GuardianOfTheHeLL
Üye

7 tane epic itemden 1 tane +7 nasıl geçmiyor bu aran 0.1 falan mi arkadaş 5 gs 2 vixen 6 attim sonuc 0
o ortalama 10 itemden biri geçer değil işte. her item basışında %10 oluyor yani 10 tane itemi aynı anda bassan belki dediğin olur ama her itemde olduğu için geçme oranı mesela %3 ise sen archana koydun diyelim %13 oluyor. inş anlamışsındır kanka yada anlatabilmişimdir.arcana ile %10 desek
ortalama 10 itemden 1i gecer demek
anladim da ortalama demek benim dedigim demek zaten. ayrica arcana öyle direkt %10 vermez. o zaman +8e %3 ise arcana ile 13 mü olacak? düz +7 %5 arcana ile %10 civari olduğunu düşünüyorum tecrübelerim neticesinde.o ortalama 10 itemden biri geçer değil işte. her item basışında %10 oluyor yani 10 tane itemi aynı anda bassan belki dediğin olur ama her itemde olduğu için geçme oranı mesela %3 ise sen archana koydun diyelim %13 oluyor. inş anlamışsındır kanka yada anlatabilmişimdir.
Okurken gözlerim kör olduarcana ile %10 desek
ortalama 10 itemden 1i gecer demek
ama dikkat edersen ortalama bi değer bu
7 taneden hepsi yandiysa normal bi de arcanasiz bastiysan daha da normal
Hocam istatistik ilmine meydan okuyan mesajlarınızla daha önce de karşılaşmıştım ama 10.000 denemede 10da bir olasılığin gercekleşmeme ihtimali trilyonda bir falan. Yüksek sayıda deneme yapıldığında ortaya çikan sonuç olasılıgın gerçeklesme ihtinalini verir. Yani %10 ihtimali 10 kere derseniz hic gerceklesmeyebilir. 100 kere denerseniz 8-12 arası olumlu olur. 1.000 kere denerseniz 95-105 arası olumlu olur. 10.000 kere denerseniz 990-1010 arası olumlu sonuç verir. Deneme sayısı arttıkca sapma oransal olarak azalir.Okurken gözlerim kör oldu
1- Arcana olan olasılığı arttırır örneğin %10 arttırıyor ise ve (+7) ye geçme şansı %20 ise arcana ile bastıgınızda %22 olur %30 olmaz
2- %10 geçme şansı var 10 itemden 1 tanesi geçecek diye bir kaide kesinlikle olamaz her itemin geçme şansı %10 dur 10.000 tane item de bassanız her başısınızda şansınız %10 dur ve hepsi yanabilir
dostum benim söylediklerimin nesi farkli?Okurken gözlerim kör oldu
1- Arcana olan olasılığı arttırır örneğin %10 arttırıyor ise ve (+7) ye geçme şansı %20 ise arcana ile bastıgınızda %22 olur %30 olmaz
2- %10 geçme şansı var 10 itemden 1 tanesi geçecek diye bir kaide kesinlikle olamaz her itemin geçme şansı %10 dur 10.000 tane item de bassanız her başısınızda şansınız %10 dur ve hepsi yanabilir
sonuç olarak düşük ihtimal de olsa geçmeme şansı vardırHocam istatistik ilmine meydan okuyan mesajlarınızla daha önce de karşılaşmıştım ama 10.000 denemede 10da bir olasılığin gercekleşmeme ihtimali trilyonda bir falan. Yüksek sayıda deneme yapıldığında ortaya çikan sonuç olasılıgın gerçeklesme ihtinalini verir. Yani %10 ihtimali 10 kere derseniz hic gerceklesmeyebilir. 100 kere denerseniz 8-12 arası olumlu olur. 1.000 kere denerseniz 95-105 arası olumlu olur. 10.000 kere denerseniz 990-1010 arası olumlu sonuç verir. Deneme sayısı arttıkca sapma oransal olarak azalir.
Size bununla ilgili bir makale atmiştım onu okudunuz mu?
hayır doğru alıntı yaptım buradaki geçer kelimesi yanlış tamamiyle istatiksel konuştuğumuz için 10 tane itemden her birinin geçme şansı %10 olarak upgrade yapılacak olursa 10 itemin 10 u da geçebilir hepside yanabilir 10 itemden 1 tanesi geçer diye kesinlik belirtemeyiz 10 itemden 1 tanesi geçer diye bir kavram yoktur bu ortalamadır ve kesinlik belirtemezdostum benim söylediklerimin nesi farkli?
ben 10 itemden hep 1i geçer mi dedim?
ortalama 10 itemden 1i gecer demek zaten senin söylediklerine eşdeğer.
arcana ile söylediğim şey de ayni.
yanlış alıntı yaptığını düşünmek istiyorum aksi hali düşünmek istemiyorum
'Ortalama' kelimesi o kesinliği kaldırıyor zaten.sonuç olarak düşük ihtimal de olsa geçmeme şansı vardır
hayır doğru alıntı yaptım buradaki geçer kelimesi yanlış tamamiyle istatiksel konuştuğumuz için 10 tane itemden her birinin geçme şansı %10 olarak upgrade yapılacak olursa 10 itemin 10 u da geçebilir hepside yanabilir 10 itemden 1 tanesi geçer diye kesinlik belirtemeyiz 10 itemden 1 tanesi geçer diye bir kavram yoktur bu ortalamadır ve kesinlik belirtemez