Alchemy mesleği ve Burhan Bey'in tutumu benim için hayal kırıklığıdır. Unbalanced Alchemy!

Hate

Üye
Buna güzel bir buff bekliyoruz. Umarım pot çeşitliliği artarak güzel bir meslek haline gelir. Burhan Bey'in söylediği bunun ara bir meslek olması. Ancak herbalismde istediği expin ne kadar fazla olduğunu kendi de gözden kaçırmış olmalı. Umarım güzel bir güncelleme gelir.
Gelir gelir hiç merak etme 32 milyar ore istenen weapon mesleğini nasıl çöp haline getirdiyse sizinde getirir.

Crushbane

Üye
iksir bu çeşitlendirilebilir. Bi tane yaparsın, basarsın %7 binek hızı bonusu verir , başka bi tane basarsın karakterinize %5 movement speed bonusu verir, yada ne biliyim yemek ve balıkta olduğu gibi stat yükselebilir direk hp mana points verir regenaration yerine bilmiyorum çeşitlendirilebilir, yeterki gönül verilsin
Alchemy mesleğine heyecanla bir göz atmıştım. Nasıl potionlar, iksirler, flasklar vs var diye. Tamamen lüzumsuz, işe yaramayan bir meslek maalesef. Kasanlar sanıyorum erken erişimdeyiz, meslekler düzeltilecek umuduyla kastılar, kasıyorlar. Alchemy kasmıyorum çünkü bence hiç bir artısı yok, zaman kaybı. İleride umarım çok farklı, işe yarayacak şeyler eklenir. Arkadaş binek hızı bonusu demiş, mesela ben de düşünüyordum bunu. Yemek olur, iksir olur bir şekilde oyuna konulması gerektiğini düşünüyorum. Assassins Rise Online oyunumuzda malum bineklere ihtiyaç da yok. Asasin açıyorsun binek kadar hızlı koşuyorsun. Pvp'de zaten kral bir de bence asasinlerden ah'de falan vergi alınmasın. Pvp yapacak olan asas açsın, toplamacılık yapacak olan asas açsın, ticaret yapacak olan da asas açsın çok mantıklı olur.
Gelir gelir hiç merak etme 32 milyar ore istenen weapon mesleğini nasıl çöp haline getirdiyse sizinde getirir.
Wow'da weaponsmith'de stormherald diye bir silah vardı. Tbc zamanı 15 sene falan öncesi. Warriorlar direk bu silaha sahip olmak için mesleği kasardılar. Kasıp itemi yaptın mesela 2.'sini yaptın satamazdın, çünkü silahı kullanmak için 375 weaponsmith mesleği istiyordu. Zaten o seviye kasan adam da kendi silahını yapıyordu. Weaponsmith mesleğini insanların kasmasını sağlayacak şekilde bazı soulbound silahlar eklenebilir. Bu şekilde oyuncunun oyuna daha fazla bağlanmasını sağlarsın, diğer türlü adam gelir 1 ay'da kasar, gb çeker itemi alır, sarmazsa itemi satar gider. Oyuncuya uzun süreli hedef vermek lazım. Sende wow'daki gibi bir raid sistemi olmadığına göre meslek üzerinden bunu yapmaya çalışabilirsin.
Sadece weaponsmith değil, alchemy ve diğer mesleklerin de bufflanması lazım ki getirdiğiniz toplayıcılık sistemi, meslek sistemi çöp olmasın. Şu anda çoğu insan mesleklerin bir işe yaramadığını gördüğü halde ileride düzelir umuduyla kasıyor.
Bazı arkadaşların dediği gibi oyuna yeni bir şeyler eklemekten ziyade mevcut olan meslek sistemi, pvp sistemindeki dengesizlik gibi konuların üzerine gidilmesi gerekmekte.
Bir de balıkçılık konusu var. Umarım afk'den aktif sisteme geçilir.

Hate

Üye
Alchemy mesleğine heyecanla bir göz atmıştım. Nasıl potionlar, iksirler, flasklar vs var diye. Tamamen lüzumsuz, işe yaramayan bir meslek maalesef. Kasanlar sanıyorum erken erişimdeyiz, meslekler düzeltilecek umuduyla kastılar, kasıyorlar. Alchemy kasmıyorum çünkü bence hiç bir artısı yok, zaman kaybı. İleride umarım çok farklı, işe yarayacak şeyler eklenir. Arkadaş binek hızı bonusu demiş, mesela ben de düşünüyordum bunu. Yemek olur, iksir olur bir şekilde oyuna konulması gerektiğini düşünüyorum. Assassins Rise Online oyunumuzda malum bineklere ihtiyaç da yok. Asasin açıyorsun binek kadar hızlı koşuyorsun. Pvp'de zaten kral bir de bence asasinlerden ah'de falan vergi alınmasın. Pvp yapacak olan asas açsın, toplamacılık yapacak olan asas açsın, ticaret yapacak olan da asas açsın çok mantıklı olur.

Wow'da weaponsmith'de stormherald diye bir silah vardı. Tbc zamanı 15 sene falan öncesi. Warriorlar direk bu silaha sahip olmak için mesleği kasardılar. Kasıp itemi yaptın mesela 2.'sini yaptın satamazdın, çünkü silahı kullanmak için 375 weaponsmith mesleği istiyordu. Zaten o seviye kasan adam da kendi silahını yapıyordu. Weaponsmith mesleğini insanların kasmasını sağlayacak şekilde bazı soulbound silahlar eklenebilir. Bu şekilde oyuncunun oyuna daha fazla bağlanmasını sağlarsın, diğer türlü adam gelir 1 ay'da kasar, gb çeker itemi alır, sarmazsa itemi satar gider. Oyuncuya uzun süreli hedef vermek lazım. Sende wow'daki gibi bir raid sistemi olmadığına göre meslek üzerinden bunu yapmaya çalışabilirsin.
Sadece weaponsmith değil, alchemy ve diğer mesleklerin de bufflanması lazım ki getirdiğiniz toplayıcılık sistemi, meslek sistemi çöp olmasın. Şu anda çoğu insan mesleklerin bir işe yaramadığını gördüğü halde ileride düzelir umuduyla kasıyor.
Bazı arkadaşların dediği gibi oyuna yeni bir şeyler eklemekten ziyade mevcut olan meslek sistemi, pvp sistemindeki dengesizlik gibi konuların üzerine gidilmesi gerekmekte.
Bir de balıkçılık konusu var. Umarım afk'den aktif sisteme geçilir.
Ne geldiyse başımıza bu wow merakınızdan geldi.
Wow'n sadece lor'u yazmak için yapılan parayla bu oyun yapılmıştır adamlar iyiler düşünüyorlar yapıyorlar dengeliyorlar.
Bizde ise @Justice var her şeyin en iyisini bilir kimsenin görüşünü umursamaz şirket kısmında ise pot satıldığı sürece kimse karışmaz.
Kendisinin son düşüncesi bütün craftlanan weaponların droptan kötü olup ufak bir yüzde ile enchanded elde etme şansı varmesi , tabi ki bu enchanded olanlarda droplanabilecek.
Yani kendisi bonkör günündeyse yüzde 10 gibi bi enchanded şansı verecek 100 denemede kalan 90 item çöp olacak.
İyi gününde dedim çünkü kesinlikle eminim hiçbir istatislik vs ile ilgilenmiyor ilgilenseydi bu kadar gereksiz hamle olmazdı. Level 37 weapon smitthing karakteri bıraktım.
Kendisi hak edenin emeğinin karşılığını mutlaka alacağını söyledi fakat günün sonunda Justice'n hayalindeki mmorpg'yi oynamaya mahkum kalıyoruz Alphada Betada yapmadığı rasyonel yaklaşımı insanların bir ayağı dışardayken yapması insanlara gidin demekten başka bir şey değil.
Hadi craft konusunda sayımızın az olduğunu bilip sesimizin yeteri kadar cıkmayacağını ve emeğimizi zerre umursamadığı için bu kadar rahat.
Fakat patch öncesi sırf atağı yüksek diye dammed alan adama ne diyecek? Hiç.. ne de olsa sırf biz onun sözüne güvenip kar etmek için bu işe girdik diye art niyetliyiz. - kendi söylemi.-

Crushbane

Üye
Ne geldiyse başımıza bu wow merakınızdan geldi.
Wow'n sadece lor'u yazmak için yapılan parayla bu oyun yapılmıştır adamlar iyiler düşünüyorlar yapıyorlar dengeliyorlar.
:) Müdür başka bir mesajda da yazmıştım, yine yazayım. Bu oyun hiç bir zaman o seviyeleri göremeyecek, bence başka bir oyunda göremeyecek, belki riot mmorpg ? Dediğin gibi inanılmaz bütçeleri var ama biz de burda 10 raid 20 yeni zindan 5 yeni ırk koyun demiyoruz. Şu mesleklere mesela alchemy 3-5 işe yarar pot iksir falan koy. Weaponsmith adam o kadar kasınca şansa kalmayacak şekilde sağlam 1 eşya ver öyle +0 falan da değil direk kullanacağı bir item yapsın o kadar emek harcadı adam. Balıkçılık wow 20 sene önce yapmış isteseler o sistemi alamazlar mıydı ? Auction house mesela getirdiler. Biraz kırptılar ama buna da şükür. Toplayıcılık getirdiler, meslekler falan koydular biz de ümitlendik ama şu an işe yaramaz görünüyor ufak dokunuşlarla işe yarar hale getirilebilir. Benim şu an beklentim yeni zindan, raid, pvp haritası, ırk, binek yarışı değil mevcut mesleklerin bufflanıp iyileştirmesi. Şu temeli sağlam oturtsak kat çıkacağız da temel sağlam değil üste kat çıkmaya çalışıyoruz.

RickSancheZz

Üye
:) Müdür başka bir mesajda da yazmıştım, yine yazayım. Bu oyun hiç bir zaman o seviyeleri göremeyecek, bence başka bir oyunda göremeyecek, belki riot mmorpg ? Dediğin gibi inanılmaz bütçeleri var ama biz de burda 10 raid 20 yeni zindan 5 yeni ırk koyun demiyoruz. Şu mesleklere mesela alchemy 3-5 işe yarar pot iksir falan koy. Weaponsmith adam o kadar kasınca şansa kalmayacak şekilde sağlam 1 eşya ver öyle +0 falan da değil direk kullanacağı bir item yapsın o kadar emek harcadı adam. Balıkçılık wow 20 sene önce yapmış isteseler o sistemi alamazlar mıydı ? Auction house mesela getirdiler. Biraz kırptılar ama buna da şükür. Toplayıcılık getirdiler, meslekler falan koydular biz de ümitlendik ama şu an işe yaramaz görünüyor ufak dokunuşlarla işe yarar hale getirilebilir. Benim şu an beklentim yeni zindan, raid, pvp haritası, ırk, binek yarışı değil mevcut mesleklerin bufflanıp iyileştirmesi. Şu temeli sağlam oturtsak kat çıkacağız da temel sağlam değil üste kat çıkmaya çalışıyoruz.

meslek güncellemesinin tarihi yakın, şu güncellemeden sonra konuşmak lazım bunları aslında

Hate

Üye
meslek güncellemesinin tarihi yakın, şu güncellemeden sonra konuşmak lazım bunları aslında
Bende iyi niyetli olup geleceğe umutlu gözlerle bakmak istiyorumda.
Weapon cratingde level 36'ya kadar ekonomine katkı saglayacak tek bir item yokken level 36'daki itemi de nerfleyip sadece level 40'ta kısmen işe yarar 3 item bırakan adam ne yapacak ki? Gece korkulu rüyalarına weapon crafterların piyasayı domine etmesi giriyor adamın. 32 milyar ore kullanan biri birazda item satabilsin dediğimizde oyunu eglence icin oynayın diyor keşke 320 ore isteseydi de bizde sağda solda toplayıp eglencemize bakabilseydik..

DendroctonuS

Üye
:D:D gerçekten millet neye isyan eder durur diyordum da işlerim düzene girdi oyuna bakmaya başladım ve anladım. gerçekten elle tutulur bir durum kalmamaya başladı.

Awareness

Üye
Herbelizim mesleğinde 30 seviye ulaşmış ilk oyunculardanım yada ilki olabilirim bilemiyorum şu anda herbelizim 31 alchemy mesleğimde 33 seviyede.

Bu seviyelere ulaşmam 34 gün günde bazen 14 saat bazen 10 saat vaktimi ayırarak ulaştım.

Bilindiği üzere üst vesiye iksirler alchemy de 30 seviyeden sonra üretilebiliniyor 30 32 36 seviye olarak.

30 seviyede üretilebilinen Great MP recovery iksirinin bitkisi olan vervain 2 adet olmak üzere Narungar da bulunmaktaydı, Ve bu ikisini tek kişi topladığında sadece 2 adet iksir üretiliyor 45 dakikada bir doğuyor bu bitki hatırlayamadığım 3 4 gün toplama yaptım 150 adet ürettiğim Great Mp recovery potlarım hala bankada durmakta

Ardından Narungard (narungard bu arada tek kanala sahip bir harita) daki bitkilerde buga girerek toplanmamaya başlandı.

bu gün ise Narungarda gidip gezdiğimde yine 3 adet bitki var ama bu sefer Valerian olmak üzere toplanmakta

Alchemy mesleğine gönül verip günlerini saatlerini ayırmış bir oyuncu olarak ürettiğim binlerce iksir hiç bir oyuncunun tercih etmemesinden dolayı(ki bu oyuncular arasındayım) bankada durmakta

Gönül isterdiki verdiğim emeğin karşılığını alabilelim vardır hep bir sebebi dedim, Sebebler kafamda soruları doğurdu, Sorular şüpheleri takip etti ve artık Herbelizim ve Alchemy mesleğinin seviyelerini ilerletip iksir üretmeyi bıraktım. Herkese iyi forumlar dilerim.

Narungard olayına bende şahit oldum level 30 olarak, boş yere yapılmış şaka gibi birşey, 3 tane spot var şu an 45 dakikada bir cikiyor arkadasın dedigi gibi ufacık bir iyileştirme gelmemiş craft acıldıgından beri, ben oyunu birakmıştım level29 da 2 gündür girip level 30 yapayım dedim, yanlış yapmışım, bu arada hatırlatmakta fayda var kanal sadece 1 tane narungard, tüm mesleklerin üst düzey toplama ürünleri Haddarda varken Narungarda koymuslar ve 3 spot ile yani Alchemy'i toplama demişler kısaca, üzücü.

JaxSui

J
Recovery potlarının CD'sinin 30 saniyeye düşmesi iyi oldu. Daha da düşeceğine eminim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt