Yeni gelen CPU problemine geçici çözüm

Thracian

Üye
Oyun içi performans sorunu yaşayan arkadaşlar C:\Program Files\RiseOnline(oyunun kurulu olduğu klasör) içerisindeki POWER-RESTORE.cmd yi bir kere çalıştırırsa performansları bir noktada iyileşecektir.

ForVictory

Üye
Tabiki yapabilirsiniz. 0.0ghz ile 3.2 ghz arasını %0 ile %100 olarak düşünün. % kaç ayarlarsanız o ghz lerde çalışır. Eski Laptoplarda klasik ısınma sorunu olduğu için ben internet işleri için kullandığım laptopu %80'de kullanıyorum.

hocam teşekkür ederim doğal yollardan cpu %45 kullanımına kadar düşürdüm, en azından pazar yapabiliyoruz :)

umydn

Üye
hocam teşekkür ederim doğal yollardan cpu %45 kullanımına kadar düşürdüm, en azından pazar yapabiliyoruz :)
Rica ederim ne demek. Sistemde var olan bir uygulamayı ekstra programlar ile uygulamak saçma gelmiştir her zaman. Program sonucunda bir sorun olsa derdini kimseye anlatamazsın :) Fakat sistemde var olan uygulama ile sorun olursa derdini anlatacağın bir Microsoft var :)

Delucia

Üye
fps i fazlasıyla düşürür direk kısmak 5.1 ghz i 3.5 e çektim ben genelde öyle yapıyorum. her oyunda iş görüyor ısınma ve fps konusunda new world bdo testi yapılmıştır :D programa cok suç atıyorsunuzda işinin en iyi si bu program işlemci konusunda büyük mining sistemi kurulu olan biri olarak programımı yedirtmem size :Ddlgjfdfh

umydn

Üye
fps i fazlasıyla düşürür direk kısmak 5.1 ghz i 3.5 e çektim ben genelde öyle yapıyorum. her oyunda iş görüyor ısınma ve fps konusunda new world bdo testi yapılmıştır :D programa cok suç atıyorsunuzda işinin en iyi si bu program işlemci konusunda büyük mining sistemi kurulu olan biri olarak programımı yedirtmem size :Ddlgjfdfh
Hocam programa suç atmıyorum. Bilinçsiz şekilde kullanılması kötü sonuçlar doğurur. Tabiki bilgisayarın güç yönetimi kısmından yaptığınız işlemin hayli hayli detaylısını yapıyor program. Fakat bilgisi olmayan insanlar için kötü sonuçlar doğurur. Siz biliyorsunuz sizin için sorun oluşturmaz. Keşke program önerirken detaylı açıklamasını da yapsaydınız :) Geçmiş konularıma göz gezdirirseniz her önerimde detaylı açıklamasını ve anlatımını yaptığımı görürsünüz. Anladığım kadarıyla i7 veya i9 işlemciniz var. 3.5ghz çekmek ile direk kısmak arasında bir fark yok :) 4.7-4.8 ler de sizi tatmin eder sıcaklık konularında.

Delucia

Üye
neyse en azından oyuna girebiliyorlar artık pazarda olsalar da disable turbo işe yaramış gözüküyor :D

BeyazAfrikali

Üye
Extra programlar kurup pcden olmaktan bu şekilde oynayıp güncelleme gelmesini beklemek daha iyi

Darktower

Üye
Uygulama kullanmadan daha basit bir şekilde kapatabilirsiniz. Ama oyunun çözmesi gereken, UE4 kaynaklı bir sorun. Mesela UE4 kullanıp aynı sorundan müzdarip PUBG, Insurgency Sandstorm, Valorant gibi oyunları örnek verebilirim. Fortnite bile kendi yaptıkları oyun motoruna rağmen, bu sorunu yaşıyor. UE5 ile bunları çözeceklerini düşünüyorum. Umarım o geldiğinde, rahatça bir geçiş sağlayabilirler.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/amd-ve-intelde-cpu-turbo-boost-kapatmak.1041006/

Bu CPU frekansını düşüreceğinden, fan sesi de azalacaktır. Aynı şekilde performans da azalacaktır. Ya da oyunun dosyalarının yaptığı gibi, en yüksek işlemci durumunu %80 falan çekebilirsiniz. CPU'yu tamamen kullanmasından daha iyi olacaktır. Ama performans sorununu çözmez. %100 tüketimde sistemin takılmasını ortadan kaldırır.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt