yeni rune sistemi hakkında

morganlefay

Üye
Selamlar,

Oyunu alpha 1.0 dan beri oynayan birisiyim. Alpha 2.0 ve kapalı betada rune sistemini en iyi tecrübe eden kişilerden biri olarak yeni rune sistemi hakkında bazı şikayetlerim var.
Önceki aşamalardaki rune yapısında rune ile uğraştığınıza gerçekten uğraştığımıza deyiyordu. Bazı bonuslar evet çok abartılıydı ancak bu sistemle uğraşırken 1 hafta boyunca yaptığım bir farmı sadece tek bir kıyafetin tek bir rune slotuna güzel bir şey getirmek için harcıyordun. Mevcut yapıda verilen özellikler aşağıdaki gibi. Zaten rune lü itemleri elde etmek çok zor, bunları giyilebilir seviyeye getirmek daha da zor. Bu kadar uğraş verdikten sonra o kıyafet ya da silaha güzel bir rune getirene kadar harcadığın efor karşılığı bir şey almak istiyor insan.
Aşağıdaki tablodaki değerlerden hiçbiri bu kadar uğraşa değecek bir özellik değil.

Bazı arkadaşlar oyun p2w olmasın, para yatıran olmasın vs diyor haklı olarak. Bunları demesinin sebebi de eminim ki "ben günde 2-3 saat oynuyorum" tl ile yatıran da olsa 20 saat oynayan da olsa benim önüme geçemesinler istiyorlar. Kısaca tamamen kendi düzenini düşünüp kendine avantaj sağlayacak bir oyun istiyorlar.

Ben de aşağıdaki tablodan çıkacak değerlerin bu tarz günde 2-3 saat oynayacak adamlara avantaj sağlayacağını düşünüyorum. 20 saat farm yapmanın herhangi bir kıymeti yok, farm yap item düşür lus kas +6 ya bas, epic shard biriktir 7 ye item dene sürekli bu döngüde geçecek oyun. Belli bir zaman sonra herkesin buildi birbirine benzer seviyede olacak. Çünkü elde edeceğin itemlerin sınırı var ve çok fark yaratmıyor.
Yeni rune sistemiyle 20 saat oynayan adam arayı çok açmasın, 2-3 saat oynayanların canı sıkılmasın diye getirilmiş bir sistem.

Test aşamasındaki runelerde olan (8 physical atack, 70 def, 75 fire resist) gibi uçuk özellikler her ne kadar saçmaysa, aşağıdaki özellikler de bir o kadar saçma. Lütfen bu özellikleri gözden geçirmenizi rica ediyorum. Oyunculara amaç veren en zevkli sistemi resmen oyundan söküp atmışsınız.

rune.png

Bir de atlamadan söyleyeyim, önceki aşamalarda biraz pvp sisteminde deneyimi olan adam bu oyunda itemin o kadar önemli olmadığını, kalabalık tam party olmanın çok daha avantajlı olduğunu iyi bilecektir. O yüzden birileri benim önüme geçmesin diye algı üretecek insanlar için strateji olarak kalabalık olmayı benimseyebilir.
2-3 ay sonra herkes 65 olup benzer item seviyesine geldikten sonra, her dezavantajlı durumu için burada algı oluşturmaya çalışan arkadaşlar bu sefer de mageler çok güçlü hem novası açık, hem staff skill i açık magelerden adım atamıyoruz diye buralarda şikayette bulunacaklar.

Nart

Üye
Bence harika bir sistem olmuş. Gözü dönmüş gibi farm yapıp TL ile satmak isteyen döner ekmekci tayfayi engeller. Güzel, gayet olumlu adım.

morganlefay

Üye
Bence harika bir sistem olmuş. Gözü dönmüş gibi farm yapıp TL ile satmak isteyen döner ekmekci tayfayi engeller. Güzel, gayet olumlu adım.
gözü dönmüş gibi farm yapıp kastığını satan kişilerin aldığını tl ile satma mantığını max 1 ay yapabilirler, çünkü itemin olmazsa karakterini geliştirmezsene 2. ay kafana vurup yollarlar. Bu sistem 2-3 saat oynayan adamdan başkasını korumuyor. İşine gelen şeyi nasıl destekliyon :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt