Öneri .

Aziz

Üye
Aslında daha güzel bir mantık var. Bütün MMOlar artık bunu kullanıyor. Birden fazla görülmeyen layer (channel) sayısı. Oyuncu sanki oyunda tekmiş ya da bi kaç kişi varmış gibi dolaşır. Partyler hep LFG üzerinden, guild ya da friendlerden kurulur. Sen gel partye, sen git olmaz. Ancak bizim insanımıza bunu anlatmak ölüm. Çünkü bu sefer oyunda anlık 1 milyon üye bile olsa birbirlerini görme şansı %5'e falan düşüyor. Ancak bu sefer oyuncular, oyun boş, oyun çöp kardeşim demeye başlar. O yüzden böyle olmaya devam edecektir.

HazyShade

Üye
Oyun yetkililerinin ve Topluluk yöneticilerinin bu konuyu, tekrar tekrar ve altı çizili bir şekilde açıklaması gerekiyor.
Slotta kasan bir Parti varken bir başka Parti ya da kişiler gelip slotu almaya çalışması Oyun Kurallarına aykırı mı ? KS nin yaptırımı nedir ?
"Güçlü olan slotu alır"
"Kim alırsa onundur"
gibi daha evvel oynan oyunlardan gelen alışkanlıkları var bazı arkadaşlarımızın.
Özellikle malum oyunun tayfası KS yaptığı gibi, kim daha galiz küfür ederse o diğerini bastırır gibi saçma bir anlayışa da sahip.

Lütfen Topluluk Yöneticileri bu konuyu forumda gündemde kalacak şekilde açıklasın. Yaptırımların ne olduğu, caydırıcılığı hakkında konuşulsun.

JANZEW

Üye
Bu konu insani duygular içeriyor mesela centilmenlik sportmenlik gibi değilde haysiyet şeref gibi.

LosTurcos

Üye
Garip olacak belki ama kaldıracaksın clan olayını daha farklı birşey olacak. Yok clandan adam geldi yok clan yok clan b*ku yok bizim clanın slotu bura diyen olmayacak

exden

Üye
Shared XP kaldırılır ve çözülür. Sadece en yüksek vuran party tüm loot ve xp yi alır. Kalabalık ve güçlü gelen slotu alır.

Şarapçıoğlu

Üye
Altı kanalda bütün slotları bir saat boyunca gezdikten sonra, Flame Rock'larda bir grup buldum. Bir süre rahatsız edilmeden lure'lu kesimlerimizi gerçekleştirdik. Derken bir Priest ile bir Assas geldi. Hiç laga luga yapmadan slotlara giriştiler. Slotlar kısa süre içinde farklı zamanda kalkar oldu ve bir araya getirmek imkansızlaştı. Full çeken Mage party beş dakika içinde dağılarak bu iki KS'ciye bütün bir kesim alanını salmış oldu.

Bu nasıl bir mekanizma böyle? Sekiz kişinin emeğini bir ya da iki kişi gelip çöp edebiliyor. Bu iptidai mekanizma değişmezse oyunda sadece babasından aldığı harçlıklarla oynayan çocukları tutabilirsiniz. Modası geçmiş bir MMO oynarken keşfettim Rise Online'ı. Heyecan vericiydi. Kimse güçlü olmadığı için ilk günlerde yardımlaşma hat safhadaydı. Ancak birileri yükseldikçe, egoları da yükseliyor ve dediğim dedik olmaya başlıyorlar. Oysa oyunlar üç tane yaratık üzerinden inatlaşmak, sinir hastası olmak için değil, keyifli vakit geçirmek için oynanmalı. Söz konusu mekanizma, insanı toksik olmaya itiyor.

Bu tür durumlarda Mage'lerin lure ile slot kesmesi imkansız hale geliyor. Peki staff veya tekli skiller yeterli oluyor mu? Hayır. Neden? Çünkü bir grup insan, Mage'lerin çok güçlü olduğunu öne sürüp durunca, seriden nerf geldi.

Bunun çözümü çok basit. Partideki oyuncu sayısıyla verilen hasar çarpılarak yaratığa verilen hiddet belirlenir. Bu sayede iki başına buyruk kişi, parti kurmuş, emek vermiş, yazılı olmayan kurallara riayet ederek slot bölüşmüş sekiz insanın emeğini bu kadar kolay çalamaz.

Bu, aklınıza gelebilecek her şeyden daha önemli bir değişiklik olacaktır. Çünkü kitle, oyunun her şeyidir. Rise kitlesi toksik olmamalıdır. Geliştiriciler ve idareciler olarak hoşgörülü ve uzlaşmacı olmayı teşvik ediniz.

İyi çalışmalar.
Slot bozmak direkt ban sebebi diye duymuştum.

NetKing

Üye
slot bozmak direk ban sebebidir hatta 5 yıldan 15 yıla kadar ağırlaştırılmış hücre cezası var üstüne vatandaşlıktan da siliyorlarmış aman haa slotu bozmayın

NetKing

Üye
birileri rahat kasacak diye 1-2 saatlik zevkimden olamam istedigim yerde kasarım farm atarım solo oyuncuyum ben lvl ile işim yok

Şarapçıoğlu

Üye
Ne alakası var kardeşim güçlü olan slotu kazanır.
KS ile slot bozmak aynı şey değil. Gerçi ben niye açıklıyorsam, yine anlamayacaksınız. Ya da anlıyorsunuz da işinize gelmiyor. Sonra pt bulamıyorum diye ağlayarak konu açmaya devam ediyorsunuz. KSciler partiye alınmaz MMO töresidir bu bro .d

bedomazo

Üye
kimse 1 pt 2 slot donuyoruz demiyo ama 2 kisi slot bozunca adeletsiz oluyo. arkadaslar herseye aglamayin her jobun +si -si vardir kabul etmek lazim.

sz240mon

Üye
kimse 1 pt 2 slot donuyoruz demiyo ama 2 kisi slot bozunca adeletsiz oluyo. arkadaslar herseye aglamayin her jobun +si -si vardir kabul etmek lazim.
Mage'lerin 2 slot döndüğü sürede sağlam bir Melee grup 1 slotu iki kere, rahatça dönebiliyor. Çünkü orada mob kalktığı gibi ölüyor. Bu tarafta ise respawn sonrası Mage için en az 1 dk. kesim süresi var. Min. iki slotlu lure olmadan bu sınıfı kasmanın bir anlamı olmuyor. Mage oynamasanız da bunu anlayabilmeniz lazım.

AdrenaLine60

Üye
Kardeşim boş yapmışsın siz 4 5 slot toplayacaksınız melee partyler boş slot mu arayacak. Herkes tek slotta kasıyor. Siz 3 slotla dahi yetinmeyip 4. veya 5. slotları da almak istiyorsunuz.

ozimozi

Üye
saçmalama ka nin neyi suç gidin bir sürü mob var o günde başka bişe kesin . Ks değilde partiye güçlü bi mob çekip onları öldürmeye çalışmak ban sebebi sanırım malum oyunda böyle şeyler yaşanmıştı

bedomazo

Üye
Mage'lerin 2 slot döndüğü sürede sağlam bir Melee grup 1 slotu iki kere, rahatça dönebiliyor. Çünkü orada mob kalktığı gibi ölüyor. Bu tarafta ise respawn sonrası Mage için en az 1 dk. kesim süresi var. Min. iki slotlu lure olmadan bu sınıfı kasmanın bir anlamı olmuyor. Mage oynamasanız da bunu anlayabilmeniz lazım.
dostum baya mage oynadim dedigim gibi her jobun +si vardir -si vardir madem degmiyo gidip 4 lu 5li slot donebilcegin baska moblarda var. ks heryerde olur bunun icin forumda aglanmasi cok sacma

niyesuH

Üye
valla kusurabakmayın da 2 veya 3 klan slotları tutmuş ne kımseyı pt ye alıyor nede yardımcı oluyor slot sadece 3 klan arasında dönüyor ben 45 lvl ken pt bulamıyorum kımse almıyor slota gidiyoruz gitmemizle küfür etmeleri bir oluyor .. oyun malum adamların elin de yine yeni oyuncu yok

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt