İstek Alev Alev Yanıyorrrrr

ankaralieren

Üye
Dostlar laptopum çok sıcak cpu sadece oyun açık iken % 100 oluyor. Oyun yöneticileri başlangıçta bulunan low performence seçmemizi istiyor, zaten o seçili oyun grafik ayarları very low daha ne yapmam lazım bunun için çözüm bulan biri varmı ?

RAM: 16 GB - EKRAN KARTI: GTX 1650 - İŞLEMCİ: İ7 9750 H

Ekli dosyalar

• CPU.png
    CPU.png
    35.5 KB · Görüntüleme: 73

HypnotiC

Üye
Ekran kartınız zayıf işlemciye yük biniyor. ayrıca bütün laptopların soğutması kasaya oranla soğutması iyi olamıyor malesef.

BenGeldim

Üye
20.000 tl altı laptopla zor işin bu oyunda başganım ama optümizasyon gelecekmiş inş.

birol2003

Üye
Benim makinam seninkinden 2 gömlek eski 7. nesil ve ekran kartım 940M ama durum bu şekilde, bence sende optimizasyon sorunun var.

1656599337061.png

Makedon

Üye
Bende de aynı sorun öyle bir ısınıyor ki fanlar laptopu havaya kaldıracak gibi dönüyor o kadar oyun oynadım ısınma kasma dahi olmayan oyun cayır cayır yakıyor herşeyi geçtim herşeyi low very lowa çektim sonuç yine aynı optimizasyon sorunu var ve çözülmesi gereken bir şey yoksa çok oyuncu kaybeder herkesin parası yok ultra pc almaya bu oyun için

birol2003

Üye
Benim makinam 4-5 sene önce altığım Lenovo Ideapad 700 serisi bir makina, o dönemde 1100 dolara almıştım halen bu segmentteki makinalar ortalamada aynılar, 1500 dolara kadar çıkabilirseniz disk ve ekran kartı olarak daha üst birşeyde alınabilir. Makina konfigürasyonu yaparken her şeyin en üstünden almak değil stabil ve kaliteli olmak kaydı ile daha düşük şeylerde alınabilir, mesela en üst seviye i7 almak yerine i5 bir makina alınabilir. 2. 3. nesil ekran kartları yerine 1. nesil daha başarılı benim fikrimce. O bitcoin sevdası son 5-6 yılda üretilen kartlardan çok şey çaldı. Ve bu tarz oyun oynuyorsanız laptopta olsa masa üstüde olsa temizlik ilk koşul, sürekli toz temizliği yapın.

WoSLoS

Üye
kral monster laptoplar mı böyle bilmiyorum ama arkadaşın 3050 ekran kartı var işlemcisi 11. nesil ondada aynı durum var, discorddan adamın fan sesi bana geliyor helikopter uçuyor gibi
3050 ti lı modeli var bende monster altta chrome açık %70 civarı kullanım işlemciyi bence işletim sisteminde sorun var format vs sonrası tekrar dene dostum fan konusu evet fanlar tam performans çalışıyor havalar sıcak

presto_86

Üye
Bende de aynı sorun vardı maalesef düzelmedi oyunu bırakmak zorunda kaldım forumu takip ediyorum sadece umarım bir gün düzelir makinam da 2020 nin en iyi laptoplarindan bu arada

bilen33

Üye
dostum arkadaşlar teknik olarak tavsiyede bulunmuşlar zaten. bende sana bi kocakarı ilacı tadında bi tavsiye benim laptop i5 işlemci 8 gb ram 2 gb ekran kartı var ve işlemci performans tercihi olarak otomatik seçili. benim laptopta ısınıyordu benim laptopun hava aldığı yer laptopun altında ben laptopun altına birşey koyarak rahat hava almasını sağlıyorum ve ısınma problemi ortadan kalktı. buz gibi değil ama cayır cayırda değil. biraz bel fıtığı için arayın hikayesine döndü ama ben başımdan geçeni söyledim. bence bi dene :D

Theploutos

Üye
ekran kartı zayıf felan degil sadece oyun işlemciye cok yük bindiriyor ben ayarları mediuma cekerek ekran kartına bindirdim biraz yükü 10 15 fps arttı oldu

Aziz

Üye
Ekran kartınız zayıf işlemciye yük biniyor. ayrıca bütün laptopların soğutması kasaya oranla soğutması iyi olamıyor malesef.
1.7 darboğazı var sistemin. Başka oyunlarda da aynı mı?
Dostlar laptopum çok sıcak cpu sadece oyun açık iken % 100 oluyor. Oyun yöneticileri başlangıçta bulunan low performence seçmemizi istiyor, zaten o seçili oyun grafik ayarları very low daha ne yapmam lazım bunun için çözüm bulan biri varmı ?

Makedon

Üye

Computer model: MONSTER ABRA A5 V15.8
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.60GHz 6/12
Motherboard: MONSTER ABRA A5 V15.8
RAM: 16 GB
Graphics card1: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti (4 GB)
Graphics card2: Intel(R) UHD Graphics (1 GB)

Bende bu konu ile alakalı konu açtım bilgisayar özellikleri bunlar bilgisayar tüm oyunları skıntısız kaldırıyor burda yöneticinin verdiği cevap oyun açılışında launcheri low ayarda başlat oldu oyunun bütün her şeyi low yaptım ama bir işe yaramadı oyunda optimizasyon ayarları sıkıntıları var diyen yok artık aynı sorunları güncellemeden güncellemeye oyunu dener çıkarım aynı şekilde devam ederse de siler geçerim oynanacak bir sürü oyun var üzerinde durulması gereken konular uzun süredir başlık açılmış ama çözüm üretilememiş yazık...

Ephuse77

Üye
bendede monster abra laptop var ve pubg yada gta v 150 altında fps almıyorum bu oyunda bırak 150 fps 100 geçemedik daha herşey low bu arada bilemedim gerçekden sadece mmporg klasmanında bu tarz skıntı yaşanan oyun var mı diye bile aradım bu tarz bir oyunun bu kadar yüksek gereksinimleri olsun . ha söylede bişey var ben oyun cıkışında vardım ve bu kadar rezalet değildi fps suanda yerlerde neler yapmadım denemedim farklı bir oyunun neden sıkıntısız olupda burada bu kadar eziyet çekdiğimizi gerçekden acıklanması gerekiyor ve bir an önce rahat rahat oyunun tadına varmalıyız 2 senedir test üstüne test edilen bir oyunda şuanda insanlar erken erişim vs diye bu tarz bir muhabbette kandırılmaz umarım buglar vs değil konus hassas fps drop ve lag !

Eanxhi

Üye
İ5 8400 işlemci

1660 gti ekran karti

16 gb ram pkda 20 23 fps aliyorum şaka gibi chara item cektim gram keyif almiyorum benim bilgisayarimdan daha iyi bilgisayarlarda bile kötü fps alanlar var cok dengesiz cpu desen yüzde 100 de calişiyor oyunun başından beriki en büyük sıkıntı betada oynayanlar biraz düzeldiğini söylıyor fakat fps bu şekilde olursa pk keyif vermez kasa kasa oyun oynuyoruz bundan daha yüksek fps isteyen oyunlarda 300 400 fps aliyorum cpu yüzde yüz neden calişirki? Her reste güncellemede optimizasyon calısmasi diyorlar fakat hikaye

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt