Yeni Clientin Virüs Olarak Algılanması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DenizBerat

Üye
Yeni client i dün yükledim.. Pc yi aç kapat yaptım bugün açtiğimda şu hatadan dolayi PUA:Win32/Softcnapp bu dosya ne ise virüs olarak algiliyor ce client çalişmiyor.Şimdiye dek böyle birşey söz konusu değil idi. Ne oldu oyuna giremiyorum. Virüs gözükmesinin sebebi nedir ?

Meapr

Moderator
Merhaba Deniz,

Oyun istemcileri, bazı koruma mekanizmaları ve dosya yapıları nedeniyle antivirüsler tarafından "Potansiyel Olarak İstenmeyen Uygulama (PUA)" olarak algılanabilir. Bu, genellikle sahte bir uyarıdır (false - positive) ve oyunun zararlı olduğu anlamına gelmez.

Çözüm adımları olarak;
  • Antivirüs Karantinasını Kontrol Edin → Windows Defender'da Koruma Geçmişi bölümünden istemci dosyalarının silinip silinmediğini kontrol edin.
  • Antivirüs Dışlama Listesine EkleyinWindows Defender → Ayarlar → Dışlamalar kısmına oyunun kurulu olduğu klasörü ekleyin.
  • Windows Güvenlik Duvarı'na oyunu ekleyin.
  • Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın.
Sorun devam ederse, 'saved' dosyaları da dahil olmak üzere tüm dosyalarını silip yeniden indirerek kurulum yapın.

İyi forumlar.

DenizBerat

Üye
Exitlag ı entegre etmişsiniz client e şimdi fark ettim. Ne gerek var idi böyle birşey e şimdi. İsteyen kendisi harici bir dosya ile yüklese idi. Araştırdım exit lag dosyası imiş o sebeble izin vermior client e. NE yaptı isem giremedim oyuna. Ne gerek var rica ediyorum ne gerek var durduk yere huzurumuzu bozuyorsunuz. Ben sizden exit lag filan istemedim. İsteyen harici şekilde indirsin. Banane ya.

DenizBerat

Üye
Merhaba Deniz,

Oyun istemcileri, bazı koruma mekanizmaları ve dosya yapıları nedeniyle antivirüsler tarafından "Potansiyel Olarak İstenmeyen Uygulama (PUA)" olarak algılanabilir. Bu, genellikle sahte bir uyarıdır (false - positive) ve oyunun zararlı olduğu anlamına gelmez.

Çözüm adımları olarak;
  • Antivirüs Karantinasını Kontrol Edin → Windows Defender'da Koruma Geçmişi bölümünden istemci dosyalarının silinip silinmediğini kontrol edin.
  • Antivirüs Dışlama Listesine EkleyinWindows Defender → Ayarlar → Dışlamalar kısmına oyunun kurulu olduğu klasörü ekleyin.
  • Windows Güvenlik Duvarı'na oyunu ekleyin.
  • Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın.
Sorun devam ederse, 'saved' dosyaları da dahil olmak üzere tüm dosyalarını silip yeniden indirerek kurulum yapın.

İyi forumlar.
Trojan:Win32/Wacatac.B!ml Buda mı hata sizce şimdi yani. 2 oyun zevkimiz var şu hale bak ya

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Launcher üzerinden ExitLag off seçeneğine tıklayıp ExitLag olmadan giriş yapabilirsiniz.

Vision

Senior Moderatör
Trojan:Win32/Wacatac.B!ml Buda mı hata sizce şimdi yani. 2 oyun zevkimiz var şu hale bak ya
Tespit kimliğinin sonu "ML" ile bitiyorsa (tıpkı sizinkinde olduğu gibi: Wacatac.B!ml) makine öğrenmesiyle saptadığını ifade eder. ML tespitlerinde false positive (yanlış saptama) olasılığı yüksektir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt