Integer'dan başka değişken var ama bu değişkenler belirli bir mantığa göre kulllanılır. O zaman tüm değişkenler için string ve double kullanılsın var mı böyle bir mantık? Sonra vay efendim ram yetmiyor yok efendim oyun çöküyor diye ağlarsınız. Bilmediğiniz konularda eleştiri yapmayın mabadım yoruldu gülmekten..Integer filan demişsiniz 20 sene önceki bilgisayarlar ile şimdiki bilgisayarlar arasında hafıza açısından dağlar kadar fark var integerdan başka değişken yokmu ? integer muhabbeti gereksiz yani
bigint denen birşey de var![]()
2,147,483,647 - Wikipedia
en.wikipedia.org
Programsal olarak 32bit integer değer kullanıldığı içindir. 32bit integer değer max 2,147,483,647 değerini alabilir. Anlayan olursa sebebi budur arkadaşlar aynı bit değer kullanıldığı için malum oyunla ondan dolayı para birimide max rakam aynı.
bigint | -2^63 (-9,223,372,036,854,775,808) to 2^63-1 (9,223,372,036,854,775,807) | 8 Bytes |
int | -2^31 (-2,147,483,648) to 2^31-1 (2,147,483,647) | 4 Bytes |
Keşke şuraya bi developer gelse size bir gülse cevaplasa ben sana cevap veremem cahilsin cahil kalInteger'dan başka değişken var ama bu değişkenler belirli bir mantığa göre kulllanılır. O zaman tüm değişkenler için string ve double kullanılsın var mı böyle bir mantık? Sonra vay efendim ram yetmiyor yok efendim oyun çöküyor diye ağlarsınız. Bilmediğiniz konularda eleştiri yapmayın mabadım yoruldu gülmekten..
Hocam ben yazılımcıyım, yeterince güldüm zaten başka developera ihtiyaç olduğunu sanmıyorumKeşke şuraya bi developer gelse size bir gülse cevaplasa ben sana cevap veremem cahilsin cahil kal
int64 yapsalarmış o zamanArkadaşlar yazılımsal olarak integer türünün limiti 21m küsürdür. Bu sebeple yuvarlanarak bu limit belirlenmiştir.
Bunun KO benzerliği ile hiç bir alakası yoktur![]()
bak bu çarpan işi çok mantıklı tcp paketlerinde yapıyorlardı bunu eskiden gönderdikleri değerleri çok yer almasın diye çarpan ile yolluyorlardı. Güzel bakış açışı tebrikler brobigint denen birşey de varşu an ko da istese düzeltebilir ek olarak bigint e de gerek yok çarpan diye bir sütun daha oluştur oradan devam et
bigint -2^63 (-9,223,372,036,854,775,808) to 2^63-1 (9,223,372,036,854,775,807) 8 Bytes int -2^31 (-2,147,483,648) to 2^31-1 (2,147,483,647) 4 Bytes
Hocam ben yazılımcıyım, yeterince güldüm zaten başka developera ihtiyaç olduğunu sanmıyorum![]()
Bro sanırım adam tam olarak senin düşündüğünü söylememiş olabilir. Oturup burada ram stack heap mi konuşacak basitçe tüm kullanıcılara özetlemiş gibi geldi bana.Sırf senin postuna gülüp üye oldum foruma. Integer yerine daha büyük bir numeric tipin, kullanıcının RAM kullanımına etki edeceğini iddia ediyorsan alaylı bir developer olman dışında tek ihtimal olarak bir taşra üniversitesinden mezun olman geliyor aklıma. Bilgisayarı geçtim, şuanda internete girebilen tüketici elektroniği kapsamında sayılabilecek tüm aletler bile, RAM'ine Rise Online üzerindeki tüm karakterlerin banka bilgilerini sığdırabilirler.
Arkadaş, düzgün bir şekilde bunun hardware ve/veya software ile alakalı bir limitasyon olmasının mantıklı olmadığını zaten halihazırda düzgün bir şekilde ifade eden arkadaşlara mabadıyla güldüğünü açıkladığı için bu tarzda bir cevap verdim.Bro sanırım adam tam olarak senin düşündüğünü söylememiş olabilir. Oturup burada ram stack heap mi konuşacak basitçe tüm kullanıcılara özetlemiş gibi geldi bana.
Ayrıca varsayalım bilmiyor doğrusunu güzel bir şekilde açıklamak gerekmez mi?
Kanka sen onu bir bug gibi düşünüp fix yayınla bug a bug açmak sana yakışmazArkadaş, düzgün bir şekilde bunun hardware ve/veya software ile alakalı bir limitasyon olmasının mantıklı olmadığını zaten halihazırda düzgün bir şekilde ifade eden arkadaşlara mabadıyla güldüğünü açıkladığı için bu tarzda bir cevap verdim.
Bellek boyutu farkı var hocam, bilginiz olmayan konuda yorum yapmayın, rica ediyorum.int64 yapsalarmış o zamanveri tipi ile ilgilisi yoktur bunun çözümleri bolca var.
Haklısın var tabi ki birde ironi var meselaBellek boyutu farkı var hocam, bilginiz olmayan konuda yorum yapmayın, rica ediyorum.
Hocam bende Tesla'nın CEO suyum yarın gel başla.Hocam ben yazılımcıyım, yeterince güldüm zaten başka developera ihtiyaç olduğunu sanmıyorum![]()
Aynen şimdi değişken ve sabit nedir herkese anlatayım sonra bu verilerin nerede tutulduğunu kaç bit ettiğini, hatta hızlandırılmış yazılım kursu vereyim hatta dur bak dur sertifikasını da vereyim her yerde geçerliliği olsun. Bir veriden bahsetmiyoruz. Sen bu veriyi kullandığın tüm değişkenleri bu sefer int64 yapacaksın değil mi? Hani sadece banka bilgileriyle sınırlı değil. Pazarlarda, envanterde. Kaldı ki bir uygulama geliştiriyorsanız en optimize biçimde yapmanız gerekli madem bilgilisiniz bunu size ben öğretmeyeyim ya da gidin mezun olduğunuz yere diplomanızı iade edin hiç tartışmayalım.Sırf senin postuna gülüp üye oldum foruma. Integer yerine daha büyük bir numeric tipin, kullanıcının RAM kullanımına etki edeceğini iddia ediyorsan alaylı bir developer olman dışında tek ihtimal olarak bir taşra üniversitesinden mezun olman geliyor aklıma. Bilgisayarı geçtim, şuanda internete girebilen tüketici elektroniği kapsamında sayılabilecek tüm aletler bile, RAM'ine Rise Online üzerindeki tüm karakterlerin banka bilgilerini sığdırabilirler.
Aynen şimdi değişken ve sabit nedir herkese anlatayım sonra bu verilerin nerede tutulduğunu kaç bit ettiğini, hatta hızlandırılmış yazılım kursu vereyim hatta dur bak dur sertifikasını da vereyim her yerde geçerliliği olsun. Bir veriden bahsetmiyoruz. Sen bu veriyi kullandığın tüm değişkenleri bu sefer int64 yapacaksın değil mi? Hani sadece banka bilgileriyle sınırlı değil. Pazarlarda, envanterde. Kaldı ki bir uygulama geliştiriyorsanız en optimize biçimde yapmanız gerekli madem bilgilisiniz bunu size ben öğretmeyeyim ya da gidin mezun olduğunuz yere diplomanızı iade edin hiç tartışmayalım.
Adamlar Int32 şeklinde yapmış neden int64 yapmamışmış sana ne bilader buna bile karışacak kadar dengesizleşmişsiniz.
tmm bro sen uygulama geliştirirken sadece string ve double kullan.Benim için hangi numerik veri tipini kullandıklarının hiç yönemi yok açıkçası. Neden böyle bir limitasyon olduğu sorusunun cevabını herkes biliyor aslında. Bir ekranda yüzlerce asset yüklenen, anlık sürekli network trafiği içeren bir oyundaki bu kararın sadece optimizasyon olduğunu düşünmen, ve buna karşı çıkanlarla dalga geçer gibi konuşman problem.