burada simyacılığın hangi alanı kullanılıyor çok merak ediyorum,
mesela iyileştirme? katalizör görevi görerek bazı durumları hızlandırma? değerleri şeyleri dönüştürmek?
İksir dediğimiz şey gerçekten oyunun en yaratıcı olması gereken konusu ve bu konu aşçılık ile çok feci karıştırılmış. simyacılık işi normal ekipmanlar ile yapılamayanları yapmaktır.
Yönetimin potları engelleyeceğinden korkmasına bence gerek yok, bu alanı yazdıklarım ile genişletilebilir ve tarifi oluştururken de hp mp reg potları dahi istenebilir.
Ne getirilebilir bence söyleyelim
- PvP alanında kullanılan bir iksir ile hangi koşulda olursan ol seni town'a atabilir, karşılığında ise HP ve MP değerlerinin %90'nının düşürülmesi. Bu sayede canını yenileyerek cezalandırılmış olursun. Ya da 3 BP kaybedebilirsin.
- Arkadaşlarında belirtmiş old gibi, stat puanlarını arttıran iksirler olabilir, balıkta olmasını çok saçma, bu iş balık işi değil, yemek işi de değil,
- Her job bastığı bir iksir ile 10 saniye görünmez. Hareket ettiğinde ise etki kaybolabilir.
- PvP alanında zehir iksiri olabilir, mesela BP olarak ölmek istemeyen birisi intihar girişiminde bulunabilir ve buna karşı 100K parası gidebilir.
- PvP'de görünmez oyuncuları tespit etmek için kullanılabilir.
- PvE'de Boss'u 15 saniye boyunca atak dışı bırakabilir. Yaparsın CD değerini de 5 dk
- Fire ice lr posion gibi resistanceların atak değerlerini arttıran iksirleri saymıyorum bile. olursa %15değeri güzel olur. Çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum da.
- Kullanıldıktan sonra 10 saniye içerisinde 3 saniye'de 3 başarılı vuruş yapan kişiye 5 saniye boyunca toplam 500 HP ve MP verebilir.
- Kullanıldıktan sonra 10 saniye içerisinde aynı anda 10 kişiye atak yapan Job'un mana değerlerinin %50'sini geri yükleyebilir.
- Kullanıldıktan sonra 10 saniye içerisinde toplam HP'nin %50sinden fazla damage alan Job'a %30 hp yüklemesi yapabilir.
- Kullanıldığında 3 saniye boyunca hedef alınamama
- Parti başkanının kullandığı iksir ile tüm parti üyelerinin hızlarının 5 saniye boyunca %10 artması. CD.1dk