiz oyunu dünya ya sunup, oyun içinde ki maddi yönden iyi durumda insanların; diğer maddi durumu iyi olmayan insanların oyuna başlayıp, saatlerini ayırdığı oyundan yenilgi elde etmesi emek konusu tamamen öldürmüş veziyetine sokmaktadır. Bu bağlamda iyi bir kurgu tasarlanıp planın uzun vade de yürütülmesi ciddi önem taşır. Bu konuyu da şu zaman da popüler mmorpg oyunların p2w sistemlerine geçmesinde ortak payları var gibi görebilir. Her ne kadar Rise Online p2w sistemine uzak bakıyoruz dese de, şuan ki mmorpg sistemini yapmamasını tavsiye ediyorum. Oyuncular eski dönemlerden başlayıp yavaş adımlarla yeniliklere doğru ilerlemesi daha kalıtsal olacaktır. Böylesine güzel bir oyun dizaynını kısa vade de maddi açıdan hızlı yükselip, oyuncuların hevesini körertip kullanıcıları kötü duruma sokmak ya da uzun vade de daha çok saygınlık kazanıp iyi kârlar etmek sizin elinizde. Şirket, hertürlü halka arz eder. Ne şekilde amaç güdeceği kendi planıdır. Müşteriler bunu bilemez, sadece öngörür.

( not: bu sadece fikrimdir. Sadece fikir olabilir. Fikir akıl vermek değil, katkıda bulunabilmektir.)

Sayıglarımla

iyi çalışmalar.

Son düzenleme:

Gorakrısky-Mehmet

Üye
Bence Alfa 2 gösteriş havasında geçiyor keşke bu kadar ön planda olmasaydı oyun yönetim olarak zaten çok güzel reklamını yapıyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt