10 yıl önce yapılan hata ve geri dönüş (Blizzard)

Alkoer

Üye
Diablo 3 bu sene 10 yaşını dolduruyor. 10 sene önce çıktığında gerçek para ile alım-satıma müsaade eden AH sistemine sahipti.

Fakat daha sonra bu sistemin birçok soruna sebep vermesinden dolayı 2 sene sonra çıkan ek paketle birlikte AH ve loot olayında köklü değişime gidildi.

Sonuç oyun hala aktif oynanıyor. Konuştuğumuz oyun ilk 24 saatte 3.5milyon 2022 itibari ile de 30milyon satış rakamına ulaşmış bir oyun.

Gamespot un yazdığı değerli makaleyi okursanız Blizzardın 10 sene önce ilerici bir düşünceyle yaptığı sistemin çöküş ve yükselişini anlatmakta. Not olarakta gerçek para ile yapılan ticaretin zararları anlatılıyor.

Alkoer

Üye
Benden de ek bir bilgi;

2 Haziran’da Mobile olarak Diablo Immortal ismiyle gelecek.
İlk oyundan itibaren bir Diablo fanı olarak 2018 deki Blizzcon etkinliğine sanal bilet almıştım.

D4 açıklanır diye ama immortal duyuruldu. Bende youtube de rekor dislike alan tanıtım videosuna katılım gösterdim :D

HazyShade

Üye
PvE odaklı bir oyunu, sonradan gelen PvP yi ( arena), Yıllardır malum oyuna dönüp dolaşıp gelen oyuncuların dönüş sebebindeki PVP mekaniğinin yerini anlamadan yukarıdaki yorumlar çok yalın.

Alkoer

Üye
PvE odaklı bir oyunu, sonradan gelen PvP yi ( arena), Yıllardır malum oyuna dönüp dolaşıp gelen oyuncuların dönüş sebebindeki PVP mekaniğinin yerini anlamadan yukarıdaki yorumlar çok yalın.
Ne pvp si dostum? Ne zaman pvp olduki Diablo serisinde?

D2 de ki ilk vuranın kazandığı pvp mi? Yoksa D3 te kimsenin girmediği arena mı?

HazyShade

Üye
Ben de onu diyorum. Rise Online bundan belki bir yıl sonra PvP mekaniği ile anılacak ender oyunlardan birisi olmaya aday.
PvE odaklı bir oyunun "gerçek para ile yapılan ticaretin zararları" neticesinde dönüşüm geçirmesi, Rise Online klasındaki bir oyuna örnek gösterilemez diye düşünüyorum.

Ya ben dolar kuru artışından önce birikimini oyuna yatırıp, oyunu yatırım aracı olarak kullanan adam tanıyorum :) Oyuna harcadığı emeği yeri geldiğinde takas etmek isteyen kitle var, Bu kitle ile oyun oynuyoruz, bu zihniyet oyuncularda baskın...

Alkoer

Üye
Ben de onu diyorum. Rise Online bundan belki bir yıl sonra PvP mekaniği ile anılacak ender oyunlardan birisi olmaya aday.
PvE odaklı bir oyunun "gerçek para ile yapılan ticaretin zararları" neticesinde dönüşüm geçirmesi, Rise Online klasındaki bir oyuna örnek gösterilemez diye düşünüyorum.

Ya ben dolar kuru artışından önce birikimini oyuna yatırıp, oyunu yatırım aracı olarak kullanan adam tanıyorum :) Oyuna harcadığı emeği yeri geldiğinde takas etmek isteyen kitle var, Bu kitle ile oyun oynuyoruz, bu zihniyet oyuncularda baskın...
Gerçek para ticareti mevcut olan her türlü oyun etkilenir sonuç olarak. Linkini paylaştığım yazıda birçok oyunun bundan zarar gördüğü anlatılmakta.

Pve tabanlı bir oyunda dahi bu sistem oyuna zarar verebiliyorsa pvp tabanlı rekabetçi bir oyunda acaba netice ne olur.

Oyun tarzları farklı olsada gerçek para etkisi bence aynı olabilir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt