Alchemy mesleğine heyecanla bir göz atmıştım. Nasıl potionlar, iksirler, flasklar vs var diye. Tamamen lüzumsuz, işe yaramayan bir meslek maalesef. Kasanlar sanıyorum erken erişimdeyiz, meslekler düzeltilecek umuduyla kastılar, kasıyorlar. Alchemy kasmıyorum çünkü bence hiç bir artısı yok, zaman kaybı. İleride umarım çok farklı, işe yarayacak şeyler eklenir. Arkadaş binek hızı bonusu demiş, mesela ben de düşünüyordum bunu. Yemek olur, iksir olur bir şekilde oyuna konulması gerektiğini düşünüyorum. Assassins Rise Online oyunumuzda malum bineklere ihtiyaç da yok. Asasin açıyorsun binek kadar hızlı koşuyorsun. Pvp'de zaten kral bir de bence asasinlerden ah'de falan vergi alınmasın. Pvp yapacak olan asas açsın, toplamacılık yapacak olan asas açsın, ticaret yapacak olan da asas açsın çok mantıklı olur.
Wow'da weaponsmith'de stormherald diye bir silah vardı. Tbc zamanı 15 sene falan öncesi. Warriorlar direk bu silaha sahip olmak için mesleği kasardılar. Kasıp itemi yaptın mesela 2.'sini yaptın satamazdın, çünkü silahı kullanmak için 375 weaponsmith mesleği istiyordu. Zaten o seviye kasan adam da kendi silahını yapıyordu. Weaponsmith mesleğini insanların kasmasını sağlayacak şekilde bazı soulbound silahlar eklenebilir. Bu şekilde oyuncunun oyuna daha fazla bağlanmasını sağlarsın, diğer türlü adam gelir 1 ay'da kasar, gb çeker itemi alır, sarmazsa itemi satar gider. Oyuncuya uzun süreli hedef vermek lazım. Sende wow'daki gibi bir raid sistemi olmadığına göre meslek üzerinden bunu yapmaya çalışabilirsin.
Sadece weaponsmith değil, alchemy ve diğer mesleklerin de bufflanması lazım ki getirdiğiniz toplayıcılık sistemi, meslek sistemi çöp olmasın. Şu anda çoğu insan mesleklerin bir işe yaramadığını gördüğü halde ileride düzelir umuduyla kasıyor.
Bazı arkadaşların dediği gibi oyuna yeni bir şeyler eklemekten ziyade mevcut olan meslek sistemi, pvp sistemindeki dengesizlik gibi konuların üzerine gidilmesi gerekmekte.
Bir de balıkçılık konusu var. Umarım afk'den aktif sisteme geçilir.