1299 patchten beri Ko oynayan bir solo player gözünden kısa süreli elveda :) (umarım)

mtyzgn

Üye
Kolay gelsin. Oyunu heyecanla bekliyorum ve gelişmesini umut ediyorum. Bir solo player olarak bir şekilde 61 level warrior oldum fakat oyun gerçekten solo test edilemeyecek bir durumda, daha fazla devam edip "ticket"larımla size yardım etmeye devam etmek isterdim ama knight online kitlesinden gelen clan çetelerinin görev için bile partye adam almaması ve onun harici bir iki slottan başka yerde exp kasan görev yapan oyuncular da olmaması(ki onlarda da ciddi genie gruplaşması benzeri gruplaşma var), upgrade sisteminin aşırı dengesiz oluşu ve karakteri solo birşeyler yapabilecek seviyeye çıkaracak görev kolaylığı-drop alacak düşük lvl yaratık(solo)-upgrade şansı-karakter gelişimi olmaması nedeniyle rise online ı bırakıyorum, güncelleştirme notlarını takip edip solo olarak oynanabilir bir hale gelebilrse oyuna o zaman geri döneceğim tüm ekibe iyi çalışmalar. Umarım solo oyuncuların birşeyler yapabileceği, benim gibi uzun yıllar ko oynamış oyunun mantığını ve kalabalık avantajını bilen ama benim aksime kendi ekibiplerine güvenipte solo playerleri abuse eden gurupların diğer oyuncuların da psikolojilerini bozup party kurarken bile kimsenin kimseye güveninin olmadığı şu çamurumsu ortam düzeltilebilir. Saygılar.

Son düzenleme:

Victius

Üye
Biraz abartmışsın gibi geldi bana çünkü 3. karakterimi kasıyorum. biri 56 biri 62 level olmak üzere neredeyse hepsini tek başıma yaptım. ama söylediklerin de bir gerçek.

eomerohinder

Üye
solo oynuorum hiç sorun yaşamadım bazı densizler var sadece zaten bu tarz oyunlarda onlarsız oyun olacagını sanmıyorum kaliteli yardım sever insanlarda var.

KorkmazUsta

Üye
görüşmek üzere dostum exp konusunda sana fazla katılamam bende solo başladım 70 lvl çokta rahat oldum. (sadece 60e kadar biraz zorlandım oda oyundakilerin makro ile kasma istediğinden dolayı sadece apostta exp pt olması) onun dışında oyun çok fazla ekiplere yönelik gibi geldi banada, oyunun bence en çok ugraşılmış haritası haddar olmuş harika detayları var ama içi çok boş oraya düşükte olsa yüksek itemlerin dropları koyulabilir ki sonradan başlayan gerek solo oyuncular gerek düşük sayılı teamler birazda olsa yetişebilsin death valley bölgesinde 2 pirest olmadan çıkıp farm yapmak biraz zor. tabi alfa sürecinden official sürecine ben gördüğümüz çoğu şeyin değişeceğine neredeyse eminim solo oyuncuları oyunda tutmak için bir çok etkinlik ve farm alternatifleri geleceğini düşünüyorum aksi takdirde full ekip oynayanlar ve hasbel kader öne geçen ekipler arkadan gelenlere oyunu oynatmazlar

serdar

Üye
Sene olmuş 2021 hâlâ solo player diyen var.

Heywood

Üye
Sene olmuş 2021 hâlâ solo player diyen var.
Bunun seneyle alakası yok. MMORPG elbette ekiple daha keyifli olan bir oyun türü ancak solo oyunculara da birçok şey sunmalı. Arkadaş haklı olarak solo content'in yetersizliğinden bahsetmiş. Solo oyuncular için oyunu geliştirme önerileri sunmamız, sataşmaktan daha önemli diye düşünüyorum.

osmanyeginoglu

Üye
bazı arkadaşlar alfayı öyle ciddiye almışki item düşürücez diye partiye almıyorlar :) ah be kardeşim o item umarım kafana düşerde azıcık aklın başına gelir :D

Black Vortex

Üye
arkadaşa kesinlikle katılıyorum. 54 levele kadar solo dayanabildim. bir yerden sonra ilerlemiyor. bıkıyor artık insan. ben solo oyuncusuyum insanlarla ekip olmak zorunda mıyım ? he evet belirli bir yerde ekip gerekiyor ama daha oyunun başında 1 hafta içinde solo oyuncular bıkmaya başladı. beni başkalarına mecbur edecekseniz bende gider fps oyunları oynarım misal...

huseyin35

Üye
Yine riders of icarus'tan ve path of exile'den örnek vermek gerekirse. Zindan sistemi 5 zorluk seviyesinden oluşabilir. Her zorluk seviyesinin kendine göre hp defans daha fazla aynı zamanda drop oranı da ona göre fazla olacak şekilde ayarlanabilir. Bu sistem ile solo playerların parti ve clanlara karşı gücü artacaktır. Aksi halde solo oyuncular oyunu birakacak maalesef.

Wazzup

Üye
Daha önce de yazdım ama kaale alan olmadı, gw2 ve eso gibi devasa solo content sunan oyunları örnek almaları gerekirken knightın leş kitlesine hitap etmeye çalışıyorlar. Bu milletin o oyundan soğumasının en büyük sebebi zaten o kitle idi zamanında.

Solo olarak 46ya kadar zor dayandım, elimde fi tarihinden kalma bir görev bıçağıyla yarım saat combo yaparak yaratık kes babam kes en ufak bir çöp bile düşmüyor. Geçtim soloyu da, alpha için bu exp, drop oranları çok saçma. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamış değilim...

Aerin

A
Daha önce de yazdım ama kaale alan olmadı, gw2 ve eso gibi devasa solo content sunan oyunları örnek almaları gerekirken knightın leş kitlesine hitap etmeye çalışıyorlar. Bu milletin o oyundan soğumasının en büyük sebebi zaten o kitle idi zamanında.

Solo olarak 46ya kadar zor dayandım, elimde fi tarihinden kalma bir görev bıçağıyla yarım saat combo yaparak yaratık kes babam kes en ufak bir çöp bile düşmüyor. Geçtim soloyu da, alpha için bu exp, drop oranları çok saçma. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamış değilim...

Şu yorumun alnı olsa da öpsem. 42'ye kadar solo oynayıp, 42'den sonra elimdeki silahın acizliği ve mobların her birisinin boss haline gelmesi yüzünden Oracle slotuna gidip partilerle kasmak durumunda kaldım. Zar zor 50lv oldum fakat 48 silahı bile yeterli hasarı çıkaramıyor. Görevler 40 yaratık kesmemizi istiyor, benim silah 600 vuruyor, dolayısıyla bir görev 1 saat sürüyor. Beyinsizce 1 saat aynı moblarla savaşmak kadar sıkıcı bir şey yok. Onunla bitse iyi, aynı moblardan 10-20 tane 1% şans ile düşen görev eşyası toplamaya çalışıyoruz. Tam bitti derken sonraki seviyede tekrar aynı görev, sonra tekrar aynı görev, sonra tekrar aynı görev. Ve bir seviyeden sonra görevler artık 5% exp vermeye başlıyor ki o noktadan sonra görev yapmanın anlamı yok, git Oracle, Apostle falan dön, hem aynı braindead aktivite hem daha çok exp veriyor.

Alpha falan demeyin, madem alpha exp daha çok gelsin, kesilecek yaratık sayısı azaltılsın, drop şansı arttırılsın. Biz de hızlıca deneyebilelim.

rafet41

Üye
Kolay gelsin. Oyunu heyecanla bekliyorum ve gelişmesini umut ediyorum. Bir solo player olarak bir şekilde 61 level warrior oldum fakat oyun gerçekten solo test edilemeyecek bir durumda, daha fazla devam edip "ticket"larımla size yardım etmeye devam etmek isterdim ama knight online kitlesinden gelen clan çetelerinin görev için bile partye adam almaması ve onun harici bir iki slottan başka yerde exp kasan görev yapan oyuncular da olmaması(ki onlarda da ciddi genie gruplaşması benzeri gruplaşma var), upgrade sisteminin aşırı dengesiz oluşu ve karakteri solo birşeyler yapabilecek seviyeye çıkaracak görev kolaylığı-drop alacak düşük lvl yaratık(solo)-upgrade şansı-karakter gelişimi olmaması nedeniyle rise online ı bırakıyorum, güncelleştirme notlarını takip edip solo olarak oynanabilir bir hale gelebilrse oyuna o zaman geri döneceğim tüm ekibe iyi çalışmalar. Umarım solo oyuncuların birşeyler yapabileceği, benim gibi uzun yıllar ko oynamış oyunun mantığını ve kalabalık avantajını bilen ama benim aksime kendi ekibiplerine güvenipte solo playerleri abuse eden gurupların diğer oyuncuların da psikolojilerini bozup party kurarken bile kimsenin kimseye güveninin olmadığı şu çamurumsu ortam düzeltilebilir. Saygılar.
kardeşim solo player sıkıntısında çok haklısın ama bunu dedi bazı troller saldırıcak şimdi adına üzgünüm sen yararlı olabilecek birşey dedin ama işte ben 3 gündür yemediğim laf kalmadı 64 lwl görev 70 lwl mob boksör gibi vuran moblar hızlı ve güclü keşke mob kadar güçlü olabilsem :) oyunu kötülemiyorum severek oynuyorum lakin inşallah iyi olur sabret

Zogguko

Üye
bazı arkadaşlar alfayı öyle ciddiye almışki item düşürücez diye partiye almıyorlar :) ah be kardeşim o item umarım kafana düşerde azıcık aklın başına gelir :D
gerçekten çıldırmışlar. bide "emeklerimiz gidecek mi, charlarımız aktarılacak mı" diye falan soruyorlar inanmışlar :D

bende oyunu kitlesi yüzünden bıraktım, aynı knight ve çoğu oynadığım diğer toxic kitle dolu oyun gibi.

Paradeida

Üye
Şu yorumun alnı olsa da öpsem. 42'ye kadar solo oynayıp, 42'den sonra elimdeki silahın acizliği ve mobların her birisinin boss haline gelmesi yüzünden Oracle slotuna gidip partilerle kasmak durumunda kaldım. Zar zor 50lv oldum fakat 48 silahı bile yeterli hasarı çıkaramıyor. Görevler 40 yaratık kesmemizi istiyor, benim silah 600 vuruyor, dolayısıyla bir görev 1 saat sürüyor. Beyinsizce 1 saat aynı moblarla savaşmak kadar sıkıcı bir şey yok. Onunla bitse iyi, aynı moblardan 10-20 tane 1% şans ile düşen görev eşyası toplamaya çalışıyoruz. Tam bitti derken sonraki seviyede tekrar aynı görev, sonra tekrar aynı görev, sonra tekrar aynı görev. Ve bir seviyeden sonra görevler artık 5% exp vermeye başlıyor ki o noktadan sonra görev yapmanın anlamı yok, git Oracle, Apostle falan dön, hem aynı braindead aktivite hem daha çok exp veriyor.

Alpha falan demeyin, madem alpha exp daha çok gelsin, kesilecek yaratık sayısı azaltılsın, drop şansı arttırılsın. Biz de hızlıca deneyebilelim.
Ben hem bu yorumun hem de bu yorumdaki alıntı yorumun alnı olsa da öpsem.

Oyuna okçu başlamak gibi bir hata yaptım, okçuyla daha seri daha solo kasabilirim diye düşünmüştüm. Kimseden ne sw dilenirim ne buff, kendi yağımda uzaktan vura vura kavrulurum demiştim. O da ne? Okçu atak yapıyor demek bin şahit ister. Zaten hala 3'lü okun nasıl olurda %250 damage skillden az hasar verdiğini anlamış değilim. Her neyse solo oynama evresine geçeyim direkt. Pratik zekalı davranıp biraz da risk alıp kısa süreçte Skullhorn (Horn Crossbow'a benzeyen) satın aldım Weapon Merchant'tan ve +7'ye bastım. Bir süre bunun atak fazlası sayesinde daha hızlı kasarım dedim ama 44 levele geldiğimde tüm görevlerim bitmiş, +7 skullhorn artık işe yaramamaya başlamış ve yeni görevler açılabilmesi için %60 exp kasarak level 45 olmam gerekiyordu. Ben de yine pratik zekalı davranarak, sabaha karşı oynuyor olduğum için mutlaka Apostle ve Deru slotlarının bu oyundaki muadilinde exp parti vardır, 2 dakika takılır level alırım dedim. 47 levele kadar geldim ancak o da bir yere kadar. Ne adam akıllı droplar var, ne adam akıllı kitle var, makroyla herkes slotu kapatmış, görevlerin verdiği expler yetmiyor, "Okçu" ile oynamak insanın kendisine verdiği bir eziyet, pazar fiyatları zaten çok fahiş derken Okçu ile ilgili bir çok ticket atmama rağmen atak ve 3'lü okun nasıl olurda %250 damage skilinden daha düşük hasar verdiğine yönelik düzeltme taleplerime karşılık bulamayınca bıraktım.

-Oyun içerisinde görevlerden alınan exp'in x7 olduğunun yani 7 katı olduğunun farkındayım ancak bu dahi yetmiyor. Zaten eğer moblardan gelen exp ve drop oranı da x7 falansa 70 level olmak 7 ay alır en az bu oyunda. Anladığım kadarıyla Official sürümde level 35'ten 36 olabilmek için 5-6 saat exp kasacağım sanırım. Üstelik solo exp kasabilecek slotlar bulunmuyorken.

-Okçu size naptı, koxp ve benzeri hileleri önlemek için mi okçuyu bu kadar arkaplanda bıraktınız? Herkes Warrior veya Priest olmak mı zorunda? Level 30'da moblara 300 damage vuruyordum, level 47'de 600 damage vurmaya başladım. E tamam benim verdiğim hasar 2 katına çıktı ancak mobların canı 4 katına çıktı. Bunun yanı sıra muadil seviyedeki diğer joblar okçudan kat kat daha fazla damage vuruyor. Hiç adaletli değil bu durum.

- Alfa sürecinde bir oyun, nitekim tüm itemler ve para da silinecek. İnsanların makro ile farm yapmasını, saçma sapan fiyatlara pazar kurmasını nasıl öngöremezsiniz? Alfa sürecine özel koysanıza ekstra bir NPC, Pazar'da şu an 100m'e satılan Epic itemleri 3-5m'e alıp deneyebilelim, hangi item nerede nasıl daha iyi iş yapar onu öğrenelim. Bizi KO'dan gelen çetelerin eline bırakıyorsunuz. Benim 37 levelde bastığım +7 Skullhorn ile aynı atağa sahip quest itemini 48 levelde veriyorsunuz. Yahu ben o item ile ne kesebilirim? Koyun extra bir npc, Epic itemleri oradan insanlara ulaştırın, alfa sürümünde herkesin ağzına bir parmak bal sürmüş olursunuz. Ayrıca biz neden "Knight Online" da bulunan Weapon Merchant ve Armor Merchant ile aynı NPClere sahibiz. Oradaki itemleri değiştirin veya bir yenilik getirin ya da exp oranlarını ve görevleri de "Knight Online" dan bire bir alın ki, ezik ve saçma itemlerle daha rahat level alabilelim.

- Oyun, solo oyuncuların bireysel olarak gelişmesini mümkün kılmıyor. Bunun bir şekilde çözülmesi gerekli. Hiç olmuyorsa, sadece solo yapılabilecek çok zor görevler koyarsınız, solo oyuncular zorlana zorlana o çok zor solo görevleri yapar ve çok fazla exp alarak kendisini geliştirebilir. Bu sayede çeteleşmelerin de bir nebze önüne geçmiş olabilirsiniz.

Her gün güncellemelere bakıyorum, acaba Okçu'daki atak ve 3lü 5li ok problemi giderildi mi diye. Şayet giderildiği an tekrar döneceğim ancak maalesef warriorlar makroyla "Apostle ve Deruvish'in" Rise Online'da bulunan muadili slotlarında rahatça exp kasabiliyorlar ve 70 oluyorlar diye oyun şu an bu konuda her şeyin yolunda olduğunu düşünüyor.

gentleman

Üye
Diğer oyunda da öyle oluyordu canavarlar feci vuruyordu solo kasılamazdım parti bulmaya çalışırdım selam nerdesin görev var yazardım gelen cevap: jr ye gireceğim bdw ye gireceğim farm yapacağım derken parti bulamıyordum sonra sinirlenip oyunu bırakmıştım.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt