Yeni Oyuncular Için Slot - Farm - Exp Problemi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

deren34

Yeni Üye
Merhabalar,
Öncelikle ismimin bir önemi yok 37 yıldır hayat serüvenindeyim. MMORPG serüvenime yaklaşık olarak 1997'de bir oyuncu olarak başladım. 20'li yaşlarımda oyun sektöründe hayatıma yön verdim. sözü uzatmadan sebep ve sonuç ilişkisi kurarak naçizane bazı önerilerim olacak. Oyuncu arkadaşlarımın yorumlarını özellikle bekliyorum.

Sanırım oyun ilk çıktığı zamanlarda sektörden bir arkadaşım sizinkiler (Türkler) MMORPG çıkarıyor diyerek Rise Online ile tanışmama vesile olmuştu. İlk zamanlar açıkça söylemek gerekirse pek bir umudum olmadığı için oyuna girmemiştim. Yaklaşık 2 hafta önce oyuna girdim oyunun geliştiğini ve tahminimden iyi olduğunu gördüm.

2 Haftalık bu deneyim şöyle başladı.

Öncelikle karakter kasmak istedim ve Full Pus ekipman aldım. (Premiumlar - Potlar - Kanat - Kostüm vb) . Yetkili satıcılardan yaklaşık 25-30 GB aldım. Artık hazırım 85 Seviye olmalıyım derken. Onlarca slotun dolu olduğunu sadece görevle ilerleyebileceğimi yada boşluk bulabilirsem seviye kasabileceğimi öğrendim.

Sonuç : Yeni bir karakter kasmak onu benimsemek MMORPG'nin RPG öğresini taşıyan karakter ile bütünleşme'nin olmadığını anladım

Sorun : Farm ve Exp Slotlarının günlerce, haftalarca dolu olması yüzünden 85 Seviye bir karakter kasmak yeni karakter almaktan kat ve kat zor. Bu zorluk maddi ve zamansal açıdan kapsayıcı. Exp kasmak isteyen oyuncular için belirli sunucularda drop kapalı olduğunu gördüm. Fakat bu geçici ve yetersiz bir çözüm. 85 Seviye olunduğunda ise bu sorun aynı şekilde farm atmak isteyen kullanıcılar için problem yaratıyor.

Çözüm : Aslında birden fazla uygulanabilecek çözüm var bunları aşağıda sıralıyorum.

Çözüm 1 : Hagard kısmında bulunan Ch'leri fazlalaştırmak. (Rahatlatıcı Çözüm) Ch fazlalaştırmak geçici ve rahatlatıcı bir çözüm olsa bile 2 veya 3 fazladan kanal açmak rahatlama sağlayacaktır.

Çözüm 2 : Hagard Kısmında bulunan slotları fazlalaştırmak. (Rahatlatıcı Çözüm) Hagard'da bulunan bazı yaratıkların özellikle 2-3 slot halinde olduğunu biliyorum fakat bunların fazlalaşması elzem.

Çözüm 3 : Seviye Ayrımı ile 10 Seviye aralıklı farklı CH'ler. (Rahatlatıcı Çözüm) 60-70-85 Gibi 10 veya 15 seviye aralık ile klonlama yaparak oyuncuları eşit bir şekilde hagard klonlarına dağıtabilirsiniz. Bu sayede uygun seviyede bulunan kişiler adil rekabet edeceği ortamlara girebilir.

Çözüm 4 : Gear Score'a göre CH ayrımı yapmak. Gear Score işlemi için ufak bir istisna atayıp bunu yapabilirsiniz bu sayede oyuncular daha adil rekabet edebileceği bir klona girebilir. Eğer Gear Score manipüle edilebilir derseniz klona girdikten sonra ki Gear Score değişimlerinde karakterin atak yapmasını engelleyebilirsiniz.

Öneri : Yukarıda yazılan bazı çözümlerin çaprazlanarak uygun biçimde uygulanması.

Amacım bu konuyu okuyacak arkadaşların ve yöneticilerin eğer bu konuda fikirleri varsa onlara naçizane doneler vererek daha akılcı bir çözüm üretmesini sağlamaktır. Bu kısımda açtığım konuda yazdıklarım veya sizlerin aşağıda yazdıkları yöneticilerinden birine ilham verebilir ve piyasayı bozmadan daha işlevsel bir çözüm üretilebilir. Şahsen sorumlu olduğum firmalarda sosyal medya kanalları ve forumları özellikle takip ederdim. Rise Online Ekibinin'de böyle yaptığını temenni ediyorum . Değerli oyuncu arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum. Sürç-i lisan ettiysek affola.

Son düzenleme:

Reverentia

Yönetici
Game Master
Selam,

Verdiğiniz emek ve geri dönüşünüz için öncelikle teşekkür ederiz.

Bu tarz öneri/şikayet ya da talepler için oyun içerisinde bulunan Destek bileti sistemini kullanarak ilgili departmanlara iletilmesini sağlayabilirsiniz.

İyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt