Yüksek Fps'de Oyun Takılma Problemi. (Ping)

Ruiaa

Yeni Üye
Türk Telekom Fiber internet. Adanada ikamet etmekteyim. 37 Mbps Pingim 15-25 arası. MSI x670e Tomahawk anakart, RTX 5070 ekran kartı, 32 gb ram var. FPS sınırını kaldırdığımda 500-600 fps'leri görüyorum. Oyun kafayı yiyor, rush 2 basıyorum basıldı gösteriyor ama işlemiyor. Ara ara skiller buga giriyor. Oyun bir anda takılıyor sonra geri geliyor. Sebebi nedir? Yüksek oyun hızına internet hızım yetişemiyor mu acaba?

Reverentia

Yönetici
Game Master
Selam,

Belirttiğiniz durumu oyun hızından ziyade İnternet taraflı yaşamaktasınız. Eğer ISS taraflı gecikme, ping ya da delay yaşıyorsanız ancak dediğiniz durum oluşur.
Aksi takdirde 1000 fps aldığınız baz alarak ilerleyelim internet hızınız stabil olsun, bu durumu yaşamasınız.

İyi forumlar.

Ruiaa

Yeni Üye
Selam,

Belirttiğiniz durumu oyun hızından ziyade İnternet taraflı yaşamaktasınız. Eğer ISS taraflı gecikme, ping ya da delay yaşıyorsanız ancak dediğiniz durum oluşur.
Aksi takdirde 1000 fps aldığınız baz alarak ilerleyelim internet hızınız stabil olsun, bu durumu yaşamasınız.

İyi forumlar.
FPS'yi 200-240a falan sabitlediğimde böyle problem yaşamıyorum ama. O zaman oyun hızıma internet hızım yetişemiyor mu?

Meapr

Moderator
FPS'yi 200-240a falan sabitlediğimde böyle problem yaşamıyorum ama. O zaman oyun hızıma internet hızım yetişemiyor mu?
Monitörünüzün desteklediği yenileme hızının çok üzerinde FPS almanız, kare senkronizasyonunu bozarak giriş gecikmesi ve takılmalar gibi sorunlara yol açabilir. Örneğin, 144Hz bir monitörde 240 FPS daha stabil çalışırken, 500-600 FPS gibi değerlerde bozulmalar yaşanabilir. Tıpkı düşük FPS'in sorun yaratması gibi, monitörünüzün desteklemediği yüksek FPS de benzer problemlere sebep olabilir. Eğer internet kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorsanız, bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Oyun içi optimum ayarlar için bu rehbere göz atabilirsiniz: https://forum.riseonlineworld.com/konular/nvidia-amd-teknolojileriyle-optimum-grafik-ayarlari.20976/

İyi forumlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt