Yeni oyuncu dostu

pontka

Üye
Arkadaşlar ilk kez bu tarz bir MMO' ya başlayacağım. knight veya Wow geçmişim yok, haricinde bir çok MMO oynadım. özellikle Albion Online'ı yıllardır oynuyorum. Bu oyuna alışmak çok zaman alır mı ? oyun içinde bu türe yeni başlayanlar için yeteri kadar öğretici, rehber içerik olacak mı ? yoksa sadece knight , wow kitlesi düşünülerek mi ilerleniyor ?

Knight konusunda insanlar ; fakirler zenginlere sağlam eşya üretmek için çalışıyor, zenginler de bu itemlarla oyunun keyfini çıkarıyor. şeklinde haberler oluyordu. 23 yaşında Türkiye şartlarında bir öğrenci olarak ortalama bir emek ile zengin biri ile ne kadar eşit ve adil bir ortamda rekabet edebilirim- iz ?

Albion'da sandbox sisteminin verdiği ölme korkusu ve öldürme zevkinin verdiği hazzı aldıktan sonra buradaki pvp hakkında bazı sorularım var. örneğin ben birini belli bölgelerde kesersem tüm eşyaları belli % ile trash olmak ile beraber benim oluyordu. bunun korku ve heyecanını yaşayan, oynayan bilir. Orada insanlar "kill fame" ine göre pvp konusunda ün yapabiliyor. burada birnini kesmenin espirisi nedir ?

neden birini kesmek istemeliyim ? birileriyle pve rekabeti dışında neden fight almalıyım ? birini kestigim de nasıl ödüllendirileceğim ? ne kazanacağım ? bunlar ile ilgili bir çalışma var mı ?

Son olarak oyun çıkmadan oyunun sistemini anlamak için özellikle neleri bilmem gerekiyor yardımcı olabilecek var mı ?

Son düzenleme:

anil

Üye
Aslında sorduğun soruların yanıtını kimse tam olarak bilmiyor, malum oyun henüz kapalı betaya bile açılmadı. Ama birini öldürmenin esprisi, Albion gibiler hariç çoğu MMORPG'de benzerdir. Örneğin ESO'da Alliance Points toplarsın, bunlarla çeşitli eşyalar satın alırsın ya da Battleground kazanırsın, hediyeler gelir. Bu oyunda da benzer bir sistem olur diye ümit ediyorum.

NaxoziwuS

Üye
Burada belirli bir bölgede 2 ırk devamlı ve kesintisiz olarak pvp atabiliyor.
Partiyle yada solo olarak yapabiliyorsun.
İkinizinde mevcut bir townu var bu haritada.
Ayrıca bu haritada bir çok pve için yaratık var. Bu yaratıkların olduğu yerlerde sırf o slotlara sahip olmak için pvp dönüyor.

Ne kazanıyorum dersen. Birini öldürdüğün zaman Bir puan kasıyorsun. Bu puan senin oyundaki RANK'ını belirliyor. Ve her 2 ırkında ilk 100 oyuncusuna simgeler veriliyor bu ranklarını belli eden. Tabiki bu söylediğim malum oyun için geçerliydi. Burdada benzer bir sistem var, ufak değişiklikler olsada sistem bu şekilde olacaktır.

2CatShakur

Üye
PVP mekaniğine alışman lazım PVE de sıkıntı yaşamaz oynarsın çözersin ama PVP de biraz tecrübe isteyen bir mekaniği var PVEye benzemez tam olarak alışman sana bağlı zaten PVP alanına oyunu çözdüğünde hazır olduğunda kendinde gitmek istersin oyunun PVE dönemi uzun sürebilir PVP yi çok aramaya bilirsin yeni başladığın için keşfedecek çok şeyin olabilir yada karakterine level kasman uzun sürebilir yeni olduğun için oyunu beğenip beğenmemekte tabi ki yine sana bağlı bir şey ben KO yu hilesiyle buglarıyla P2W iyle bile zevk alarak oynadım yani bunu da oynarım kesinlikle çünkü bu oyunun mekaniğine alıştıktan sonra diğerleri pek zevk vermedi, zengin fakir mevzusuna gelirsek KO için konuşuyorum ama bu oyun içinde geçerli bir konuşma belirli bir item seviyesine gelirsen iyi oynarsan o zenginleri de kesebilirsin tamamen yeteneğine kalmış bir şey kas hafızana yani, ben benim itemlerimin 2 katı adamları kesebiliyordum tabi benim gibi aynı yetenekte yada birazcık altımda oynayan birini item farkından kesemiyordum itemleri güçlüyse ve benimle aynı yetenekteyse o ayrı bir konu ama bu oyun ekiple oynandığı için bireysel çok bakmamak gerek PVP için yeterli itemin varsa zaten 8 kişilik party ile takım oyunu yaparak oyundan zevk alabiliyorsun çok yetenekli ve çok iyi itemleri olanlar genelde solo takılır.

utkucanc

U
Arkadaşlar ilk kez bu tarz bir MMO' ya başlayacağım. knight veya Wow geçmişim yok, haricinde bir çok MMO oynadım. özellikle Albion Online'ı yıllardır oynuyorum. Bu oyuna alışmak çok zaman alır mı ? oyun içinde bu türe yeni başlayanlar için yeteri kadar öğretici, rehber içerik olacak mı ? yoksa sadece knight , wow kitlesi düşünülerek mi ilerleniyor ?

Knight konusunda insanlar ; fakirler zenginlere sağlam eşya üretmek için çalışıyor, zenginler de bu itemlarla oyunun keyfini çıkarıyor. şeklinde haberler oluyordu. 23 yaşında Türkiye şartlarında bir öğrenci olarak ortalama bir emek ile zengin biri ile ne kadar eşit ve adil bir ortamda rekabet edebilirim- iz ?

Albion'da sandbox sisteminin verdiği ölme korkusu ve öldürme zevkinin verdiği hazzı aldıktan sonra buradaki pvp hakkında bazı sorularım var. örneğin ben birini belli bölgelerde kesersem tüm eşyaları belli % ile trash olmak ile beraber benim oluyordu. bunun korku ve heyecanını yaşayan, oynayan bilir. Orada insanlar "kill fame" ine göre pvp konusunda ün yapabiliyor. burada birnini kesmenin espirisi nedir ?

neden birini kesmek istemeliyim ? birileriyle pve rekabeti dışında neden fight almalıyım ? birini kestigim de nasıl ödüllendirileceğim ? ne kazanacağım ? bunlar ile ilgili bir çalışma var mı ?

Son olarak oyun çıkmadan oyunun sistemini anlamak için özellikle neleri bilmem gerekiyor yardımcı olabilecek var mı ?
Merhaba. Öncelikle hoş geldiniz. Sırası ile elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışayım ben sizi.
1."yeni başlayanlar için yeteri kadar öğretici, rehber içerik olacak mı ?"
Evet, bu yapılması düşünülen oyun içerisinde bir rehber bulunacak ancak şu aşamada olacağını düşünmüyorum. Bu ilerleyen süreç içinde hayata geçirilecek bir durum. Fakat bu tür bir rehber/eğitimin olacağı daha önce söylenmişti.
2."ortalama bir emek ile zengin biri ile ne kadar eşit ve adil bir ortamda rekabet edebilirim"
Bu konuda bir çok fikir var ve üzerinde sürekli çalışmalar yapılıyor fakat son bilgiler doğrultusunda 2 konu bulunmakta.
  • Marketplace / AuctionHouse sistemi oyunda bulunacak
  • Belirli bir upgrade seviyesinden sonra ( şuan bu seviye tam olarak açıklanmadı bu yüzden bilmiyoruz) itemlerin satışı ve takas imkanı olmayacak. Bu yüzden bu konuda -en azından benim rahat- içiniz rahat olsun
3."Burada birnini kesmenin espirisi nedir"
Şuan sadece Savaş puanı yada Irk puanı olarak tabir edilen bir puan kazanıyorsunuz. Bu kazanılan puan şuan da sadece sıralama için fakat her zaman öyle kalacağını söyleyemeyiz. Bahsi geçen albion online 3-4 yıldır bende ara sıra oynarım. Fakat, buradaki pvp sistemi -bana göre- daha zevkli. Kazanılan puanla ilgili gelişmeleri takip etmek lazım. İllaki bir sistem gelecektir fakat aceleci olmamak lazım sonuçta bu oyun geliştirilme aşamasında bir oyun olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.

Lolgamelol2

Üye
Pvp deki adam keserken kazandığın pointlerle klana point bağışlayarak klan seviyesini yükseltebiliyorsun her seviye yükseldiğinde klan bufu kazanıyorsun.

Bu yukarda yazdıklarım kesin değil ama böyle yapılacak dendiğini söylediler ayrıca yeni atılan görsellerde klan buf özelliği aktif bir şekilde gözüküyordu.

RWGA

Üye
Merhaba oyunu gerçekten oynamak istiyorsan ve bu tür mmorpgler de yeniyim diyorsun ilk 2-3 ayın sancılı geçeceğini şimdiden söyleyebilirim ama alıştıktan sonra bağımlısı olabilirsin :)

Oyunda şuan için tam anlamıyla bir rehber yok fakat her fırsatta ekleneceği söyleniyor.

Pvp sistemine alıştığında çok hoşuna gideceğine eminim job'ların yetenekleri aynı partide harmanlanarak çok güzel fight kombinleri oluşturulabiliniyor bunun yanında oyundaki warrior-mage-archer-assasin gibi gruplar kendi aralarında team oluşturabilir warrior teamlar genelde hantal fakat güçlü ve dayanıklı mage teamlar kolay ölen fakat alan skilleri ile onlarca hatta yerine göre yüzlerce rakibi tek seferde öldürebilir assasin teamlar fazla dayanıklı olmaz fakat işi bilen bir asas teamdan korkmakta fayda var zira göz açıp kapayana kadar ölmüş olabilirsiniz archer teamlar range mesafesi en uzak job olduğu için kimsenin yanına yaklaşmadan işlerini uzaktan hallederler fakat yanlarına asas yada warriorlar girmeyi başarırsa ölmeleri kaçınılmaz en kilit job priestler her partinin vazgeçilmezi genelde oyun kurucular tabi farklı joblar bir araya gelerek çok farklı sistemler geliştirilebilir oynadıkça bunu anlarsın ve bunları yapman için herhangi bir eventin açılmasına birisine bir davet atmana gerek yok günün her saati aktif bir pvp alanı mevcut...

Pve için yeni dungeonlar geliyor videoları zaten paylaşıldı bunun yanında farklı maplerde günün farklı saatlerinde doğan bossları kesmek için bekleyen onlarca adam olacak yukarıda belirttiğim pvp alanında normal maplara göre daha iyi droplar alabileceğin hayvanlar olacak ve burada farm atarak karakterini güçlendirecek itemler elde edeceksin leveline uygun diğer maplarda da bunları yapman mümkün tabi...

Bir rakibi kesmek sana ne kazandırır öncelikle çok önemli bir şey kaybettirmez ör verdiğin oyunda olduğu gibi itemlerin filan gitmez adam kestikçe ulusal puan kazanırsın ve öldüğünde aynı miktarda senden gider bu puan senin rankını belirler oyundaki top sıralamanı belirler ve sana ünvanlar kazandırır bunun yanında bu puan ile henüz yok ama ileride eminimki işine yarayabilecek eşyalar satın alabilirsin bunun yanında clan içi kullanabileceğimiz bir sistemde gelebilir clan sıralaması extra bonuslar vs...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt