Yerli Bir Oyunun Türkçeleştirilmesi Neden Bu Kadar Kötü?

The Matrix

Üye
Yerli üretim bir oyun olan Rise Online'nın Türkçeleştirilmesi neden bu kadar zayıf. Anlık event duyuruları bile İngilizce olarak atılıyor. Kitlesinin %99'u Türk oyuncudan oluşan ve yerli bir oyun olduğu sloganıyla reklam basılan bir oyun için utanç verici bir durum gerçekten.

0kNn11

Yeni Üye
tek bir açıklaması var YAPAMIYORLAR. chat ban yemiş insana uyarı bile ingilizce gidiyor. Oyunu ingilizceden Türkçeye çeviriyorsun Türkçe hiç bişi yok gerçekten çok komik

The Matrix

Üye
tek bir açıklaması var YAPAMIYORLAR. chat ban yemiş insana uyarı bile ingilizce gidiyor. Oyunu ingilizceden Türkçeye çeviriyorsun Türkçe hiç bişi yok gerçekten çok komik
Belki bu tarz mekanikler hazır alınıyorsa hiç bozmayalım yapısını diye çevirilmiyordur Assets vb gibi.

0kNn11

Yeni Üye
Oyundaki sorunları düzeltemiyorlar ki Türkçe yapmayı becersinler.. Bu oyun hiçbir zaman tamamen Türkçe olmayacak. YAPAMAZLAR

YUZDEELLI

Üye
adamlar skill barlarına kadar değiştiriyolar işte bir dünya patch güncellemesi var nereden nereye ne aşamalar katledilmiş okuyun görün.siz de azıcık ufacık tefecik şeylere kızıyosunuz abim nolacak böyle.

The Matrix

Üye
adamlar skill barlarına kadar değiştiriyolar işte bir dünya patch güncellemesi var nereden nereye ne aşamalar katledilmiş okuyun görün.siz de azıcık ufacık tefecik şeylere kızıyosunuz abim nolacak böyle.
Konuyla yaptığın yorumun ne alakası var yahu laf olsun diye konuşuyorsunuz gerçekten. Gelen güncellemenin içeriğinde bulunan bir çok şey şikayet edilen şeylerdi ve şikayet edildiği için çözüm getirildi. Biz eksiklikleri tartışmazsak çözüm getirilir mi sence? Cidden şu forumu kullanan insanların zeka seviyesi beni endişelendiriyor bazen.

YUZDEELLI

Üye
Konuyla yaptığın yorumun ne alakası var yahu laf olsun diye konuşuyorsunuz gerçekten. Gelen güncellemenin içeriğinde bulunan bir çok şey şikayet edilen şeylerdi ve şikayet edildiği için çözüm getirildi. Biz eksiklikleri tartışmazsak çözüm getirilir mi sence? Cidden şu forumu kullanan insanların zeka seviyesi beni endişelendiriyor bazen.

Tamam abim kızma özür dileriz.düşünememişler evet. nasıl bir çözüm istiyosun isteklerini bana belirt :D

MusTi

Rise Online World Mod Team
Senior Moderatör
Türkçe paketi zaten hazırlanmıştı ve sunulmuştu ancak oyun sürekli geliştirildiği için sonradan eklenen içeriklerin tamamının tekrar ele alınması gerekiyordu. Bu eklemelerin tamamı bitince toplu bir şekilde dil işlemlerinin yapılması planlandı.

Oyun İngilizce geliştiriliyor. Bunun da nedeni yabancı yatırımcılar veya firmalarla yapılan görüşmeler. Örneğin; yabancı bir firma ile görüşüyoruz, oyunumuzu gösteriyoruz, bazen demo hesap alıp incelemeleri gerekiyor. Türkçe oyunu arz etmek sıkıntı olurdu. İngilizce olması şart yani. Türkçe ve diğer sık kullanılan dillerin oyuna tam anlamıyla aktarımı da en kısa zamanda yapılacaktır.

En son discord tr-sohbette Justice bu şekilde cevaplamıştı.

MmoRpg

Üye
bu durum oyun ilk açıldığında daha kötü durumdaydı biz bunu bildirdiğimizde çok pişkin bir cevap aldık .

- yabancı oyuncularımızda mevcut ve oyun üzerinde çalıştığımız tüm programlar yabancı bu yüzden bazı hatalar olabiliyor

Birincisi bazı değil oyun en başında oldukça kötü çeviriye sahipti 2. si hazırladığın her şey Türkçe olduğunda zaten çeviri yapman gerekmiyor yani berbat çevirinin bahanesi bu olamaz ama işte söyleyince kızıyorlar naparsın . Arkadaşlar yanlış çevirmişiz eksik çevirmişiz bununla ilgili hemen uğraşacağız . demek nerede yow biz bir progromlo çoloşoyoroz da hep ongolozco çıkıyor ondon öyle oloyor hoo ' nerede anladın mı tezatlığı adama çeviri diyoruz çeviri ..
1709494753764.png

neyse ben bi papatya çayı içim

Otistik

Üye
Oyuna devamlı yeni materyal getiriliyor ve sık sık güncelleniyor farkettiysen ekip devamlı bir şeyleri düzeltiyor :)

axalas

Yeni Üye
Oyuna devamlı yeni materyal getiriliyor ve sık sık güncelleniyor farkettiysen ekip devamlı bir şeyleri düzeltiyor :)
Dostum bu sence biz oyuncuların sorunu mu ? Sen her hangi bir türkçe dil destekli oyun aldığın zaman içerisinde yarım yamalak türkçeleştirme gördün mü ? Madem güncelleme yapacaksın 3 gün sonra yap adam gibi yap kimse laf etmez güncelleme 3 gün sonra geldi diye. Ben niye sürekli türk oyunu şişirilmesiyle piyasaya çıkmış bir oyunu yarım yamalak türkçe oynuyorum ? Oyunda zaten diyalog hikayeli oyun mu oynuyoruz. Hepi topu oyunda toplasan türkçeye çevirilecek 10k kelime var yok zaten bunu yapmak bu kadar zor değil sadece uğraşmak istemiyorlar bahanelerin arkasına sığınıyorlar. Kendinizden bu kadar taviz verdiğiniz sürece bazı şeyler asla düzelmeyecek dostum.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt